Interview Questions.

SAP Simple Logistics Interview Questions and Answers

fluid

SAP Simple Logistics Interview Questions and Answers

1 . What is SAP S/4 HANA Logistics?

Ans : SAP S/4HANA is a cutting edge business suite based on the most developed in-memory stage. Operations is utilized to deal with Material Requirement Planning, Inventory Management, Material Valuation, Capacity Planning, Stock keeping, Reordering, Order Management, and Billing, Procurement to help organizations.

2. What Are The Key Innovations Of Sap S/4hana Simple Logistics?

Ans:The key developments of SAP S/4 Simple Finance Simple Logistics are:

Material Requirement Planning

Stock Management

Material Valuation

Accessible to Promise and Backorder handling

Scope organization

Request Management and Billing

Acquirement

3. What are the obligations of a logistician?

Ans:The Primary job of a logistician is to:

Deal with the production network

Transportation and capacity of material

Transportation the executives

4. What Are The Deployment Types In Sap S/4hana Simple Logistics?

Ans:SAP S/4 HANA gives different arrangement models like On Premise, Cloud and Hybrid arrangement. At the point when you convey S/4 HANA framework in the cloud organization situation, information replication is performed utilizing the very components that are utilized in on-premise establishments - SLT. To perform information replication by means of SLT, SLT segments should be accessible on both the sending (On-premise) and the getting framework (Cloud).

Non-SAP detailing and investigation and extra SAP Simple Finance or accomplice items should be associated with the cloud occurrence or be made accessible inside the cloud establishment as required.

On-Premise Solution - In On-premise sending model, the client buys programming and equipment; the activities are overseen by the actual client. All the organization, execution and support errands are performed by the client. Any new programming expansions are dealt with by in premise support group.

Cloud Solution - In this organization, equipment and programming is given by the cloud arrangement supplier and it is leased to the client. The cloud specialist organization is answerable for playing out every one of the updates, augmentations, and new executions.

Cross breed Solution - In this organization situation, some piece of the product is controlled by the client on-premise server possessed by the client, and extra arrangement is given by the client supplier. You really want to perform mix between on-reason and cloud climate for better assistance.

5. What are the kinds of Sap S/4 Hana clients?

Ans:The various kinds of SAP S/4 HANA Users are:

Intermittent − These clients types infrequently utilize the framework and need basic and simple to-utilize applications.

Master − These clients type is a completely prepared SAP client who knows the framework really and utilizes numerous frameworks and different UIs.

Engineer − These clients are answerable for adaption and augmentation of existing applications. These clients need to get to a few applications with various UIs.

6. What are the MRP strategies in SAP Simple Logistics?

Ans: In MRP Procedure, you characterize MRP type in material expert. MRP type decides how the material is arranged. MRP is performed in view of the present and future marketing projections, and arranged and accurate necessity amounts ascertain net prerequisite estimations.

Following MRP types are accessible:

Manual reorder point arranging

Programmed reorder point arranging

Figure based arranging

Material necessities arranging with gauges for spontaneous utilization

Ace Production Scheduling (MPS)

Utilization put together arranging is based with respect to verifiable utilization values and either utilizes guaging or measurable strategies to decide future prerequisites or simply sets off acquisition, assuming that the material stock gets low.

For MRP material, ordinarily high worth A sections are thought of, and the amount and the ideal conveyance are the primary interest regions. You use Consumption based anticipating less basic low worth parts B and C.

Manual reorder point arranging is the most well-known kind of utilization based arranging and includes negligible managerial work to play out this preparation. In this preparation, the framework sets a physically entered reorder point and at the hour of arranging run it just checks whether the stock has fallen beneath this reorder point. Whenever the stock is not exactly this physically entered reorder point, the framework triggers obtainment to be performed for a proper part size.

The Following MRP Procedures are upheld in utilization based arranging −

Reorder Point Planning

Estimate Based Planning

Time-Phased Planning

7.Explain what is the distinction among coordinated operations and transport?

Ans:The contrast among operations and transport is:

Coordinated factors: Logistics is alluded as the strategy of overseeing merchandise, assets and data from the source to the shoppers in a way that it fits the necessities of the two players.

Transportation: Transport is the development of the products from one highlight the other. It is considered as a component of coordinated operations.

8.What is stock administration in SAP S/4?

Ans: Inventory and stockroom the board arrangements from SAP empower organizations to comprehensively control products developments and distribution center tasks, from inbound exercises to satisfaction, progressively. By incorporating continuous information from assembling arranging, plant upkeep, stock, and other venture asset arranging processes, organizations can productively oversee acquisition and request handling.

9.With the assistance of WTS how you can produce an Invoice?

Ans:There are two different ways you can produce Invoice utilizing WTS method:

One approach to making a receipt is allotting it straightforwardly with the orders that you are chipping away at

Also, the alternate way is to trade the request to QuickBooks and make the receipt there.

10.Explain What Is Meant By Reverse Logistics?

Ans: Reverse Logistics is the assortment of all cycles that become possibly the most important factor for products that move in the opposite bearings which implies transportation of merchandise client to the business.

11.What Are The Sap S/4hana Simple Logistics Scope And Business Benefits?

Ans: SAP S/4HANA?Live Analytic, handling powers of HANA, the advancements dependent absolutely upon New?Data Models upheld by clean?to?use FIORI programs expect to convey following favors inside the Logistics area.

Deals and Distribution

Creation Planning Area

SAP Material Management

Accessibility Check and Backorder Processing

12. Does Sap S/4hana Simple Logistics Have A (un) Friendly End-UI? Why?

Ans: Yes, SAP S/4HANA Simple Logistics is Business Friendly and Process Friendly. It's easy to understand climate is accessible on SAP cloud arrangements. On-Premise arrangements will remain for quite a while. Each business can't be made 100 percent User-accommodating.

13. What are MPS in ERP and MRP in SAP?

Ans: An expert creation plan (MPS) is an arrangement for individual wares to be delivered in each time span like creation, staffing, stock, and so on.. MRP is a piece of MPS which is utilized to decide how the materials obtainment are arranged. MRP is performed in view of the deals of present and future,where in they are utilized to design the necessity amounts for creation.

14.What does the name of SAP S/4HANA represent?

Ans: SAP S/4HANA is the short structure for SAP Business Suite 4 SAP HANA. It brings thenext huge influx of SAP development to our clients, like the progress from SAPR/2 to SAP R/3. SAP S/4HANA is another item with another code line.

15.How does SAP S/4HANA connect with SAP Simple Finance fueled by SAP HANA?

Ans: The SAP Simple Finance arrangement denoted the most important phase in our SAP S/4 HANA guide for clients. The arrangement has shown the worth of improvement (forexample, no files, no totals, and no redundancies) and moment understanding inFinance. SAP S/4HANA, on-premise version use the full extent of SAPAccounting controlled by SAP HANA remembered for SAP Simple Finance. SAP S/4HANA,managed cloud release is expected to use a similar degree. SAP S/4HANA, publiccloud version is wanted to zero in on a chose extent of SAP Simple Finance inalignment with the vital prerequisites in finance.

HubSpot Video

16.What is the advantage to the information model for utilizing an in-memory stage?

Ans: SAP S/4HANA conveys high-volume exchange handling (OLTP) and high volumereal-time insightful cycles (OLAP) in view of a bound together information model without theredundant information layers commonly expected by customary RDBMS based frameworks. Thisreduces TCO while giving new chances to increment business esteem fromexisting ventures. Models for excess information layers are exclusively fabricated layersbased on data set tuning endeavors like auxiliary files, or application constructed inperformance gas pedals, for example, total tables or various general ledgerversions for various administrative announcing needs.

17.What Are The Key Benefits Of Sap Integrated Business Planning?

Ans: coming up next are the critical advantages of SAP Integrated Business Planning:

End-to-stop inventory network perceivability

Brought together, included, and cross-departmental arranging approach

Basic and simple to-utilize purchaser interface

High level call for detecting, examination, and prescient guaging

Installed social cooperation and MS Excel-basically based making arrangements

SAP ABAP Tutorial

18.Explain what is movement based costing?

Ans: it is a technique which helps in the breakdown of the expenses into explicit exercises to upkeep of exactness in the dispersion of costs in item costing.

19.Explain what is WTS (Warehouse Tracking System)? How can it function?

Ans: WTS or Warehouse Tracking System is a product application which is explicitly intended for the stockroom business. It utilizes the arrangement of scanner tag marks which permits you to effortlessly follow item development, reviews and shipments. It empowers you to distinguish each piece of stock by a remarkable chronic number.

20. Notice what is the job of the diligence layer in SAP HANA?

Ans:SAP HANA has an in-memory figuring motor and access the information immediately with next to no reinforcement. To stay away from the gamble of losing information in the event of equipment disappointment or power cutoff, determination layer comes as a rescuer and stores every one of the information in the hard drive which isn't unpredictable.

21.Mention what is demonstrating studio?

Ans:Modeling studio in HANA plays out various undertaking like

Proclaims which tables are put away in HANA, initial segment is to get the meta-information and afterward plan information replication occupations

Oversee Data Services to enter the information from SAP Business Warehouse and different frameworks

Oversee ERP examples association, the ongoing delivery doesn't uphold interfacing with a few ERP cases

Use information administrations for the demonstrating

Do displaying in HANA itself

fundamental licenses for SAP BO information administrations

22.Mention what is the job of expert regulator work in SAP HANA?

Ans:The work is organized on request and is liable for

Making information base triggers and logging table into the source framework

Making Synonyms

Composing new sections in administrator tables in SLT waiter when a table is duplicated/stacked

23.Name different parts of SAP HANA?

Ans:

SAP HANA DB

SAP HANA Studio

SAP HANA Appliance

SAP HANA Application Cloud

24. Make sense of what occurs on the off chance that the replication is suspended for a more drawn out timeframe or framework blackout of SLT or HANA framework?

On the off chance that the replication is suspended for a more drawn out timeframe, the size of the logging tables increments.

25.Mention what is dormancy?

Dormancy is alluded to the time span to reproduce information from the source framework to the objective framework.

26.Mention the two sorts of Relational Data put away in HANA?

The two kinds of social information put away in HANA incorporates

Line Store

Section Store




CFG