Interview Questions.

SAP PP Interview Questions and Answers for 2018

fluid

SAP PP Interview Questions and Answers for 2018

Q1. What is SAP PP?

Ans: PP = Production Planning

SAP Poduction Planning (PP) is one the biggest useful module in SAP. This module deals with all manufacturing strategies like Capacity Planning, Master Production Scheduling, Material Requirement Planning & more...

The Production Planning module of SAP takes care of Master records wished like Bill Of Materials, Routings and Work Centers and shops it in a single separate thing.

Q2. Can we create Production order without bom and routing?

Ans: sure we will create a manufacturing order without BOM & routing.Change the Config in OPL8 ( order kind structured parameters)as routing optional. But it may ask for a income order when we attempt to create order using CO01

Q3. What is the distinction between spinoff and co-product and the way do you differentiate them in a BOM?

Ans: In case, of Co-product costs are settled with an apportionment shape. In case, of By-product the price of this spinoff is credited to the order or the cloth stock account of the lead cloth being synthetic. Co-Product as well as spinoff are defined as BOM Components/Items. Both of them have negative portions. ( Not all bad quantity items fall underneath those classes!). When BOM is created for FERT, you can see one indicator in COMPONENT DETAILS screen for co-product. You want to define the co-merchandise with this special indicator

Q4. Mention what are the production process in SAP?

Ans: There are 3 types of production method in SAP

Discrete Manufacturing

Repetitive Manufacturing

Production- Process Industries

Q5. What are a few vital tables utilized in PP (Production Planning)?

Ans:

For orders:

CUAFVD conversation structure for order headers and gadgets

AFPO - Order item

AFFLD Order: Dialog desk for order sequences (AFFL)

MOPER Operation for manufacturing order

KBED Capacity requirements

AFRU Order of entirety confirmations

RESB Reservation/Dependent Requirements

AFFHD Structure of PRT's in orders

SOPER Sub-operations

SAFRU Sub-operation confirmations

SKBED Capacity necessities for sub-operation

MRP desk is MDTB.

For PI:

CAUFV - AFVC Operation within an order

AFFT Order Process Instructions

AFFV Order system education values

Some different tables of hobby:

PLKO, MAPL, PLAS.

 

Q6. What is the distinction among PP and PP-PI? Which one is higher and how?

Ans: PP--> Prodction Planning by and large used for descrete type of

industries , where at the time of confirmation the output is

certain to be constant. Eg Automobile

PP- PI--> Production Planning for Process Industries , here

in the main used for the standard chemical industries , because the

Yield isn't fixed because of chemical reaction yield values can

be numerous to noticable quantity. Eg X+Y =Z some 10 kg of X

and 1 KG of Y givs yiled this is Z of 10 Kg best.

Q7. What are the costing parameter?

Ans: The costing Parameters are the subsequent

Work middle : Activity types and the formulaes,value center

Routing : the time ,hobby sorts

In Production order based parameters we are defining

the Variant ,result evaluation key,agreement profile

In the controlling i.E in KP 26 we can be defining the

rates according to hour depending on the fees it'll replicate the

price caluculating from the routing..

Q8. What structure do your BOMs have? How many stages are there?

How many components are there on every degree?

Ans: How many components are there on every degree?

BOM IS A multilevel,

we can assign bom level by means of level cs11,

degree 1 bom header material assembly levelcontains additives which additionally have bom incorporates

level 2 bom sub assembly degree

closing decrease stage is level 3 additives stage

Q9. How to connect a drawing for a material to BOM ? Is it possible ?

Ans: Yes, you may connect a drawing. First create a record using Transaction Code “CV01N – Create Document”. Attach your drawing in that report. The system will generate a document number. Assign this record within the BOM with item category D. Report in Long Term Planning – You use long time making plans for your customers, what they want are very simple, just to calculate future requirements for 1 or 2 years.
 

Q10. Explain what is Routing in SAP PP?

Ans: Routing in SAP PP is stated a listing of activities which can be required to provide any fabric. For instance, whilst you do value estimation for the fabric, the machine triggers the applicable routing and activity costs for all those defined in routing. Which will beneficial to calculate the processing price in product costing.

Q11. Are there any reviews in SAP to listing of material requirement from LTP ?

Ans: You want a list of fabric requirement from long time making plans result for every object. Use MS70 then use MCEC.

Q12. If there are a few mistakes in items actions, and much less stock of material fed on, how can i resolve that hassle in SAP?

Ans: According to me COGI is basically a SAP standardised device

if you want to inform you that what's the error in some cases it

can rectify it too.

But if the access is done manually by MB1A, MB1B, MB1C you

must bring back or cancell the motion or move the

inventory to favored material after which refresh COGI.

Q13. What is a ‘BOM’?

Ans: A ‘BOM (Bill of Material)’ is not anything however a structured listing of components (with the item range, quantity, and unit of degree) that pass into the making of a product or an assembly. Depending at the enterprise quarter, they will also be referred to as recipes or lists of substances. The structure of the product determines whether or not the invoice of fabric is easy or very complicated.

Q14. What are the reports generated in product price controlling information machine?

Ans: Product Cost Controlling information system generates statistics for following areas

Product fee planning

Cost object controlling with the subcomponents

Product fee by way of period

Product cost by order

Product price through income order

Costs for intangible goods and services

Actual costing / Material Ledger

Q15. What are all of the ‘Technical Types of BOM’?

Ans: There are two ‘Technical Types of BOM’ supported in SAP:

Variant BOM

Material BOM

HubSpot Video
 

Q16. Explain why their is need of manufacturing model?

Ans: In production version, we assign the BOM and ROUTING

combination. And in case of change BOMs , it clears which

opportunity bom has to be decided on routinely.

Q17. Differentiate ‘Variant BOM’ from ‘Multiple BOM.’

Ans: While a ‘Variant BOM’ agencies together numerous BOMs that describe one-of-a-kind objects (for instance, specific fashions of a car) with a excessive percentage of same elements, a Multiple BOM companies together several BOMs that describe one object (as an instance, a product) with distinct mixtures of substances for specific processing techniques.

The Variant BOMs are supported for the following BOM classes:

Material BOMs

Document systems

Equipment BOMs

Functional vicinity BOMs

Multiple BOMs are most effective supported for Material BOMs.

Q18. Explain what's “paintings middle” in SAP PP and what is using Data in Work Centers?

Ans: “Work Centers” are business objects in SAP-PP this is used in venture list operations ( routings, renovation undertaking lists, inspection plans) and paintings orders.

Data in paintings middle is used for

Scheduling: Formulas and running time are entered, so that the period of an operation may be calculated

Costing: Formulas are entered so that the charges of an operation may be calculated

Capacity Planning: The to be had capability and formulas for capability necessities is entered

Simplifying operation preservation: Various default values can be protected inside the paintings middle

Q19. Define ‘BOM Group.’

Ans: A ‘BOM Group’ is a group of BOMs that helps you to describe a product or some of similar merchandise. The price in the BOM institution discipline uniquely identifies the BOM institution. You can use the BOM institution as an alternative manner of getting access to the BOM. A BOM organization accommodates either all of the options of a more than one BOM or all of the variations of a variant BOM.

When you create a BOM group, the system assessments the special characters you use. Apart from the same old alphanumeric characters, you may use the following special characters: ‘-’,‘/’,‘_.’ You can not use blanks.

Q20. Explain what is the which means of exploding a BOM?

Ans: it's far the system of multiplying the requirement by means of the

usage quantity and recording the proper necessities

all through the product tree

Q21. What are the ‘BOM Categories’ Supported by SAP?

Ans: The following are the diverse Categories of BOM:

Equipment BOM

Material BOM

Sales Order BOM

Document Structure

Functional Location BOM

WBS BOM

Q22. What is the usage of MRP PP opinions?

Ans: This role carries a feature for comparing the MRP result. This characteristic may be used to discover information about the supply of material and to pick out any cloth scarcity situation.

Q23. What are all of the one of a kind manufacturing scenarios in pp?

Ans: There are specific situations in SAP PP module.

Make to stock

Make to order

External processing (Subcontracting)

Rework processing

Prodcution in some other plant

Q24. Are there any reviews in SAP to list of fabric requirement from LTP ?

Ans: You need a listing of fabric requirement from long term making plans result for every object. Use MS70 then use MCEC.

Q25. Mention what is the cause of the use of Capacity Planning?

Ans: Capacity Planning supports making plans in all stages

Long term difficult reduce making plans

Medium term making plans

Short term planning

It may be incorporated with various SAP applications like SAP-SD, PP, PP-SOP, PP-LTP, PP-SFC, and so on.

Q26. How to delete a group of merchandise that was created in screen MC84 ?

Ans: Delete the members within the product institution and then archive the product group in transaction SARA, object=MM_MATNR. (The product group is created as a cloth grasp document with fabric kind PROD and this record is deleted in SARA.)

Q27. Do you've got distinctive BOMs for a cloth in extraordinary flora?

Ans: generally we have following BOMs

Product Tree

Parent- component relationship

Multilevel Bill

Multiple Bill

Single Level Bill

Indented invoice

Summarized components list

Planning invoice

where- used report

Pegging file

Q28. Explain how will you create production order without routing and BOM?

Ans: Without BOM and routing you may create a production order with the aid of converting the config in OPL8 ( order kind dependent parameters) as routing non-obligatory. When we try to create an order using C001 it can ask for a sales order.

Q29. Mention what's the t-code for converting manufacturing order and to show production order?

T-code to trade the manufacturing order = C002

T-code to show the production order = C003

Q30. Tell me the making plans steps for one hundred merchandise?

Ans: CK11n is used for fashionable price estimation.

To run that we should run ck24 additionally.

Use CK40N f0r 100 products




CFG