Interview Questions.

SAP MDG Interview Questions and Answers

fluid

SAP MDG Interview Questions and Answers

Q1. What is SAP MDG?

Ans: SAP Master Data Governance (MDG) is a today's master statistics control answer, presenting out-of-the-field, area-precise master facts governance to centrally create, alternate, and distribute, or to consolidate grasp statistics throughout your complete employer device panorama.

Q2. What is an ERP ?

Ans: ERP stands for Enterprise Resource Planning Software and is a included laptop based gadget used to control a agency’s assets efficiently. It ensures easy records among numerous departments in an agency or a corporation and manages workflows.

Q3. What are the one-of-a-kind SAP merchandise ?

Ans: SAP R/three – It succeds SAP R/2 and is market chief in ERP. R/3 stands for 3 tier structure i.E. Presentation, Logic and Data tier. It has many modules like SD , FI , HR and so forth which encompass almost all organization departments.

MySAP – It is a set of SAP products which aside from SAP R/three also consists of SRM, PLM, CRM, SCM.

Q4. What is NetWeaver ?

Ans: Netweaver is an integrated generation platform such that all the goods inside the mySAP suite can run on a single instance of netweaver referred to as SAP Web Application Server (SAP WEBAs).

The gain of the use of Netweaver is you could access SAP information the use of the internet (http protocol) or even mobile.  Thus you may store on charges involved in training customers on SAP Client facet GUI.

Q5. List the Different Modules in SAP.

Ans:

FI (Financial Accounting)

CO(Controlling)

EC(Enterprise Controlling)

TR(Treasury)

IM (Investment Management)

HR (Human Resource)

SD (Sales and Distribution)

MM (Materials Management)

PM (Plant Maintenance)

PP (Production Planning)

QM – Quality Management

BW (Business Warehousing)

There are many enterprise precise answers that SAP provides aside from the listing of modules above that is ever developing.

Q6.What is Meta records, Master facts and Transaction facts?

Ans: Meta Data: Meta Data is records about Data. It tells you approximately the structure of facts or MetaObjects.

Master Data: This Data is fundamental enterprise data like Customer information , Employee , Materials and many others. This is more like a reference facts. For Ex. If a consumer orders 10 gadgets of your product rather than asking client for his delivery address 10 instances , the equal may be referenced from the Customer Master Data.

Transaction Data: This is records associated with day after day transactions.

Q7. Can we run commercial enterprise warehouse with out SAP R/three implementation?

Ans: Yes, you can run business warehouse with out R/three implementation. You should clearly switch systems related to commercial enterprise warehouse information sources (ODS table, Infocube) to the inbound facts files or use 0.33 party gear to connect your flat files and other statistics assets.

Q8. What are variables?

Ans: Variables are parameters of a query which can be set inside the parameter query definition and are not filled with values until the queries are entered into the workbooks.

Q9. What are the different sorts of variables?

Ans: Variables are utilized in distinctive utility

Characteristics variable

Hierarchies

Hierarchy nodes

Text

Formulas

Processing Types

Replacement Path

User entry/default kind

Q10. Mention some of the set-backs of SAP.

Ans:

It is luxurious

Demands quite skilled personnel

Lengthy implementation time

Interfaces are a bit bit complex

Does now not determine in which master information resides

Q11. What is the difference between OLAP and Data Mining?

Ans: OLAP: OLAP stands for Online Analytical Processing it is a reporting device configured to understand your database schema, dimensions and composition records

Data Mining: It is an analytic process to discover records searching for consistent patterns or systematic courting between variables.

Q12. What are the 3 tiers of facts-mining?

Ans: Three tiers of data-mining consists of

Initial Exploration

Model building

Deployment

Q13. What are the different layers in R/three gadget?

Ans: Different layers in R/3 device consists of:

Presentation Layer

Database layer

Application layer

Q14. What is the method to create a desk within the records dictionary?

Ans: To create a table within the information dictionary, you need to observe those steps:

Creating domains (information kind, field length, range)

Creating facts factors (Properties and sort for a table discipline)

Creating tables (SE eleven)

Q15. What is AWB?

Ans: AWB stands for Administrator Workbench. It is a device for tracking, controlling and preserving all of the techniques linked with information staging and processing inside the commercial enterprise records warehousing.

Q16. Explain what's Bex?

Ans: Bex method Business Explorer. It allows stop user to discover reports, analyze information, view reports and may execute queries. The queries in workbook may be stored to their respective roles inside the Bex browser. It has following additives Bex analyzer, Bex Map and Bex net.

Q17. What is the importance of ODS in BIW?

Ans: An ODS item serves to store debugged and consolidated transaction information on a file stage. It defines a consolidated dataset from one or greater info-sources. This information-set can be evaluated with a Bex query or Infoset question. The facts of an ODS item can be up to date with a delta update into InfoCubes or other ODS item inside the same gadget or throughout systems. In contrast to multi-dimensional records garage with InfoCubes, the statistics in ODS object is stored in obvious, flat database tables.

Q18. What is the distinction among Domain and Data Element?

Ans: Data Element: It is an intermediate item among area and desk kind

Domain: It defines the attributes inclusive of duration, type, and feasible cost range

Q19. What are SET parameters and GET parameters?

Ans: To use parameter IDs, you need to “set” values inside the international memory vicinity after which “get” values from this parameter ID memory area. In the case of the online program, you have to “Set” values from display fields, and you will “get” those values for display screen fields.

Q20. What is ALE, IDOC, EDI, RFC? 

Ans:

 ALE: Application Linking permitting

IDOC: Intermediatary documents

EDI: Electronic statistics interchange

RFC: Remote feature call

Q21. What is BDC stand for? How many methods of BDC are there?

Ans: BDC stand for Batch Data Communication. The strategies of BDC are:

Direct Input Method

Batch Input Session Method

Call transaction Method

Q22. What is supposed through a “baseline statistics” in SAP AR and AP?

Ans: The baseline date is the date from which the price phrases observe. Usually, it is the record date on the bill however also can be the date of access or posting date from the ledger.

Q23. What do you mean by means of one-time providers?

Ans: In sure industries, it isn't always feasible to create new master facts for every supplier buying and selling associate. One-time vendor permits for a dummy dealer code to be used on invoice entry and the records that is generally saved in the dealer master, is keyed at the bill itself.

HubSpot Video
 

Q24. What are the usual ranges of the SAP Payment Run?

Ans: While executing the SAP Payment Run the same old levels of SAP consists of:

Entering of parameters: It consists of entering business enterprise codes, supplier money owed, fee methods, and many others.

Proposal Scheduling: The machine proposes listing of invoices to be paid

Payment reserving: Booking of the real bills into the ledger

Printing of Payment paperwork: Printing of fee forms.

Q25. What is the distinction among the “residual charge” and “partial price” methods of allocating cash in account receivable?

Ans: The distinction between the residual and partial charge includes:

Partial price: For example, allow say invoice A456 exits for $one hundred and client pay $70. With the partial charge, it offsets the invoice leaving a final stability $30

Residual Payment: While in residual payment, bill A456 is cleared for the overall price $a hundred and a brand new bill line object is produced for the closing stability of $30.

Q26. What are inner tables, check tables, fee tables, and transparent table?

Ans: It is the same old records kind object; it exists only for the duration of the run time of this system.

Check the desk can be at subject stage checking

Value desk could be at domain level checking

Transparent desk will exist with the same shape each within the dictionary in addition to inside the database exactly with the same statistics and fields.

Q27. Define utility, presentation and database servers in SAP R/three.

Ans: The utility layer of a R/three gadget is made from the application server and the message server. Application applications in an R/three system run on utility servers. Using the message server, the application servers communicate with presentation additives, the database and additionally with every other. All the records are saved in a centralized server, which is referred to as a database server.

Q28. Explain what is a company in SAP?

Ans: Company in SAP is the best organizational unit for which financial statements like income and loss statements, balance sheets can be drawn in keeping with the requirement of corporations. A single agency includes one or many organisation codes. All the organisation codes in SAP need to use same COA (chart of bills) and financial yr.

Q29. What is the distinction among SAP BASIS and SAP ABAP?

Ans: SAP ABAP is the programming language used within SAP to customise, generate forms, generate reviews, etc. While SAP basis is, the management module of SAP used to manipulate code modifications, enhancements, database admin, community setup, etc.

Q30. List out the distinctive sorts of supply device in SAP.

Ans: The unique sorts of source gadget in SAP are:
 

SAP R/3 supply system

SAP BW

Flat documents

External Systems

Q31. What is Extractor?

Ans: In the SAP supply machine, extractors are a records retrieval mechanism. It can fill the extract structure of a information source with the data from the SAP supply machine datasets.

Q32. What is extended megastar schema?

Ans: The celebrity schema includes the truth tables and the dimension tables. The grasp information related tables are kept in separate a table, which has reference to the traits within the dimension tables. These separate tables for master data are termed as the Extended Star Schema.

Q33.What need to be the method for writing a BDC program?

Ans: The method to writing BDC program is to

Create recording

Convert the legacy device statistics to a flat record into the inner desk referred as “Conversion.”

Transfer the Flat file into the SAP gadget known as “SAP Data Transfer.”

Depending upon the BDC kind name transaction or create classes.

Q34.Mention the major benefits of reporting with BW over R/three.

Ans: Business Warehouse makes use of a data warehouse and OLAP ideas for studying and storing facts While the R/3 was meant for transaction processing. You can get the equal evaluation out of R/3, however it might be easier from a BW.

Q35. Mention the 2 styles of services which might be used to cope with communique.

Ans: To cope with communication, you could use  forms of offerings which includes:

Message Service: In order to alternate quick inner messages, this carrier is used by the application servers

Gateway Service: This provider lets in communique among R/3 and external applications the use of CPI-C protocol.

Q36.Mention the reason codes used in Account Receivable.

Ans: “Reason Codes” are tags that may be allocated to describe under/overpayments all through the allocation of incoming consumer payments. They must no longer be mixed up with “void reason codes” used when outgoing cheques are produced.

Q37.What are pooled tables?

Ans: Pooled tables are used to store manage data. Several pooled tables may be united to shape a desk pool. Table device is a physical table at the database wherein all of the records of the allocated pooled tables are stored.

Q38.What is an replace kind with regards to a healthy code ID?

Ans: If the records in one of the base tables of a matchcode ID changes, the matchcode facts must be up to date. The replace type stipulates when the healthy-code must be up to date and how it needs to be carried out. The replace type also defines which approach is to be used for constructing suit-codes.

Q39.What is supposed by using “Business Content” in SAP?

Ans: Business Content in SAP is a pre-configured and pre-described fashions of data contained in the SAP warehouse which may be used directly or with preferred change in exceptional industries.

Q40.Mention the common shipping mistakes.

Ans: The common delivery mistakes consist of:

Return code four: Imported with warnings, technology of program, columns or row lacking

Return code 8: Imported with syntax blunders, application generation blunders, dictionary activation blunders, and so forth.

Return code 12: Indicates import cancelled due to object missing, object not active, and so on.

Return code 18: Indicates import cancelled because of gadget down while import, person expired at some point of import and insufficient roles or authorization.




CFG