Interview Questions.

SAP IS Retail Interview Questions

fluid

SAP IS Retail Interview Questions

Q1. What form's of SAP IS Retail have you worked with?

Ans: SAP IS Retail has various renditions dynamic in market, 4.0, 4.7 and presently more normal new executions are being finished in ECC 5.0 and ECC 6.0.

Q2. What is MAP?

Ans: MAP represents Merchandise and Assortments Planning

Q3. Is it expected that the conveyance community and stores associated with the STO are in a similar organization code?

Ans: Yes

Q4. How would you keep up with advancements in SAP IS Retail?

Ans: Promotions are kept up with by means of an exchange called WAK1, the evaluating conditions are made and moved down to POS or different frameworks.

Q5. How is the actual products issue posted when the product is returned in SAP MM?

Ans: Physical products issue is posted as bad merchandise receipt when product is returned

Q6. What are a portion of the elements of Markdown device in SAP IS Retail?

Ans: Plan markdown things, amounts, and pricesAssign storesUse markdown rules and timetables to control which things are dynamic at what costs during each phaseSlow-Seller Management device computerizes markdown plan in view of stock and timingPre-season or in-season arranging and executionVisibility to expenses and key figuresFlexible 'consider the possibility that' recreations to accomplish wanted objectives and marginsMass upkeep - numerous things, different levels, simultaneous clients can work the equivalent markdown planAnalytics - make fitted reports to follow KPIs, sell-through, and make changes, as neededIntegration to standard retail cost administration

Q7. Might you at any point design the framework to deal with different monetary standards?

Ans: Yes

Q8. What other place might you at any point involve the space the executives information in Retail?

Ans: We can involve the space the board information in necessities arranging and recharging.

Q9. What are the downsides of utilizing change pointers?

Ans: One of the greatest disadvantage of involving change pointers in a retail climate is the volume of progress pointers that might get made and the capacity of the framework to deal with those changes. Execution of cluster occupations is severly impacted when we have many change pointers. Appropriate consideration

ought to be taken to make just those change pointers, which will be consumed by the framework.

Q10. How would you make an article in SAP IS Retail?

Ans: Using MM41 exchange

Q11. What is your take on the information transformation for SAP Projects?

Ans: Data relocation ought to be dealt with as soon as could be expected. It is suggested that in any event, during the prototyping stage, don't hit the test information, and utilize the real relocated example test information from existing frameworks. This way business client will be checking out at the genuine information during demo. The most pervasive gamble to directing a SAP test whether it is combination, useful, string, volume, smoke, or security test is acquiring substantial SAP test information. Where will the test information come from? How might one create new information for exchanges that require special information? How might the information be stacked into another SAP client and case? What happens when a point of interaction or transformation needs to send information into center SAP R/3 from an inheritance framework and the point of interaction or change isn't executing as expected or presently can't seem to be created? What happens when the conditional information has not been made? Every one of these are vital viewpoints and ought to be dealt with at a significantly sooner stage.

Q12. What is a stock exchange request?

Ans: A stock exchange request is a PO that sets off the exchange of stocks between destinations/stores inside a similar organization

Q13. How would you in all actuality do cost execution in retail?

Ans: Normal Pricing in SAP IS Retail are kept up with utilizing VK11 utilizing different condition type. Change pointers can be arranged in the SAP framework that will be set off when any value change or cost expansion occurs and these change pointers are moved down to the POS

frameworks utilizing POSDM or other custom arrangements. The progressions can moved to different channels like site and cell phones utilizing a similar methodology.

Q14. Might we at any point create return conveyances from stock exchange orders in SAP MM?

Ans: Yes, we can create return conveyances to the sending store in the STO

Q15. What is a Markdown and what really does SAP IS Retail gives in such manner?

Ans: Markdown are deliberately worked down decrease in costs, which may because of occasional valuing, seller supported cost changes, work to lessen stock and so forth. Fundamentally, markdowns give technique to decrease the cost of a specific article in a staged down habits, equivalent or changing % of

cost being decreased at a standard spans. SAP IS Retail gives instruments to deal with this. It gives devices to design a markdown, enact and send the information down to the stores. It additionally gives different reports to perceive how the different markdowns are doing.

Q16. Might you at any point have different merchants related with a solitary PO in SAP MM in SAP IS Retail arrangement?

Ans: No, a solitary merchant can continuously be related with the PO

Q17. What do you comprehend by space the executives in SAP IS Retail?

Ans: Space the board manages upgrading the situating of an article on a rack. key figures are characterized that decide how the space will be made due, which is typically done in view of deals information, income information or the gross edge.

Q18. What is a change pointer?

Ans: Change pointers is an idea in SAP which permits the framework to deal with the progressions ending up dominating information, evaluating or overall anything information change. Different change pointers are made and they are utilized to move the progressions down to different frameworks like BW, POS, eBusiness,

Manugistics and so on.

Q19. Is it conceivable to tackle the accompanying situation through SAP-Retail: If you purchase two books, you will get the less expensive one free?

Ans: The reward purchase usefulness in IS-Retail can be utilized to settle this case. You can make a reward purchase through a retail advancement or by means of deals condition ace information.

Assuming that you initially make a material gathering with every one of the articles in the blend, and afterward you make the reward purchase condition utilizing that material gathering.

Check the reward purchase modifying in IMG — > Sales and dispersion - > Basic capabilities — > Bonus.

Q20. What is a posting in retail?

Ans: Listing is an interaction which controls what stores get what articles. Articles which are leaned to a specific store or DC can not get process them. The Master information related with those articles won't be accessible in the stores where that article isn't listed.21. What is EAN/UPC?

EAN is an European Artcile number and UPC is Universal Product Code.Each article ought to have an unqiue number.

Q22. What number of UPC's will be available for an article with 3 unit of measures?

Ans: Each unit of measures will have it's own UPC or EAN numbers

Q23. What is put away in the table WLK1?

Ans: Listing conditions are put away in the table WLK1. The significant things separated from posting that WLK1 contains are legitimacy dates and module numbers.

Q24. What different tables are refreshed while posting is made?

Ans: MARA, WLK2, MBEW, MAW1, MARC.

Q25. What does the reference site gives?

Ans: Reference site gives specific coordinated operations information while making or changing article information.

Q26. What is a nonexclusive article?

Ans: Generic article model - T-shirt is a nonexclusive article and the various variations of this article are Yellow, Red, Blue T shirts.

Q27. What is a Pricing profile of an article?

Ans: Pricing profile controls whether the variation deals costs are something similar or different to the business cost of the nonexclusive article.

Q28. On the off chance that we take a business situation in which there are coupons distributed in paper and client takes the slicing to store to purchase articles.

Ans: At POS when he presents coupons, POS gets subtleties of coupons from SAP in type of IDoc, in view of this, client can benefit a rebate of X% on Apparel and Footwear Merchandise Category (MC). This rate offer isn't appropriate for different MCs.

Q29. What is a source list?

Ans: Source list is a rundown which decides from where a specific article can be obtained from. Source list contains the merchant data, legitimacy dates and so forth. A merchant could likewise be a store.

Q30. What is comparable Transaction of MM43 of the Retail-System in the Industrial System?

Ans: The same Transaction of MM43 of the Retail-System in the Industrial System is MMo3.

Q31. What is the utilization of HPR (High Performance Retail)?

Ans: HPR in Retail comprises of projects explicitly on the SAP to POS/BOS connection point to work on the runtime of Master information (for example Article ace/combination list) IDoc age. These projects are more proficient than the standard SAP programs. In any case, the final products are not precisely indistinguishable and certain upgrades are additionally not accessible in HPR.

Q32. On the off chance that you are buying a Sugar Bag of too kg and in distribution center, you are pressing it in pieces oft Kg each. How might you represent the expense that has caused in W/H (for example How might you represent the expense of Bulk Breaking in SAP-IS-Retail)?

Ans: It should be possible through several workarounds. To start with, utilizing a smidgen of PP. You could arrangement a creation at any point request, which consumes the Sugar in mass packs and delivers Sugar in 1 Kg sacks. You can do costing on this and settle it to the completed item to get exact expenses. This will deal with both the stock development and furthermore cost estimation.

Then again, you can have an extra additional charge condition type (for example bundling costs) that applies a proper sum or % of cost to the particular items at whatever point the sell value (VKPo) is determined. This is more straightforward and an oddball practice that requires practically no support on an everyday premise.

Q33. How SAP runs recharging for the areas in a distribution center, which are utilized for deals and when the stock is lower in these areas, the stock from different areas are moved there?

Ans: SAP WM impeccably deals with this situation. This will make a few strides:

Characterize a decent receptacle putway system for the distribution center/capacity type (redoing for WM).

Q34. Presently where and how might we make these reward purchase advancements in SAP (for example How are these coupons made and how are they connected to advancements)?

Ans: These coupons are made in IS-Retail utilizing MM4i. Then, at that point, you can involve it in the reward purchase usefulness as some other article. To restrict the utilization of coupons to the Apparel and Footwear Merchandise Category you should make a material gathering including only these classifications. The reward purchase condition will utilize the material gathering to give the coupons.




CFG