Interview Questions.

SAP FI Interview Questions and Answers

fluid

SAP FI Interview Questions and Answers

Q1. What is SAP FI?

Ans: SAP Financial Accounting (FI) SAP FI module as the term recommends bargains in overseeing monetary exchanges inside undertakings. This monetary bookkeeping module assists workers with overseeing information engaged with any monetary and deals in a bound together framework.

Q2. What is the distinction between endlessly organization code?

Ans: An organization is the hierarchical unit utilized in the legitimate solidification module to move up budget reports of a few organization codes. The Company Code is the littlest hierarchical! Unit for which a total independent arrangement of records can be drawn up for reasons for outer revealing.

Q3. What are replacements and approvals? What is the point of reference?

Ans: Validations are utilized to really look at settings and return a message in the event that the essential check condition is met. Replacements are like approvals; they really supplant and fill in field values in the background without the client's information not normal for approvals that make on-screen msgs to the client.

Q4. What number of graph of records can be joined to an organization code?

Ans: at least one Operative Chart of Accounts can be relegated to an organization code.A COA should be doled out to an organization code. This COA is the employable COA and is utilized in both FI and CO. One Chart of Account can be appointed to many Company codes i.e., Multiple organization codes can either have something similar or have separate COA. Be that as it may, an organization code (Country explicit Company code or International Company code) can have a country explicit COA likewise alongside Operative COA. The connection between the ordinary COA and the country COA shows up in the other number field of the G/L expert record.

Eg: If an organization's auxiliaries are situated in the two US and Mexico. We really want to arrange 2 Company codes - one for Ourselves and one more for Mexico, for example U100 and M100. The same way we make 2 COA's one as far as we're concerned and one for Mexico, USCA and MXCA. Mexico has different govt revealing prerequisites than the US so we should characterize an organization code intended for Country Mexico and furthermore make a country explicit COA to be utilized, notwithstanding ordinary COA. In tcode OBY6(Comp Code Global Parameters) of CC M100 we characterize ordinary COA i.e.,USCA in Chart of Accounts field and MXCA in Country Chart/Accts field.

Q3. What is a controlling region?

Ans: The Controlling Area is the focal hierarchical unit inside CO It is illustrative of a contained Cost Accounting envt where expenses and incomes can be made due.

Q4. Characterize connection between controlling region and company code?

Ans: A controlling region might incorporate at least one organization codes which should involve similar usable diagram of records as the controlling region. A Controlling Area can contain numerous organization code tasks however a

single organization code can be appointed to just a single controlling region.

Q5. What is a financial year variation?

Ans: Fiscal Year is a time of a year and SAP gives 4 unique periods to posting change Entries. Financial year decides posting periods. Presenting periods are utilized on appoint deals. Monetary year

might be year ward or year autonomous.

Q6. What are exceptional periods utilized for?

Ans: The Special time frames in a financial year variation can be utilized for things like posting review or duty acclimations to a shut monetary year.

Q7. What do you mean by year subordinate in financial year variations?

Ans: Year Dependent: the monetary year is same as schedule year. Beginning from first Jan to 31st Dec (where posting periods and the schedule months are equivalent)

Year Independent: the monetary year is not the same as schedule year

Beginning from first April to 31st March (where the posting time frame months

are not equivalent to schedule year months)

Q8. What are abbreviated monetary year? When are they utilized?

Ans: Shortened Fiscal Year: a monetary year, which has under 12 periods.

Q9. What are posting periods?

Ans: The Posting time frame variation controls which posting periods, both typical and exceptional, are open for each organization code. It is feasible to have an alternate posting period variation for each organization code in the

The posting time frame is autonomous of the monetary year variation.

Q10. What are archive types and what are they utilized for?

Ans: Document type is the identifier of differentt account exchanges like SA for G/L,AA for Asset Accounting etc.The doc. Types controls things like kind of the record that can be presented on, the number reach

alloted to it, and required doc header fields.

Q11. How are resistance bunch for representatives utilized?

Ans: Tolerance bunch stores Posting sum defaults. Resistance bunches are

allocated to User ID's that guarantees just approved people can make

Q12. What are posting keys? Express the reason for characterizing posting keys?

Ans: Posting keys decide if a detail passage is a charge or an acknowledge as well as the conceivable field status for the exchange. Posting keys are SAP conveyed. Assuming u need changes like making extra fields discretionary on installment type posting keys then the most ideal activity is to duplicate the presenting key that necessities on be adjusted and afterward alter it.

Q13. What are field status gatherings?

Ans: Field status bunches control the extra record tasks and different fields that can be posted at the detail level for a G/L

Q14. What are change postings and its utilization? Give t.codes and ways if conceivable?

Ans: fb50,f-02 and others could be utilized for changes. These changes are to address any monetary portrayal that has previously been set up for the records.

Q15. Assume I have bought products of 10 units (unrefined components or semi-completed merchandise) worth Rs10000 from

seller A (assume) and furthermore made installment for the equivalent. Presently during the assembling system, it was seen that 3 units are flawed, presently my inquiry is how would we manage the faulty units in SAP as I have previously made installment for the 10 units (i.e Rs10000).

Ans: If you have a GRN against these materials, then the equivalent can be return conveyed. A suitable development type should be arranged for something similar. Concerning the installment, raise a credit note on the merchant.

Q16. We generally duplicate organization code or we can make physically moreover? In the event that conceivable give reasons moreover.

Ans: There are heaps of tables that get replicated over while duplicating co codes. This may be deficient in a manual duplicate, and subsequently the manual course isn't prudent.

Q17. In the event of APP, when bank ace information updated?Suppose in 2004 I have devaluation key 'AB&in 2005 deterioration key I havechanged to"CD". How my equilibriums would be impacted like adjusts

of depreciation,accumulated depreciation,assets and so on.

Ans: The distinction in the devaluation that is posted as of now and what ought to be posted with authentic impact will be posted in the ongoing bookkeeping period.

Q19. What number of graph of records can be relegated to organization code we can appoint organization code to diagram of record through OB62? Presently my inquiry is how we can allocate three kinds of diagram of record to organization code in one exchange code (I may be off-base please right me)

Ans: Three, albeit the gathering and nation diagram of records are discretionary. The gathering diagram of records is alloted to the

functional diagram of records, and the main required CoA is the Operational CoA.

Q20. What number of fiscal summary renditions can be allocated to co.code?

Ans: As numerous FSVs as you need can be relegated to the co code for example 1:n as of Co Code: FSV.

Q21. I have made Company Code and any remaining design connected with the C Code. Additionally in MM I have made buy request, made merchant, material and so forth. I was unable to enact the PO because of the accompanying errormessages in red:

Ans:

Keep up with TOLERANCE LIMITS FOR TOLERANCE KEY PE ACCOUNT ASSIGNMENT

CONTROL INDICATORS FOR CONTROLLING AREA DO NOT EXIST.

I have doled out controlling region to organization code and I could see the

controlling region in presence through ace document and gl check.

Keep up with TOLERANCE LIMITS FOR TOLERANCE KEY PE ACCOUNT ASSIGNMENT

—-> Kindly follow this connection - > SPRO — > MM — >

Buying - > Purchase Order - > Set Tolerance limits for cost

change - > Here you need to set for Tolerance keys PE and SE. Just

duplicate them from sexually transmitted disease co. code.

CONTROL INDICATORS FOR CONTROLLING AREA DO NOT EXIST. — - >

In Controlling - > General Controlling - > Maintain Controlling Area - > Maintain Controlling Area - > Activate

Parts/Control Indicators - > you really want to check to initiate the request the executives/action based costing/responsibility the board and so forth




CFG