Interview Questions.

SAP CS Interview Questions

fluid

SAP CS Interview Questions

Q1. How can a making plans model be frozen and unfrozen ?

Ans: A Planning Version may be frozen and unfrozen using Function Module /SAPCS/TS_PAREA_VERSIO_FREEZE in order that no further adjustments to the making plans version can be achieved.

Q2. How to apply create making plans ebook with two tables ?

Ans: To use  tables on one display of Planning Book/Data View – choose indicator next to 2nd web page name and supply call. Additional tab page is displayed in Planning Book Maintenance wizard to outline the keyfigures for the second table.

Click Here <<< SAP CS

Q3. What is using Period Factor ?

Ans:

Period Factor maintained within the SNP PPM or Transportation Lane determines the Availability Date of a Receipt detail within a time bucket (duration). The machine determines the exact availability date/time of the receipt elements within a length, by way of including a time c language (that it gets by multiplying the duration element with the period period) to the start time of the length. You can input a element among zero and 1, where zero is the begin of the length, 0.5 the center, and 1 the end of the length. When calculating the supply date/time, the system takes into attention all weekdays, meaning that it does no longer take into consideration any days which have been defined as non-workdays inside the calendars.

Period Factor used is .Seventy one = 7×0.Seventy one = four.97 or five days from ptimizer of weekly bucket resulting in a Friday.

If Period Factor isn't maintained in PPM or Transportation Lane then the User Period Factor indicator and the Period Factor value maintained inside the Lot Size tab of the location-product mixture is used. If this isn't always maintained a default cost of zero.Five is used.

Q4. What determines stock categories displayed in Stock on Hand keyfigure ?

Ans: The classes defined in Category Group ST1 (can be maintained in desk /SAPCS/CSCGC) decide the stock classes which might be displayed within the Initial bucket inside the Stock on Hand keyfigure. Subsequent buckets are dynamically computed.

Q5. Does dynamic signals show up in Alert Monitor ?

Ans: Dynamic Alerts do not display up within the stand-by myself alert monitor. Network signals are to reveal pegging relationships.

Q6.What is the report to execute MASSD ?

Ans: The report for executing MassD in history job is MASSBACK.

Q7.How can a transaction be done even if no authorization ?

Ans: SE93 – Transaction code for Transaction Code E.G. CRC1 Create Resource has txn code CRAH. So in case you do no longer have authorization to create aid you may use SE93 and enter txn CRAH and then Test F8 button to visit the txn.

Q8.What is the shortcut to trade region kind in CS ?

Ans: Report /SAPCS/CHECK_LOCATION_TYPE may be used to change location type (say from 1001 to 1002 or vice-versa) of current locations in CS. The desk to refer is /SAPCS/LOCMAP. SAP does now not suggest this manner.

Q9.How to duplicate a Process Chain ?

Ans: To replica a procedure chain to another method chain, goto the Process Chain you need to duplicate after which type copy inside the device tar and hit input. It will will let you reproduction the Process Chain to every other Process Chain that can be modified as in keeping with person’s requirement, saved, activated and used.

Q10. What is the manner to duplicate making plans variations in R/3 ?

Ans: Use OLIX to first delete previous MRP making plans variations. Then use MCB& to create the new MRP planning variations by using selecting the best model you want to create as ICO Version. The information shape in this case is S094.

Q11. What is Release Profile ?

Ans: Release Profile is used to launch timeseries records from DP to SNP/PPDS. You want to outline the DP Planning Area and timeseries keyfigure the statistics in which is released and the SNP Category Type (normally FA) to which information is released. You may additionally keep a Daily Buckets Profile it's going to define the variety of running days (working days determined primarily based on Shipping Calendar maintained for the region grasp) starting on and from the From Date if released on-line/ interactively or that many workdays of the making plans horizon while release is executed in history. The Period Split (blank, 1 and a couple of) subject in the SNP2 tab of area-product master determines how call for plan is released to SNP from DP (how bucketed statistics is disaggregated to the workdays).

 

HubSpot Video
 

Q12. What is Master Data in DP ?

Ans: Master Data in Demand Planning by and large is Charcateristic Value Combinations usually termed CVCs. CVCs are the planning combinations in opposition to which statistics is saved in keyfigures.

Q13.What is the behaviour of Procurement Type X ?

Procurement Type X – source choice is primarily based on matching due date then priority then cost. If both In-residence Production and External Procuremnet is possible then In-house Production (PPM) is selected as supply of supply.

Q14. What is PPDS Fixing Horizon ?

Ans: PP/DS solving Horizon defines the PP/DS time Fence – inside that period if heuristic is run no orders get modified.

Q15. What is the reuse mode in Product Heuristic ?

Ans: Reuse mode in Product Heuristic – makes the system to reuse orders already gift in the heuristic run i.E. Orders aren't deleted and recreated.

Q16. What is Planning Procedure ?

Ans: Planning Procedure in Product Master (PP/DS) defines that when you convert a planned order to procedure order it is in Deallocated kingdom and now not Scheduled country and more.

Q17. Which are the components of the brand new mySAP SCM Solution ?

Ans: SAP SCM four.1 is the new to be had Supply Chain Management Solution offered with the aid of SAP. The SAP SCM 4.1 System includes SAP CS 4.1 (Advanced Planning and Optimization), SAP ICH four.1 (Inventory Collaboration Hub) and SAP EM four.1 (Event Management).

Q18. How approximately the architecture of SAP SCM four.1 ?

Ans: SAP SCM four.1 is based totally on the SAP Web Application Server 6.40. All SAP SCM four.1 Architecture Components may be installed on one hardware server, so long as this server is sized for all used utility additives.

Q19. What does CS imply ?

Ans: SAP CS stands for SAP Advanced Planning and Optimization and is the planning aspect within the mySAP SCM solution.

Q20. Can SAP CS be used as a stand-by myself solution ?

Ans: No, SAP CS continually requires a backend ERP machine for execution functions. In maximum instances, the backend machine is an SAP R/3 device.

Q21. Can SAP CS and SAP R/three be set up on the equal server and use the equal database ?

Ans: No, SAP CS calls for a separate server. The actual size of the SAP CS machine may additionally range and relies upon on the data quantity to be processed. You can discover greater info in this concern beneath the alias /sizing at the SAP Service Marketplace (//http:/service.Sap.Com).

Q22. How does SAP R/three talk with SAP CS ?

Ans: Through the CS Core Interface (CIF) which components SAP CS with master and transaction records in real time. CIF is added thru the R/three Plug-In, that's some thing you need to set up in your SAP R/3 machine. This is the identical Plug-In that you need for connecting a BW or a CRM machine.

Q23. What about the alternate of information between the two systems ?

Ans: With SAP CS you've got a actual-time integration to SAP R/three. The minute you convert some thing in one machine, it is right now being transferred to the other and vice versa. And that is going for all facts, be it a sales order, a manufacturing order or a purchase order. You do not need to carry out any batch jobs for shifting information among the systems.

Q24. Do I need to hold the grasp information twice ?

Ans: No. You create and alternate master records completely in SAP R/three. If you need to paintings with SAP CS, you want to switch the master information from the SAP R/three system. Depending on the scenario you need to use in SAP CS, you could have to enhance the transferred data with SAP CS particular settings, which aren't applicable to SAP R/three.

Q25.What is an smooth, fee green manner of installing some standard SAP CS situations ?

Ans: SAP Best Practices for Supply Chain Management. Choose one or more of the mySAP SCM commercial enterprise situations that SAP Best Practices for SCM offer.




CFG