Interview Questions.

SAP CRM Interview Questions and Answers

fluid

SAP CRM Interview Questions and Answers

Q1. What is SAP CRM?

Ans: SAP CRM (Customer Relationship Management) is a product device given by SAP to help start to finish client related upholds. It handles different exercises like invoicing, conveyance, navigation, money due, etc.

Q2. Notice what are the expert information in SAP CRM?

Ans: In SAP CRM, the Master Data is fundamental information about your client which can be shared among various modules.

Q3.Explain what is Activity Journal?

Ans: You can record and refresh data from client visit or call in Activity Journal.

Q4.Mention what is the standard exchange type for Quotation?

Ans: The standard exchange type for citation is AG, and the thing class is AGN.

Q5.Explain what is accomplice capability in SAP CRM?

Ans: As the name demonstrates accomplice capability portrays the association and individuals with whom the business is finished, which incorporates any sort of deal. Accomplice capability incorporates data like

Offered to party

 Boat to party

 Bill to party

 Payer

Q6. Make sense of what is text assurance in SAP CRM?

Ans: In CRM, text can be utilized to trade and data between the clients, accomplices or between the clients. Text can be made for client ace, deals archive header and thing, charging report header and thing, etc.

Q7. Make sense of what is Actions in SAP CRM?

Ans: "Activities" in SAP CRM are a method for adding usefulness to objects. For instance, to send citation to the clients from the citation archive, you can utilize Actions. One more utilization of activities is, for example, making in follow on archive.

Q8. Drill down the standard exchange types for deals?

Ans: Some of the standard exchange types for deals are

Lead

AG-Quotation

Pick Opportunity

OPSM-Sales Methodology

TA-Tele Sales, and so forth.

Q9. Make sense of what is the requirements to set out a freedom?

Ans: Lead is the pre-imperatives for setting out a freedom. Whenever it is qualified as a hot lead then, it is send through work process and afterward opportunity is made.

Q10. Make sense of what is the distinction between a CRM lead and an Opportunity?

Ans: Lead: It is a record or contact with almost no data.

Opportunity: It is a contact or record which has been qualified.

[teaserbox type="4" img="2896" title="Interested in Learning Devops!" subtitle="Join myTectra!" link_url="http://www.mytectra.com/devops-preparing in-bangalore.html" target="blank"]

Q11. Make sense of what is legitimate connections in SAP CRM?

Ans: The navigational bar in SAP CRM has two level menu structure. The high level menus are alluded as work focuses, and these work places contain sensible connections that highlight the real CRM application. Underneath the two-level menu framework, there is a bunch of sensible connections which empowers the CRM client to straightforwardly make the CRM business object. These connections are alluded as immediate connections. Legitimate connection permits route to various pages.

Q12. Notice how CRM relegate the business jobs?

Ans: To relegate business jobs, SAP CRM utilizes two fundamental ways

Circuitous task of business jobs PPOMA_CRM

Straightforwardly through security jobs alloted to client aces in SU01

Q13 What is the bundle that you use to save the OD profile?

Ans: To save the OD profile, we use $tmp.

Q14 Explain how you can show the mistake message in web UI when the client has not entered a particular field?

Ans: To show the mistake message in web UI, you need to call message class in even EH_onSave. The message class is made in SE91.

Q15 Explain what are connectors?

Ans: A CRM middleware is utilized for the trading of information between the CRM framework and associated ERP framework. It is likewise used to dole out information and convert it into different arrangements and to interface with outside frameworks.

Q16. Make sense of what is BDOC in CRM? What are the sorts or classes of BDOC?

Ans: BDOC or business records comprise of all information's or data utilized by CRM middleware to move or trade information with portable clients.

The BDOC classes or types are

Informing BDocs

Synchronization BDocs

Portable Application BDocs

Q17. In SAP CRM, what is the activity profile?

Ans: Action Profile is a Post Processing Framework (PPF) it gives a few result on given conditions.

Q18. How CRM can deal with messages from clients?

Ans: SAP CRM gives work process empowered email handling abilities. It can recover messages sent from your clients, course messages naturally to suitable clients in light of work process rules, deal with different connections in messages, send programmed answers to your client, etc

Q19. What is the distinction among CRM and ERP?

Ans: CRM joins deals, contact, showcasing, the board and client service. ERP represents Enterprise Resource Planning; it normalizes and smooth out business processes across administrations, deals, finance, HR the executives, and so on.

Q20. Make sense of what is IPC?

IPC means "Web Pricing and Configurator." The IPC conveys a bunch of motors that execute valuing and item design usefulness in various situation and sap applications.

[teaserbox type="4" img="2899" title="Interested in Learning IOT!" subtitle="Join Us Today!" link_url=" http://www.mytectra.com/iot-preparing in-bangalore.html" target="blank"]

Q21. What are the significant parts of IPC?

Ans: The significant parts of IPC are

Deals Pricing Engine (SPE)

Deals Configuration Engine (SCE)

Free Goods Engine

Posting

Free Goods Engine

Q22. Continuously what SAP CRM advisor to?

Ans: progressively, SAP CRM expert dissect the business prerequisites and afterward design the ERP.

Q23. Is it conceivable to change or a hierarchical property inside the Organization Model Functionality?

Ans: Via the exchange code 00ATTRICUST, you can change the exchange code. This region is a center SAP setup screen from here any erased things can't be recuperated.

Q24. How to erase colleague?

Ans: To erase colleague you can utilize BUPA_DEL and BUPA_PRE_DA.

Q25. Notice where in the table you can find the web email addresses for colleagues put away?

Ans: It is in the table ADR6 that you will find the email addresses for colleagues stored.[teaserbox type="4" img="2901" title="Interested in Learning Artificial Intelligence!" subtitle="Join Us Now!" link_url="http://www.mytectra.com/man-made reasoning preparation in-bangalore.html" target="blank"]




CFG