Interview Questions.

SAP BODI Interview Questions

fluid

SAP BODI Interview Questions

Q1. How does the assertion 'Single place of Integration' suits the information integrator?

Ans: DI joins both clump information development and the executives with reserving to give a solitary information incorporation stage for data the board from any data source and for any data use

Q2. State and make sense of the vital capability of information integrator.

Ans: Loading information: Loading ERP or Enterprise application information into a functional datastore and update in bunch time

Directing solicitation: Creates data solicitations to a DW or ERP framework utilizing complex principles

Applying exchange: DI can apply information changes in various information designs and any custom configuration.

Q3. State and make sense of different information integrator parts.

Ans:

Fashioner: Is improvement interface that permits making, testing and physically executing position that heap a DW. Capability performed is information planning, change and control rationale.

Store: Set of tables that hold client made and predefined framework objects, metadata, change and so forth.

Types:

Nearby vault: Used to store meanings of DI obj and source/target metadata.

Focal store: Used to help multi-client improvement. Gives a common obj library.

Administration: Starts Job Server when the framework is restarted.

Part: Job Server:

Incorporates: Administrator: Includes booking, starting& halting ongoing administrations, overseeing connectors and so forth.

Metadata Reporting: Provides program put together reports with respect to Enterprise metadata put away in the DI archive.

Q4. Make sense of the most common way of running a task from planner.

Ans: The Designer advises work server to run the work. The work server then lands the position from related storehouse and turns over a motor to deal with the gig.

Q5. Make sense of occupation server and motor.

Ans: when occupations are executed, the DI motor turns over the information development motor that coordinates information from heterogeneous sources, performs complex information changes and oversees extraction and exchanges in the ETL cycle.

Q6. Express the different capability of manager.

Ans: Scheduling, checking and executing bunch work. Overseeing User.

Arranging, beginning and halting ongoing help.

Arranging and overseeing connectors

Q7. What are the different examinations present with Data Integrator and BO Enterprise?

Ans: Datastore examination: Use reports to see whether the accompanying BI reports utilizes information from tables that are contained in Business Views, Crystal Reports, and Universe and so forth.

Reliance examination: Search explicit items in archive and comprehend whether they influence or are affected by other DI or BO universe or reports.

Universe examination: View universe class and item genealogy

Business view examination: View information hotspots for Business Views in the CMS

Report examination: View information hotspots for reports in the CMS

Q8. State and make sense of the different administration devices in information integrator.

Ans: Repository Manager: Allows making, redesigning and actually looking at the forms of nearby and focal stores.

Server Manager: Allows adding, erasing or altering properties of Job Server

Q9. Name some normal DI Objects

Ans: Projects, Jobs, Work streams, Data streams, Scripts, Transforms

Q10. Recognize single-use objects and reusable articles

Ans:

Single-use objects: > Appear just as parts of different items

> Can't be duplicated

> work just in the setting in which they are made.

Reusable items: > has a solitary definition

> All calls to the article allude to that definition.

> In the event that the meaning of the article is changed in one spot, the change is reflected in any remaining called objects

Q11. How could the way of behaving of different items be changed?

Ans: Options: Control the obj

Properties: Describe the obj

Classes: the obj are of two classes: Single-use, Reusable.

Q12. State connections between work process and information stream.

Ans: A work process is joining of a few information streams into a sound progression of work for a whole work.

An information stream is the cycle by which source information is changed into target information

Q13. Express the normal qualities of a task

Ans: They are recorded in the nearby obj library,Only one undertaking can be open at a time,They can't be divided between various clients.

Q14. State and make sense of different periods of DI advancement process.

Ans: Design: Define objects and construct charts that educate DI in information development necessities.

Test: Here DI is utilized to test the execution of utilization. Can test for blunders and follow stream of execution.

Creation: set up a timetable in DI to run the application as a task. At whatever point can get back to configuration stage.




CFG