Interview Questions.

SAP BO Administrator Interview Questions and Answers

fluid

SAP BO Administrator Interview Questions and Answers

Q1. What do you comprehend by Business objects?

Ans: Business object distinguish the answers for business experts which could be advantageous to acquire information from the corporate data set straightforwardly from the work area.

Q2. Which is most recent variant that anyone could hope to find in advertise for SAP BO?

Ans: SAP BO BI 4.0 SP6 on 30th April 2013

Q3. What are the upsides of utilizing business objects?

Ans: The benefits of Business Objects are:

There are many benefits of business objects

Simple to utilize

Moving

Graphical connection point

Business terms that are natural

Strong reports for a lesser measure of time.

Q4. Contrast between SAP BO 3.1 and SAP BO 4.0

Ans:

B0 XI 3.1    BO 4.0

make each association in turn in the univers    Create multi source universe with new extn .UNX.

movement should be possible by Import Wizard or LCM    no import wizard

work area intelligence    no work area insight

Graphs    More charts choices

Not available    Direct association between SAP BW BEx inquiry to Webi by BICS association

Information Federator    Data Federator is supplanted by Multi source universe

Segment Hiding    Show Hide section direct choice in the Webi

Q5. What's happening highlights in SAP BO 4.0

Ans:

 Past Version    New Version

Sap web intelligence    Web knowledge

SAP voyager    Advance Analysis Web expansion

SAP Xcelsius    Dashboard Design

SAP Dashboard Builder    BI Workspace (Content Linking capability has been change. Its GUI is more graphical.)

SAP Info view    BI Launch Pad (can open different reports simultaneously like tabs and feature looking)

-    Data Design Tool-numerous data sets on one association and Universe augmentation changes: - .UNV to .UNX.

-    Redesign Management Tool (for up-degree of 3.1 information into 4.0)

-    Checking:- To screen all server execution and KPI based view

Precious stone Reports    Crystal Reports:- remembered for bundle and GUI has been changed.

Q6. What is hub ?

Ans: A hub is a gathering of SAP BusinessObjects Business Intelligence stage servers that sudden spike in demand for a similar host and are overseen by a similar Server Intelligence Agent (SIA). All servers on a hub run under a similar client account.

One machine can contain numerous hubs, so you can run processes under various client accounts. One SIA oversees and screens each of the servers on a hub, guaranteeing they work appropriately.

Q7. Compose the various items connected with Business Objects.

There are different items related with business objects

Broadcast Agent

Data View

Manager

Inspector

Creator

Set Analyzer

Client module

Q8. What is Designer.

Ans: Designer is a set which is connected with Business object IS used by fashioner for creating and keeping up with universe .Here universe is the semantic layer which can settle the issue of end client gives that are specialized connected with the data set.

Q9. Name the sorts of modes related with planner and business objects?

Ans: There are two sorts of modes related with fashioner

Workgroup mode

Endeavor mode

Q10. Full type of SAP BO parts

Ans:

CMC:- Central Management Console

CCM:- Central Configuration Management

CMS:- Central Management Service

Web Application Server port, default 8080

Server Intelligence Agent (SIA) port, default 6410

Focal Management Server (CMS) port, default 6400

Q11. What is default url for SAP BO CMC and Infoview ?

Ans:

3.1

CMC Path:- http://hostname/cmcApp/login.jsp

Infoview:- http://hostname/InfoViewApp/login.jsp

4.0

CMC Path:- http://servername/BOE/CMC/

Platform:- http://servername/BOE/BI

Q12. What is area of information organizer in SAP BO ?

Ans: C:/Program File/Business Objects/BusinessObjects Enterprise 12.0/

Information envelope contain temp information

Logging envelope contain log records

Q13. What are new part accessible in SAP BO 4.0 CMC ?

Ans:

 Client Attribute Management

Visual Difference

Reviewing

Observing

Cryptography Key

Advancement Management

Rendition Management

Q14. Name various types of system related with multi-layered examination that is inside business objects.

Ans: There are two unique strategies:

Drill down

Cut up

HubSpot Video

Q15. Compose the sorts of clients connected with business objects.

Ans:

There are different sorts of clients

Manager Designer

Creator

Graphical Interface

Manager

General Supervisor

Adaptable User

End User

Q16. What all information sources are accessible?

Ans: BO permits us to survey information from different sources. We can utilize information from RDBMS like MS SQL server, Oracle, and so forth.

Q17. What is Visual Difference?

Ans: Visual Difference empowers you to see the distinctions between two variants of an upheld document type(LCM BIAR) or an upheld object type(LCM Job) or both. You can utilize this element to decide the contrast between records or protests to create and keep up with various report types. This component gives an examination status between the source and the objective variants. For instance, if a past rendition of the client

report is precise and the ongoing form is erroneous, you can contrast and break down the record with assess the specific issue.

Following are the three kinds of visual contrast from which you can identify the document or an article:

Eliminated - In a report, on the off chance that a component is absent in one of the record forms, the kind of distinction is displayed as Removed. For instance, the component could be a column, segment case, or even a block.

Changed - In a report, in the event that there is an alternate worth between the source form and the objective rendition, the sort of distinction is displayed as Modified. For instance, the worth could be the cell content or the consequence of a neighborhood variable.

Embedded - In a report, on the off chance that there is a component in the objective form however is absent in the source rendition, the kind of contrast is displayed as Inserted.

Q18. Compose the different sort of information suppliers?

Ans: There are different sorts of information suppliers are:

OLAP servers

Questions over universe

Individual information records

SAP

VBA methods

Put away methods

Free hand-SQL

Q19. What do you mean by drill mode?

Ans: It is a sort of study mode connected with BO and helps in penetrating information as well as in introducing information from every one of the accessible points and the degrees of subtleties for examining the variables which caused the great and terrible outcome.

Q20. Characterize special interaction?

Ans: It can be made exclusively by one client and can't be utilized by the others. The subtleties for same are kept in a PDAC.LSI document.

Q21. Characterize Shared association?

It is inverse of special interaction as it very well may be utilized by others likewise through a server which is normal one. In this subtleties of associations are kept in SDAC>LSI document which is there in establishment organizer.

Q22. Characterize got association?

It is a sort of association which conquers the hindrances related with the previous association. We can involve universe in focal archive by got association.

Q23. What is custom pecking orders?

Ans: It characterizes the universe for giving the drill down which is altered and happen between objects from same or various classes dealing with the client prerequisites.

Q24. How we can make Custom Hierarchies?

Ans: We can make custom ordered progressions by tapping on devices then, at that point, picking pecking orders from BO creator.

Q25. What do you comprehend by setting in the universe?

Ans: Context can be made sense of as the particular way of join between a particular gathering of joins or the tables with the end goal of a particular question.

Q26. How we can make Custom Hierarchies?

Ans: We can make custom ordered progressions by tapping on apparatuses then picking orders from BO fashioner.

Q27.What is Chasm Trap.

Ans: It is what is going on which emerges when the worth in the reality table get off-base when it is estimated from two different truth tables.

Q28.How the issue of Chasm Trap be tackled?

Ans: It can be tackled by two strategies:

By involving SQL boundary in universe which produces SQL proclamation for each actions and result into a right result.

The subsequent one is including two joints in various settings.

Q29. Characterize Derived tables?

Ans: They are made in the universe. It is utilized for complex computations which can't be figured out in the report level. The other valuable component of inferred table is that by utilizing dblink we can utilize the table from other pattern.

Q30. What is User Objects.

Ans: It is a vast expanse of classes and items which is created by the universe planner. When the articles which is there in the universe doesn't matches our prerequisite, then, at that point, the client can make his own items which is known as User objects.

Q31. Name @functions.

Ans: The @functions are:

@where

@ Brief

@ script

@Variable

@Select

Q32. Compose the purposes of @functions.

Ans: The @prompt capability advises the end client to compose a particular qualities.

The @script capability recuperates the aftereffect of the Visual Basics for applications large scale's.

The @select capability re-utilized the current explanations.

Q33. Business object comprises of what number of areas? Think of them.

Ans: Three Domains are there in Business Objects

Archive

Security

Universe

Q34. Characterize got association?

Ans: It is a sort of association which beats the burdens related with the previous association. We can involve universe in focal store by got association.

Q35. How we can utilize one got table from another?

Ans: Using @Derived_table capability, we can utilize one got table from another. The punctuation is:

@derived_table(derived table name)

Q36. What is Slice in Business Objects.

Ans: It is utilized to reset, rename and preclude the blocks. It works with the expert or definite reports.

Q37. Separate among Dice and Slice.

Ans:

Dice: It shows the information and eliminates the information.

Cut: It reset, rename and erase the blocks.

Q38. Characterize ace/detail report?

Ans: Big block of information can be break into little areas by utilizing expert or detail report. Replication in values can be tried not to by utilize this.

Q39. What is class?

Ans: Collection of items in a universe is known as class. Subclasses are gotten from the class.

Q40. What number of potential ways are there for connecting universes?

Ans: There are three different ways:

The Master approach.

The Kernal approach.

The Component approach.

Q41. What is information mining?

Ans: It is an interaction by which we can extricate the required subtleties from the information base.

Q42. Compose the accessible Drill modes.

The accessible Drill modes are;

Drill down.

Drill up

Drill through.

Drill by

Q43. What is aggregate_awarness?

Ans: We use aggregate_awarness capability to characterize one item for measures as a matter of fact tables when we have an equivalent reality tables in various grains, the language structure is as,

@aggregate_aware(highest_level.lower level)

Q44. What is fan trap?

Ans: A one to many join connects to a table which reply with another to many join joins is known as fan trap.

Q45. What is Data supplier?

Ans: The inquiry or the information source is known as the information supplier.

Q46. At what time we utilize a specific circumstance?

Ans: Context is created when the aspect objects are their in one or both truth tables.

Q47. Characterize standard mode?

Ans: Only the clients inside the gathering can be gotten to in the standard mode.

Q48. Compose the pattern upheld by Business Objects Designer.

Ans: There are five distinct patterns upheld by Business Objects creator

Snowflake blueprint.

Star pattern

Standardized creation pattern

Multistar pattern.

Information stockroom with totals.

Q49. What is Channel?

Ans: It is to make the clients know forward-thinking data. Channel is a site with 'push' innovation.

Q50. What are the restrictions over client objects?

Ans: User objects are not normal between the end clients. It is kept in a particular client object definition record. Thus on the off chance that any end-client attempts to invigorate or alter the inquiry contains another's client object, it will be regularly cleaned and taken out.

Q55. Name the errands of universe planner.

Ans: The errands are:

Making the universe.

Planning the universe.

Disseminating the universe.

Keeping up with the universe

Q56. Compose the fundamental parts of originator interface.

Ans: The fundamental parts are:

The construction sheet.

The table program

The universe sheet.

Q57. Characterize report exploding?

Ans: We use report blasting for keeping up with the rendition archives as indicated by the client profiles.

Q58. What is WEBI?

Ans: It is an answer that is specific in supporting the choices related with reports, questions, and examination.

Q59. What is the full type of DSS?

Ans: Decision Support Systems.

Q60. What is methodologies?

Ans: Strategies is utilized for extricating naturally underlying information from data set or from a level document.

Q61. Characterize universe?

Ans: Universe is a gathering of items and classes. These items and classes will be anticipated for an application or a bunch of clients.

Q62. What is gotten mode?

Ans: Secured mode hindered the contact of explicit clients over unambiguous orders.

Q63. Characterize Drill by?

Ans: Drill by is utilized to move to other order and inspect different information, which has a place with another progressive system.

Q64. Characterize rundown of values?

Ans: It is a document which has the information values connected with an article.

Q65. What is Auditing in BO 4 ?

Ans: Auditing permits you to track huge occasions on servers and applications, which helps provide you with an image of what data is being gotten to, how it's being gotten to and changed, and who is playing out these tasks. This data is kept in a data set called the Auditing Data Store (ADS). When the information is in the ADS, you can plan custom reports to suit your requirements. You can search for test universes and reports on the SAP Developer Network.

For the motivations behind this section, a reviewer is a framework liable for recording or putting away data on an occasion, and an auditee is any framework liable for playing out an auditable occasion. There are a few conditions where a solitary framework can carry out the two roles.

Q66. What is Monitoring in BO 4 ?

Ans: Monitoring permits you to catch the runtime and authentic measurements of SAP BusinessObjects Business Intelligence stage servers, for revealing and notice. The observing application helps framework overseers to recognize on the off chance that an application is working ordinarily and assuming the reaction times are true to form.

Observing permits you to:

Actually take a look at the presentation of every server

Check framework accessibility and reaction time

View the whole BI stage organization in light of Sever Groups, Service Categories and Enterprise hubs in graphical and plain arrangement.

Really take a look at wellbeing of server

Q67. Which administrations ought to be in running mode at season of upgradation of SP and FP in Business Objects ?

Ans:

 CMC

Input File Repository

Yield File Repository.

Q68. What is default meeting break in SAP BO for web level ?

Ans: 20 Minute

Q69. What are tables accessible In CMS data set in BO ?

Ans: There are 6 tables on the data set level to store the metadata.

CMS_VersionInfo

The table contains the ongoing adaptation of BOE.

CMS_InfoObjects6

This is the principal table in the vault. Each column in this table stores a solitary InfoObject. The table contains the accompanying segments: ObjectID, ParentID, TypeID, OwnerID, Version, LastModifyTime, ScheduleStatus, NextRunTime, CRC, Properties, SI_GUID, SI_CUID, SIRUID, SI_INSTANCE_OBJECT, SI_PLUGIN_OBJECT, SI_TABLE, SI_HIDDEN_OBJECT, SI_NAMEDUSER, SI_RECURRING, SI_RUNNABLE_OBJECT, SI_PSS_SERVICE_ID, ObjName_TR, SI_KEYWORD, SI_KEYWORD_TR, LOV_KEY.

CMS_Aliases6

This table guides the client alias(es) to the relating client ID. A client has a moniker for every security space in which they are individuals. For instance, a client might have both a Win NT moniker and a LDAP nom de plume. No matter what the quantity of nom de plumes a client might have, in the BI Platform every client has just a single client ID. The guide is put away in a different table to empower quick logins.

CMS_IdNumbers6

The CMS utilizes this table to produce remarkable Object IDs and Type IDs. It has just two lines: an Object ID column and a Type ID column. The CMSs in a bunch utilize this table while creating extraordinary ID numbers.

GUIDs, RUIDs and CUID are produced with a calculation that doesn't utilize the data set.

CMS_Relationships6

Relationship tables are utilized to store the relations between InfoObjects. Each column in the table stores one edge in the connection. For instance, the connection between a Web Intelligence record and a Universe would be put away in succession in the WebI - Universe Relation table. Every relationship table has these sections:

Parent Object ID,Child Object ID,Relationship InfoObject ID ( this Default InfoObject "DFO" portrays the properties of the connection between the two items.), part, form, ordinal, information. Relationship tables are characterized of course protests.

CMS_LOCKS6

This is a helper table of CMS_RELATIONS6

Q70. Step by step instructions to empower following without restarting servers ?

Ans: By adjusting BO_trace.ini record.




CFG