Interview Questions.

SAP - ABAP Interview Questions and Answers

fluid

SAP - ABAP Interview Questions and Answers

Q1. What is SAP ABAP?

Ans: SAP is a form of software referred to as ERP (Enterprise Resource Planning) that big organisation use to control their each day affairs. ABAP (Advanced Business Application Programming) is the coding language for SAP to broaden RICEFW objects. (Reports, Interfaces, Extensions, Forms and Workflows).

Q2. What do you mean with the aid of an ABAP records dictionary?

Ans: To describe the logical systems of the gadgets which are utilized in utility development ABAP four data dictionary is used. It is also used to show the underlying relational database in tables.

Q3. Explain the difference among pool tables and obvious tables?

Ans: Transparent tables: It has one to 1 relation with the table in the database. Its structure corresponds to unmarried database subject.

Pooled tables: It has many to one relation with the desk inside the database. Pooled tables are saved on the database degree.

Basic List: For simple reports

Statistics: For Percentage, Average and so on.

Ranked List : For analytical reviews

Q4. What do you mean with the aid of BDC (Batch Data Communications) programming?

Ans: It is an automated process to switch huge or external data into SAP device. 'Queue record' is the imperative issue of the switch, which receives the records thru batch input applications and corporations that are related into 'classes'.

Q5. Describe the information classes?

Ans: The information training are labeled into following training

Master Data: The data on this magnificence seldom alternate

Transaction Data: The facts may be changed regularly on this class

Organization Data: This data is a customized information and is entered inside the gadget whilst the gadget is configured. It is hardly ever modified.

System Data: This statistics is utilized by R/3 machine itself

Q6. What are the inner tables?

Ans: Internal table exists best whilst this system is administered. It is used for performing desk calculations on subset of database tables and additionally for re-organizing the content material of database tables as consistent with the customers need.

Q7. List down the functional modules utilized in collection in BDC?

Ans: There are 3 functional modules which might be used in series to carry out facts switch efficiently using BDC programming. They are

BDC_OPEN_GROUP

BDC_INSERT

BDC_CLOSE_GROUP

Q8. What is a foreign key dating?

Ans: To make certain the consistency of facts, foreign keys are used. The relationship hooked up among the tables and ought to be explicitly defined at discipline stage. Data entered must be checked in opposition to the prevailing information to make sure that there's no contradiction. Cardinality needs to be detailed while defining overseas key relationship.

Q9. In ABAP what are the differences among desk and shape in records dictionary?

Ans: The distinction between structure and desk is

Data can be stored bodily in Table, however a structure can not

Structure does not have primary key but table may have

Table will have the technical attribute however the structure does not have

Q10. What is Smart Forms?

Ans: Smart bureaucracy let you create bureaucracy using a graphical design device.

Q11. What are the components of SAP scripts?

Ans: For SAP, SAP scripts are a phrase processing device. It has a function like widespread textual content and layout sets. Its layout set includes: Windows and pages, Character codecs, Paragraph formats and many others.

Q12. How to create 'desk cluster'?

Ans:

 In ABAP dictionary, choose object kind Table, enter a desk name and select create

A subject preservation display for the table is displayed. Table type Transparent desk, set it as a default

Make the vital entries in the quick description and shipping classified at the Attributes page. Then outline the fields of the desk.

Proceed as when creating a transparent table. Now shop your entries

 Now pick out EXTRASàChange table class

 When a talk box seems you have to pick out the desk kind 'Pooled desk' or 'Cluster table'

After choosing the table, go back to the sector protection display for the table. Field pool or cluster name is displayed on the Attributes tab page in addition to the standard fields.

Now input the name of the desk cluster or table pool to that you want to assign the cluster table.

Q13. How can you format the data earlier than write announcement in the record?

Ans: By the use of the loop event the reviews output can be formatted

.Before everything

.At new

.At remaining

Q14. Explain the difference among Template and Table?

Ans: The difference among the table and template is that, table is a dynamic and template is a static.

Q15. Mention what is ALV programming in ABAP? When is that this grid utilized in ABAP?

Ans: ALV stands for Application List Viewer. To decorate the output of the report, SAP offers a set of ALV function modules which may be used, and it additionally improves the functionality and clarity of any report output. It is a good device used for arranging the columns in a report output.

Q16. When do we use End-of-selection?

Ans: End of the choice occasion is primarily used while we are writing HR-ABAP code. In the HR-ABAP code, statistics is retrieved within the start of choice occasion and printing at the list and all could be accomplished at the quit of the choice event.

Q17. Mention the difference between ABAP and OOABAP? In what state of affairs do you use OOABAP?

Ans: ABAP is used to develop conventional packages in R/3, whilst OOABAP is used to broaden BSP/ PCUI applications and additionally some thing that an worried item oriented like BADI's and SmartForms and so on.

Q18. What is table buffer? Which sort of tables used this buffer?

Ans: Over here, buffer manner memory location, desk buffer method the table statistics is available on the software server. When you call records from database desk, it'll come from software server. Transparent tables and pool tables are buffered, at the same time as cluster table can't be buffered.

Q19. What is the usage of 'quite printer'?

Ans: To layout the ABAP code 'pretty printer' is used.

Q20. What is the distinction among 'Type' and 'Like'?

Ans: 'Type': You assign statistics type immediately to the facts item while declaring.

'Like': You assign the data type of another item to the affirming records item.

'Type' refers the prevailing statistics kind even as 'Like' refers to the present records object.

Q21. What are the unique ABAP/four editors? What are the variations?

Ans: The 2 editors are SE38 and SE80 and both have the ABAP editor in place. In SE38 , you can create applications and consider on-line reports and essentially do all of the development of objects on this editor. In SE80, there are additional capabilities consisting of developing applications, characteristic group, module pool, lessons, applications and BSP packages.

Q22. Explain the difference among dialog application and a document?

Ans: A record is an executable software; conversation is a module pool program. It must be done through a transaction best. Dialog programming is used for customizations of monitors.

Q23. What is lock object?

Ans: To synchronize get admission to of several customers the usage of equal information Lock items are used.

Q24. How information is saved in cluster desk?

Ans: A cluster desk consists of information from more than one DDIC tables. It shops statistics as name cost pair.

Q25. How are you able to debug a script shape?

Ans: To debug a script form, you have to comply with

SE71-->supply the shape call->utilities->prompt debugger

Q26. What are different sorts of records dictionary gadgets?

Ans: The unique forms of data dictionary gadgets are:

Tables

Views

Domain

Data Element

Type Groups

Search Helps/Matchcode Objects

Lock Objects

Structures

Table Types

Q27. What are the approaches you can do the tuning? What are the primary steps will you use for these? 

Ans: Tuning may be carried out in three ways disk i/o, SQL tunning and reminiscence tunning. Before tunning, you need to get the repute of your database the usage of oracle utility referred to as statpack and tkprof .

Q28. In the 'pick' assertion what's 'institution by way of'?

Ans: To fetch the facts from the desk via the specified field Group through Clause is used.

Q29. What is dispatcher?

Ans: A manipulate agent referred as SAP dispatcher, manages assets for the R/three applications.

Q30. Mention what are the two methods of editing SAP standard tables?

Ans: There are  strategies for editing SAP widespread tables

Append systems

Customizing includes

Q31. What is the distinction between a 'Database index' and a 'Match code'?

Ans: 'Database Index' incorporates fields from one desk while 'Match Code' comprise fields from several tables. Match code items can be constructed on cluster tables, transparent tables and pooled tables.

Q32. Explain the benefits of modularization technique?

Ans: By the use of modularization techniques, you can avoid redundancy if this system incorporates the same or similar blocks of statements or it's far required to process the same function several times. By modularizing the ABAP/four applications, we lead them to clean to study and improve their structure. Modularized programs are also simpler to preserve and replace.

Q33. How can you create callable modules of program code within one ABAP/4 application?

Ans:

a) By defining Macros

b) By developing consist of applications within the library.

Q34. What are unique kinds of parameters? How can you distinguish among one of a kind kinds of parameters?

Ans: The exclusive sorts of parameters are

a) Formal Parameters: It is described all through the definition of subroutine with the 'FORM' assertion

b) Actual Parameters: It is detailed at some point of the call of a subroutine with the 'PERFORM' declaration

You can distinguish unique sort of parameters by using their functionality. Input parameters are used to pass data to subroutines, even as output parameters are used to bypass data from subroutines.

Q35. What are the different databases Integrities?

Ans:

a) Semantic Integrity

b) Relational Integrity

c) Primary Key Integrity

d) Value Set Integrity

e) Foreign Key Integrity

f) Operational Integrity




CFG