Interview Questions.

SAP ABAP DATA Interview Questions and Answers

fluid

SAP ABAP DATA Interview Questions and Answers

Q1. What is Data Dictionary in SAP?

Ans: We utilize the ABAP Dictionary to make and oversee information definitions (metadata). The ABAP Dictionary permits a focal portrayal of the relative multitude of information utilized in the framework without redundancies. New or altered data is consequently refreshed for all the framework parts. It guarantees information honesty, information consistency and information security.

Q2. What is a Data Class?

Ans: The Data class decides in which tablespace the table is put away when it is made in the data set.

Q3. What is a Size Category?

Ans: The Size class depicts the plausible space prerequisite of the table in the data set.

Q4. What number of sorts of size classifications and information classes are there?

APPL0 - Master information (information every now and again got to however seldom refreshed)

APPL1 - Transaction information (information that is changed habitually)

APPL2 - Organizational information (altering information that is placed when framework is designed and afterward seldom different)

Q5. What are the elements or significant article types in the Data Dictionary?

Ans:

 Tables

Tables are characterized in the ABAP Dictionary autonomously of the data set.

Sees

Sees are coherent perspectives on more than one table.

Types

The construction of a kind can be characterized worldwide in ABAP programs.

Lock objects

These articles are utilized to synchronize admittance to similar information by more than one client

Spaces

Various fields having a similar specialized type can be consolidated in spaces.

Q6. What are the Data Elements in Data Dictionary?

Ans: We use information components to characterize the sort of a table field, structure part or the line kind of a table sort.

Q7. What are unfamiliar keys in Data Dictionary?

Ans: We utilize unfamiliar keys to characterize connections between tables in the ABAP Dictionary, make esteem checks for input fields and connection a few tables in a view or a lock object.

Q8. What are Search helps in Data Dictionary?

Ans: Search helps are objects that you can use to dole out input help (F4 Help) to screen fields. You can do this by making a hunt help in the ABAP Dictionary and connecting it to the relating screen field.

There are two sorts of search makes a difference:

Rudimentary inquiry makes a difference.

Aggregate inquiry makes a difference.

Q9. What is the data set utility?

Ans: The data set utility permits you to alter (make, erase and acclimate to changes to their definition in the ABAP Dictionary) data set objects got from objects of the ABAP Dictionary.

Q10. What are Pooled and Cluster Tables ?

Ans: Table pools and table groups are exceptional table sorts in the ABAP Dictionary. The information from various tables can be put away together in a table pool or table group. Tables relegated to a table pool or table bunch are demonstrated as pooled tables or group tables.

We should utilize a table pool or table group only for putting away inward control data (screen successions, program boundaries, brief information, ceaseless texts like documentation). Information of business significance is put away in straightforward tables.

Q11. What are the layers of SAP System in R/3?

Ans:

The outer layer.

The ABAP/4 layer.

The information base layer.

Q12. What is a Data Class?

Ans: The Data class decides in which table space the table is put away when it is made in the data set.

There are the accompanying information classes:

APPL0 (ace information):

Information that is only occasionally different.

APPL1 (exchange information):

Information that is oftentimes different.

APPL2 (hierarchical information):

Tweaking information that is characterized when the framework is introduced and only from time to time different.

Q13. What is a Size Category?

Ans: The Size class portrays the likely space prerequisite of the table in the data set.

Q14. What number of sorts of size classifications and information classes are there?

Ans: There are five size classifications (0-4) and 11 information classes just three of which are suitable for application tables:

APPL0-Master information (information habitually got to however seldom refreshed).

APPL1-Transaction information (information that is changed regularly).

APPL2-Organizational information (modifying information that is placed when framework is designed and afterward seldom different).

The other two sorts are:

USR

USR1 - Intended for client's own turns of events.

Q15. What are control tables?

Ans: The qualities determined for the size classification and information class are planned to data set explicit qualities by means of control tables.

Q16. What is the capability of the vehicle framework and workbench coordinator?

Ans: The capability of the vehicle framework and the Workbench Organizer is to control any progressions made to objects of the ABAP/4 Development Workbench and to ship these progressions between various SAP frameworks.

Q17. Which articles are autonomous vehicle objects?

Ans: Domains, Data components, Tables, Technical settings for tables, Secondary files for straightforward tables, Structures, Views,Match code objects, Match code Ids, Lock objects.

Q18. What is a Development class?

Ans: Related objects from the ABAP/4 archive are appointed to a similar improvement class. This empowers you to address and

transport related objects as a unit.

Q19. In the ABAP/4 Dictionary Tables can be characterized free of the fundamental data set ?

Ans: Yes.

Q20. What is a Table trait?

Ans: The table's credits figure out who is liable for keeping a table and which sorts of access are took into consideration the table.

The main table credits are:

Conveyance class.

Table support permitted.

Actuation type.

HubSpot Video

Q21. What is the maximum. no. Of designs that can be remembered for a table or construction.

Ans: Nine.

Q22. What are two strategies for changing SAP standard tables?

Ans:

Add Structures and

Tweaking Includes.

Q23. What number of tables can an add structure be doled out?.

Ans: One.

Q24. Could we at any point incorporate modifying incorporate or an add structure with Pooled or Cluster tables?

Ans: No.

Q25. What are the two different ways for confining the worth reach for a space?

Ans: By determining fixed values.

By specifying a worth table.

Q26. Designs can contain information just during the run season of a program (T/F)

Ans: True.

Q27. What are the total items in the Dictionary?

Ans: Views

Match Code.

Lock Object.

Q28. The information of a view isn't genuinely put away, however got from at least one tables (t/f)

Ans: True.

Q29. What is a Match Code?

Ans: Match code is a device to assist us with looking for information records in the framework. Match Codes are an effective and easy to understand search help where key of a record

is obscure.

Q30. What are the distinctions between a Database file and a match code?

Ans: Match code can contain fields from a few tables though a record can contain fields from just a single table.

Match code items can be based on straightforward tables and pooled and group tables.

Q31. What is the capability of a Domain?

Ans: A space depicts the specialized settings of a table field.

A space characterizes a worth reach, which sets the reasonable information values for the fields, which alludes to this area.

A solitary space can be utilized as reason for quite a few fields that are indistinguishable in structure.

Q32. Might you at any point erase a space, which is being utilized by information components?

Ans: No.

Q33. What are change schedules?

Non-standard changes from show configuration to drain inner arrangement as well as the other way around are carried out with purported transformation

schedules.

Q34. Might you at any point erase information component, which is being utilized by table fields.

Ans: No.

Q35. Might you at any point characterize a field without an information component?

Ans: Yes. To determine no information component and in this way no space for a field, you can enter information type and field length and a short text straightforwardly in the table support.

Q36. What are invalid qualities?

Ans: If the worth of a field in a table is unclear or obscure, it is known as an invalid worth.

Q37. What is the contrast between a construction and a table?

Ans: Structures are developed the practically the same way as tables, the main contrast utilizing that no data set table is created from them.

Q38. What is a view?

Ans: A view is a sensible view on at least one tables. A view on at least one tables i.e., the information from a view isn't quite

put away rather being gotten from at least one tables.

Q39. What number of kinds of Views are there?

Ans:

Information base View

Help View

Projection View

Support View

Q40. What are Lock objects?

Ans: When two clients all the while endeavor to get to similar information record, this is synchronized by a lock component.

Understand Lock (Shared Locked)

The read lock permits different exchanges read admittance yet not compose admittance to the locked region of the table

Compose Lock (select lock)

The compose lock permits different exchanges neither read nor compose admittance to the locked region of the table.

 Improved compose lock (selective lock without cumulating)

Compose lock additionally shields from additional gets to from a similar exchange.

Q41. What are the Data kinds of the ABAP/4 layer?

Ans: C: Character.

D: Date, design YYYYMMDD.

F: Floating-point number in DOUBLE PRECISION (8 bytes).

I: Integer.

N: Numerical person line of erratic length.

P: Amount of counter field (stuffed; execution relies upon h/w stage).

S: Time Stamp YYYYMMDDHHMMSS.

V: Character line of variable length, length is given in the initial two bytes.

X: Hexadecimal (parallel) capacity.

Q42. What is modifying incorporate?

Ans: Customers can improve tables and designs of the standard framework without altering the table and construction definitions. This implies that these improvements can't lost when overhaul. On the off chance that a table or design of the standard framework is improved with client fields utilizing a redoing incorporate, these client fields are consequently embedded in the new conveyed table or construction definition during an update.

A tweaking incorporate is a construction that fulfills a unique naming show. The name of a redoing incorporate starts with 'CI_' and the incorporate is in the client namespace.

Q43. What is Append Structure in Dictionary?

Ans: We use add structures for upgrades that are excluded from the norm. This incorporates exceptional turns of events, country forms and adding client fields to any tables or designs.

An add structure is a construction that is doled out to precisely one table or design. There can be more than one add structure for a table or design.

Embed new fields in TAB

Characterize unfamiliar keys for fields of TAB that as of now exist

Append search serves to fields of TAB that as of now exist

Q44. What are the means make a Table?

Ans: Creating Tables and Table Fields

Keep up with the specialized settings for the table.

Keep up with (if vital) the unfamiliar key connections of the table to different tables.

Make (if vital) auxiliary records for the table.

For tables with the Delivery Class G or E, you should likewise keep a client namespace (key block of the table) for the table passages.

Keep up with Customer Namespace on the Delivery and Maintenance tab.

Pick an improvement classification.

Q45. What is TABLE MAINTENANCE GENERATOR in Dictionary?

Ans: Table Maintenance Generator is a device used to tweak the tables made by end clients and can be changed as required, like making a section to that table, erasing a passage and so forth.

Exchange Codes

SE54: Generate Table Maintenance Dialog

SE55: Table view upkeep DDIC call

SE56: Table view show DDIC call

SE57: Deletion of Table Maintenance

SM30: Maintenance Table Views:

Approval Group : If the table should be kept up with by just specific gathering, then the Authorization bunch should be filled in any case fill it as NC. To keep up with the approval bunch allude to SU21.

Capability bunch is the name to which the produced upkeep modules will have a place with.

By and large Function Group name can be same as table name.

Support screens: Maintenance should be possible in 2 ways

Upkeep and Overview both on one screen

Upkeep on one screen and Overview on another screen.

Changes Available in Table Maintenance

Screen Alterations

Go To Environment - > Modification - > Maintenance Screens

Table Maintenance Events

Q46. Rundown of Events accessible in Table upkeep

Ans:

01 Before saving the information in the data set

02 After saving the information in the data set

03 Before erasing the information showed

04 After erasing the information showed

05 Creating another passage

06 After totally carrying out the role 'Get unique'

07 Before revising the items in a chose field

08 After remedying the items in a chose field

09 After getting the first of a passage

10 After making the header passages for the change task (E071)

11 After changing a vital section for the change task (E071K)

12 After changing the critical passages for the change task (E071K)

13 Exit altering (leave primary capability module)

14 After lock/open in the primary capability module

15 Before recovering erased sections

16 After recovering erased sections

17 Do not utilize. Prior to print: Event 26

18 After checking whether the information has changed

19 After introducing worldwide factors, field images, and so forth.

20 after input in date sub screen (time-dep. tab. /sees)

21 Fill stowed away fields

22 Go to long text support for different dialects

23 Before calling address support screen

24 After limiting a section (time-dep. tab./sees)

25 Individual approval checks

26 Before making a rundown

27 After creation or duplicating a GUID (not a key field)

28 After entering a date limitation for time-dep. sees

AA Instead of the standard information read daily schedule

Stomach muscle Instead of the standard data set change schedule

AC Instead of the standard 'Get unique' everyday practice

Promotion Instead of the standard RO field read daily schedule

AE Instead of standard situating coding

AF Instead of perusing texts in different dialects

AG Instead of 'Get unique' for texts in different dialects

Ok Instead of DB change for texts in different dialects

ST GUI menu principal program name

Computer based intelligence Internal utilize as it were

Climate - > Modification - > Events

Q47. What are the Types in Data Dictionary?

Ans: User-characterized information types can be put away for all projects in the ABAP Dictionary. Client characterized types give the very usefulness as the nearby sorts that can be characterized in ABAP programs with TYPES

There are three different sort classifications:

Information components (rudimentary sorts and reference types).

Structures (organized types):

A design comprises of parts that likewise have a sort, that is they allude to a kind.

Table sorts:

A table sort depicts the construction and utilitarian credits of an inward table. A unique case is the reaches table sorts.

Q48. How would you Transporting Table sections starting with one waiter then onto the next?

Ans: Go to exchange SE10. Click on Create.

Select Workbench demand. (On the off chance that the table is redoing table, select altering demand)

Give a short portrayal to the solicitation.

Presently double tap on the solicitation,

Go to change mode, and enter the accompanying subtleties:

Presently click on the key button accessible under the name "Capability" (As displayed in the screen capture above). Following screen shows up. Double tap on the principal void line.

Select the third radio button "Table items indicated by current key".

Click on Save. An admonition message would show up.

SAP gives an admonition message when an application table is utilized. Following is the SAP help that would seem when we click on the message:

Overlook the admonition message and snap on Save.

Presently transport this solicitation to ship the information to some other framework.

Q49. What are the Packages in SAP ?

Existing improvement classes are basically compartments for advancement objects with a vehicle layer that decides how the items will be moved. Bundles expand the idea of advancement classes with the expansion of new characteristics: settling, points of interaction, perceivability, and use gets to.

·  Settling permits you to implant bundles in different bundles.

·  Perceivability is a property of bundle components.

Bundles use points of interaction and perceivability to spread the word about their administrations for different bundles. Every one of the noticeable components in a bundle can, possibly, be sued by different bundles. Conversely, imperceptible components can't be involved by different bundles also.

Q50. What is Endlessly buffering Types?

Ans: Full buffering:

The framework stacks all the re

Single-record buffering:

Just the records of a table that are truly gotten to are stacked into the cradle.

lines of the table into the cradle when one record of the table is gotten to.

Conventional buffering:

At the point when a record of the table is gotten to, every one of the records having this record in the conventional key fields (some portion of the table key that is left-supported, distinguished by determining various key fields) are stacked into the cushion.

Q51. What is Text Table in SAP?

Ans: You make text tables when you need to store logical text in a few dialects. Putting away such texts in your essential table isn't prudent. You can make a text table that should include the key of the essential table (for more data, see the model underneath). Each text table must likewise have an extra language key field (field of information type LANG).

Q51. What is Logging?

Ans: Using the logging banner you can characterize whether changes to the information records of a table are logged. In the event that you switch on the logging, each change to a current information record (with UPDATE, DELETE) by the client or application program is kept in the data set in a log table (DBTABPRT).

Q52. What are Indexes in Data Dictionary?

Ans: We use files to accelerate scanning a table for information records that fulfill specific inquiry standards.

The essential file contains the vital fields of the table and a pointer to the non-key fields of the table. The framework makes the essential file consequently when the table is made in the data set.

You can likewise make further files on a table in the ABAP Dictionary. These are called auxiliary records. This is essential on the off chance that the table is regularly gotten to in a manner that doesn't make the most of the arranging of the essential list for the entrance.




CFG