Interview Questions.

Peoplesoft Interview Questions and Answers

fluid

Peoplesoft Interview Questions and Answers

Q1. What is PeopleSoft?

Ans: PeopleSoft is an organisation that provides e-enterprise utility software over the net.  It gives software program for Human useful resource management, Supply chain control, CRM or Customer Relationship Management, Enterprise Performance Management and so forth.

Q2. Explain what does PeopleSoft question is used for?

Ans: PeopleSoft question is a manner to generate advert-hoc and scheduled reviews speedy from any supply information stored to your PeopleSoft tables.  User can construct and execute queries the use of any supported net browsers.

Q3. What is People Soft integration dealer?

Ans: People gentle integration broker presents SOA (service oriented architecture) era, and enables the moving of asynchronous and synchronous provider operations.  You can use the PeopleSoft integration broking to

To execute synchronous and asynchronous messaging amongst inner in addition to third party structures

Delivers PeopleSoft commercial enterprise good judgment as net offerings to PeopleSoft and third celebration systems

Invoke and consume web services from 1/3 celebration and PeopleSoft systems

 

Q4. What are the two crucial components of PeopleSoft integration broker?

Ans: The  essential additives of PeopleSoft integration includes
 

Integration gateway: It is a platform that regulates the receipt and delivery of provider operations exceeded among structures thru PeopleSoft Integration Broker

Integration engine: It is an utility server method that routes service operation to and from PeopleSoft utility transforms carrier operation shape and translates records as in keeping with the specification

Q5. What is Related Content in PeopleSoft?

Ans: In PeopleSoft, related content material offerings are the framework inside which administrators can contextually hyperlink software pages with collaborative content material in any PeopleSoft software.

Q6.  What is PeopleSoft Multi-Channel framework?

Ans: PeopleSoft multi-channel framework affords an incorporated infrastructure to support a couple of interaction channels for call middle agents or other PeopleSoft customers who must respond to notifications and incoming requests.  PeopleSoft multi-channel framework supports following channels.

Web collaboration (Chat)

Voice (Telephone)

E-mail

Instant Messaging

Q7. How  many methods you can run an application engine software in PeopleSoft ?

Ans: You can run an utility in 5 ways

Application clothier

Process Scheduler

AE humans tools

Calling people code

Command line spark off(dos)

Q8. What are the main attributes of a Component Interface (CI)?

Ans: Keys, Properties & Collections, Methods and Name

Q9. Explain how you could export SQL outcomes to Excel using SQLPLUS?

Ans: To export SQL effects to Excel the usage of SQLPLUS, you need to comply with the subsequent steps

Step 1: Login into facts-base using SQL PLUS

Step 2: Set mark-up using command “ SET MARKUP HTML ON”

Step three: Spool the output to a report “SPOOL C:TEMPMYOUTPUT.XLS”

Step 4: Execute your SQL QUERY

Step five: Set the Spool off

Step 6: To view the output open the output XLS file

Q10. What is the function of PeopleSoft factor Interfaces?

Ans: PeopleSoft component interfaces supply a manner to use the PeopleSoft database with out the usage of a graphical person interface.  A issue interface wraps PeopleSoft factor, that is a logical grouping of PeopleSoft pages representing a whole enterprise transaction.

Q11.  Explain File Interfaces in PeopleSoft?

Ans: PeopleSoft interfaces provide the potential to exchange files with 0.33-birthday celebration gadget or legacy device that do not help messaging.  Files are exchanged the usage of record layouts.

File Layouts helps following record sorts

Comma delimited files

Fixed format sequential documents

XML files

Q12. In what all ways you can use PeopleSoft Query?

Ans: PeopleSoft query may be used

To show records in a grid

To run queries as a discrete procedure

To time table a query

To down load question effects to XML and Excel spreadsheet

To cater as a records source for Crystal Reports

To decide to whom to ahead information

To cater as a information supply for defining on-line analytical processing cube (OLAP)

To create a information supply for PeopleSoft and Vision reports

Q13. What is the usage of Publish Utility in PeopleSoft?

Ans: The post software automates the procedure of copying the contents of the complete table right into a legacy gadget or remote database

Q14.  Mention wherein you may add a fee to the underlying desk in PeopleSoft?

Ans: In PeopleSoft, you could add a fee into the “prompt table without a edit”.

Q15.  Mention what are the gear are provided by way of PeopleSoft for testing your integration development?

Ans: The tools that are provided by means of PeopleSoft for trying out your integration improvement

Send grasp utility

Simple submit application

Automated integration point checking out

Transformation check utility

Handler tester

Schema tester

Q16.  Mention what's the function of Schema Tester?

Ans: The Schema Tester utility allows you to validate rowset-based and non-rowset-primarily based messages towards message schemas during development to determine if messages hyperlink to described message schemas.

Q17.  Mention what does feed publishing framework affords?

Ans: Feed publishing framework affords

A set of API’s and code samples to assist software builders in making new kinds of feeds and synchronizing them with present features

Unified interfaces for administrative users and content owners to create, configure and maintained feed definition of various types

Interfaces for give up customers to explore associated feeds and search feed definitions

Q18.  Explain in what ways you can create exceptions in PeopleSoft?

Ans: In PeopleSoft, exceptions are handled in  methods

Creating an exception base magnificence that wraps the integrated feature name and handles its feature parameters consistently, that is more not unusual way

By calling the integrated characteristic CreateException

Q19.  Mention what are the extraordinary styles of carrier operation does PeopleSoft Integration Broker offers?

Ans: PeopleSoft integration dealer helps 4 kinds of services

Asynchronous one-manner

Asynchronous reaction/request

Asynchronous to synchronous

Synchronous

Q20. Mention what all technical things can PeopleSoft billing can do?

Ans: With this utility of PeopleSoft many stuff can be carried out like

Create bills

Receive billing statistics from other PeopleSoft packages

Receive billing facts from different programs

Create recurring bills, installment bills, inter & intraunit payments and so on

Review and validate bills

Adjust invoices

Calculate income, use, and price-brought taxes

Defer revenue accounting and so on

Q21. How the voucher construct technique float works in PeopleSoft?

Ans: The voucher construct system consists of two sub-approaches voucher edit and pre-edit.  The pre-edit sub-processes create skeleton voucher file sets from the partial records which you furnished on-line the use of the additives like Quick Invoice Entry (VCHR_QUICK_PNL) or the Summary Invoice Entry (VCHR_SUMM_PNL), or that it obtains from different sources.  After the pre-edit sub-technique creates voucher report sets efficiently, it calls the voucher edit sub-technique to finish the report sets.

PeopleSoft Technical Interview Questions

Q1. What are the principle attributes of a Component Interface (CI)?

Ans: Keys, Properties & Collections, Methods and Name

Q2. Question based on changing activate desk, what happens when converting from NO EDIT TO EDIT option?

Ans: User can type handiest set off desk values and the default values gets populated from the database

Q3. Customization performed in Dev DB, Which device I will use to transport it to Prod DB?

Ans: Use App Designer and Go Tools > Copy Project > To Database

Q4. How many Message nodes are possible for a database?

Ans: Unlimited

Q5. How will you get a single output by means of combining two or extra queries?

Ans: UNION

Q6. Which Data Type is NOT supported by the PeopleCode programming environment?

Ans: TIMESTAMP

Q7. What are the statuses available in PeopleSoft Domain Status Menu?

Ans: Server, Client and Queue Status

Q8. What are elements of an AE application?

Ans: Section, Step and Action

Q9. You can in particular trace the hobby of the PSAPPSRV server procedure through placing the?

Ans: PSAPPSRV.Tracesql

Q10. Where will you configure failover of Application Server ?

Ans: Configuration.Properties

Q11. What Record Changes does no longer have an effect on Database?

Ans: Change in List field in Record Field homes

Q12. Can a PeopleTools eight.4x and a PeopleTools 8.1x  database runs on the identical machine?

Ans: Yes, databases can co-exist at the equal bodily machine In most cases, the databases themselves can exist inside the same RDBMS; however, it's far important to verify that the database version required by means of PeopleTools  is the same as for the modern-day PeopleTools x implementation.

Q13. Does Application Messaging paintings between eight.1x  and 8.4x packages?

Ans: Application Messaging is utilized by PeopleSoft packages to speak with one another This is real no longer just for x and  programs, however also between an x and an  application For example, the HRMS  programs, which might be primarily based on PeopleTools , can communicate with Financials  applications, which might be based on PeopleTools , using Application Messaging If unique troubles materialize referring to the Application Messages posted by using certain applications, those new messages will be made to be had to customers

Q14. You need to update your password and input a hint for forgotten password What would you access?

Ans: User Profile

Q15. Which Web Services is only used as a Proxy Server?

Ans:

MS IIS

Apache

HubSpot Video
 

Q16. A Customer desires to use a brand new Image in HRMS, wherein it's far saved?

Ans: DB Server

Q17. Which PeopleCode debugging tools automatically converts values of any statistics kind apart from item into string values for viewing throughout debugging?

Ans: Win Message

Q18. I have created a Menu and a Page and given consumer access to that web page, which of the tables gets affected in this state of affairs?

Ans: PeopleTools Tables

Q19. Which command is valid in both bootstrap and everyday mode while working the information mover?

Ans: GRANT_USER

Q20. PeopleCode activities referring to Record Field:

Ans: FieldEdit, Save Edit and Row Delete

Q21. What perspectives available in Application Designer task workspace?

Ans: Development and Upgrade

Q22. Which of the document definitions in PeopleSoft is NOT stored on the database and is therefore NOT required to be constructed?

Ans: Derived/Work Record

Q23. You have downloaded an Application restore as a task from the customer connection Where might you upgrade it to?

Ans: Demo

Q24. PS Query definition is stored on which server?

Ans: DB Server

Q25. How do you login into Boot strap mode?

Ans: Using DB Access Id

Q26. Which peoplecode occasion is fired after the database is updated?

Ans: SavePostChange

Q27. For downloading patches and fixes, you have got gone to the purchaser connection and spot Report IDS like R-CCHEN-VPJM What does R stand for?

Ans: Released

Q28. In which one of the following views would you spot the fields, criteria, and other information related to the modern-day query?

Ans: Query view

Q29. PeopleSoft tracks item modifications using a system table. Which PeopleTools System table is used to tune item adjustments?

Ans: PSRELEASE

Q30. Which method is used for strolling AE applications which might be to be run at a frequency of less than an afternoon?

Ans: PSDAEMON




CFG