Interview Questions.

Oracle SCM Interview Questions

fluid

Oracle SCM Interview Questions

Q1. Control Options in Inventory

Ans: Lot Control , Locator manipulate, serial manage, revision manage, locator & sub inventory regulations.

Q2. Trip ?

Ans: Trip is a carrier specific and contains atleast  forestall including forestall to pick up goods and supply items.

Q3. What is the difference between 'Accrue On Receipt' and 'Accrue at Period End'?

Ans: Accrue On Receipt approach that once a receipt is saved, accrual transactions are right now recorded and despatched to the overall ledger interface. This is likewise called "on line" accruals. Accrue at Period End means that once a receipt is saved, the accrual transactions aren't immediately recorded and sent to the general ledger; alternatively, the accounting entries are generated and sent at the stop of the month by strolling the Receipt Accruals - Period-End Process.

All objects with a destination form of either Inventory and Outside Processing are gathered on receipt. For gadgets with a vacation spot kind of Expense, you have got the option of accruing on receipt or at duration quit.

Q4. Why are fee gadgets generally collected at period-quit, and why are stock Items usually amassed on receipt?

Ans: One need to accrue on receipt if perpetual stock is followed to facilitate reconciliation between inventory valuation reviews and accounting entries. Expense gadgets typically are not accounted for on a every day foundation, and maximum corporations locate it less difficult to account for and reconcile those costs at month-cease in place of on the time each person price is incurred.

When both stock and fee gadgets are accumulated on receipt, the subsequent troubles can be encountered:

A) Receiving inspection balances will include both stock property and fees, so on the quit of the month, they may need to be manually reclassified.

B) The number of entries wanted to research and reconcile the perpetual A/P Accrual Account(s) turns into significantly accelerated. Since the cost receipts may want to double the number of accrual accounting entries to process, the Accrual Reconciliation Report ought to take two times as long to run. The quantity of time required by means of your personnel to analyze any discrepancies would additionally increase.

Five.What is the importance of the Document Total and Account Range sorts at the Approval Groups shape?

The Document Total kind sets the maximum restrict for any approval actions taken via the user whom the approval institution applies to. If more than one Document Totals are exact, the restrict can be to the Document Total, that's the bottom. The Account Range additionally lets in for a record overall which is then tied to a selected variety of bills listed at the same line. It is viable to have extraordinary account stages with specific amount Limits. This lets in the equal consumer to have a extraordinary dollar/account restriction. It is mandatory to have an account range laid out in each approval organization described. By default, if there isn't always an account variety defined, all bills will then be excluded from the document approval method, because of this that the files will now not have an capacity to grow to be approved.

Q6. How is it viable to approve a blanket launch when the blanket buy settlement is showing that the entire amount has already been launched?

Ans: The validation of a launch dollar amount isn't towards the quantity agreed at the header of the blanket purchase agreement; as an alternative, it validates against the Amount Limit specific inside the Terms and Conditions window of the Purchase Orders form. If this area is left clean, then the release may be for any amount. Therefore, it's miles vital that the Amount Limit area be populated with the same dollar amount because the Amount Agreed field inside the header vicinity of the Purchase Orders shape, depending on the enterprise desires. It have to also be noted that Release 11i also has introduced an Amount Limit field that can be defined at the road level of the blanket settlement.

Q7. I am delegating the approval of a PO to someone who would not have access to open this PO. Would he be capable of approve it?

Ans: Since he has been 'delegated' the approval authority from you, his approval moves might be adjudged as in case you have been taking the ones moves in this document. However, the record would stay inaccessible to him. This is because with the aid of 'Delegating', you are best allowing him to act on approval choices for your behalf, as opposed to additionally delegating him the get right of entry to authority.

Q8. Does autocreate upload to an existing PO cargo that has been encumbered?

Ans: Purchasing does not upload to an existing buy order shipment if that cargo has been weighted down despite the fact that all of the grouping columns important to combine shipping records are there.

Q9. An requisition line with item variety and without object number [one time item] be blended to single record line in autocreate?

Ans: If you want to combine  requisition lines for the same item, one with an item variety and one without, you need to manually autocreate the file and use Modify at the Tools menu to add the predefined item to the requisition line for the only time object.

Q10. What are the setups required for Encumbrance Accounting?

Ans:

In General Ledger

a) Enable budgetary manipulate in your Set of Books:

Navigation: Setup->Financials->Books

Alternative Region : Budgetary Control Options Flag Enable Budgetary Control.

B) Create budgetary control companies:

Navigation: Budgets->Define->Controls

Create name, description and input Budgetary manipulate guidelines. E.G.. Add Purchasing as Source with class Purchases.

This control group has to be attached on the Site level or User stage Profile Option (Budgetary Control Group) and this could control the behavior concerning the tolerance of budgetary manipulate.

C) Define Budget:

Navigation->Budget->Define->Budget

In Budget, basically you put length boundary to your price range i.E. Time frame.

Remember to open the intervals for the finances through pressing the Open subsequent yr button.

NOTE:A prerequisite to the above step is that Encumbrance yr ought to be open at Set of Books stage.

Navigation: Setup->Open/Close

d) Define Budget Organization:

Navigation: Budget->Define->Organization

In this step you pick the bills for which you want to have control and link it in your Budget described in step 'c'. Complete Header of shape and Navigate to Ranges and outline your ranges in your company.

E) Encumbrance sorts:

Navigation: Setup->Journals->Encumbrances.

Encumbrance kinds are described as a way to bifurcate the reservation of budget accomplished at distinctive degrees i.E. Requisition, PO or Invoice level, it facilitates management people in having better economic manage.

In Purchasing

a) Enable encumbrance: Encumbrance must be enabled in Financial Options shape in Purchasing modules.

In Purchasing: Setup->Organization->Financial Options (Alternative place Encumbrance)

Select unique encumbrance sorts for unique levels i.E. Requisition, PO and Invoice. Here you connect the sorts which you described in step 1.E of GL setup.
 

Q11. What steps do I take whilst the approval of the acquisition order fails because of inadequate funds?

Ans:

1.Identify the distribution this is failing, the error message will commonly imply which distribution is in mistakes. Obtain the ccid of this distribution account.

2.Check the price range employer for which this code combination identification is assigned. This is executed in General Ledger (Budgets - Define - Organization).

A) First find the budget_entity_id (finances that this account is tied to)

pick set_of_books_id , budget_entity_id ,

range_id, AUTOMATIC_ENCUMBRANCE_FLAG ,FUNDS_CHECK_LEVEL_CODE from

GL_BUDGET_ASSIGNMENTS in which CODE_COMBINATION_ID = '&#####' ;

b) Using the budget_entity_id query the Budget Organization call.

Pick out call, set_of_books_id , status_code from GL_BUDGET_ENTITIES

where budget_entity_id = '&####';

Specifically verify the Amount Type, the Boundary and the Funding Budget values. The investment price range must be energetic and make certain that your encumbrance quantity has no longer passed the finances available for the funds checking c programming language (boundary). For instance, if the finances total is $a hundred,000.00, the amount budgeted per zone is $25,000.00, the Amount kind is YTD and the boundary is QTD, then take a look at that the acquisition order encumbrance would no longer exceed the boundary quantity of $25,000.00.

Q12. The Encumbrance Detail Report does no longer pick up predicted buy orders.

Ans: Review the parameters exceeded to the document to confirm that the choice criteria did now not exclude the purchase order. The choice of buy orders on this record is based totally on the subsequent statistics in the database:

- the putting of the encumbered_flag in po_distributions, desires to be set to Y, and the cancel_flag in po_line_locations must be set to N and

- the gl_encumbered_date in po_distributions should be among the dates exceeded to the report for the laden dates and

- the vendor used on the purchase order must be protected through the Vendor parameter and

- the po_distributions.Prevent_encumbrance_flag ought to be set to N

HubSpot Video
 

Q13. I am the usage of encumbrance accounting and when I forward a Purchase Order for approval, I am encountering the following blunders: APP-14166: Please enter a ahead to worker or price range aren't reserved.

Ans: You should take a look at the Reserve Funds test box while forwarding and/or approving a Purchase Order in case you are the use of encumbrance. You can check to peer in case you are using encumbrance in Purchasing by way of doing the subsequent:

Setup/Organizations/Financial Options

Change the Alternate Region to Encumbrance and see if the Use PO Encumbrance check field is checked.

Refer Note 1064155.6 for more info.

14. What are Reminder notifications?

Ans: Once an approver doesn?T respond to approval notification for pretty someday, then a reminder notification may be despatched out to the approver. You can send up to 2 reminders to an approver using the Timeout function. You can also specify that when a certain time frame, the report be forwarded robotically to the following approver within the hierarchy. This feature needs to be setup by way of you by way of converting the PO and/or Requisition approval workflow in Oracle Workflow Builder.

Q15. How do you setup the timeout characteristic?

Ans: In Oracle Workflow Builder, open the ?PO Approval? Workflow (for purchase orders) or the ?PO Requisition Approval? Workflow for requisitions. To enable the Timeout function inside the PO Approval workflow, modify the following sports within the Notify Approver sub system through coming into a Timeout duration in their Properties home windows:

Approve PO Notification, PO Approval Reminder 1, and PO Approval Reminder 2.

To permit the Timeout feature inside the PO Requisition Approval workflow, modify the subsequent activities in the Notify Approver sub procedure by entering a Timeout length of their Properties windows: Approve Requisition Notification, Requisition Approval Reminder1, and Requisition Approval Reminder2.

Q16. How do you generate the notifications for the documents that want to be started up in approval yet?

Ans: You can run ?Send Notifications For Purchasing Documents? Program to look the documents which might be incomplete, rejected, or in need of re-approval and send notifications to the suitable human beings informing them about the report?S fame.

Q17. Why does the create releases technique no longer create a Release whilst we've run the CREATE RELEASES program towards a Blanket Purchase Order whose EFFECTIVE DATES are in the destiny with a valid Sourcing Rule?

Ans: The CREATE RELEASE program have to be run in the EFFECTIVE DATES of the Blanket Purchase Order. This is because this system verifies whether the SYSTEM DATE falls inside the EFFECTIVE DATES, while seeking out the Releases to be created. This is a widespread functionality.

Q18.When we try to run Requisition import after going for walks a Min-Max making plans request why is it that requisitions are produced from Requisition import however no releases are created against blanket POs.

Ans: For Releases to get created routinely within the Requisition Import manner:

- Check for the profile alternative PO: Release During Requisition Import which should be set to 'Yes to create releases at some point of requisition import.

- 'Sourcing Rule' need to have modern date between 'effective date' and 'to this point'.

- Check that the requisition is sourced with the blanket, and the requisitions are authorized as part of the Requisition Import technique.

- If the Encumbrance is ON, then the requisition will no longer get authorised and will be in pre permitted reputation and for this reason launch will now not get created.

- Check the profile alternative MRP: Purchasing By Revision (If requisitions are coming from MRP) and INV: Purchasing By Revision (If requisitions are coming from INV). This must be set in accordance and need to not be null. This profile choice need to be set to 'Yes' or 'No' consistent with the clients requirement.

- Verify the table PO_REQUISITIONS_INTERFACE, column AUTOSOURCE_FLAG is Y.

- Verify if this item has a blanket buy agreement approved and it is not closed or cancelled.

Q21. Can we keep and approve blanket PO releases with out entering promised and need-with the aid of date?

Ans: If the item is either MRP/DRP, MPS/DRP or DRP deliberate object the promised date or need through date is obligatory and the person has to enter the date. If the object isn't always deliberate, then it isn't obligatory.

Q20. What is the significance of "PO: Convert Requisition UOM to Source Document UOM" profile option?

Ans: Earlier in Autocreate if the requisition UOM is different from the BPA UOM the person could now not be allowed to create a release. But in Create releases program this become feasible. To make the behavior regular we have brought this profile alternative. If this profile is about to sure we permit the autocreation of the release with the quantity and UOM transformed to that of the BPA. If the profile is about to yes we do no longer permit the creation of the req each in autocreate as well as the create releases application.

Q21. Firm

Ans: When you company an order, Master Scheduling/MRP makes use of the firm date to create a time fence within which it's going to now not advise new deliberate purchase orders, cancellations, or reschedule in moves. It keeps to signify reschedule out actions for orders within the time fence. If numerous shipments with distinct promised or need by using dates reference the identical object, Master Scheduling/MRP sets the time fence at the cutting-edge of all scheduled dates.

You can firm orders on the record header or shipment level. If you firm on the header degree, Purchasing applies this manipulate to every cargo on the file.

Q22. What is the setup wished for using Create Documents workflow?

Ans: If you want file creation to be released online upon requisition approval, then item Send PO Autocreation to Background in requisition approval technique need to be set to N. Otherwise if this characteristic is about to Y (default) then the requisition approval procedure launches the create report workflow whilst workflow history procedure is run. In this situation, workflow history manner ought to be run with parameters: item type PO Requisition Approval and deferred Yes.

- Sourcing have to be set up, so that the requisition receives sourced at the same time as developing it.

- If you want Create Document workflow to create the documents, then the Release Method in ASL attributes ought to be defined as Release Using AutoCreate.

- In workflow definition for workflow PO Create Documents, the item characteristic Is Automatic Creation Allowed? Need to be set to Y (Default). Also if attribute Should Workflow Create the Release? Is set to Y (default), then workflow attempts to create the releases.

Q23. How does the Create Document Workflow determine which customer to use for the mechanically created documents?

Ans: Workflow tries to retrieve consumer statistics in following order:

Buyer targeted on the Requisition Line

Default customer from Master Item

Category

Buyer of the supply file

When growing a launch, workflow retrieves the consumers name from the blanket settlement. If workflow cannot find a customer, it doesn’t create a report

Q24. What is the distinction among the agreed quantity and the amount restrict fields whilst coming into a agreement buy agreement and troubles related to these fields?

Ans:

The agreed quantity field on the header stage is copied to the amount limit within the phrases and conditions block. This is also the quantity this is printed on the blanket agreement and represents the agreement quantity between you and the vendor.

The amount restrict discipline will limit the cumulative releases carried out to this purchase settlement from exceeding the desired dollar quantity entered right here. The price of this discipline have to be same to or more than the agreed amount area. This column is used for release approval amount validation. If the whole cumulative releases exceed this amount approval will fail. The purpose of this discipline is to allow consumer to set a better approval quantity restriction than the amount agreed.

Q25. What is using list charge and marketplace price on Purchase Order?

Ans: If you've got entered an item, Purchasing shows the listing fee for the object. You can accept the default list price or exchange it. You can use this area to help compare your buyers. Purchasing makes use of the list charge you enter here in the financial savings evaluation reports. Savings Analysis Report (By Buyer) and Savings Analysis Report (By Category). If you input an item, Purchasing presentations the marketplace rate for the item. Use this area to assist examine your customers. Purchasing uses the rate you enter right here inside the savings analysis reports in case you do no longer provide a price within the List Price area.

Q26. What is the significance of the fields 'Allow Price override' and 'Price limit'?

Ans: For deliberate purchase orders and blanket buy agreements handiest, check Allow Price Override to signify that the discharge price may be greater than the fee on the purchase settlement line. If you permit a fee override, the discharge rate cannot exceed the Price Limit unique on the line. If you do now not allow a price override, the discharge rate can't exceed the Unit Price. You can't input this subject if the line type is amount based totally. If you permit fee override, enter the Price Limit. This is the most charge according to item you permit for the item on this agreement line.

Q27. Can I setup a one of a kind Purchase Order type default for the PO shape?

Ans: The Purchase Orders shape continually defaults a PO sort of 'Standard Purchase Order', and there is no setup, that may trade this. Although the default price can not be modified, the consumer can overwrite the defaulted kind as soon as the Enter PO shape is opened.

Q28. Can the unique Purchase Order may be regarded in any way, for a revised Purchase Order?

Ans: The original version of a revised PO cannot be viewed from the PO shape or PO summary shape. Information on the unique PO is saved within the PO_HEADERS_ARCHIVE and PO_LINES_ARCHIVE tables, and can be obtained through SQL, using the PO_HEADER_ID column as a commonplace reference.

Q29. Create a Purchase Order. Input the Header and Line information and locate that the Shipments button at the lowest of the form is grayed out.

Ans: Setup the Receiving Options to allow the Shipment Button in the Purchase Order shape. Navigation: Setup --> Organizations --> Receiving Options. Once set-up these options on your Organization you'll have the Shipments button enabled. Ensure that the Purchasing Options and Financial Options are described in your Organization.

Q30. Why is there no class displayed or list of values for the class field in the acquisition order you are developing?

Ans: You need to also create category codes to your items. Then create a Category set for Purchasing controlled on the master stage. Assign your items to a class code and the Purchasing category set you've got created. Confirm that in Default Category Sets the Purchasing utility factors to the Purchasing Category set. This will populate the class and outline while the item variety is selected at the PO line degree.

Q31. What does the Account Generator system do?

Ans: The Account Generator manner builds fee, price range, accrual, and variance debts for every purchase order, release, and requisition distribution based at the distribution’s destination type. It is a synchronous Workflow system.

Q32. What are the Pre-specifications to use Account Generator?

Ans: Before using the Account Generator you ought to:

Define your Accounting flexfield shape for each set of books.

Define flexfield phase values and validation regulations.

Set up Oracle Workflow.

Decide whether or not you need to use the Account Generator methods as seeded in Oracle Purchasing, or you want to customise them to satisfy your accounting needs.

Q33. Will the account generator build the rate account primarily based on undertaking records?

Ans: No. By default, the Account Generator manner as seeded in Oracle Purchasing would no longer remember the mission information to build the account. To acquire this capability, you have to personalize the Account Generator to keep in mind the task info. There is a dummy sub technique 'Build Project Related Account' seeded within the Account Generator workflow, to be had for personalization. You might also should adjust characteristic PO_WF_PO_CHARGE_ACC.IS_PO_PROJECT_RELATED to go back a value of "True".

For extra records on the way to customise the Account Generator, please talk to the manual Oracle Purchasing Account Generator Workflow Customization Example.

Q34. When the price account field is non updateable?

Ans: In the following cases the rate account discipline isn't updateable:

If the vacation spot kind code is INVENTORY or SHOP FLOOR.

If the distribution is already laden.

If the PO is constructed from a laden Requisition

If the vacation spot type code is Expense and

If the challenge is entered and the profile choice PA_ALLOW_FLEXBUILDER_OVERRIDES is set to NO

If the rate accrual code= RECEIPT

Q35. What have to I do if the Purchase Document Open Interface (PDOI) manner fails?

Ans: The first aspect is to check for the mistake message and have a look at description from the po_interface_errors desk for the given interface_header_id. The description would be self explanatory. Accordingly test for the records in the po_headers_interface, po_lines_interface tables and accurate them and run the PDOI once more with the corrected statistics.

Q36.What can Receiving Routing be used for and the way does it default?

Ans:

Direct Delivery - Perform Receive and Delivery on Receipts Screen on the same time.

Three-manner matching.

Standard Receipt - Perform Receive on Receipts display.

Perform Delivery on Receiving Transactions screen.

3-way matching.

Inspection Required - The inspection is required after Receiving and earlier than Delivery.

Four-manner matching.

You can override the Receiving Routing on the Receipts display screen only if the Profile RCV: Allow Routing Override is set to 'Yes'.

The Receiving Routing at the receipts screen is defaulted as follows:

1. Purchase Order cargo

2. If 1 is null, then Item Attribute

3. If 2 is null, then Vendor Attribute

4. If three is null, then Receiving Option

Q37. How many Transaction Types exist?

Ans:

Receive - Receive the gadgets into Receiving Dock.

Deliver - Deliver the items into expense or stock destination.

Return to Vendor - Return the obtained gadgets without delay to vendors.

Return to Receiving - Return the added items to Receiving Dock or inspection.

Accept - Accept objects following an inspection.

Reject - Reject objects following an inspection.

Transfer - Transfer gadgets between locations.

Correct - Enter a high quality or negative adjustment to a receiving or transport transaction.

Match - Match unordered receipts to buy orders.

Unordered - Receive items with out buy orders

Q38. What are the foremost receiving tables involved?

Ans:

RCV_SHIPMENT_HEADERS

RCV_SHIPMENT_LINES

RCV_TRANSACTIONS

RCV_RECEIVING_SUB_LEDGER

Q39. What are the minimum setups required for Items which we use for Internal Sales Order?

Ans: The items which we use for Internal Sales Order must be Inventory enabled, internally orderable and stockable, shippable, and Order Management transactable for the source corporations. Under Inventory, you want to pick the Inventory Item, Transactable, and Stockable alternatives. Under Order Management, you need to pick out the Internal Ordered, Internal Orders Enabled, OE Transactable, and Shippable alternatives.

Q40.What are the stairs to perform Inter-Organization Transfer?

Ans: Follow those 3 easy steps:

1. Setup Shipping Network: This statistics describes the relationships and accounting facts that exists between a from (delivery) company and a to (distribution) employer.

Navigation course:

A. Choose the Inventory Manager duty.

B. Setup/Organizations - Make sure that there is an entry for from/to business enterprise (between the agencies you must carry out the transfer). When you click on this form, you may get a LOV with orgs.

-Choose the From Org.

-Transfer Type may be either Intransit or Direct (Direct might ship without delay to Inventory, so it would be a Direct Delivery).

-FOB may be either Receipt or Shipment, if the transfer kind is entered as Intransit.

If Receipt the supply stock quantities get up to date at time of receipt.

If or not it's Shipping, then the portions get up to date as soon as the cargo is executed.

2. Inventory/Transactions/Interorganization Transfer: When you click in this form, you'll get a LOV with orgs. Choose the from org. Specify the to-org, transfer type as intransit, and input a cost for cargo-quantity.

Click on the transaction traces button. Input the item, the quantity and the subinventories among that you need to do the transfer. (Sometimes there may not be sufficient amount within the from-org to do this. For this : Go to: Inventory/Transactions/Miscellaneous Transactions. Specify the Type as Miscellaneous Receipt. Click on transaction traces button and specify object/amount).

Three. Receive against an Inter-org Transfer: Choose Purchasing Super User responsibility.

Under Purchasing/Receiving/Receipts - Query up in opposition to Shipment Number inside the find window. In RCV Transactions block, specify the quantity you need to obtain and commit the transaction.

Q41. How are Lot and Serial Numbers dealt with in Inter-Organization Transfers?

Ans: When you carry out an inter?Organisation transfer, the source and destination organisation may also have different lot/serial controls. Purchasing handles this situation as follows:

 

When the supply organisation makes use of controls and the destination organization does now not, the control numbers are recorded as being issued from the supply enterprise. Lot/serial transactions are recorded for the destination company.

When the supply enterprise does no longer use controls and the vacation spot organisation does, the transaction is processed commonly.

When each supply and destination agencies use controls, the manipulate numbers are recorded as being issued from the source employer. These control numbers are tracked to insure that the same manipulate numbers that had been shipped are those which can be acquired.

When items are again from stock to receiving or to the supplier, most effective the control numbers at first recorded for the shipping transaction may be used.

Q42. What are the principle tables involved in Inter-Organization Transfer?

Ans: A take a look at is performed to peer if the transaction date is in an open duration as specific inside the profile option (INV: Transaction Date Validation). The column is acct_period, the table is ORG_ACCT_PERIODS.

The agencies placing, cost records, etc, are derived from:

ORG_ORGANIZATION_DEFINITIONS, MTL_PARAMETERS, MFG_LOOKUPS, MTL_INTERORG_PARAMETERS

[HR_ORGANIZATION_INFORMATION - for rel 11I].

The transaction records is derived from MTL_TRX_TYPES_VIEW for inter-org transactions in which transaction_source_type_id=13.

The item records is derived from MTL_SYSTEM_ITEMS [MTL_SYSTEM_ITEMS_B - for rel 11I].

A test is executed to affirm the to be had item quantity on MTL_DEMAND and

MTL_ONHAND_QUANTITIES [MTL_RESERVATIONS included in rel 11I].

MTL_SUBINVENTORIES_TRK_VAL_V keeps music of the values of the subinventories.

MTL_ITEM_LOCATIONS is searched for the locators exact (if used).

GL_CODE_COMBINATIONS is looked for a legitimate locator combination (if used).

The price of the item is gotten from CST_CG_ITEM_COSTS_VIEW.

The transaction is inserted into MTL_MATERIAL_TRANSACTIONS_TEMP desk.

If the item is underneath lot manage, lot facts is deleted from MTL_TRANSACTION_LOTS_TEMP, likewise the serial numbers information if the item is serialized is deleted from MTL_SERIAL_NUMBERS_TEMP, MTL_SERIAL_NUMBERS.

The new lot statistics is inserted into MTL_TRANSACTION_LOTS_TEMP.

Q43. What is a Debit Memo Invoice?

Ans: Negative quantity invoice which is created and despatched to a provider to notify the Supplier of a credit you're recording.

Q44. What is Pay On Receipt?

Ans: Pay on Receipt (additionally referred to as ERS (Evaluated Receipt Settlement) or Self-Billing) is an Oracle Purchasing's concurrent application, which mechanically creates invoices in Oracle Payables and fits them with PO's automatically for the acquired amount. The brief name for the program is POXPOIV.

Q45. What is the importance of Ageing Period (R11i)?

Ans: The parameter Aging duration determines the transactions at the receipt that may be considered for the invoice introduction. For ex if getting older duration is given as 1, then all of the transactions which have a transaction date less than or equal to the (sysdate-1) are considered for bill creation. The ageing period can be set through the profile choice PO: ERS Aging length.

Q46. What are a number of the supported and non-supported functions of the Receiving Open Interface?

Ans: The non-supported features encompass:

Lot number transactions

Serial quantity transactions

Dynamic locator manage

Replace transactions

Separate RECEIVE and DELIVER transactions

This manner that if there may be a RECEIVE transaction processed the use of the open interface, then the DELIVER transaction for that RECEIVE transaction needs to be manually created the use of the Receiving Transactions shape.

DELIVER transactions as a single transaction

May now not cope with Inter-Org Transfers or Internal Sales Order transaction kinds

May not be used for developing unordered receipts

Q47. The supported features are the ones that exist inside the Oracle Purchasing utility, with the exception of the above. The receipt information from Advance Shipment Notice, Advance Shipment Notice with billing data, and other resources can be used to create in transit shipments, receipts and delivery transactions as output in the database.

Ans: The supported transaction sorts are:

- SHIP for a standard shipment

- RECEIVE for fashionable receipt

- DELIVER for trendy receipt and transport transactions.

Q48. If you make adjustments to a sales order after the Purchase Order (PO) has been generated, will the order adjustments mechanically be up to date at the PO?

 

Ans: Order changes will not be mechanically up to date on the PO. Pulling up the Discrepancy document will will let you view the differences among the Sales Order and PO. However, you'll should manually update the POs within the Purchasing utility.

Q49. Can we return or correct an RMA?

Ans: We can accurate/return a RMA this is obtained. Once the RMA is introduced, it can not be corrected or again.

Q50. How can you have got precise Requestor defaulted on Requisition shape?

Ans: In order to have a particular requestor default onto the requisitions shape, the consumer will should set the subsequent inside the consumer will ought to set the following inside the user's requisition choices. Navigation: /Purchasing -> Requisitions -> Requisitions Go to special ->options Click within the requestor area Choose a requestor from the listing of values Click the 'apply' button, a message ' new preferences now in effect.' Close the requisitions shape Re-open the requisitions form Click within the strains region, the requestor from requisition choices ought to appear within the requestor subject. The requisition alternatives are handiest legitimate while working on it , person desires to re enter requisition possibilities whenever he starts the packages.

Q51. Unable to enter Project data at the Distribution line of a Requisition.

Ans: You can't input venture records for stock destinations (except you have Project Mfg installed). Setting Destination Type = Expense will resolve the hassle. You will then be able to input information within the final Project associated fields.

Q52. The requisition may be saved with out the want-by using date area being populated.

Ans: Line gadgets which are placed on requisitions should be planned. It is vital that the objects are deliberate so as for the want-by date to be enforced.

Step-by using-step solution:

GUI - Query the item inside the Item Master

- Choose the General Planning sub-place

- Make the object deliberate

Char - Navigate - Items - Update

- Query item

- In Item Details location choose pick out

- Make the object planned

Q53. Is it viable to have all requisitions constructed from Inventory - Min-Max Planning to be imported with a status of INCOMPLETE?

Ans: Yes, it's far possible to have all requisitions constructed from Min-Max Planning with a standing of INCOMPLETE. If the preferred final results is Min-Max requisitions showing a status of INCOMPLETE, it is necessary to set the profile alternative: INV: MinMax Reorder Approval to Incomplete. Conversely, if this profile option is ready to Approved, all requisitions imported from Min-Max Planning can be imported with an approval status based at the approval authority of the user starting up the Requisition Import method.

Q54. Payment due days if 30 days manner will or not it's from bill date or fabric receiving date.

Ans: Due days calculation is based totally on what you installation within the PAYMENT tab window of Supplier Master form.

It has Four alternatives:

Goods Received

Invoice

Invoice obtained

System




CFG