Interview Questions.

Oracle Procurement Interview Questions and Answers

fluid

Oracle Procurement Interview Questions and Answers

1.What precisely do you be aware of Procure to pay?

Ans: Well, it is a methodology which is regularly called as P2P. Essentially, it is the most common way of satisfying the requirement for natural substance which is expected to just achieve fabricating and other significant assignments inside an association. The installment making of the natural substance is likewise remembered for this. Quite possibly of the best thing about this cycle is it effectively empowers them to deal with their income without confronting significant issues.

2.What is a Purchase Requisition and characterize different orders?

Ans: It is a conventional solicitation expected to get/purchase something required by the association. It is made and supported by the office requiring the labor and products.

A buy demand regularly contains the portrayal and amount of the labor and products to be bought, an expected conveyance date, account number and how much cash that the buying division is approved to spend for the labor and products. Frequently, the names of recommended supply sources are likewise included.

Essentially, orders are of two kinds:

         1.Internal order

         2.Purchase order

Inner Requisitions are made assuming the Items are to be acquired starting with one Inventory area then onto the next area inside a similar association. Here the wellspring of the demand would be INVENTORY. There is no endorsement interaction for the interior demand.

Buy Requisitions are made assuming that the products are gotten from outer providers. Here the wellspring of the order would be SUPPLIERS. The buy orders are sent for endorsements.

3.What Are The Base Tables For A Purchase Requisition?

Ans: PO_REQUISITION_HEADERS_ALL (SEGMENT1 section in this table addresses the demand number):

This table stores Header data of a Purchase Requisition.

Significant segments of this table:

REQUISITION_HEADER_ID:It is a novel framework created Requisition identifier

PREPARER_ID:It is a novel identifier of the worker who arranged the demand

SEGMENT1:It is the Requisition number

AUTHORIZATION_STATUS:Authorization status type

TYPE_LOOKUP_CODE:Requisition type

ORG_ID:Unique Operating unit one of a kind identifier

PO_REQUISITION_LINES_ALL:

This table stores data about Requisition lines in a Purchase Requisition. This table stores data connected with the line number, thing number, thing class, thing portrayal, thing amounts, units, costs, need-by date, convey to area, requestor, notes, and recommended provider data for the order line.

Significant sections of this table:

REQUISITION_HEADER_ID:It is an exceptional framework created Requisition identifier

REQUISITION_LINE_ID:Link among PO_REQUISITION_LINES_ALL And PO_REQ_DISTRIBUTIONS_ALL

LINE_NUM:Indicates the Line number

LINE_TYPE_ID:Indicates the Line type

CATEGORY_ID:Unique Item class identifier

ITEM_DESCRIPTION:Description of the Item

Amount NUMBER:Quantity requested

PO_REQ_DISTRIBUTIONS_ALL:

This table stores data about the bookkeeping conveyances of an order line. Each order line should have something like one bookkeeping dispersion. Each column incorporates the Accounting Flexfield ID and Requisition line amount.

Significant segments of this table:

DISTRIBUTION_ID:Unique Requisition dispersion identifier

REQUISITION_LINE_ID:Unique Requisition line identifier

CODE_COMBINATION_ID:Unique General Ledger charge account identifier

 DISTRIBUTION_NUM:Distribution number

4.What are the achievement parts of an association that obtainment can continuously construct?

Ans:

Market Placement

Organization Identity

Settling the board issues

Improving organization abilities

5.What are the records that utilization PO_HEADERS_ALL?

Ans: coming up next are the records that utilization PO_HEADERS_ALL

Rfq's, Quotations, Standard Purchase Order, Planned Purchase Order, Blanket Purchase Order and Contracts

6.What Are The Different Purchasing Modes In Receiving?

Ans:There are three modes:

On the web: Receipts are handled on the web. On the off chance that there are any blunders, they are displayed on the actual FORM, and don't allow you To overlook and PROCEED.

Prompt: Receipts are handled right away, yet no blunders are shown. Mistakes are kept in REC_TRANSACTION_INTERFACE table.

Clump: Receipts are handled in bunch, yet no blunders are shown. Blunders are kept in REC_TRANSACTION_INTERFACE table.

Note: In every one of the over two cases, it requires Receiving Transaction Processor to occasionally be run.

7. What Does Create Internal Order Conc Request Do?

Ans: Create inward request solicitation will move the IR data to OM interface tables.

8.What are the excellent obligations of a Procurement Manager?

Ans: One of their great obligations is to purchase and ensure the accessibility of merchandise. They need to ensure they are purchasing similar, best case scenario, accessible costs so that benefits for the association can basically be improved. Those with a decent foundation in scholastics and money can empower associations to come by results surprisingly good.

9.Name any one achievement in the acquisition cycle?

Ans: Concept and innovation improvement

10.What Is An Approval Hierarchy?

Ans: Approval ordered progressions let you consequently course records for endorsement.

There are two sorts of endorsement ordered progressions in Purchasing:

position ordered progression

representative/manager connections.

11. Make sense of The P2p Process Flow?

Ans:

Get to pay (p2p) is a course of mentioning, buying, getting, paying for and representing labor and products. Obtain to Pay Lifecycle is one of the significant business Process in Oracle Applications. The stream gets the merchandise expected to carry on with work. It includes the value-based progression of information that is shipped off a provider as well as the information that encompasses the satisfaction of the real request and installment for the item or administration.

Make a requisition>> make RFQ>> make a citation from quote analysis>> produce a PO>>receipt of material>> make Invoice in payables>> move to GL

12.What is receipt Validation Process?

Ans: Before you pay or make bookkeeping passages for any receipt, the receipt approval process should approve the receipt.

Receipt Validation checks the coordinating, charge, period status, conversion standard, and appropriation data for solicitations you enter and consequently applies holds to exemption solicitations. assuming that a receipt has a hold, you can deliver the hold by revising the special case that made Invoice Validation apply the hold by refreshing the receipt or to the buy request, or changing the receipt resistances.

13.What is Pay on Receipt AutoInvoice Program?

Ans: By running this program, we can naturally make a receipt for a PO when we enter a receipt for the particular PO.

14.Mention the general undertakings in obtainment secure in a stage wise way?

Ans: Recognizing the requirement for a product→Specifying the need→ Exploring source options→Looking for cost and terms→Making buying order→Product Delivery→Purchase Inspection→Invoice Approval and installment to vendor→Maintenance of record

HubSpot Video

15.What are the significant errands that matter a ton with regards to taking care of an obtainment cycle?

Ans: There are truly sure things which are actually quite significant. It isn't feasible for the associations to ensure that everything goes best all the while in the event that they don't focus on this. The absolute first thing is to focus on the choice of merchants who have a decent standing on the lookout. Whenever they are chosen, next is to lay out the installment terms which ensure no future struggles. Acquirement is really an umbrella term in which buying can be thought of as coordinated.

16.Does a comparable obtainment process works for every one of the associations?

Ans: No, this isn't accurate. Various associations need to take on various cycles that are different relying upon association size and numerous different variables.

17.What is the Oracle Exchange?

Ans: The Oracle Exchange is an electronic inventory of labor and products presented by many providers. The Oracle Exchange list doesn't reflect pre-arranged costs with the University.

18.What are the reasons that an Express processor might dismiss lines because of approval disappointments?

Ans:

Assuming the thing amendment, Subinventory and finder isn't accessible and the entered objective is conclusive. (Correction, Subinventory and Locator are not realistic as a default from the thing definition.)

If the early/late receipt date resilience is surpassed and the exemption control is set to Reject.

If Lot/Serial data is required.

In the event that Ship-to-area isn't accessible and the objective is Receiving.

In the event that the area isn't accessible for Expense objective sort and the objective is last objective.

In the event that PO Supplier and Receipt Header Supplier don't coordinate.

In the event that different receipts are forthcoming for the predefined shipment.

19.What is the utilization of Sourcing Rule?

Ans: The arranging system to make Purchase Requisition for Buy things and Internal Requisitions for Make Items utilizes a Sourcing Rule.

20.How will you distinguish the situation with a Purchasing record?

Ans:If the status is to be seen for a particular record, go to the separate report characterizing window and see the ongoing status at the Status district.

On the off chance that the situation with any record is to be found out, go either to the 'Warning window or the Action history window (Navigation: Special > View Action History).

21.How will you figure out the quantity of records doled out to a specific Buyer?

Ans:

Route: Management > Manage Buyer Workload

Select the field 'Activity' > Review

Enter the other required search standards and press FIND

In the popup window we see the accompanying subtleties:

Purchaser Assigned Urgent Late Needed Open Pos

22.How will you guarantee that Receipt Routing referenced in a Requisition or PO isn't supersede at the hour of Receiving?

Ans:Set the profile choice 'RCV: Routing Override' to No.

(Be that as it may, in our occurrence I am getting the profile choice named as 'RCV: Allow Routing Override' and the Default worth and client esteem field are turned gray out, I am not ready to fill anything at client esteem moreover. why?)

23.What are the different Currency change Types?

Ans:

Corporate: This is a swapping scale, for the most part a standard, not entirely settled by the senior monetary administration of an association, which will be utilized all through the association.

Spot: A swapping scale entered to perform transformations in light of the rate on a particular date. It applies to the quick conveyance of a money.

Client Defined: A swapping scale that is determined when an unfamiliar money diary section is made, that doesn't have an everyday conversion standard.

24.Why ideal installment is fundamental for the merchant?

Ans: Timely installment generally ensures sound relations between the seller and the purchaser. Hurting this connection isn't really great for both as it can generally influence the creation and the general accessibility of natural substance. Some of the time sellers defer the conveyance due to not a great explanation than a postpone in installments. This can prompt huge misfortunes for the business.

25.Why is stock check important at the hour of conveyance for the purchasers?

Ans: It essentially empowers purchasers to ensure that no harmed merchandise have been provided to the purchasers. On the off chance that there is an issue with the merchandise gave, purchasers can raise a discount or a swap for something similar. Check sometime in the not too distant future than getting the stock can make clashes between both the gatherings. In the event that the stock isn't according to necessity, clearly it is an immense misfortune for the purchaser.

26.Explain the Receipt Routing?

Ans: Receipt Routing is of three sorts: Direct, Standard and Inspection

In Direct once the merchandise show up at the objective, we straightforwardly move them to a particular Sub-Inv

In Standard once the merchandise are at the objective, we get it at the getting direct first and afterward push them toward the Sub-Inv.

In Inspection once the products are at the objective, we get it at the getting point and afterward we perform assessment and likewise we either acknowledge it or reject them.




CFG