Interview Questions.

Oracle Finance Interview Questions and Answers

fluid

Oracle Finance Interview Questions and Answers

Q1. Create a new GL module in the identical device I want to create a new set of database Oracle Finance and software within the equal machine having the Sun Solaris device.Can I just copy the quantity of application and records?Or do I want to make a brand new set up?If I need to make a replica of the GL module set database, is it possible if I handiest replica the information, and make a brand new pointing map from the program?

Ans: In order to create a brand new set of database Oracle Finance and application in the equal machine, you'll want to create a brand new example. You can create the new instance inside the equal system.

Q2. Oracle Receivables – Interface

Can you tell me which tables get hit within the ‘Receivables’ module whilst the receivables interface is run from Order Entry?

Ans: We have the RA_INTERFACE_LINES_ALL table to be populated. From there, AR choices information for developing an bill using “autoinvoice”.

While Autoinvoice receives facts from ra_interface_lines_all, it also selections statistics from ra_interface_salescredits_all and ra_interface_distributions_all if it's miles gift.

Q3. Oracle Financial hassle

I actually have mounted  instances (test, vision) of Oracle Financial 11i for vision example and the whole thing appears good enough. But in trying out an example after logging the usage of sysadmin/sysadmin ini IE5.Zero, an error comes after the applet has commenced.

I locate this mistake:

“APP-FND-01516: invalid username or password or database

The tns80listnerAPP_TEST isn't starting.”

How can I solve this?

Ans: You have simply found out that database would not begin efficaciously in getting the error in figuring out manipulate file;

Go to the COMMON_TOP/admin/installation directory

/u202/teach/d01/oracle/prodcomn/admin/create

To solve this, run “adcrdb.Sh”. This created the manipulate file.

Restart the database, after which try connecting to applications in order to whole the relationship.

Q4. Customer vs. Journal Entries Balances

This is the state of affairs I even have:

When an invoice is created in AR AND the consumer changes to the AR (1070), it debits to some thing other than 1070.

The purchaser balance is expanded to mirror that he owes us cash but the Journal entries for 1070 remains at 0.

I anticipate the Aged VS and the magazine entries for a patron need to be same. I am aware the bill must have used 1070 but it didn’t, which means that a consumer errors.

Do you recognize the way to undo this kind of mistakes?

Please word that it is too late to cancel the bill. There are different sorts of user mistakes that could throw out the JE VS AGED as well.

Ans: The state of affairs you cited is the motives why you ought to not alternate invoices which are accounted for. This also can show up whilst the J/E is changed for the reason that AR switch to GL creates unnoted J/E. Changing the stated invoices places GLA and the sub ledger out of sync.

You need to set the magazine supply for receivables in order that the update flag is not enabled.

In AR, don’t alternate invoices which can be there. Instead use DM and CM capability to alter invoices or create new ones.

Q5. Oracle audit possibilities

I like to recognize if there are functionalities in Oracle Applications with a purpose to allow me to audit the access customers to have positive bureaucracy.

Are there unique requests on the way to permit me to appearance up all of the customers that may outline carriers, or do I should outline queries at the database tables?

Ans: You can select awesome user_id from fnd_user in which user_id in (choose created_by from po_vendor_sites_all).

Alternatively, you can play with the person and responsibility tables to see who has get entry to to the obligations. You need to PO awesome person and PO person, and different obligations that have get entry to to the shape to go into providers. If a consumer does no longer have get right of entry to to a ‘responsibility used’ to go into companies, he cannot enter providers the usage of his login.

Note that po_vendors is at a general stage (no_org_id) at the same time as po_vendor_sites is at org_id level.

Created_by and Updated_by are who columns that can help you see who created or up to date the information.

HubSpot Video
 

Q6. Asset range technology

In our system, asset numbers are automated generated one after the other. But sometimes, it skips the series.

For example, we have closed a length with a last asset range 326, and when we open the subsequent duration, it's far gives an asset wide variety of 329. It means we ignored asset variety 327 & 328. Sometimes, it also takes place even with out final the duration.

How do I restore this?

Ans: You will want to check your Fa_distribution_history desk to look in case you are lacking gaps there after which hint it to in which assets where created, both in FA or in PA.

Q7. What is Flex area? What are unique kinds of Flex subject?

Ans: Flex field is used to capture data of your Organisations.

Q8. Difference between KFF and DFF.

Ans:

KFF

Unique identifier

Stored in segment Column

DFF

Is used to capture extra information

Stored in characteristic Column

Q9. How many KFF are in GL. AP , AR.

Ans:

Module KFF

GL Accounting FF

AP No KFF

AR Sales tax Location FF

Territory Flexfield.

Q10. What is symbol of DFF inside the Forms?

Ans: Square Bracket [ ].

Q11. What is shape of KFF within the Accounting Flexfields.

Ans:

Company

Cost center

Account

Product

Future use.

Q12. How many segments are in AFF.

Ans: max 30 segments and min two.

Q13. What are flexfield Qualifiers.

Ans: Flexfield Qualifiers is used to identify the segments. Various sorts of flexfield qualifiers are indexed under:

a) Balancing Segment Qualifier.

B) Cost Center phase Qualifier.

C) Natural Account Segment Qualifier.

D) Intercompany Segment Qualifier.

Q14. What is Dynamic Insertions?

Ans: You can create Code Combinations at run time.

Q15. In which table Code Cominations identity is stored.

Ans: GL_CODE_COMBINATIONS.

Q16. In which table flex values are stored.

Ans: 1. Fnd_ flex_Values

2. Fnd_ flex_Values_tl

Q17. What is about of Books and in which table set of book is saved.

Ans: Set of Books is a Financial Reporting entity which Consist of 3 C.

A) Chart Of Accounts

b) Currency

c) Calendar.

Set of Books is stored in GL_SETS_OF_BOOKS

Q18. In which desk Currency and Period Type Nameare stored.

Ans: Currency – FND_CURRENCIES

Period – GL_PERIOD_STATUSES

Q19. In which desk Segment Values are saved and concatenated values are stored.

Ans:

GL_CODE_COMBINATIONS

 GL_CODE_COMBINATIONS_KFV.

Q20. What are extraordinary styles of Currency.

Ans:

Functional Currency

Foreign foreign money.

Q21. What are one-of-a-kind sorts of Calendars.

Ans:

Different forms of Calendars are indexed below

Fiscal

Accounting

Q22. How will you connect set of Books to the Responsibility?

Ans: via Profile. GL SETS OF Books Name.

Q23. What is Profile and what are extraordinary forms of Profiles.

Ans: Profile: Profile is the changeable alternative that impacts the way your software runs. There are  styles of profile.

System defined

User defined

Q24. What are specific Profiles Level available in oracle apps.

Ans: Below are the Profiles Level available in oracle apps

Site(Lowest stage)

Application

Responsibility

User

Q25. Write Name of a few Profile alternatives.

Ans:

GL Sets of Books Name

GL units of Books identity

MO:Operating unit (multi org).

HR:User type.

Q26. What is cycle of GL.?

Ans: In easy and layman phrases-

Open the period

Create Journal Enteries

Post the Journals.

Q27. In Which tables Journal entries created.

Ans: Important tables are-

Batch: GL_JE_BATCHES

Header: GL_JE_HEADERS

Lines : GL_JE_LINES

Q28. After Posting facts is going in which tables.

Ans: GL_BALANCES.( Column Period_net_cr, period_net_dr).

Q29. What are Important tables in GL.

Ans:

GL_JE_BATCHES

GL_JE_HEADERS

GL_JE_LINES

GL_BALANCES

GL_SETS_OF_BOOKS

GL_CODE_COMBINATIONS

GL_PERIOD_STATUES

GL_INTERFACE

Q30. In which desk Supplier records’s is saved.

Ans: Supplier statistics can be found in following tables

PO_VENDORS

PO_VENDOR_SITES_ALL

PO_VENDOR_CONTACTS.




CFG