Interview Questions.

Oracle Application Interview Questions and Answers

fluid

Oracle Application Interview Questions and Answers

Q1. What are the stairs in attaching reports with oracle programs?

Ans:

There are sure steps which you need to follow systematically for attaching the reviews along side oracle utility.

Designing the report.

Generating executable file related with file.

Moving executable and source documents to the ideal folder of the product.

Registering the document within the form of concurrent executable.

Defining concurrent software for registered that are executable.

Adding concurrent program for asking for group of duty.

Q2. Differentiate Apps schema from other schemas?

Ans:Apps schema is the only that incorporates of handiest synonyms and there may be no opportunity of making tables in it. Other schema accommodates of tables and objects in it and permits the introduction of tables in addition to for supplying presents to tables.

Q3. Define custom top and its motive.

Ans: Custom top can be described as the consumer top which is created exclusively for clients. According to the requirement of the customer many wide variety of client tops can be made. Custom top is made used for the reason of storing components, which can be developed in addition to custom designed. At the time when the oracle business enterprise applies patches, each module other than custom top are overridden.

Q4. What is the method of calling fashionable – interface program from pl/sq. Or square code?

Ans: FND_REQUEST.SUBMIT_REQUEST(PO, EXECUTABLE NAME,,,,,PARAMETERS)

Q5. What is the significance associated with US folder?

Ans: US folder is only a language specification. Multiple folders can be kept for language specification relying on the languages which are established.

Q6. Which are the sorts of report triggers?

Ans: There are especially 5 distinct forms of record triggers available. They are

Before file

After report

Before parameter shape

After parameter form

Between pages

Q7. What is the firing sequence associated with report triggers?

Ans: The series associated with firing is as follows before parameter shape, after parameter form, earlier than the document, among pages and after document.

Q8. What is the cause of cursors in PL/SQL?

Ans: The cursor may be made used for the reason of managing various row – question related to PL/SQL. Implicit cursors are to be had for the reason of handling all of the queries associated with oracle. The memory spaces which might be unnamed are used by oracle for storing the records that can be used with implicit cursors.

Q9. Define record organization?

Ans: Record institution may be taken into consideration as a idea used for the motive of maintaining square question that is related to listing related with values. Record institution consists of static information and also can get entry to data interior tables of database via sq. Queries.

Q10. What is a FlexField?

Ans: This is a kind of area associated with oracle apps which can be used for shooting information related with the organisation.

Q11. Is there any opportunity for having custom schema at any time whilst it is required?

Ans: You have the supply for having custom schema on the time of making table.

Q12. What is the concurrent application?

Ans: Concurrent programs are times that need to be carried out along side incompatibles and parameters.

Q13. Define application top?

Ans: Application tops are located whilst we are connecting to server. There are  kinds of software tops available they are product pinnacle and custom pinnacle. Product pinnacle is the sort of pinnacle that is built in default by way of manufacturer. Custom pinnacle may be chosen by the purchaser, and any variety of custom tops can be created as in keeping with the requirement of the consumer.

Q14. Explain approximately the processes which can be obligatory within the case of tactics?

Ans: There are wide variety of parameters that are mandatory within the case of processes and each of these parameters has a specific activity associated with it.

Errorbuf: This is the parameter used for returning blunders messages and for sending that to log record.

Retcode: This is the parameter capable of showing the popularity associated with a procedure. 0, 1 and 2 are the popularity displayed by way of this parameter. Zero is used for indicating finished regular status, 1 defines completed caution status and a pair of is the only denoting finished with mistakes.

Q15. What is a token?

Ans: Token is used for transferring values closer to file builder. Tokens are typically no longer case – touchy.

Q16. What is the menu?

Menu may be described as a hierarchical arrangement related to capabilities of the device.

HubSpot Video
 

Q17. What is Function?

Ans: Function is the smaller part of the utility and this is defined inner menu.

Q18. Define SQL Loader ?

Ans: Sql loader is a software equivalent to a bulk loader for the cause of shifting records which are present in outside documents in the direction of the oracle database.

Q19. How to sign in concurrent application with oracle apps?

Ans: There are certain steps that you need to comply with for the purpose of registering concurrent program.

The first step is to log in on your device with the duty of the system administrator.

The subsequent step is to define executable concurrent program.

While defining concurrent application do take care to provide utility call, quick call and description in conjunction with the selection of executable concurrent software.

Q20. Define set – of books?

Ans: SOB may be defined as the collection of charts related to bills, foreign money and calendars.

Q21. What is a price set?

Ans: Value set is used for the cause of containing the values. In the case of a value set getting associated with report parameters, a listing containing values are sent to the user for accepting one a number of the values in the shape of parameter values.

Q22. Define the Types of validation?

Ans: There are diverse forms of validation.

None: that is the indication of minimum validation.

Independent: Input have to be there in the listing of – values that are defined previously.

Dependent: According to the previous price, enter is as compared with a subset of values.

Table: Input is checked on the premise of values that exist in the software desk.

Special: These are the values that make use of flex discipline.

Pair: A pair may be described because the set of values that make use of flex fields.

Translated Independent: This is a kind of fee that may be made used only if there is any lifestyles for the enter within the list this is described formerly.

Translatable established: In this kind of validation guidelines that evaluate the enter with the subset of values related to the formerly described list.

Q23. Define Template?

Ans: Template is a form of shape this is very lots required earlier than the introduction of some other form of bureaucracy. It is a type of form that carries attachments which might be platform independent and associated with a particular library.

Q24. Which are the attachments which can be platform independent and turn out to be a part of the template?

Ans: There are several attachments which are part of the template shape.

APPSCORE:  This is a sort of attachment that incorporates of programs in addition to methods that are useful for all of the exclusive paperwork for the purpose of making toolbars, menus etc.

APPSDAYPK: This attachment carries programs which can be helpful in controlling the packages associated with oracle.

FNDSQF: This attachment has diverse methods as well as packages for flex fields, profiles, message dictionary and additionally concurrent processing.

CUSTOM: This attachment is helpful in extending the application varieties of oracle without causing any amendment associated with the application code. There are numerous styles of customization consisting of zoom.

Q25. Define Ad-hoc reports?

Ans: This is a form of document that is made used for gratifying the reporting needs of a particular time.

Q26. What is the Definition of responsibility?

Ans: Responsibility is the method through which the organization of diverse modules may be made in a layout on hand by customers.

Q27. Define Autonomous transaction?

Ans: This is a type of transaction that is impartial of another transaction. This sort of transaction allows you in suspending the main transaction and facilitates in acting SQL operations, rolling back of operations and additionally committing them. The autonomous transactions do not aid sources, locks or any form of devote dependencies which are a part of principal transaction.

Q28. Which are the styles of Triggers?

There are various kinds of triggers associated with forms and they may be

Key triggers

Error triggers

Message triggers

Navigational triggers

Query – based totally triggers

Transactional triggers

Q29. What is the cause of Temp tables in interface packages?

Ans: These are the kinds of tables that can be used for the cause of storing intermediate values or data.

Q30. Where to define the parameters inside the record?

Ans: The parameters can be defined in the shape of concurrent application, and there's no need for registering the parameters but you can want to check in the set of values which might be related to the parameters.

Q31. Define the stairs for customizing form?

Ans: You need to utilize the subsequent steps for the purpose of customizing paperwork.

The first and important component that you need to do is to duplicate the documents template.Fmb as well as Appsatnd.Fmb from AU_TOP/paperwork/us and paste that interior custom listing. By doing this the library related to this venture get copied by means of it’s own.

You can now create the forms you need and customize them.

Do no longer forget about to store the created paperwork in the modules in which they need to be positioned.

Q32. Define about Key Flexfiled ?

Ans: Key flexfiled is a completely unique identifier and is typically stored inside section, and there are two distinctive attributes related to this that are flexfiled qualifier and phase qualifier.

Q32. Define makes use of of Key Flexfield ?

Ans: This is a completely unique identifier for the purpose of storing records associated with key. It also helps in getting into as well as displaying information associated with key.

Q34. Define Descriptive FlexField ?

Ans: This is a kind of flexfield that is in particular used for the reason of taking pictures extra statistics, and it is saved in the shape of attributes. Descriptive flexfield is context touchy.

Q35. List a few uses of DFF (Descriptive Flex Field) ?

Ans: This is a type of flexfield this is mainly used for accumulating more records and additionally for providing space which will shape and get improved.

Q36. Define MRC ( Multiple Reporting Currency)?

Ans: Multiple – Reporting Currency is a type of characteristic this is associated with oracle software and helps in reporting in addition to preserving records which are associated with the transaction degree in diverse types of practical currency.

Q37. Define FSG ( Financial Statement Generator) ?

Ans: This is a sort of device that is enormously powerful in addition to flexible and allows in constructing reports that are customized without relying on programming. This tool is handiest to be had with GL.

Q38. Define Oracle Suite?

Ans: Oracle suite is the only that accommodates of oracle apps as well as software program related to analytical components.

Q39. Define ERP (Enterprise Resource Planning) ?

Ans: ERP is a software system this is to be had as a package and can be beneficial in automating in addition to integrating most of the procedures associated with the business.

Q40. What is a datalink?

Ans: Datalink can be made used for the purpose of concerning the results which might be associated with diverse different queries.

Q41. How to obtain parameter price relying on the first parameter?

Ans: Second parameter can be attained by means of making use of the primary parameter by using the command $flex$cost set name.

Q42. Define information group?

Ans: Data organization may be described because the organization of programs related with oracle.

Q43). Explain about safety attributes?

Ans: Security attributes may be made utilized by Oracle for permitting the unique rows containing statistics seen to the customers.

Q44. Define about Profile Option?

Ans: Profile option comprises of set of alternatives which are beneficial in defining the appearance as

Q45. Explain about application?

Ans: Application may be described because the set of menus, forms and features.

Q46. Where do we use Custom.Pll?

Ans: Custom.Pll can be used during the technique of making custom designed or new oracle forms.

Q47. Where are tables created?

Ans: Tables can be created at custom schema.

Q48. Define multi org ?

Ans: This is a type of functionality for records protection.

Q49. Define Request Group ?

Ans: Request institution is assigned with a set of obligations.

Q50. What is using the spawned object?

Ans: This object is used for system related to executable area.




CFG