Interview Questions.

Mobile Testing Interview Questions and Answers

fluid

Mobile Testing Interview Questions and Answers

Q1. What is the difference among Mobile tool trying out and mobile application testing?

Ans: Mobile tool checking out way trying out the cell tool and cell software checking out approach checking out of cell software on a cell device.

Q2 .Name cellular automation testing equipment you understand?

Ans: Paid tools:Ranorex, Silk Mobile, SeeTest

Free equipment:Appium, Robotium, KIF, Calabash

Q3. Why cellular cellphone has 10 digit numbers?

Ans: The number of digits in a mobile telephone quantity decide the most cell telephones we can have without dialing the u . S . Code.

Q4. How to check CPU usage on mobile gadgets?

Ans: There are numerous equipment to be had within the market like google play or app store from where you could install apps like CPU Monitor, Usemon, CPU Stats, CPU-Z and so on those are an advanced tool which data historic statistics about processes walking on your device.

Q5. What are the forms of cellular applications?

Ans: Mobile packages are of three sorts:

Native Application– Native app installed from application shop like Android’s google play and apple’ app save. The utility which may be installed into your devices and run are called local application for E.G. Whats App, Angry birds and so on.

Web Application– Web programs runs from cellular internet browsers like Chrome, Firefox, Opera, Safari and so on using mobile network or WIFI. E.G. Of web browser programs are m.Fb.Com, m.Gmail.Com, m.Yahoo.Com, m.Rediffmail.Com etc.

Hybrid Application- Hybrid apps are mixtures of native app and net app. They can run on gadgets or offline and are written using net technologies like HTML5 and CSS. For E.G. Ebay, flipkart and so on

Q6. Name debugging gear for cell?

Ans: Errors can be established via the generated logs. We can use configuration software on iOS and android display.Bat on android. Here are few to name Android DDMS, Remote Debugging on Android with Chrome, Debugging from Eclipse with ADT, Android Debug Bridge, iOS simulator etc.

Q7. What is WAP?

Ans: WAP is Wireless Application Protocol utilized in network apps.

Q8. What is GPRS and how it works?

Ans: GPRS is General Packet Radio Service which fits on cell community with the assist of IP transmissions. GPRS gives the transmission of IP packets over current cellular networks. It gives you net offerings on mobile

Q9. What all predominant networks to be considered whilst appearing application checking out?

Ans: You must test the software on 4G, 3G, 2G and WIFI. 2G is a slower network, its desirable in case you confirm your utility on slower network additionally to song your utility overall performance.

Q10. How to test one-of-a-kind screen sizes of the devices

Ans: Using Emulators.

Q11. What is internet carrier?

Ans: It is a component used in software to perform the undertaking. It is like an interface among one application to another.

Q12. What are the defects monitoring gear used for cell checking out?

Ans: You can use identical testing tool that you use for internet application checking out like QC, Jira, Rally and Bugzilla and so on.

Q13. What is the whole shape of MMS?

Ans: Multimedia Messaging Services

Q14. What are MT and MO in SMS?

Ans: Sending message is referred to as MO (Message originate) and receiving the message is referred to as MT(Message Terminate)

Q15. What is the today's version of iOS?

Ans: iOS 8. (This adjustments pretty regularly, so please test the apple web site for maximum recent info)

Q16. What is the trendy version of Android?

Ans: Android 7.0 Nougat , Android 8.0 Oreo

Q17. What is the extension of Android files?

Ans: .Apk (Android utility package deal)

Q18. What is the extension of iOS documents?

Ans: .Ipa

Q19. What internet services are utilized by mobile app?

Ans: They are many depend upon the application. SOAP and REST net offerings are used however RESRful is extra common now.

Q20. What is the trendy version of Windows?

Ans: Windows 10

Q21. What is the exceptional way to test exclusive display screen sizes of the devices?

Ans: Using emulator.

Q22. What is the basic difference among Emulator and Simulator?

Ans: Emulator is based totally on hardware and software program in which simulator is based totally on software program. Simulation is machine that behaves similar to some thing else at the same time as emulation is system that exactly behave like something else.

Q23. What are the not unusual demanding situations in cell utility testing?

Ans: Working on exceptional running structures, form of handsets, one of a kind networks, variety of display size.

Q24. What are the gear based totally on cloud based cell testing?

Ans: Seetest, Perfecto Mobile, BlazeMeter, AppThwack, Manymo, DeviceAnywhere and many others.

Q25. What do you mean by using Streaming media?

Ans: Streaming is a system of downloading the facts from the server. Streaming media is the multimedia that is transferred from server or provider to the receiver.

Q26. What are the automation equipment to be had for mobile utility testing?

Ans: There are many automation tools to be had inside the market for cellular software trying out but iPhone Tester is the one of the first-class tool to test the software on iPhones and screenfly for android gadgets.

Q27. What all gadgets have you ever worked till now?

Ans: Android, Symbian, Windows, iPhone and so on.

Q28. How to create Emulator on Android?

Ans: Give a call in name subject -> pick target API from the listing -> input the scale -> choose the required skin phase -> click on on create AVD -> select the specified AVD -> click on on begin button -> launch it

Q29. Does Selenium support cellular net checking out?

Ans: Yes it does, Opera browser is used for Mobile internet trying out.

Q30. Does Selenium aid Google Android Operating System?

Ans: Yes, Selenium 2.Zero supports Android Operating System.

Q31. When appearing sanity check on cellular application what all criteria need to be considered?

Installation and uninstallation of the application

Verify the device in distinct available networks like 2G, 3G, 4G or WIFI.

Functional testing

Interrupt testing- Able to acquire the calls whilst strolling the utility.

Compatibility checking out – capable of connect the photo in message from gallery

Test utility overall performance on one-of-a-kind handset.

Make some poor testing by means of getting into the invalid credentials and check the conduct of the utility.

Q32. Which matters to bear in mind testing a cellular application via black box method?

Ans:

By checking out your utility on multiple gadgets.

By converting the port and IP addresses to ensure the tool is getting related and – disconnected well.

By making calls and sending messages to other gadgets.

By checking out your web application on distinct cellular browsers like chrome, Firefox, opera, dolphin and so forth.

Q33. What is the strategy used to check new mobile app?

Ans:

System integration trying out

Functional checking out

Installation and uninstallation of the app

Test HTML manage

Performance

Check in more than one mobile OS

Cross browser and move tool checking out

Gateway checking out

Network and Battery trying out

Q34. What does a take a look at plan for Mobile App comprise?

Ans: Test plan for cellular app is very just like software program app

Objective

Automation gear required

required capabilities to be tested:  community , protection , performance, size, battery, reminiscence

features not to be tested – show size, decision

Test instances

Test Strategy

Tested by using

Time required

No. Of sources required

Q35. How to create the log report?

Ans: Using CAT.

Q36. How can we deploy the build on iPhones and iPads?

Ans: Using iTunes.

Q37. Can we use QTP/UFT for cell automation checking out?

Ans: Yes, with the assist of Seetest add-in.

Q38. Is cloud base cellular testing viable? Name any?

Ans: Yes, Perfecto Mobile and Seetest.

Our layout of course tutorials

Q39. Name cell utility checking out equipment?

Ans:

Android

Android Lint

Find Bugs

iPhone

Clang Static Analyzer

Analyze code from XCode

Q40. Full shape of the numerous extensions?

Ans:

apk – Android Application Package File

exe – Executable Files

iPA –iOS App Store Package

% – Palm Resource Compiler

jad – Java Application Descriptor

adb – Android Debug Bridge

Aapt – Android Asset Packing Tool




CFG