Interview Questions.

Magento Interview Questions

fluid

Magento Interview Questions

Q1. What is Magento?

Ans: Magento is an open supply E-commerce software program, created by using Varien that is useful for on-line commercial enterprise and it has the bendy modular architecture. It is scalable and it has many manipulate options that allows the consumer. Magento uses E-trade platform which offers businesses ultimate E-trade solutions and great aid community.

Q2. Why to use Magento?

Ans: The uses of Magento are:

Magento is open supply E-commerce software.

It is scalable and gives small companies to construct business.

It provides the looking and sorting of products in numerous methods.

Easily integrates with most of the 0.33-birthday party websites that are needed to run effective E-trade website.

Using this, purchaser can order or buy wide variety of merchandise. There are no limits on variety of buying merchandise.

Q3. List the Web-Hosting websites of Magento?

Ans: The Web-Hosting websites of Magento are:

SiteGround

BlueHost

HostGator

Inmotion

Arvixe

site5

Q4. What are negative aspects of Magento?

Ans: The negative aspects of Magento are:

Magento uses larger disk area and memory.

It takes a whole lot time to build the custom designed capability.

It could be very sluggish in comparison to other E-trade websites.

It needs proper web hosting environment, if the web hosting environment is wrong the person can face the troubles.

Q5. Name the net-server that supports Magento?

Ans: The Web-server that helps Magento are:

Apache 2.X

Nginx 1.7.X

Q6. What are Magento products?

Ans: Products are the objects or matters which can be offered in Magento. Product may be some thing this is able to satisfying customer needs. This includes each bodily products and services.

Q7. Name the product kinds which can be to be had in Magento?

Ans: The product sorts to be had in Magento are:

Simple Products

Grouped Products

Configurable Products

Virtual Products

Bundled Products

Downloadable Products

Q8. What is Inventory?

Ans: Inventory lets in putting a product's inventory quantity. For instance, you have a product with a hundred devices in inventory. If you put the stock availability to "Out of Stock" then it'll force the item to be out of stock.

Q9. Name the categories of E-Commerce?

Ans: The categories of E-Commerce are:

Business to Business(B2B)

Business to Consumer(B2C)

Consumer to Consumer(C2C)

Consumer to Business(C2B)

Q10. What does Rate Percent mean in Manage Tax Rate window?

Ans: Rate Percent specify the percent of the tax fee.

Q11. What does Priority area specifies in Manage Tax Rules?

Ans: Priority field specifies when the tax have to be applied to different tax policies.

Q12. What is the used of Zero Subtotal Checkout panel?

Ans: The Zero Subtotal Checkout panel is a payment alternative that presentations when order total is zero and no longer required to go into fee info for the client.

Q13. What is the used of 3D Secure Card validation field in Saved CC?

Ans: It is additional protection functionality in which patron needs to offer credit card password to complete the purchase order.

Q14. Which are the strategies of PayPal Payment Gateways?

Ans: The  methods of PayPal Payment Gateways are:

Payflow Pro (Includes Express Checkout)

Payflow Link (Includes Express Checkout)

Q15. What is Payflow Pro?

Ans: The Payflow Pro choice is customizable charge gateway which may be used with service provider account to manner credit card transactions.

Q16. What is Payflow Link?

Ans: Payflow Link choice often known as as hosted charge gateway that keeps patron in your site via imparting rapid and clean way to add transaction processing to your site.

Q17. What is using My Cart Link panel?

Ans: My Cart Link panel specifies whether the quantity of quantities in the cart have to be shown or whether or not the variety of various merchandise need to be shown the usage of the Display Cart Summaryfield.

Q18. What is Google checkout in Magento?

Ans: Google Checkout is on line price processing carrier supplied by means of Google. Magento allows integration of on line stores with Google checkout. It is like PayPal that simplifies the process of deciding to buy online purchases.

Q19. What is Magento Manage Order?

Ans: Order management is critical thing which allows enterprise to run easily and maintains customers happy, making them much more likely to visit your web page in the destiny.

Q20. What is Magento Google Analytics?  

Ans: Google Analytics is a best Google provider for folks who are actively handling websites and adds analytics to Magento save including Ecommerce tracking and conversions of their web sites.

Q21. What is the use of Page Layout in Magento?

Ans: Layout documents are useful in rendering front pages of Magento.

Q22. What is Magento Content Management System(CMS)?

Ans: Magento CMS (Content Management System) phase is used to manipulate all web website pages. It is a manner of promoting the goods with the aid of presenting treasured facts to the clients and increases visibility to search engines like google and yahoo.

Q23. What are Static Blocks?

Ans: Static block is a bit of content can be used anywhere in the pages. Magento permits developing blocks of content material that can be used through the shop and may be brought to any web page or every other block.

Q24. What are Polls?

Ans: Polls are used to get purchaser's opinions and options. The poll results seem right now after response is submitted.

Q25. How to Optimize the Magento Environment?

Ans: Following points describe the way to optimize the Magento surroundings

It uses complex database, so that it needs to be run on devoted servers.

Magento software may be optimized by using the use of cloud computing.

Merge you JavaScript and CSS documents which reduces the weight time dramatically on the grounds that its loading simplest one merged record.

Proper MySQL configuration is one of the most essential aspects in terms of overall performance.

Always improve to the present day Magento model allows to perform better.

Q26. How to Optimize Magento Configuration?

Ans: The following factors specify a way to optimize the magento configuration

To accelerate Magento overall performance, don't run mysql and net server on the same system.

Do now not host files in your net server which you do not use.

Optimization of session storage.

Enabling Magento flat catalog. (Magento uses a complex and aid-in depth Entity Attribute Value  [or EAV]based totally catalog). After initial catalog establishment, enabling the flat catalog can dramatically enhance database querying time.

Identification and disabling of unused Magento modules.

Q27. What is the technique of Code Optimization?

Ans: The process of Code Optimization are:

Removal of unused or useless code approaches.

To optimize Magento overall performance, JavaScript and CSS documents need to be compressed and aggregated.

Conformance of all website photographs to top-quality net photo sizes.

Identification of bottlenecks(process that causes the entire procedure to gradual down or stop) tactics in each the front-give up and lower back-quit.

Q28. How to enhance the overall performance of database?

Ans: The following factors describe how to enhance the performance of database:

Unused information need to be cleaned up often for better overall performance.

Optimization of database queries.

Configuration of setting and bounds of the database server (e.G. Memory placing, question cache, type buffer optimization).

Q29. Which is the PHP version used for magento?

Ans: PHP five.4 +

Q30. What is WSLD?

Ans: It stands for Web Services Description Language. It is used for describing net services and the way to get entry to them.

Q31. What does Only X left Threshold means in Stock Option?

Ans: It is used to set threshold wide variety. When the devices of that product are drop to that number, it'll display Only X left message on the product details page.

Q32. What is Magento Payment Gateway?

Ans: Payment gateway strategies the credit score card facts securely among client and service provider and also between service provider and the charge processor. It is like checkpoint that protects clients towards trying to collect private and financial facts from clients and additionally act as mediator among the merchant and sponsoring bank.

Q33. What is the procedure of Order Life cycle in Magento?

Ans: Orders observe a popular lifestyles cycle manner. When patron region product orders, it arrive in the administration interface with a pending status. When order is processed, the repute of order modifications consistent with modern-day nation within the processing workflow. Once the invoice is created for the order, the repute adjustments from pending to processing popularity. Next it creates shipment for an order which modifications the status from pending to complete status.

Q34. Which are the 2 sections found in Design Section?

Ans: The two sections found in Design segment are:

Page Layout

Custom Design

Q35. What does the Page Layout segment contains?

Ans: The Page Layout section contains a Layout choice which allows selecting format as consistent with your preference and Layout Update XML choice inserts the XML code.

Q36. What is using Meta Data section even as setup new pages?

Ans: The Meta Data phase incorporates Keywords and description of the web page.

Q37. How to join Newsletters the use of Magento?

Ans: Customer can join Newsletters using Magento. Customer can join up for the Newsletter when he creates a new patron account which contains checkbox for signing up. For developing Newsletters you need to enable Newsletter choice to your magento to make certain that patron has confirmed to receive Newsletter.

Q38. How to optimize the Magento the front-give up overall performance?

Ans: The following points show how to optimize the Magento the front-quit overall performance:

Use the latest version of personal home page, so you can perform front-cease operation a lot better and faster. The newest released model may additionally purpose the mistakes, so carefully examine the discharge notes and check out the new version.

Use the clean database to improve the performance of magento. The database logs need to be clean regularly. The database stores the mechanically created logs to hold music of document session and interplay.

Q39. What is grouped product?

Ans: This is a group of easy merchandise. In this type, you can't specify a specific rate for product; you may just specify the bargain.

Q40. What is Configurable Products

Ans: In this kind, client can pick products consistent with their color and size earlier than purchasing. Example: Cell telephones obtained in extraordinary colors and sizes.

Q41. What are Bundled products?

Ans: Bundled merchandise are the ones merchandise which can't be bought one at a time and does not deliver any preference for quit person.

Q42. What is using Backorder area in Product Stock Option Panel?

Ans: If it's miles enabled, purchaser should purchase products even if they are out of inventory.

Q43. What are Tax rules?

Ans: Tax rules are entities that integrate product tax classes, customer tax lessons and tax quotes.

Q44. What is the usage of Manage save segment?

Ans: Manage Stores phase, you may see website names, shop names and Store View Name columns.

Q45. What is E-trade?

Ans: E-trade (Electronic Commerce) is a type of business that includes the industrial transaction or shopping or promoting of goods and offerings through electronic channels known as internet.

Q46. What are the functions of Magento?

Ans: he capabilities of Magento are:

Magento offers one-of-a-kind price strategies along with credit score playing cards, PayPal, cheques, cash order, Google checkouts.

It presents shipping of products in a single order to the multiple addresses.

Easy to control the orders by using the use of admin panel.

It filters the goods and displays in grid or list layout.

Q47. What are the blessings of Magento?

Ans: The blessings of magento are:

It is person pleasant E-trade software.

It is well suited with Smartphone's, pills and other cellular devices.

It gives a couple of charge options so every tourist could make charge based on their favored payment gateway.

It has many extensions which supports for the improvement of an online store.

Q48. What database does Magento supports?

Ans: MySql Database

Q49.Which is the MySql version used for magento?

Ans: MySQL five.1

Q50. Mention what is the structure of Magento? What are the unique versions of Magento?

Ans: :Magento structure is a typical PHPMVC (Model-View-Controller) application, where all the Controllers can be in a single folder and all of the Models in some other, and so on.  Based on their capability documents are grouped collectively, that are referred as modules in Magento.

Different model of Magento consists of

Magento Enterprise

Magento .Go

Magento Community




CFG