Interview Questions.

Java Web Services Interview Questions and Answers

fluid

Java Web Services Interview Questions and Answers

Q1. What are web services ?

Ans: Web services  are consumer and server programs that communicate over the World Wide Web’s (WWW) HyperText Transfer Protocol (HTTP). Web services provide a widespread approach of inter operating between software program programs strolling on a ramification of structures and frameworks.

Main traits of the Web Services  are :

1. Interoperability

2. Extensibility

three. Machine processable descriptions.

As an example in easy words , when we call any individual so the man or woman dialing and calling is the purchaser  software , even as individual receiving the decision is server applicationand "good day" phrase is the protocol as just like HTTP request .

Q2. What is the distinction among SOA and an internet carrier?

Ans: SOA (Service-Oriented Architecture) is an architectural pattern that makes feasible for

services to interact with one another independently.

Web Services is a realization of SOA concept, that leverages XML, JSON, and so forth. And common Internet protocols along with HTTP(S), SMTP, etc.

SOA is a system-degree architectural fashion that tries to show enterprise. WOA is an interface-level architectural fashion that specializes in the means via which those provider competencies are uncovered to customers.

Q3. What is SOAP?

Ans:

SOAP (Simple Object Access Protocol) is a delivery protocol for sending and receiving requests and responses on XML format, which may be used on pinnacle of shipping protocols inclusive of HTTP, SMTP, UDP, etc.

Q4. What is REST?

Ans:

REST (REpresentational State Transfer) is an architectural style by using which facts can be transmitted over transport protocol which includes HTTP(S).

Q5. What is the difference between a REST net service and a SOAP web carrier?

Ans:

Below are the main variations among REST and SOAP net carrier

REST supports exceptional codecs like text, JSON and XML; SOAP handiest supports XML;

REST works handiest over HTTP(S) on a shipping layer; SOAP may be used specific protocols on a shipping layer;

REST works with sources, each unique URL is some illustration of a useful resource; SOAP works with operations, which put into effect a few enterprise logic through exceptional interfaces;

SOAP based totally reads can’t be cached, for SOAP need to offer caching; REST based totally reads may be cached;

SOAP helps SSL protection and WS-protection(Web Service-security); REST onlysupports SSL safety;

SOAP supports ACID(Atomicity, Consistency, Isolation, Durability); REST helps transactions, but it's far neither ACID compliant nor can provide two segment commit.

Q6. How  to decide which considered one of net service to use REST or SOAP? 

Ans:

“REST vs SOAP” we are able to rephrased to "Simplicity vs Standard". Of course, "Simplicity" with REST at most instances wins, it wins in performance, scalability and support for more than one records formats, however SOAP is preferred in which service requires complete assist for safety (WS-security) and transactional protection (ACID).

 Q7. What is WSDL?

Ans:

WSDL (Web Services Description Language) is an XML format for describing net offerings and a way to access them.

Q8. What is JAX-WS?

Ans:

JAX-WS (Java API for XML Web Services) is a fixed of APIs for creating net offerings in XML layout.

Q9. What is JAXB?

Ans:

JAXB (Java Architecture for XML Binding) is a Java general that defines how Java gadgets are transformed from and to XML. It makes reading and writing of XML through Java pretty clean.

Q10. Can we ship cleaning soap messages with attachments?

Ans:

Yes, we will send different formats consisting of PDF document, image or different binary record with soap messages as an attachment. Messages send the usage of the binary information. SOAP messages is connected with MIME extensions that are available in multipart/related.

An instance:

MIME-Version: 1.Zero

Content-Type: Multipart/Related; boundary=MIME_boundary; kind=textual content/xml;

start="<claim061400a.Xml@ javahungry.Com>"

Content-Description: This is the optionally available message description.

<?Xml version='1.0' ?>

<SOAP-ENV:Envelope

xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.Xmlsoap.Org/soap/envelope/">

<SOAP-ENV:Body>

<theSignedForm href="cid:claim061400a.Tiff@javahungry.Com"/>

</SOAP-ENV:Body>

</SOAP-ENV:Envelope>

--MIME_boundary

Content-Type: image/tiff

Content-Transfer-Encoding: binary

Content-ID: <claim061400a.Tiff@javahungry.Com>

...Binary TIFF photo...

--MIME_boundary—

Q11. What is MTOM?

Ans:

MTOM (Message Transmission Optimization Mechanism) is a mechanism for transmitting massive binary attachments with SOAP messages as uncooked bytes, allowing for smaller messages.

Q12. What is XOP?

Ans:

XOP (XML-binary Optimized Packaging) is a mechanism described for the serialization of XML Information Sets that comprise binary records, as well as deserialization lower back into the XML Information Set.

Q13. What is a SOAP envelope element?

Ans:

SOAP envelop detail is the foundation element of a SOAP message which defines the XML file as a SOAP message.

An instance:

<?Xml version="1.0"?>

<soap:Envelope

xmlns:soap="http://www.W3.Org/2001/12/soap-envelope"

soap:encodingStyle="http://www.W3.Org/2001/12/soap-encoding">

Message data

</soap:Envelope>

Q14. What does a SOAP namespace defines?

Ans:

SOAP namespace defines the Envelope as a SOAP Envelope.

An example:

xmlns:cleaning soap=http://www.W3.Org/2001/12/cleaning soap-envelope

Q15. What is the SOAP encoding?

Ans:

SOAP encoding is a technique for structuring the request which is recommended within the SOAP specification, known as the SOAP serialization.

Q16. What does SOAP encodingStyle attribute defines?

Ans:

SOAP encodingStyle defines the serialization guidelines utilized in a SOAP message. This characteristic may additionally appear on any detail, and is scoped to that detail's contents and all infant elements no longer themselves containing such an attribute. There isn't any default encoding defined for a SOAP message.

An instance: 

SOAP-ENV:encodingStyle="http://www.W3.Org/2001/12/cleaning soap-encoding"

Q17. What are 2 styles internet carrier’s endpoint by using JAX-WS?

Ans:

RPC (remote technique name) style internet carrier in JAX-WS;

file fashion net provider in JAX-WS.

Q18. What is encoding guidelines for header entries?

Ans:

a header entry is diagnosed by using its completely qualified detail name, which includes the namespace URI and the nearby name. All immediate infant factors of the SOAP Header element need to be namespace-certified.

The SOAP encodingStyle attribute may be used to indicate the encoding fashion used for the header entries.

The SOAP mustUnderstand characteristic and SOAP actor attribute can be used to suggest how to technique the entry and through whom.

Q19. What is the wsimport tool?

Ans:

The wsimport tool is used to parse an present Web Services Description Language (WSDL) record and generate required files (JAX-WS portable artifacts) for net service purchaser to get entry to the posted net services: https://doctors.Oracle.Com/javase/6/doctors/technotes/equipment/proportion/wsimport.Html

Q20. What is the wsgen device?

Ans:

The wsgen device is used to parse an present net service implementation elegance and generates required documents (JAX-WS transportable artifacts) for web provider deployment: http://doctors.Oracle.Com/javase/6/docs/technotes/tools/proportion/wsgen.Html

Q21. What the tool are required to check SOAP offerings?

Ans:

SOAPUI tool for SOAP WS: http://www.Soapui.Org/

Q22. What is the distinction between SOAP and other faraway get right of entry to techniques?

Ans:

SOAP is straightforward to apply and it's far non - symmetrical in contrast to DCOM or CORBA is distinctly popular and normally have complexity in them.

SOAP presents extra platform independent with the language independence not like DCOM or CORBA does not provide any of those.

SOAP uses HTTP as its delivery protocol and the information are being stored in XML format that can be prepared through human, whereas DCOM or CORBA have their own binary codecs which are used to transport the records in complex way.

SOAP become aware of the object other than URL endpoint. SOAP objects are stateless and it's far tough to preserve that. Whereas, it is not difficult to hold in case of different far off access techniques.

Q23. What is a resource in a REST?

Ans:

A aid is a completely unique URL with illustration of an object which we can get contents through GET and adjust through PUT, POST, DELETE.

Q24. What are HTTP techniques supported with the aid of REST?

Ans:

GET;

POST;

PUT;

DELETE;

OPTIONS;

Q25. Whether can use GET request in place of POST to create a aid?

Ans:

It isn't in all likelihood, due to the fact GET can’t change a useful resource.

Q26. What is the difference among PUT and POST?

Ans:

Need to use PUT when can replace a useful resource completely through a particular resource. For instance, if understand that an article resides at http://javahungry.Blogspot.Com/article/123, can PUT a new aid illustration of this text via a PUT on this URL. If do not understand the real useful resource region for example, while add a new article, can use POST.

PUT is idempotent, while POST isn't. It approach if use PUT an object twice, it has no effect.

Q25. What is WADL?

Ans:

WADL (Web Application Description Language) is a XML description of a deployed RESTful web software.

Q26. What are frameworks available to implement REST web services? 

Ans:

Jersey, Restlet, EasyRest, and so on.

Q27. What is the Restlet framework?

Ans:

Restlet is a lightweight, complete, open supply RESTful internet API framework for the Java platform.

It has benefits including

websocket and server-despatched activities help;

HTTP/2 assist;

transparent HTTP PATCH support;

patron cache carrier;

fluent APIs.

Q28. What is the Jersey framework?

Ans:

Jersey is open supply framework for developing RESTful Web Services in Java that gives guide for JAX-RS APIs and serves as a JAX-RS (JSR 311 & JSR 339) Reference Implementation. It has blessings together with

contains support for Web Application Description Language (WADL);

contains Jersey Test Framework which we could run and test Jersey REST services internal JUnit;

supports for the REST MVC pattern, which could allow to go back a View from Jersey services instead of simply information.

Q29. What is the RESTeasy framework?

Ans:

RESTeasy is a JBoss project, which implements of the JAX-RS specification. It has benefits inclusive of

fully licensed JAX-RS implementation; supports HTTP 1.1 caching semantics together with cache revalidation;

JAXB marshalling into XML, JSON, Jackson, Fastinfoset, and Atom as well as wrappers for maps, arrays, lists, and units of JAXB Objects;

OAuth2 and Distributed SSO with JBoss AS7;

wealthy set of vendors for: XML, JSON, YAML, Fastinfoset, Multipart, XOP, Atom, and so on.

Q30. What is the difference among AJAX and REST?

Ans:

in Ajax, the request are sent to the server by means of using XMLHttpRequest gadgets; REST have a URL structure and a request/reaction sample the revolve around using assets;

Ajax eliminates the interplay between the customer and server asynchronously; REST requires the interaction between the client and server;

Ajax is a fixed of generation; REST is a form of software program architecture and a way for customers to request facts or information from servers.

Q31. What device are required to test REST offerings?

Ans:

Firefox “poster” plugin for RESTFUL services. Https://addons.Mozilla.Org/en-us/firefox/addon/poster/

Q32. What does a @Path annotation do? 

Ans:

@Path annotation binds URI sample to a Java technique.

Import javax.Ws.Rs.GET;

import javax.Ws.Rs.Path;

import javax.Ws.Rs.Center.Response;

@Path("/individuals")

public magnificence PersonRestService 

@GET

public Response getPerson() 

go back Response.Popularity(two hundred).Entity("getPerson is called").Construct();

@GET

@Path("/vip")

public Response getPersonVIP() 

return Response.Popularity(200).Entity("getPersonVIP is known as").Construct();

On calling URI: “/men and women” result:  getPerson is called

On calling URI: “/men and women/vip” end result:  getPersonVIP is called

Q33. What does a @PathParam do?

Ans:

@PathParam annotation injects the cost of URI parameter that defined in @Path expression.

Import javax.Ws.Rs.GET;

import javax.Ws.Rs.Path;

import javax.Ws.Rs.PathParam;

import javax.Ws.Rs.Middle.Response;

@Path("/humans")

public magnificence PersonRestService 

@GET

@Path("identity")

public Response getPersonById(@PathParam("identity") String id) 

return Response.Fame(two hundred).Entity("getPersonById is referred to as, id : " + id).Construct();

On calling URI: “/folks/1” end result:  getPersonById is known as, identity : 1

Q34. What does a @QueryParam do?

Ans:

@QueryParam annotation injects URI query parameter into Java method.

Import java.Util.List;

import javax.Ws.Rs.GET;

import javax.Ws.Rs.Path;

import javax.Ws.Rs.QueryParam;

import javax.Ws.Rs.Middle.Response;

@Path("/humans")

public class PersonService 

@GET

@Path("/query")

public Response getPersons(

@QueryParam("from") int from,

@QueryParam("to") int to,

@QueryParam("orderBy") List&lt;String&gt; orderBy) 

go back Response

.Popularity(2 hundred)

.Entity("getPersons is known as, from : " + from + ", to : " + to

+ ", orderBy" + orderBy.ToString()).Construct();

Q35. What does a @MatrixParam do?

Ans:

@MatrixParam are a set of “call=fee” in URI course.

Import javax.Ws.Rs.GET;

import javax.Ws.Rs.MatrixParam;

import javax.Ws.Rs.Path;

import javax.Ws.Rs.PathParam;

import javax.Ws.Rs.Core.Response;

@Path("/books")

public elegance BookService 

@GET

@Path("12 months")

public Response getBooks(@PathParam("yr") String yr,

@MatrixParam("author") String creator,

@MatrixParam("u . S . A .") String u . S . A .) 

go back Response

.Fame(2 hundred)

.Entity("getBooks is called, yr : " + yr

+ ", author : " + author + ", u . S . : " + united states)

.Construct();

Q36. What does a @FormParam do?

Ans:

@FormParam bind HTML form parameters price to a Java technique.

Import javax.Ws.Rs.FormParam;

import javax.Ws.Rs.POST;

import javax.Ws.Rs.Path;

import javax.Ws.Rs.Core.Response;

@Path("/humans")

public class PersonService 

@POST

@Path("/add")

public Response addPerson(

@FormParam("call") String call,

@FormParam("age") int age) 

go back Response.Reputation(two hundred)

.Entity("addPerson is known as, name : " + name + ", age : " + age)

.Construct();

 Q37.How to get HTTP request header in JAX-RS (2 ways)?

Ans:

inject without delay with @HeaderParam;

import javax.Ws.Rs.GET;

import javax.Ws.Rs.Path;

import javax.Ws.Rs.HeaderParam;

import javax.Ws.Rs.Core.Response;

@Path("/folks")

public magnificence PersonService 

@GET

@Path("/get")

public Response getPerson(

@HeaderParam("character-agent") String personAgent) 

go back Response.Status(2 hundred)

.Entity("getPerson is known as, personAgent : " + personAgent)

.Construct();

pragmatically through @Context.

Import javax.Ws.Rs.GET;

import javax.Ws.Rs.Path;

import javax.Ws.Rs.Core.Context;

import javax.Ws.Rs.Middle.HttpHeaders;

import javax.Ws.Rs.Core.Response;

@Path("/humans")

public magnificence PersonService 

@GET

@Path("/get")

public Response getPerson(@Context HttpHeaders headers) 

String personAgent = headers.GetRequestHeader("man or woman-agent").Get(zero);

return Response.Status(two hundred)

.Entity("getPerson is referred to as, personAgent : " + personAgent)

.Build();

38.How to down load file in JAX-RS?

Put @Produces(“?”) on service approach, with a Response return type. Instead “?” write a kind textual content/simple, picture/png, and many others.

Set “Content-Disposition” in Response header to inform browser pop up a download container for consumer to down load.

Import java.Io.File;

import javax.Ws.Rs.GET;

import javax.Ws.Rs.Path;

import javax.Ws.Rs.Produces;

import javax.Ws.Rs.Core.Response;

import javax.Ws.Rs.Core.Response.ResponseBuilder;

@Path("/photograph")

public magnificence ImageService 

personal static very last String FILE_PATH = "c:my.Png";

@GET

@Path("/get")

@Produces("photo/png")

public Response getFile() 

File record = new File(FILE_PATH);

ResponseBuilder reaction = Response.Adequate((Object) report);

reaction.Header("Content-Disposition",

"attachment; filename=image_from_server.Png");

go back reaction.Build();

Q39. What is new on this subject for beyond few years?

Ans:

The initiation of XML on this discipline is the development that offers internet carrier a single language to speak in between the RPCs, web services and their directories.

Q40. Give me an instance of real net service?

Ans:

One example of net offerings is IBM Web Services browser. You can get it from IBM Alphaworks site. This browser indicates diverse demos related to web services. Basically net services may be used with the help of SOAP, WSDL, and UDDI . All these, provide a plug-and-play interface for the use of internet services which include inventory-quote service, a traffic-record carrier,  weather carrier and so on.

Q41. How you define web carrier protocol stack?

Ans:

It is essentially set of numerous protocols that can be used to explore and execute web services. The whole stack has 4 layers i.E. Service Transport, XML Messaging, Service Description and Service Discovery.

Q42. Can you outline each of those layers of protocol stack?

Ans:

The Service Transport layer switch messages among distinct applications, together with HTTP, SMTP, FTP, and Blocks Extensible Exchange Protocol (BEEP). The XML Messaging layer encodes messages in XML layout in order that messages can be understood at every end, consisting of XML-RPC and SOAP. The Service Description layer describes the person interface to a web provider, which include WSDL. The Service Discovery layer centralizes offerings to a common registry and offer simple post capability, consisting of UDDI.

Q43. Define XML – RPC?

Ans:

It is a protocol that uses XML messages to do Remote Procedure Calls.

Q44. Define WSDL?

Ans:

It method Web Services Description Language. It is essentially the provider description layer inside the internet carrier protocol inventory. The Service Description layer describes the user interface to a web provider.

Q45. What form of safety is needed for web services?

Ans:

The safety stage for net services ought to be more than that of what we say Secure Socket Layer (SSL). This degree of safety may be handiest finished from Entrust Secure Transaction Platform. Web offerings need this stage of protection to ensure reliable transactions and comfortable personal statistics .

Q46. Do you have any idea approximately basis safety services?

Ans:

As implies from its call, those offerings are the foundation or fundamentals of integration, authentication, authorization, virtual signatures and encryption processes.

Q47. Define Entrust Identification Service?

Ans:

Entrust Identification Service comes from the Entrust Security Transaction Platform. This platform allows companies to manipulate the identities which can be trusted to carry out transactions for Web services transactions.

Q48. What UDDI approach?

Ans:

UDDI stands for Universal, Description, Discovery, and Integration. It is the invention layer inside the web offerings protocol stack.

Q49. Define Entrust Entitlements Service?

Ans:

This service verifies entities that try to access an internet carrier. For Example, the authentication carrier, the Entitlements Service ensures security in business operations.

Q50. Define Entrust Privacy Service?

Ans:

As its name implies, it deals with security and confidentiality. This provider encrypts information to make sure that best involved parties can get admission to the statistics.

Q51. What do you suggest with the aid of PKI?

Ans:

It manner Public-Key Infrastructure.

Q52. What equipment are used to test a web carrier?

Ans:

I actually have used SoapUI for SOAP WS and Firefox poster plugin for RESTFul Services.

Q53. Differentiate between a SOA and a Web provider?

Ans:

SOA is a design and structure to put in force different offerings. SOA can be without difficulty carried out using diverse protocols consisting of HTTP, HTTPS, JMS, SMTP, RMI, IIOP, RPC and many others. While Web carrier, itself is an implemented generation. In fact you can still put in force SOA the use of the net service.

Q54. Discuss diverse approaches to broaden SOAP based web carrier?

Ans:

We can expand SOAP based totally internet service with  distinctive varieties of procedures such as agreement-first and contract-closing. In the first method, the settlement is defined first and then the training are derived from the contract whilst within the later one, the classes are described first after which the settlement is derived from those lessons.

Q55. If you need to choose one technique, then what is going to be your preference?

Ans:

In my factor of view, the primary technique this is the agreement-first approach is greater viable in comparison to the second however still it depends on other elements too.

Q56. Is there any special utility required to get admission to internet provider?

Ans:

No, you don’t want to install any special utility to get entry to net carrier. You can get admission to web provider from any application that helps XML based totally item request and response.

Q57. Can you name few free and business implementations for internet services?

Ans:

The implementations I know are Apache SOAP, JAX-WS Reference Implementation, JAX-RS Reference Implementation, Metro, Apache CXF, MS.NET and Java 6.

Q58. Name browser that allows get admission to to net service?

Ans:

JavaScript XmlHttpRequest item is required to get right of entry to net carrier thru browsers. The browsers that guide this object are Internet Explorer, Safari and Mozilla-based browsers like FireFox.

Q59. What is REST?

Ans:

REST stands for Representational State Transfer. REST itself isn't always a fashionable, even as it makes use of various requirements including HTTP, URL, XML/HTML/GIF/JPEG (Resource Representations) and text/xml, textual content/html, photograph/gif, picture/jpeg, and so forth (MIME Types).

Q60. How you possibly can provide API to users?

Ans:

To provide an API to the customers, you will effortlessly do this with an “open table”. All you want to do is to jot down open desk which is basically an XML schema that factor to an internet carrier.

Q61. Name the various communication channels in internet carrier?

Ans:

Web provider is integrated with three protocols together with HTTP/POST, HTTP/GET, and SOAP. It offers three extraordinary conversation channels to customers. Client can pick out any communication method as according to necessities.

Q62. How can you document web provider?

Ans:

Web offerings are contemplated as self-documenting due to the fact they provide entire records regarding the to be had methods and parameters used for XML based standard, referred to as WSDL. One can also provide more facts to explain internet services via their personal WebService and WebMethod attributes.

Q63. What are the conditions, whilst we need ASP.NET net offerings?

Ans:

ASP.NET internet services are used whilst one want to put into effect three tier structure in an internet carrier. It permits reachable approaches to apply middle tier additives thru net. The most important advantage of .NET Web services is that they may be capable enough to talk across firewalls because they use SOAP as shipping protocol.

Q64. What are distributed technologies?

Ans:

The increasing ratio of allotted applications has raised demand for distributed technology. It lets in segmenting of application gadgets and transferring them to distinct computers on specific networks.

Q65. Differentiate between internet offerings, CORBA and DCOM?

Ans:

Web services transfer/acquire messages to/from application respectively, through HTTP protocol. It uses XML to encode data.

CORBA and DCOM switch/obtain messages to/from utility respectively, through non-wellknown protocols inclusive of IIOP and RPC.

Q66. Can you tell few blessings of web offerings?

Ans:

The biggest gain of net carrier is this is supported via huge kind of structures. Moreover, in near future, net offerings may spread its boundary and beautify new techniques on the way to offer ease to clients. The enhancement will no longer have an effect on the customers, even if they offer antique techniques and parameters.

Q67. Can you call some standards used in internet offerings?

Ans:

The standards used in internet services are WSDL (used to create interface definition), SOAP (used to structure statistics), HTTP (conversation channels), DISCO (used to create discovery documents) and UDDI (used to create enterprise registries).

Q68. Explain in brief, what DISCO is?

Ans:

DISCO way discovery. It companies the listing of interrelated net services. The agency that offers web services, issues a DISCO document on its server and that report consists of the links of all of the provided web offerings. This standard is good while patron is aware of the enterprise already. Also it may be used inside a local network as well.

Q69. Explain in short, what UDDI is?

Ans:

UDDI (Universal Description, Discovery, and Integration) gives consolidated listing for net offerings on the net. Clients use UDDI to locate internet services as in step with their commercial enterprise desires. It essentially hosts the internet services from various agencies. In order to percentage internet offerings, you need to publish it in UDDI.

Q70. Explain the .NET net services supported statistics kinds? 

Ans:

.Net web offerings uses XML-based requirements to transfer/receive records. Thus, .NET net services can simplest works with facts sorts recognised by XML schema fashionable. Like FileSteam, Eventlog and so on. Are not recognized by the XML schema requirements and for this reason, no longer supported in internet services.

Q71. How a .NET internet service is examined?

Ans:

ASP.NET makes use of a check web page routinely, while one requires the URL of .Asmx report in any browser. This page indicates complete records regarding internet services.

Q72. How a .NET web carrier is ate up?

Ans:

Since we recognize that net offerings are constructed on XML standards. Therefore, customers want to have complete know-how of XML-primarily based messages to interchange messages. Clients can speak with web offerings via .NET framework that gives proxy mechanisms. These proxy mechanisms have detailed data concerning facts sharing inside net services that may be without difficulty used by the customers.

Q73. Can you name the two Microsoft answers for allotted packages?

Ans:

The two Microsoft solutions for distributed programs are .NET Web Services and .NET Remoting.

Q74. Differentiate among .NET Web Services and .NET Remoting?

Ans:

As a long way as protocol is worried, .NET Web Service uses HTTP, while, .NET Remoting uses any protocol i.E. TCP/HTTP/SMTP. When it comes to performance, .NET Remoting is relatively, faster than.NET Web Service. Also, as .NET Web Services are hosted through IIS, consequently, it's far a long way more reliable than the .NET Remoting.

Q75. Name the additives to be published even as deploying a Web Service?

Ans:

The components that want to be published all through a web service deployment are Web Application Directory, Webservice.Asmx File, Webservice.Disco File, Web.Config File and Bin Directory.

Q76.What are the stairs done with the aid of the client to access a web service?

Ans:

First of all a web connection with the web carrier is created by using the customer in his utility. Then a proxy class is generated. After that an item of the proxy elegance is created and at closing, the internet provider is accessed via that proxy item.

Q77. How internet offerings are applied in .NET?

Ans:

To put into effect web services in .NET, HTTP handlers are used that interrupt requests to .Asmx documents.

Q78. Explain few disadvantages of Response Caching?

Ans:

Response Caching is useless or incompetent when technique accepts vast quantity of values because caching approach to shop lot of facts.  Also, if the approach depends on external source of information, and that are not provided within the parameters then such techniques are bypassed.

Q79. What is the trade technique to Response Caching?

Ans:

One can use Data Caching (System.Web.Caching.Cach) as opposed to Response Caching.

Q80. Brief few drawbacks of the use of GET and POST methods to communicate with the internet provider?

Ans:

These methods are much less secure and inhibit customers to pass structures and gadgets as arguments. Also, it doesn’t allow customers to bypass ByRef arguments.

Q81. How can one access a class as an internet provider?

Ans:

To get admission to a category as a web service, one ought to inherit the class from the System.Web.Services.WebService magnificence and qualify the class with the WebService characteristic.

Q82. How can one get right of entry to the net provider elegance method thru net?

Ans:

To get admission to web provider magnificence approach through internet, one should qualify a way with the WebMethod attribute.

Q83. How a SOAP message is established?

Ans:

A SOAP message is consists of SOAP Envelope, SOAP Headers, and SOAP Body.

Q84. Can you name unique varieties of internet offerings?

Ans:

There are two sorts of internet offerings in total i.E. SOAP primarily based internet provider and RESTful internet service.

This query is already cited earlier.

Q85. What’s distinctive in RESTful web offerings?

Ans:

The RESTful web services contains no agreement or WSDL record.

Q86. Give me few motives to apply RESTful internet carrier?

Ans:

The RESTFul internet services are simple to enforce and take a look at. It helps various records codecs along with XML, JSON and so forth.

Q87. Explain what is JAVA net offerings? What are the strategies to create web services?

Ans:

Java webservices is evolved to build and installation fundamental internet provider on JAVA platform.

To create a web offerings, there are two tactics which can be adopted

Top-down approach

Top-up technique

Q88. Explain what's JAXP?

Ans:

JAXP is a JAVA API for XML processing that permits application to jot down, study, manage and transform XML facts.  Similarly, to perform different numerous characteristic there are different Java API’s as properly like JAX-RPC, JAXM, JAXR, JAXB, and many others.

Q89. Mention the JAXB binding framework?

Ans:

JAXB binding framework is to be had in 3 Java Packages

bind:This package defines abstract training and interfaces which are used without delay with content classes

bind.Util:This bundle carries application lessons that may be availed by means of customer programs to manipulate marshalling, unmarshalling and validation activities

bind.Helper:This helper package gives partial implementations for some of the javax.Xml.Bind interfaces. These APIs aren't to be directly used by applications the usage of JAXB architecture

Q90. Give a simple instance of how XML record may be Marshal and Unmarshal in JAVA framework?

Ans:

Marshalling is the system of changing XML report into Java readable form even as UnMarshalling is the reverse procedure of Marshalling.  Let see how Java unmarshals an XML file and then marshals it returned

JAXBContext jc= JAXBContext.NewInstance (“com.Acme.Foo”);

// unmarshal from foo.Xml

Unmarshaller u = jc.CreateUnmarshaller () ;

FooObject fooObj=

(FooObject)u.Unmarshal (new File (“foo.Xml”) );

// marshal to sytem.Out

Marshaller m = jc.CreateMarshaller ();

m.Marshal (fooObj, System.Out);

Q91. Explain what does Marshaller do if jaxb.Encoding property isn't always declared?

Ans:

By default, the Marshaller will use “UTF-8” if jaxb.Encoding property isn't always declared.

Q92. Mention what are the styles of validation can a JAXB customer can carry out?

Ans:

There are two sorts of JAXB consumer validation that a JAXB can perform

Unmarshal Time Validation

On-Demand Validation

Q93. Mention what are the three methods to address the occasion encountered all through the marshal, unmarshal and validate operations?

Ans:

Using the default occasion handler

Register and Implement a custom occasion handler

Use the ValidationEventCollector utility

Q94. Explain in which does JAXB compiler is located?

Ans:

JAXB schema binding compiler is placed in the <JWSDP_Home>/jaxb/bin listing.  In this directory, there are two scripts, xjc.Sh (Solaris/Linux) and xjc.Bat (Windows).

Q95. In what cases do you want to customize the default binding?

Ans:

In some instances, you're required to customize the default binding like

Creating API documentation for the schema derived JAXB packages, lessons, strategies and constants

Giving semantically significant custom designed names for cases that the default XML name-to-Java identifier mapping can not handle robotically

Overriding default binding- like specifying that a model group should be attached to a category instead of a listing

Q96. Explain what is Inline Customization?

Ans:

Customization to JAXB bindings made via inline binding declarations  in an XML schema report that take the shape of <xsd:appinfo> factors embedded in schema <xsd:annotation>factors.

Q97. Explain what is XML signature?

Ans:

XML may be used to signal any arbitrary records whether it's miles a binary or XML.  The records is diagnosed via URIs in a single or greater reference factors.  It is defined in one or extra paperwork, like indifferent, enveloping or enveloped.

Q98. Explain what's Stax?

Ans:

Stax stands for Streaming API for XML; it's miles an API to read and write XML documents, originating from the JAVA programming language.

Q99. Mention what are the standard XML APIs?

Ans:

The standard XML APIs includes

DOM based totally or Tree based totally APIs:The complete record is study into memory as a tree structure for random availability by way of calling utility

Event based APIs:The utility registers to get events as entities are encountered within the supply report

Q100. Explain what is Push parsing and Pull parsing?

Ans:

Pull Parsing:Streaming pull parsing is noted a programming version wherein a client application calls methods on an XML parsing library, when it needed to communicate with an XML infoset- which means the patron will simplest receives XML data while it's far asked for

Push Parsing:In Push Parsing, the parser pushes parsing events or XML facts to the utility.  In push model, the parser got the maintain over the parsing  procedure and the parser calls the applied handler strategies.

Q101. Explain on which era does XWS safety is based totally on? List out the alternatives that XWS protection presents for securing JAX-RPC packages?

Ans:

XWS safety is based on securing web services construct on JAX-RPC and on stand-on my own utility based on SAAJ.  For securing JAX-RPC application, alternatives that XWS protection offers are

XML digital signature

XML encryption

Username token verification

XWS security framework APIs

Q102. List out the six packages to be had in XML Digital signature API?

Ans:

Digital signature API is

crypto

crypto.Dsig

crypto.Dsig.Keyinfo

crypto.Dsig.Spec

crypto.Dom

crypto.Dsig.Dom

Q103. Explain what is JAXR?

Ans:

JAXR is the JAVA programming APIs for Java platform software to access and programmatically have interaction with diverse types of meta-information registries.

Q104. Explain what does the JAXR structure include?

Ans:

JAXR structure is includes a JAXR patron and JAXR provider.

JAXR consumer:It is a customer software which makes use of the JAXR API to use a registry through a JAXR provider

JAXR company:It is an implementation of the JAXR API that provide get entry to to a particular registry company or to a category of registry carriers which are constructed on a common speicifications.

Q105. Explain what is JAXM messaging fashions?

Ans:

There are  varieties of messaging models for JAXM synchronous and asynchronous

Synchronous messaging version:In such type of model, customer immediately communicates with the source. In this, the customer will ship the request and waits.

Asynchronous messaging version:In this model, purchaser directs the message to the messaging issuer and returns again.  Messaging provider then executes the routing of the message to the cease source.

Q106. Explain what's UDDI, DISCO and WSDL?

Ans:

UDDI:It way Universal Description, Discovery and I It is the listing this is used to publish and discover public net offerings

DISCO:It is typically known as discovery. It golf equipment commonplace services collectively and exposes schemas report of the web services

WSDL:It stands for internet service description language (WSDL). It is used to describe web offerings.  The description consists of URL of internet services, homes and techniques supported through internet offerings, records type it supports and protocol detail it supports




CFG