Interview Questions.

Top 100+ Peoplesoft Application Designer Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Peoplesoft Application Designer Interview Questions And Answers

Question 1. What Is An Application Designer?

Answer :

Application Designer is an integrated improvement and upgrade device that includes collection of related object definitions, those gadgets are beneficial for unique purpose method the use of this gadgets we can expand projects in line with the person necessities.

Question 2. How Many Types Of Tables Are There In Database And What Are Their Differences?

Answer :

System Catalog Tables
People Tools Tables
Application Data Tables 
System Catalog Tables: System Catalog Tables shops physical attributes of the tables and perspectives. Naming convention for those tables is SYS.

PeopleTools Tables: The gadgets that we develop using the People Tool Objects are saved in PeopleTools Tables. Naming convention for those tables prefixed with PS_. Once a subject is created it would be stored in psfield definition table, as soon as a document is created it'd be stored in psrecdef. (Only definition/structure is saved)

Application Data Tables: stores the facts, which is entered by way of the user thru PeopleSoft utility windows and pages. Naming convention for those tables is PS_.

Application Data Tables are divided into 2 sorts:

Control Tables
Transaction Tables
Control Tables: Define the organization shape and processing policies.

Transaction Tables: These are tables used to document our day-to-day transactions, inclusive of private records about employees.

AutoCAD Interview Questions
Question three. What Is A Prompt Table?

Answer :

Prompt tables are the maximum commonplace methods for validating facts access in peoplesoft packages.  This is like software data table the simplest difference is that it stores values that other tables can validate towards. Prompt table is a manage table. (Country table and Company desk)

Question four. What Is A Translate Table Where Are The Translate Table Values Are Stored?

Answer :

It will shop values for fields that don't require an man or woman activate table, It is also called xlat desk. The facts we store inside the translate desk does now not alternate regularly. Each database carries one translate desk. (blood types, days of the week)

Adobe Photoshop Tutorial
Question five. How Many Table Edits Are There In Record Field Properties?

Answer :

Prompt Table With Edit
Prompt Table No Edit
Translate Table
Yes/No Table Edit
Prompt Table No Edit:  Provides List of Suggested values, which users can not edit.

Prompt Table With Edit: Users can edit the contents of the sphere towards the values that are maintained within the particular spark off Table.

Translate Table Edit: Which is not anything however a translate table created by means of developer.

Yes/No Table:In a few situations we need the consumer to go into handiest Boolean values like sure or no authentic or false in this situation we can use yes no desk. The Translate Table for ex: PSYESNO. When you pick the Yes/No Table Edit, the machine routinely factors to the PSYESNO subject inside the Translate Table

Adobe Photoshop Interview Questions
Question 6. Difference Between Prompt Table With Edit And No Edit?

Answer :

Prompt Table No Edit:  Provides List of Suggested values, which users can not edit.

Prompt Table With Edit: Users can edit the contents of the field against the values which can be maintained within the exact activate Table.

Question 7. What Is Effective Date?

Answer :

Date on which a desk row turns into powerful, the date that an action begins. For instance, in case you need to close out a ledger on June 30, the powerful date for the ledger last would be July 1. This date additionally determines when you may view and exchange the records. Pages or panels and batch methods that use the records use the modern row. Effective date enables us to preserve historic, modern-day, and future records in tables. There are three kinds of effective dates: Current, History and Future.

Photography Interview Questions
Question 8. What Is Effective Status?

Answer :

EFF_STATUS generally accompanies EFFDT. For instance in Department table assume we inactivated one dept from so and so future effdt, from that destiny date onwards this dept is going to be inactivated, after that whenever we click the hyperlink activate button of dept identity subject we are able to see only lively departments.

Question 9. What Is Effective Sequence?

Answer :

Whenever we want to enter a couple of transaction at the identical day for an employee like promotion and revenue hike we are able to use powerful sequence. Effseq quantity begins with 0

Graphic Design Interview Questions
Question 10. How Many Actions Are There In The Component Properties Dialog (use Tab)?

Answer :

Add: Used to add a new high-degree key, along with a new worker ID or a new consumer. Except inside the case of powerful relationship Add is used to insert new present day row or replace future rows. If we select only Add movement then we can’t regulate the existing rows. (Doesn’t have any effect with effdt)

Update/Display: Used to update existing rows most effective.

Update/Display All: Used to update cutting-edge and future rows in an effective dated record. Only used with powerful dated facts.

Correction: Used to replace any rows (history, cutting-edge and future) in an effective dated document. Only used with effective dated facts.

Data Entry: Not supported in PeopleSoft Internet Architecture

Question 11. What Is The Difference Between Key And Duplicate Key?

Answer :

Whenever a field is a key subject we cannot have duplicate values in that field. Key is used to become aware of the sphere because the search criterion that uniquely identifies each row.

Duplicate values are allowed, as an example in composite keys like if we have four fields at least one area should be unique

ex: in job desk emplid, emplrcd, effdt and effseq

CorelDRAW Interview Questions
Question 12. What Is From Search Key And Through Search Key In Record Properties?

Answer :

From search key: Gives the values from the desired cost to the max values For ex:  if we have to seek values after emplid of a hundred to the max then we have to enter a hundred inside the from search key. (general values to be displayed are three hundred values)

Through search key: offers values from the given fee – 300 values.

AutoCAD Interview Questions
Question thirteen. What Is The Difference Between Key And Search Key And Also Alternate Search Key?

Answer :

Keys determine the shape that makes a row of data unique.  A key will also be a search key, which makes the field appear on seek pages to help customers discover rows of facts.  Alternate key are best used for search pages and have nothing to do with the table structure. Alternate seek key presents an alternate route into the table statistics. It will seem to the consumer every time he clicks advanced search option.

Question 14. How Many Types Of Tables Are There? Define Them?

Answer :

SQL Table: A bodily SQL Table gift in the database, this is the default.

SQL View:  Not a physical SQL Table but corresponds to a view written in SQL referring one or greater fields from extraordinary tables. This offers a filtered view of data stored in tables. Stored within the database as a view. (Query view is system generated and SQL views are created by using developer) whenever you modify a document you need to take care: take a look at if any perspectives are structured in this record. 

Dynamic view: A document definition that can be used like a view in pages and People Code but isn't always stored as a SQL view in the database. Dynamic perspectives provide superior overall performance. 

Derived/Work: We can use it to calculations. It is not an item, and additionally we are able to use it as a funclib. A transient workspace to use in the course of website processing. A derived or paintings report is not stored in the database, so no want to build it.

Sub Record: Group of fields used in multiple records like businesses having cope with facts of personnel. If you need to use the equal fields in one-of-a-kind report definitions, then we can keep all the ones fields in a subrecord and add this subrecord as a subject to the document definitions. Stored in the database.

Query View: the use of the PeopleSoft Query we don’t want to put in writing a query it's going to routinely generate by dragging and dropping. This is a  tier device and runs through utility fashion designer and produces SQL based upon the host RDBMS.

Temporary Table: we are able to do all the manipulations at the data gift within the temporary table. Increases the overall performance, because it isn't always stored inside the database. Used especially for the AE batch procedures.

Question 15. What Is A Dynamic View? Where We Can Use Dynamic View?

Answer :

It can be used like a view in pages and people code but now not stored in database as a square view, instead the system makes use of the view textual content as a base for the sq. Pick out this is completed at runtime. These perspectives suggests superior performance in a few situations which include search facts and those code selects.

Advantages of Using Search Views rather than Search Table

As the hunt view is created with selected fields there'll not be tons pressure on app server and there by improves the overall performance.  Search View also offers extra search criteria.

Adobe Indesign Interview Questions
Question sixteen. What Is The Difference Between Record Properties And Record Field Properties?

Answer :

Record properties observe to the whole file definition. Record discipline residences aren't shared among records, they are specific to a unmarried document definition and are stored with the file. Each report stores a completely unique set of report area properties whilst the primary discipline definition remains the equal.

Question 17. What Is Component Buffer?

Answer :

Area in reminiscence, which stores statistics for the currently lively element. Whenever you open a aspect the entire facts for that factor is retrieved prematurely and saved inside the software server. Component buffer is a temporary buffer allocation.

PeopleSoft Component Interface Interview Questions
Question 18. What Is Component Processor?

Answer :

It is a peopletool runtime engine that controls the processing of the utility.

Adobe Photoshop Interview Questions
Question 19. What Is A Data Buffer?

Answer :

Data buffer consists of multiple components of facts.

Question 20. What Is The Difference Between Component Buffer And Data Buffer?

Answer :

Component buffer carries lively aspect data i.E. Level zero facts. Data buffer carries multiple additives of information.

PeopleSoft Application Engine Interview Questions
Question 21. What Data Comes Into Component Buffer?

Answer :

Primary document statistics, associated display fields, translate values and derived paintings data. If you hold key and exchange seek key on 0 level then most effective 2 values will seem in Component Buffer the alternative discipline values will not to be had. In Component Buffer if you want to see the opposite discipline values then vicinity a non-key subject on 0 level and make it invisible. Every stage could have its very own number one file. A degree 0 number one record and a search report can be one of a kind but the key subject values have to match.

Question 22. How Many Levels Can We Have On A Page?

Answer :

Page permits Nested ranges up to three stages.

Question 23. What Are Level Based Controls And Their Difference?

Answer :

Level Based controls are Scroll Area, Grid and Scroll Bar.

Scroll regions have their web page fields organized by the developer. Page fields in a gird always appear in a unmarried row. In grid we are able to view no of rows through giving occurrences. Scroll regions provide a row separator whilst you pick a couple of occurrences of facts. We can view a couple of rows in a grid while in a scroll region you could retrieve best one row at a time. One could have nested scroll areas however no longer grids. You can insert grid in a scroll region but now not scroll in a grid.

PeopleSoft Security Interview Questions
Question 24. What Is The Difference Between Scroll Area And Grid?

Answer :

Scroll regions single row of facts can be displayed while in grid more than one rows of statistics can be to be had

Photography Interview Questions
Question 25. Difference Between Standard, Secondary And Subpage?

Answer :

Standard page: It is the graphical interface among users and database. The important data is displayed in the preferred page. We can place secondary as well as a subpage in trendy page.

Secondary Page:  Page in an effort to open on users request however stays as a secondary to the number one page display. We can open it through standard page handiest. The information inside secondary page is on the equal degree or underneath the extent of the web page control that launches the secondary web page.

Subpage: subpage controls are used to provide popular search for the generally used fields.  A sub web page is referenced as a page control on more than one wellknown pages.

Question 26. Difference Between Subpage And Sub Record?

Answer :

All the fields in a subpage have to be associated with fields of a sub file within the precise document definition.  Subrecord incorporates all related fields, whereas subpage contains fields from sub document.

Fashion Designer Interview Questions
Question 27. What Is Occur Level And Occur Count?

Answer :

Occurs Level: Occurs degree determines the extent of the object that we inserted. By using this we can set stages as an example after placing a level based manage in level 2 in case you need to trade the extent primarily based control to level 1 you can change the happens level.

Occur Count: Occur Count determines what number of rows need to be displayed.  For ex if you need the scroll to show handiest 5 rows then we are able to give occurs rely to 5.

Graphic Design Interview Questions
Question 28. Difference Between Search Record And Add Search Record?

Answer :

Search Record: The seek report controls access of rows of records in a desk, and its keys and trade seek keys seem at the seek web page as criteria. The seek file may also contain good judgment to filter the hunt to secure rows of facts—row-stage protection is implemented on this way

Add search report: Add seek document is especially used for add movements. If we're the usage of a seek view as a seek report for performance in this example we will put the primary document as a upload search record so that we will input new values in this essential document. The system default is the same old search record if we don't specify an add search document

Question 29. What Are The Options Available, While Building A Table?

Answer :

The Build manner uses Data Definition Language (DDL) to construct a bodily database component this is based totally at the associated report and subject definitions that you created. With the Build feature, you may create the subsequent.

Create Tables: Creates shape in database.

Create Index:  When you build a table, it additionally creates index for that desk

Create View: It will create a sq. View.

Alter Tables: When you don’t want to lose the prevailing records we construct that file with this Create Trigger after the Build system begins, there are not any runtime activates until the method is complete. All occasions are written to the Build log.

Peoplesoft Hrms Interview Questions
Question 30. What Are The Three Build Options Available When Building A Table From A Record?

Answer :

Build script record: which generates a square script that can be run towards the favored database to construct the desk.

Execute SQL: which builds the table inside the database.

Execute and construct script: which both construct the desk and generates a square script.

Question 31. Can You Write People Code In Secondary As Well In Sub Page?

Answer :

People Code may be used at the secondary page similar to any other web page.  We cannot write People Code for Subpage.

Question 32. Can We Have 2 Scroll Areas At Level 1?

Answer :

Yes, we can have 2 scroll areas at level 1.

Apparel Merchandising Interview Questions
Question 33. What Are Multi Level Pages Where Should The Field At Level zero Be Getting Their Data From?

Answer :

Level zero fields should be associated with report fields of seek document. 

CorelDRAW Interview Questions
Question 34. Can We Keep 2 Records At Level zero?

Answer :

Yes we will have 2 records at degree 0 supplied need to fit the important thing fields. 

Record Level Audit: for creating a report for report level audit we want to have 3 fields Audit_operid, Audit_stamp, and Audit_action. We can create our very own audit information via prefixing Audit_

Field level Audit: By the use of introduced PS_AUDIT desk we will set subject level audit.

Question 35. What Are The Key Disadvantages Of Auditing?

Answer :

Auditing adds overhead to transactions so as to sluggish database performance. Audit tables can end up end massive, once more draining sources.

Question 36. In How Many Places We Can Set Differed Processing?

Answer :

Field
Record
Page
Component
Adobe Indesign Interview Questions
Question 37. What Is The Design Considerations While Designing A Page?

Answer :

Put the sphere control on the proper derived or paintings report, instead of on a ordinary statistics file definition to derive its price. Use as few file definitions as viable in a thing.

Do no longer remove desk edits to improve performance, despite the fact that an edit in opposition to some other desk reasons a brief pause. Eliminating them may compromise facts integrity. Apply deferred processing when possible to fields, pages, and additives

Question 38. What Is Registering A Component?

Answer :

We will upload the factor to a Menu and provide permissions and protection.

Question 39. What Are The Considerations That You Take While Altering A Table?

Answer :

Any time one intends to change an present item we must constantly attempt to find out if the adjustments are affecting on different machine items. Edit> locate definition reference: If a definition reference another definitions we ought to research the connection and determine with the referenced object could have any effects – then we want greater comply with-up.

Question forty. Can We Use The Same Component In 2 Menus?

Answer :

Yes , we will use equal factor in any no of menus

PeopleSoft Component Interface Interview Questions
Question forty one. Can We Have A Subpage At 0 Level?

Answer :

Yes, we will have a sub web page at zero degree.

Question forty two. Can We Have A Secondary Page At zero Level?

Answer :

We can not have a secondary web page in 0 Level.

PeopleSoft Application Engine Interview Questions
Question forty three. Can We Have A Grid In Level 2 And Scroll Area In Level three?

Answer :

Yes we can. But overall performance problems say that a grid should constantly are living in the last level

Question 44. Can We Have Nested Grids?

Answer :

No we can not have Nested Grids.

Question forty five. What Is Parent Child Relationship?

Answer :

To keep discern infant courting if the figure table carries one key discipline the kid table need to incorporate the equal key area and one extra key.

In determine baby courting we must have a relation among  tables ex: if “A” is the discern desk with “x” as a key and “B” is every other desk then “B” ought to have “x” as a key with every other key “y”, then “B” is the kid desk of for table “A”.

Question 46. What Is The Difference Between Primary Record And The Search Record?

Answer :

Each scroll region and grid is related to a unmarried primary record.  This represents the software data table the page fields are associated with.  All fields in a scroll vicinity or grid must be related to one (and simplest one) file, that's the primary file for that stage.

Question forty seven. What Is Pia Architecture?

Answer :

In PIA quit customers do not have any peoplesoft precise software hooked up on their machines, they use Internet browser to connect web server, which interacts with application server.

Question forty eight. What Are Components Of Pia?

Answer :

Web browser
Web server
Application server
Batch server
Database server
Question 49. What Are Major Tasks That The Application Server Performs In Pia?

Answer :

The application server maintains a continual connection to the database, and converts peopletools and application table records into HTML.  The server then affords the HTML to the web server for transport to the browser.

The software server additionally plays a role in connecting development workstations to the database for 3-tier connections.

Question 50. What Are The Major Tasks Performed By The Web Server In Pia?

Answer :

Web server acts as the front stop of the PIA.

The Web server consists of Web offerings software that shows the HTML to the browser.  It also includes java servlets that manipulate each consultation’s connection to the software server.

Question 51. What Is Tuxedo/jolt?

Answer :

Tuxedo manages the multiple connections to the database.  Jolt is a java based totally verbal exchange protocol.  The assembled HTML is sent to the internet server.

Question 52. What Is A Metadata?

Answer :

Software that is living on an internet server and presentations HTML for a Browser.

Question 53. When You Select A Row Of Data From A Search Page Where You Are Taken To?

Answer :

The seek web page takes you to a issue the component is made up of one or more pages with every page containing numerous fields that preserve the information.

Question fifty four. What Is The Difference Between Adding A Row Of Data And Inserting A Row Of Data?

Answer :

When you use the upload action a brand new high stage key's created at level 0, when you insert a row of statistics you're adding information that has a one to many dating with the important thing at level 0.  Generally you insert rows inside scroll areas are grids.

Question 55. How Do You Recognize Levels On A Page Other Than Level zero?

Answer :

Levels are sure with the aid of both a scroll area or a grid.

Question fifty six. When Exporting A Project To A File In What Format Is The Definition Data Stored?

Answer :

Projects are saved in XML files.

Question fifty seven. Can Projects Be Used To Transport Application Data?

Answer :

No, Peoplesoft gives a exclusive tool information mover to transport utility facts.  Projects best preserve humans tools statistics.

Question 58. What 2 Methods Are Available For Transporting Definitions In A Project Between The Databases?

Answer :

Projects can be exported at once to some other database or they may be exported to a file.  When you export to a record you ought to take the extra step of uploading the document from the target database. By the use of import and export instructions we are able to transfer.

Question 59. What Is Business Unit? What Are The Major Functions?

Answer :

A business unit is a manner of monitoring unique commercial enterprise records for reporting and different roll-up statistics series. It performs 2major features

It allows you to hold a tree structure to facilitate client-precise roll-up reporting.
It lets in you to distribute and administer positive manipulate tables just like the department table.  This is extraordinarily important for big or multinational agencies.
Question 60. What Is Setid?

Answer :

Setid's are key to linking business gadgets to report manipulate corporations. It is the key on all manage tables in tableset sharing Every row in a manipulate table includes a setid as its key.  Setids partition the facts into organizations or sets of data which might be appropriate for every commercial enterprise unit.

Question sixty one. What Is Table Sharing?

Answer :

Tableset Sharing is a way of filtering activate records in order that only suitable values are to be had for statistics entry. With tableset sharing, a unmarried table can offer one of a kind values based totally on underlying enterprise regulations.

Table set Sharing is prepared around those primary elements:

Business Units and transaction tables
SetIDs and control tables
Business rules.




CFG