Interview Questions.

Top 100+ Oracle Retail Merchandising System Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Oracle Retail Merchandising System Interview Questions And Answers

Question 1. What Are Seasons And Phases?

Answer :

A season is a selected selling period at some point of the 12 months, and a Phase is a smaller time period inside a season. A season might also have more than one stages. However even as developing a season if a phase is not created below it then a segment with equal name and dates because the season is robotically created for the season. For example, a season has to have as a minimum one section under it.

Seasons and stages are used in Replenishment.  The gadgets are on replenishment at some point of the dates of the selected season and section.

Question 2. Should Phase Dates Be Within Season Dates?

Answer :

The segment dates need not necessarily be constantly inside season dates. This is because sometimes you could have gadgets crossing seasons. For example, sometimes you can have a transitional segment that bridges the two seasons. There are a few items which transcend from one season to another and as a result are associated to a segment which lies in both seasons.

RMS only makes use of Season and Phases as attributes or to do matters which includes create item lists and lets in overlaps because they have no vital capability based on the ones seasons or levels.

Oracle 11g Interview Questions
Question 3. What Are Concession Items?

Answer :

Concession Items are objects that aren't owned through the retailer but are captured for destiny use.  The dealer rents a space from the store, and the retailer in no way owns the gadgets.

Question 4. What Are Consignment Items?

Answer :

Consignment Items are gadgets which can be purchased from the supplier only when the objects are bought to a purchaser.

Oracle 11g Tutorial
Question 5. Should Concession Items Create Tran_data Records?

Answer :

All the Merchandise Operations Management (MOM) products make certain that no stock updates can occur for a concession item.  These validations are dealt with at the software degree.

For example, in Retail Warehouse Management System (RWMS)/Store Inventory Management (SIM), the utility does now not permit a concession object to be introduced as part of any transaction. The identical applies for RMS as nicely.

Sales Interview Questions
Question 6. How Can Concession Items Create Tran_data Records For Inventory Transactions That Are Interfaced Into Rms?

Answer :

Using scripts to manually generate these transactions will create such information.  Since object kind validation is conducted at the software degree, RMS does no longer validate for the item kind on the package deal degree once more whilst consuming information from an external device (RWMS/SIM).  If outside structures other than SIM/RWMS are used, make certain that those systems validate that no transactions are executed on these gadgets.

Question 7. What Is A Sellable Complex Pack Item?

Answer :

A sellable % is a percent item that consists of a couple of objects which can be offered as one object.  These objects are normally sold as one unit as a advantage to the customer, both in comfort or rate financial savings.  The approach is, therefore, to inspire the consumer to purchase more.

Oracle BPM Interview Questions
Question 8. What Are The Component Items For The Sellable Pack Item?

Answer :

The % can include one of a kind items and/or multiples of the same object. Component items can come from distinctive departments. Also, aspect items can come from a couple of suppliers/foundation countries.

Question 9. How Does Retail Merchandising System (rms) Settle The Retail Price Of The Sellable Pack Item?

Answer :

The retail fee will default to the sum of the cost of the additives plus the p.C.'s department's markup, however may be changed. 

Oracle GoldenGate Interview Questions
Question 10. Can We Order Or Transfer A Sellable Pack Item?

Answer :

The Sellable Pack can not be ordered or transferred until the p.C. Is set up as both treasured and orderable. 

Question eleven. How To Track Inventory Of Sellable Pack Item?

Answer :

Inventory is stored and regarded on the element object level.  Pack "inventory" may be regarded when manually requested, however is not held in Retail Merchandising System (RMS).  RMS permits users to view the stock of Sellable Complex Pack Items thru the Sellable Pack Build (packable) display screen inside the Inventory Menu. 

Oracle Streams Interview Questions
Question 12. How Will Retail Merchandising System (rms) Handle Discounts On Sellable Pack Items?

Answer :

If the retail of the % offers a reduction, the cut price is prorated across the component items at the time of sale and will display as a markdown at the stock ledger. 

If the retail of the p.C. Is extra than the sum of the retail of the additives, the overage can be prorated across the component items on the time of sale.

Oracle 11g Interview Questions
Question thirteen. For A Complex Pack With Pack Type As Vendor, Should The Vendor Pack Cost Change When Component Item Cost Changes Are Done?

Answer :

The Vendor Pack price isn't based at the component fees.  Vendor packs are agencies of objects that are available packs predefined via the seller. The seller determines the fee of the p.C..

Question 14. If The Pack Type Is Buyer , Then Will The Component Item Cost Change Affect The Buyer Pack Cost?

Answer :

The Buyer Pack Cost equals the sum of the cost of the additives. Buyer packs are a percent of items that a buyer companies together to simplify the ordering technique.

Question 15. Why Does Not The Unit Cost (unit_cost) Updated In The Item_loc_soh Table For A Vendor Pack Item After A Cost Change?

Answer :

Pack gadgets will not have a unit value stored inside the ITEM_LOC_SOH table. Stock for a p.C. Item is determined on the aspect level and consequently a unit fee isn't always applicable for a percent object. Hence the unit value isn't up to date in the ITEM_LOC_SOH table for a vendor % item after a fee change.

Oracle BI Publisher Interview Questions
Question sixteen. What Packages Or Functions In Rms Use Unit_cost Column In The Item_loc_soh Table?

Answer :

In trendy, UNIT_COST column inside the ITEM_LOC_SOH desk is updated and used while the STD_AV_IND = 'S' in SYSTEM_OPTIONS table, otherwise AV_COST is used (i.E., STD_AV_IND = 'A'  SYSTEM_OPTIONS desk).

The following listing of modules use column UNIT_COST within the ITEM_LOC_SOH table for special purposes:

costextb.Pls
delitemb.Pls
invadjb.Pls
ioattrb.Pls
itappb.Pls
lkitemsqlb.Pls
lkstexeb.Pls
mrt.Pc
stkupld.Laptop
Question 17. On A Simple Vat (svat) Environment You Have Store And Warehouse Under The Same Vat Region And You Range One Item To Store As Well As Warehouse Via Sitmain Batch, Why The Taxable_ind Is 'n' For Warehouse While It Is 'y' For Store?

Answer :

Taxable indicator (taxable_ind) is despatched to the Point Of Service (ORPOS) machine, this isn't always applicable for warehouses. Because ITEM LOCK desk is maintained for each shop and warehouse locations, at warehouses RMS assigns a default price in order to not be used for something.

Oracle Application Framework Interview Questions
Question 18. What Is The Significance Of Creating 'loc=0' Record On Price_hist Table During The Item Approval?

Answer :

Loc=zero report in PRICE_HIST gives the preliminary base retail for the object. This is for reporting or audit functions simplest.

Sales Interview Questions
Question 19. What Is Reclassification?

Answer :

Reclassification is the technique via which an item or object listing is moved from one department/class/subclass to every other.
Reclassification is initiated online in my opinion or the use of an Item List An powerful date is specific.
Reclassification happens inside the overnight batch Items are reclassified the night time before the powerful date.
Question 20. What Checks Are Performed In Retail Merchandising System (rms) For An Item Under Reclassification?

Answer :

RMS will check to look if the item has the UDA (User Defined Attributes) this is required for the brand new Merchandise hierarchy, if it does now not the object will be rejected.
RMS will take a look at to peer if the object has default UDA's, if it does not, it will nonetheless reclassify the item however, a warning message will be written to a document.
If the item is on any now not-yet-processed "unit and cost" inventory matter. If it's miles, it can't be reclassified. 
If the object is a part of a consignment branch and it's far being reclassified to a non-consignment branch and vice versa reclassification fails.
If the object is forecastable, RMS will check to make certain the new products hierarchy has a site in Retail Demand Forecasting (RDF). If a site is not associated with the new products hierarchy, the reclassification will be rejected. If there is a site exchange in RDF, RMS will write all store income history for the item to the forecasting down load.
The item exists in every other reclassification occasion.
If the item level of the item isn't equal to at least one, then it cannot be reclassified. .
One or greater objects on the reclassification event exist on approved partially acquired orders.
If item is in a simple p.C., it will fail reclassification. The object can most effective be reclassified along side its aspect object. 
If item is a % item, it cannot be reclassified from merchandise to consignment department. 
Oracle Core Dba Interview Questions
Question 21. What Transactions Are Affected Due To Reclassification?

Answer :

Inserts statistics into the Point Of Sale (POS) down load and writes a transaction code.
Inserts information into TRAN_DATA with an inside and outside record.
The Open To Buy(OTB) is updated to mirror adjustments.
History, along with income records, is NOT moved.
Stock Ledger transactions are created to move the current on-hand inventory from the antique products hierarchy to the brand new products hierarchy.
Question 22. Can You Create A Merchandise Reclassification In Rms Without Specifying An Item Or Item List?

Answer :

You can setup a dynamic object listing and select all items within the class to be included in it after which use the item listing to reclassify the class.  You can't reclassify all the objects in a class without using an object listing.  After you setup the dynamic object list, there may be an option to 'Use' the item listing, and it'll allow the person to pick a reclassification.

Question 23. What Is The Use Of Pending Merchandise Hierarchy?

Answer :

The use of Pending Merchandise Hierarchy is to alternate the shape of the products hierarchy itself.

For example:

suppose you've got the subsequent hierarchy:

Dept 1: Class 1001: Subclass a hundred and one

Dept 1: Class 1002: Subclass 201

Dept 2: Class 2001: Subclass 211

Now suppose you want to move Class 1002 into Dept 2.

Using Pending Merchandise Hierarchy you can make this pass so the structure will seem like this:

Dept 1: Class 1001: Subclass one zero one

Dept 2: Class 1002: Subclass 201

Dept 2: Class 2001: Subclass 211

A object reclassification is exceptional.  It might be used to move the gadgets among departments, however it might now not have an effect on the structure of the merchandise hierarchy itself.

Oracle Retail Sales Audit Interview Questions
Question 24. What Is A Ticket?

Answer :

A price ticket is a tag that is affixed to an item in the shop. The purpose of the price ticket is to carry records at the item that can not be commonly depicted on the product.

Oracle BPM Interview Questions
Question 25. What Does It Contain?

Answer :

A price ticket includes vital facts approximately the product. Information just like the item code, price of the product, particular commands for managing the product, and so forth:

Question 26. What Is A Ticket In Rms?

Answer :

In RMS the ticketing functionality allows the store to specify the type of records the price ticket must incorporate as regards the product.

Oracle SCM Interview Questions
Question 27. Where Does Ticketing Happen?

Answer :

The putting of the format of the price ticket or making the price ticket type in addition to guide initiation of requisitioning a ticket occurs in RMS. While the actual printing of the tickets are finished through an outside utility viz; Avery

Oracle GoldenGate Interview Questions
Question 28. What Is Auto Generation Of Tickets?

Answer :

Auto technology or car printing of tickets is the method via which a exact price ticket type is robotically published while the object related to it via a purchase order gets

Approved
Received
Undergoes a permanent price exchange
Question 29. What Is A Ticket Type?

Answer :

A price tag type broadly defining the traits of a price ticket in step with the character of records it includes, and the character of the item it is meant to get affixed on.

RPM Package Manager (RPM) Interview Questions
Question 30. How Are Items Associated To A Ticket Type?

Answer :

Individual gadgets can be associated to tickets via the Request Ticket window in RMS. Multiple items are related via the assist of an object listing or a Purchase order thru the identical window.

Question 31. What Is The Functionality Behind The "routing Location" In Rms?

Answer :

Some stores require a Routing Location for consolidation of Import Orders.  These are distribution centers which are not pass dock locations and also not inventory maintaining locations.  Items aren't received at these routing places; the locations are handiest used for consolidation functions.  From an inventory angle, a Routing Location is out of doors the RMS definition of a normal shop or warehouse region. Therefore, it will be created as a part of the Outside Location capability.

Question 32. What Is The Significance Of "routing Location" Field On The Purchase Order (po) Screen?

Answer :

The Order Header Maintenance has been amended with a brand new area referred to as "Routing Location" from RMS 13.1.X onwards.   This will serve as the "Ship To" vicinity for consolidation functions.

Salesforce Report And Dashboard Interview Questions
Question 33. What Are The Limitations To The "routing Location" Functionality On The Po Screen?

Answer :

Previous versions of RMS (variations prior to RMS 13.1.1.Three) had been designed to default the routing place only if the subsequent criteria had been happy:

Order need to be an import order.
Order should have all Stores and no Warehouse (WH).
Order need to have objects connected to it.
Oracle Streams Interview Questions
Question 34. Under What Conditions Would The "routing Location" Be Populated On The Po Screen?

Answer :

If a provider/dealer website is related to a routing location, the equal might be defaulted on the order header as soon as the provider/dealer web page is brought.  Validation to test if the order is an import order has been eliminated (i.E., there's no need to validate whether or no longer the order is an import order).

Question 35. What Are The New Functionalities Introduced For "routing Location"?

Answer :

The "Routing Location" field om the Purchase Order display screen is editable.  This discipline is editable for all order sorts.
Even if defaulted, the person has the option to do away with the routing region.
The cost in this field is not mandatory.
There is no validation at the vicinity kind.
Users may be able to add a routing area even though it isn't always associated at dealer/provider website degree.
Question 36. How Is Total Elc Calculated?

Answer :

ELC calculation good judgment is based totally on the values of ELC_COMP.CALC_BASIS and ELC_COMP.COST_BASIS.

ELC_COMP.CALC_BASIS decides whether the rate component is calculated on in keeping with-unit foundation or fee basis. ELC_COMP.COST_BASIS decides whether or not price is calculated on Supplier cost or Order price. 

If COST_BASIS is 'S', ITEM_SUPPLIER_COUNTRY.UNIT_COST is used to calculate expense. If COST_BASIS is 'O', ORDLOC.UNIT_COST is used. 

Table ELC_COMP shops info of fee components along side costs, foreign money, cost_basis, calc_basis, and many others. Table ORDLOC_EXP shops cost fee at order, object, place and rate factor stage.

Oracle BI Publisher Interview Questions
Question 37. Is There A Table Where The Total Elc Inclusive The Elc Cost Components Is Stored?

Answer :

There isn't any table that shops Total ELC value by summing up all components.

Total rate is displayed on ORDHEAD by using summing up person element expense values.

Question 38. Will Total Elc Be Calculated When The Items Are Received In The Warehouse?

Answer :

Yes. This is based on the reality that the ELC fees are pretty a good deal determined at item setup, however the ones prices are handiest updated while receiving takes place

Question 39. Does The Elc For An Approved & Not Received Purchase Order Get Updated When Cost Change Extracted?

Answer :

Whenever value adjustments are extracted for an object, hence all the cost additives depending on dealer fee get updated (ITEM_EXP_DETAIL).   If RECALC_ORDER_IND is 'Y' for the fee alternate, then all of the orders for the item that are permitted and now not yet obtained get updated with the brand new unit price and corresponding costs.  Thus, Estimated Landed Cost (ELC) also receives updated.  If RECALC_ORDER_IND is 'N' for the value change, then order cost does no longer get up to date.

Question forty. What Is The Base Cost For Calculating Order Cost As Well As The Estimated Landed Cost?

Answer :

The base value for the order is ITEM_SUPP_COUNTRY_LOC.UNIT_COST. The landed cost for a buy order might be (ITEM_SUPP_COUNTRY_LOC.UNIT_COST) X ORDER Quantity + Expenses.

Oracle Application Framework Interview Questions
Question 41. How Is The Cost Component Total Expense Zone (texpz) Calculated?

Answer :

TEXPZ (Total Expense Zone) – This element may be used to save the entire of the prices for every Item/Supplier/Zone/Discharge Port mixture. It will total all expenses which have an Expense Type of ‘Zone’ within the Item Expenses dialog.  This total can be added together with the Total Expense Country, the Total Duty, and the object’s Unit Cost to come up with the Total Estimated Landed Cost of the Item/Supplier/Country mixture

Question 42. What Is Edi?

Answer :

EDI (Electronic Data Interchange) affords a method for stores and providers to transmit business files. EDI translation programs convert outgoing and incoming files to the right flat document or EDI format. 

RMS EDI applications both create an output report if the information is being transmitted to the provider or receive an enter document initiated via the supplier. In all cases, the record is translated with the aid of the patron's EDI translation software program application. 

Oracle Core Dba Interview Questions
Question 43. How To Use Edi?

Answer :

You need to imply which EDI transactions are supported by way of the provider. If the provider requests product activity, you may indicate whether or not the statistics must be transmitted on a daily or weekly basis. 

Also you must suggest the variance allowed for price modifications by using economic quantity and by way of percentage. Cost changes received from the provider that are within the tolerated range are automatically permitted by using the gadget when you take delivery of adjustments.

Question 44. Where Are The Daily Sales Information Held Before Being Transmitted To The Supplier?

Answer :

EDI_DAILY_SALES holds daily income facts for SKUs of suppliers transmitting each day EDI pastime reports. It will keep income quantities of SKUs on the place and the transaction date level. 

The desk will handiest maintain statistics regarding normal income. It may be populated during the processing of POSUPLD. 

Records will be purged in keeping with the EDI_DAILY_RPT_LAG indicator on SYSTEM_OPTIONS.

Question forty five. If Edi Functionality Is Not Used, How Can Rms Be Stopped From Holding Data In Edi_daily_sales Table?

Answer :

Setting the EDI_SALES_RPT_FREQ in SUPS desk to 'W', Sales and stock facts will be downloaded weekly, so EDI_DAILY_SALES will no longer be up to date.

Question forty six. How Is The Edi_daily_sales Deleted?

Answer :

Running the publish processing for EDIDLPRD patch will delete facts from the EDI_DAILY_SALES table.

Question forty seven. Where And How Can We Set Up The Data In Hts_import_country_setup Table In Oracle Retail Merchandising System (rms) Release 13.1.X?

Answer :

The setup must be completed manually, as it varies from u . S . To u . S . A .. 

The simple steps are as follows:

Make an access into HTS_IMPORT_COUNTRY_SETUP table for the u . S . A ..  (Back-give up entry)
Create a Harmonized Tariff Schedule (HTS) chapter from the HTS Heading Maintenance Window [htshead].
Create Quota Category.
Create required HTS from the Harmonized Tariff Schedule Window [hts].
A standard access within the HTS_IMPORT_COUNTRY_SETUP would be:

INSERT INTO HTS_IMPORT_COUNTRY_SETUP VALUES ('IN', 'FMXXXX"."XXXX"."XX', four);

Where columns are Import Country ID, HTS Format Mask, HTS Heading Length.

Question forty eight. Is There An On-line Or Gui Form To Do This?

Answer :

No, prior to RMS Release thirteen.1.X, HTS changed into configured for one usa.  From RMS Release 13.1.X onwards, HTS has been generalized for use through any usa.

Question forty nine. What Value Should Be Used For The Hts Format_mask?

Answer :

As this fee relies upon on the united states, you need to to consult your commercial enterprise crew to determine the proper format. 

Question 50. What Is The Difference Between Internal Finisher And External Finisher?

Answer :

Internal finishers are part of the warehouse wherein some duties are executed at the merchandise. These are not used to save merchandise. Internal finishers have an awful lot of the same capability of a everyday virtual warehouse in Retail Merchandising System (RMS) except for the following:

It can't be attached to Stores as the Default Warehouse
It can't be the From Location nor the To Location of a Transfer. It can simplest be selected as a center factor on a 2 legged switch
Can be a part of Allocation
Cannot order to an Internal Finisher
Cannot Replenish To/From an Internal Finisher
External finishers alternatively are created as Partners. External finishers are completing area not part of the organizational hierarchy. External finishers are covered as a area within the Item/Location Inventory (ITEM_LOC_SOH) desk providing complete range of inventory buckets to review.

Question 51. Why Are Deals Not Applied For Dsd (direct Store Delivery) Purchase Orders When The Unit Cost Is Changed Manually?

Answer :

The Retail Merchandising System (RMS) Purchase Order conversation activates the consumer with a "Yes/No" message asking if guide expenses should be overwritten when applying offers on ORDHEAD shape. However, same user interaction is not supplied for DSD orders created through the Application Programming Interface (API). The assumption with DSD orders is that the receiving location (store) has a better idea what the provider's cost is at the time of receiving than does the corporate machine so RMS don't override any cost that had been manually entered because the give up end result may be a better cost. Any changes to this system will need to be constructed on a custom foundation due to the fact they may now not be relevant to the business methods of all clients.

Question fifty two. What Are The Conditions To Generate An Unit & Amount Stockcount Regarding Item Status And Soh Value?

Answer :

To generate a Unit & Amount Stockcount you need to enforce the follow situations:

third Party Stock Count - Unit and Amount Option need to be Set to "NO" underneath save admin.
Only sellable gadgets can be counted.
Items with fame of A, C, D, Q, I  could be at the Stock Count for any SOH.
Items with fame I & D will handiest be at the Stock Count if there is terrible or tremendous SOH, not zero SOH.
Nonranged objects should not seem on the inventory depend.
Nonsellable packs will no longer appear at the stock matter.
Is mandatory to have have object location statistics.
Question fifty three. Is There Anyway To Revert Items Back To 'a'ctive Status When They Have Been Accidentally Set To Pending Delete?

Answer :

When an object is deleted from itemmaster display, the item_master.Fame for that object will nonetheless be what it became previously. If Active, item_master.Popularity will nonetheless be 'A'. However, it'll have a report in DAILY_PURGE. Whatever gadgets the ones are in DAILY_PURGE can have fame within the itemmaster screen as 'Delete Pending'. We do now not have a form/system/functionality within RMS to cast off the item from *Delete Pending*. Item may be deleted from the tables at some stage in dlyprg.Laptop batch run. But it will must go through some validations before it may be deleted. Those that failed validation will now not be purged and an access can be inserted into DAILY_PURGE_ERROR_LOG. If you do now not want to delete the object, you may dispose of the corresponding report from DAILY_PURGE and DAILY_PURGE_ERROR_LOG tables.

Question fifty four. How Do I Change The Supplier On A Saved Or Approved Po?

Answer :

The device does not permit Supplier replace on a stored or  permitted PO. You will need to cancel the PO and create  a brand new PO with the correct Supplier.

Question fifty five. Can You Setup A Different Purchase Order Type Default For The Po Form?

Answer :

The Purchase Orders form always defaults a PO sort of 'Standard Purchase Order'. Although the default price can't be changed, the person can alternate the kind as soon as the shape opens.

Question fifty six. How Do I Get A Value To Default For The Ship-to And Bill-to Fields On The Po Header?

Answer :

The default values for Default Ship to and Bill  on the PO header are described within the Supplier Purchasing location of the Financial options form.

Setup/agencies/Financial alternatives->   Supplier-Purchasing trade region

Define the Ship to and Bill to fields

Question 57. When Does A Purchase Order Line Get Closure Status 'closed For Receiving'?

Answer :

Purchasing robotically closes shipments for receiving and invoicing based totally on Tolerances which you specify within the Purchasing Options window. Once all shipments for a given line are received and invoiced within these tolerances, shopping routinely closes the road 

Question fifty eight. When Does A Purchase Order Get The Closure Status 'closed'?

Answer :

When all traces for a given header are closed, Purchasing mechanically closes the record.

Question 59. What Is The Difference Between The Control Actions 'on Hold' And 'freeze' For A Purchase Order?

Answer :

You can region a Purchase order 'On hold' best on the header stage. This approves the acquisition order even as stopping printing, receiving, invoicing, and destiny approval until you eliminate the keep. You can 'Freeze' only at the header and release degree. You freeze a Purchase order whilst you want to save you any future changes to the Purchase order. When you freeze a Purchase order, you may nevertheless obtain and pay for items you already ordered. If you operate a Requisition template or AutoSource to source requisition strains from a Purchase order line, Purchasing does now not automatically update the corresponding sourcing facts when you freeze a purchase order with that you source requisition strains. If you freeze a purchase order, you need to replace the corresponding facts within the Requisition Templates or the AutoSource Rules window.

Question 60. What Is The Difference Between The Field 'company' In The 'terms And Conditions' Window And In The Alternate Region 'extra' In The Po Shipments?

Answer :

The field 'Firm' in the 'Terms and Conditions' suggests that the Purchase order is company. Firm your purchase order whilst you need to signify to Master Scheduling/MRP or your manufacturing utility that it ought to now not reschedule this purchase order. The Field 'Firm' inside the exchange place 'more' inside the  PO shipments indicates that the Purchase order shipment is firm. Firm your purchase order cargo while you want to signify to Master Scheduling/MRP or your manufacturing application that it need to not reschedule this buy order shipment .

Question sixty one. How Do You Change The Unit Price On A Po Line Once The Line Has Been Received Or Invoiced?

Answer :

Oracle Purchasing will not allow unit fee replace on Inventory line objects

while the line is acquired or billed due to the fact accounting transactions have already taken region.   The difference among the PO fee and bill price might be recorded inside the Invoice Price Variance Account so that you can display up on the Invoice Price Variance report.  If you've got mistakenly entered the incorrect rate on the PO, then you can workaround this by using cancelling or chickening out the invoice and processing a go back on the receipt if you want to allow unit rate replace.

Question sixty two. Is There A Security Model For Approving Purchase Orders Based On The Buyer's Login Id Within A Certain Amount ?

Answer :

By doing the under steps, you may assign an amount to the consumer which he cannot approve an order that exceeds this quantity.

Login to RMS 

Navigate: Control > Setup > User Role Privileges

Set the required quantity inside the 'User Role Privileges' display screen.

Question sixty three. Is It Available To Have Two Level Approval That Can Be Done On A Purchase Order?

Answer :

There isn't any two stage approval

Question 64. What Is The Difference Between Automatic And Semi-automated Replenishment?

Answer :

Automatic replenishment reasons computerized creations of orders and automated approvals of these orders. Approvals are treated via the RPLAPPRV batch.   Semi- automated replenishment causes automatic creations of orders, however orders need to be manually authorized.

Question sixty five. Which Orders Are Purged Due To Inventory Management Supplier Minimum Constraint?

Answer :

The RPLAPPRV batch will look through all orders created, however will handiest approve automatic replenishment related orders.  It will also purge orders if Inventory Management Supplier has a minimal order constraint and order purge under minimum is set.

The RPLAPPRV batch differentiates among automated and semi-computerized replenishment-created orders using the ORD_INV_MGMT.ORD_APPROVE_IND flag.  If ORD_APPROVE_IND  = 'Y', then the order changed into created inside the replenishment system with the intention of being approved in the course of the order approval validation method (Automatic); otherwise it will now not (Semi-Automatic).

Exactly what RMS facts tables/statistics fields are needed as inputs for the DC Replenishment Min/Max Calculation? Specifically looking at how on-order (PO) and on-hand (stock) totals consistent with item consistent with location.

The replenishment batch Rplext.Pc seems into the REPL_ITEM_LOC and ITEM_LOC_SOH tables to determine the Recommended Order Quantity (ROQ) within the ORDTEMP table. Batch Rplbld.Laptop in addition generates orders. Inventory availability at warehouses (for DC replenishment) is calculated by the Rplext.Laptop batch based totally on information in ITEM_LOC_SOH desk.

Question 66. When Looking At Inventory Inputs, Is Rms Looking At Values For The Physical Or For The Virtual Warehouse Or Does It Depend On The Specific Input?

Answer :

The inventory is checked at the source warehouse, which is a stock-maintaining vicinity. So in a multi-channel environment it might be a digital warehouse.

Question 67. If You Have An Item That Is On Dynamic Replenishment At The Warehouse And Some Stores Have A Replenishment Method Other Than Dynamic, How Does Warehouse Replenishment Account For Those Locations?

Answer :

When figuring out the man or woman ROW of shops, it does now not depend which replenishment method the stores themselves are the use of, as long as they have got forecasts. 
The attributes of the WH are used to determine the ROW for every shop. 
This will allow the WH to apply one replenishment method to stock the WH (at some point of the dealer cycle) and the shops to use a exceptional replenishment method for WH to shop ordering (for the duration of the shop cycle).
Question sixty eight. Which Version Of Business Intelligence (bi) Publisher Is Required For Rms 13.1.X Reports?

Answer :

For RMS model thirteen.1 or RMS version 13.1.1, Oracle BI Publisher model 10.1.3.4.Zero is needed.

Question 69. Which Version Of Business Intelligence (bi) Publisher Is Required For Rms 13.Zero.X Reports?

Answer :

BI Publisher 10.1.Three.Three Enterprise Edition bundled with Oracle Business Intelligence Suite Enterprise Edition (OBIEE) 10.1.3.Three is needed.

Question 70. Can The Data Source Name Be Different Than 'rms13' While Setting Up The Jdbc Connection On Bi Publisher?

Answer :

In all reviews, there is a .Xdo. Those xdo files have a default information source set to "RMS13" out of the container.  Therefore it is required to installation the JDBC reference to a statistics source call of "RMS13" while the use of reports out of the box.  The records supply name in .Xdo file wishes to in shape with the facts supply call described for the JDBC connection.

Question seventy one. How Do We Define Environmental Variables While Setting Up Rms For Bi Publisher?

Answer :

This is defined in chapter 12 on "Setting up Oracle Business Intelligence Publisher" in "RMS thirteen.0.1 Back-quit Configuration and Operations Guide - Volume 3". 

RMS.Env file ought to have environmental variables set up as in the example beneath:

ORACLE_RMS_REPORTS_HOST=http://mspps003.Us.Oracle.Com:7777/ 

ORACLE_RMS_REPORTS_SERVER=xmlpserver 

ORACLE_RMS_RWSERVER=xmlpserver/Guest/rms13/

All the files and directories from STAGING_DIR/rms/utility/rms13/reviews/* need to be copied to Reports/Guest/rms13 folder on BI Publisher. Port 7777 in the instance is the HTTP pay attention port as described in /Apache/Apache/conf/httpd.Conf document for BI Publisher.

Note:- While opening BI writer reports from RMS application, if it fails with blunders "FRM-92020:invalid URL" please verify above settings in .Env record.

Question seventy two. Where Is The Report Repository In Bi Publisher?

Answer :

Report Repository needs to be installation as "File System" kind and its value is about to the folder wherein Admin, Demo  Files, Reports, Tools and Users folders are created.  This may be regarded by clicking at the Admin tab and then Report Repository beneath System Maintenance for BI Publisher.

Question 73. Is It Required To Have Bi Publisher To Generate Rms Reports?

Answer :

BI Publisher is required in model 13.Zero.1 or later.  With the RMS thirteen.0.1 release, reviews were rewritten the usage of BI Publisher and RDF reports were discontinued.

Question seventy four. Are The Saved Search User Specific?

Answer :

Yes, it is particular to software consumer.

Question seventy five. How Can We Standardize/set Up The Screen Color Of Individual Rms Forms?

Answer :

Perform those steps:

Save the shade palette in your neighborhood device.
In Forms Builder, open the Form requiring the shade exchange.
Select [Edit] -> [Preferences].
Enable the 'Select Color Mode' on General Tab and click on OK.
Open the principle campus.
Select [Edit] -> [Import] -> [Color Palette].
Select the coloration palette which was stored in Step 1 and click OK.
Save the campus and compile the respective shape.
Question seventy six. What Is The Impact Of Delaying The Authorization Process?

Answer :

At a high stage, the impact can be inside the sense that stock will now not be accurate until the authorization is processed.  In addition, RMS can't begin the amount part of the stock rely.

The main effect is in regards to overdue-posting transactions. Ideally this need to just suggest income, as other transactions flow from SIM to RMS in actual time. Late-posting income might replace the photograph if they're entered previous to authorizing the matter. 
Inventory/stock ledger overlay will now not occur until after authorization. 
Between the matter and the date of authorization, the common price of the object may exchange, which may impact the value of inventory. 
Question 77. In Sim, Is There Any Process Whereby Skus Not Entering The Count Would Be Defaulted To Zero?

Answer :

For U&A all gadgets which have been extracted and aren't counted will default to zero and be considered counted.

Question 78. Where And How Can We Configure The Unit Count Inventory Adjustment Reason Codes In Rms?

Answer :

RMS has an Inventory Adjustment Reason Code Maintenance Window [rsninvad].  This window permits you to keep a list of motives for stock modifications.  Reasons are used to suggest why the total stock available ought to be elevated or reduced.  For instance, you can need to decrease the inventory available because of shrinkage. 

To navigate to this window:

From the principle menu, select Control => Setup => Inventory Adjustment Reason => Edit (or View).   The Inventory Adjustment Reason Code Maintenance window opens, allowing you to Add/Maintain or View inventory adjustment purpose codes.

Question seventy nine. Why Do Some Transactions Update The Stock Counts While Others Do Not?

Answer :

In Store Inventory Management (SIM): 

Some transactions can take place during a Unit & Amount (U&A) inventory rely while other transactions should be prevented from occurring at some point of a remember. Sales and inventory modifications can update the snapshot; income because SIM can not manage that information not like all the receiving and shipping transactions, and inventory changes due to the fact these every so often are required in case something breaks during the remember. 

In Retail Price Management (RPM): 

The conduct must be regular throughout the transaction sorts.  Customers using SIM will want to avoid updating the photograph, as SIM does not do that.

Question eighty. How Do You Change The Unit Price On A Po Line Once The Line Has Been Received Or Invoiced?

Answer :

Oracle Purchasing will not allow unit price update on Inventory line gadgets while the road is received or billed because accounting transactions have already taken vicinity. The distinction among the PO rate and invoice fee may be recorded in the Invoice Price Variance Account in an effort to show up on the Invoice Price Variance record. If you have got mistakenly entered the incorrect rate at the PO, then you could paintings around this by using cancelling or taking flight the invoice and processing a go back on the receipt for you to permit unit rate replace.




CFG