Interview Questions.

Top 100+ H2 Database Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ H2 Database Interview Questions And Answers

Question 1. What Is H2 Server?

Answer :

To connect to H2 server, make sure your H2 server instance is started, pick the H2 Server alternative as the connection type, and use the browse button to choose the h2.Jar document that became downloaded. Enter any login facts, and the host, port, and database call. The default port is 9092.

Question 2. Which Is The Description Of Learn H2 Database?

Answer :

H2 is an open-supply lightweight Java database. It can be embedded in Java programs or run within the client-server mode.In this brief Learn H2 Database, we will look intently at the numerous capabilities of H2 and its commands, one of the excellent open-source, multi-model, subsequent generation SQL product.

RDBMS Interview Questions
Question 3. Explain The H2 Database 1.0 Update?

Answer :

H2 is an open-supply lightweight Java database. It can be embedded in Java applications or run in the patron-server mode.

H2 database may be configured to run as in-reminiscence database, this means that that records will now not persist on the disk.

Question four. What Is H2 Embedded?

Answer :

To hook up with H2 embedded, choose H2 Embedded as the relationship kind, and use the browse button to select the h2<version>.

Jar record that became downloaded. Select whether or not or not to create a brand new database or an current database, and input the call of the database file.

Adv Java Tutorial
Question 5. Explain The Monitoring H2 Database?

Answer :

There are numerous options for tracking the H2 database. Obviously in case you are going for walks H2 within the in-reminiscence mode you must launch a SQL device going for walks inside the identical JVM in which WildFly is going for walks.

On the alternative hand, if you are walking client-server mode you could monitor externally the Database, much like some other commercial DB.

Adv Java Interview Questions
Question 6. What Is H2 Database – Jdbc Connection?

Answer :

A feature that returns a result set may be used like a table. See also the pattern software org.Stack Overflow works high-quality with JavaScript enabled. H2 database jdbc [File], [New], [Database]. Please word that converting the time zone after the H2 driving force is loaded is not database.

Question 7. Explain The H2 Database Engine?

Answer :

If there may be hdbc strength failure, the principle records place isn't updated, however because the adjustments are inside the transaction log, the subsequent time the database is opened, the changes are re-implemented mechanically.

How to get right of entry to particular H2 database Ask Question. H2 offers a web interface referred to as the H2 Console to look the records.

Core Java Tutorial Core Java Interview Questions
Question 8. Which Is Connect To The Embedded H2 Database Using Db Visualizer?

Answer :

If you want to make modifications without delay in the database, and you are the use of the H2 database, here's how you can hook up with it the usage of DBVisualizer. 

Shut down Confluence.
Back up your /database listing.
Launch DBVisualizer.
Choose Create new database connection and comply with the activates to set up the connection.
Question 9. Which Is Connect To The Embedded H2 Database Using The H2 Console?

Answer :

Alternatively you can connect the use of the browser based totally H2 console. The easiest way to get entry to the console is to double click on the H2 database jar file at confluence WEB-INF linh2-x.X.X.Jar.

SQL DBA Interview Questions
Question 10. What Is Migrate To A Supported External Database?

Answer :

If you are the use of the H2 database, but walking Confluence as a production machine, you have to start making plans to migrate to a supported database as soon as feasible. 

To migrate to a supported external database:

Check Supported Platforms to find out which databases and versions are supported.
Head to Migrating to Another Database for a step-by-step manual.
EJB(Enterprise JavaBeans) Tutorial
Question 11. How Is H2 Data Base Supports On A Features?

Answer :

Eclipse Kura supports the following H2 database functions:

Persistence modes: The H2 implementation presently supports in-memory and document-primarily based database times. See Persistence Modes for extra details.
Multiple database times: It is feasible to create and configure multiple database times from the Kura Web UI, these instances can be selectively consumed by packages. A default database example is created automatically.
TCP Server:The contemporary implementation lets in external tactics to get right of entry to the database times managed through Kura using TCP. This allows the combination of outside applications which can proportion information with Kura additives using the database.
Web based console: It is possible to begin the H2 Web console directly from the Kura Web UI. The console may be used to look into the database contents and carry out arbitrary queries for debug functions.
Basic credential management: The cutting-edge implementation allows to exchange the password of the admin DB person from the Kura Web UI. This lets in to restriction get entry to to current database instances.
SQL Interview Questions
Question 12. What Changes To Database Related Components?

Answer :

The DataService in Eclipse Kura uses the H2 database by default for implementing the message keep.

The new H2Db WireRecordFilter and H2Db WireRecord Store Wire components were added.

RDBMS Interview Questions
Question 13. How Many H2 Data Base Persistence Modes?

Answer :

The H2 database assist several degrees of persistence modes.

Most continual: A continual database example may be created using the jdbc:h2:report:, where is a non-empty string that represents the database path.
Examples: bc:h2:document:/choose/db/mydb
Mostly continual: In order to lessen the probability of facts losses the H2Db Service performs periodic checkpoints on the database.
Examples: jdbc:h2:report:/opt/db/mydb;LOG=zero
Java 8 Tutorial
Question 14. How To Connect To Embedded H2 Database Installation?

Answer :

The h2 facts base is connect a 3 installations of the system:

Download and Install H2 Database engine.
Access the H2 Database browser.
Connecting to the H2 Database embedded with ThingWorx.
Question 15. How To Connect To H2 Database During Development/testing Using Spring-boot?

Answer :

Often instances throughout improvement we might want to look within the database to view the schema or data.
H2 is a really perfect choice for in-memory databases during testing since we do now not have to set up the database.
Spring-boot offers a convenient way to hook up the H2 database. All we need to do is offer the dependency in pom.Xml.
EJB(Enterprise JavaBeans) Interview Questions




CFG