Interview Questions.

Top 100+ Electron Framework Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Electron Framework Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Electron?

Answer :

Electron is an open source library developed by GitHub. It is used to develop move platform computer utility.

Question 2. Which Technology Electron Uses?

Answer :

Electron uses Chromium and Node.Js with HTML, CSS and JavaScript.

Python Interview Questions
Question three. How Chromium And Node.Js Are Used In Electron?

Answer :

Chromium is a Web kit, based totally net browser with V8 JavaScript engine which aid all of the browser and DOM APIs. It is good for making web page.

Node.Js keeps backend code JavaScript state break away frontend utility windows kingdom.

Question 4. What Are The Different Types Of Process In Electron?

Answer :

There are  types of system in Electron. These are essential process and renderer method.

Main process is chargeable for interacting with native graphical consumer interface (GUI) of working machine. I additionally reply for vehicle-update of activities and coping with Browser Window times.
Renderer process is answerable for jogging the person interface of your application via the usage of HTML files, CSS files, JavaScript files and so on.
Python Tutorial
Question 5. What Is Inter Process Communication (ipc)?

Answer :

Inter Process Communication module is mechanism which lets in exchange of synchronous and asynchronous message between major and renderer process. IpcMain module communication takes from predominant process to renderer system and ipcRenderer module communique takes from renderer system to most important method.

HTML 5 Interview Questions
Question 6. How Could We Build User Interface In Electron?

Answer :

User Interface of Electron is built by the usage of HTML, CSS, and JavaScript.

Question 7. What Are Environment Variables In Electron?

Answer :

Environment variables control configuration (conduct) of Electron software without changing code. There are two forms of environment variables in Electron.

Production variable
Development variable
HTML five Tutorial Java Script Interview Questions
Question 8. What Is Web View In Electron?

Answer :

WebView is a tag that is used to embed web web page in electron app. It runs in a separate system and interacts asynchronously between app and embedded content material.

Question nine. Tell Me About Packaging Apps?

Answer :

Packaging is an electron app, honestly refers to creating a desktop installer. Packaging and distributing apps is an imperative a part of the improvement system. These can be accomplished by way of the usage of:

Electron - packager.
Electron - builder.
Linux Interview Questions
Question 10. How Debugging Done In Electron?

Answer :

Debugging is a set of steps that involves identifying the trouble, supply of trouble then resolving the trouble to work software successfully. In electron, app are run over predominant procedure and rendered manner debugging carried out on each approaches.

The Dev Tools in an Electron browser window can most effective debug JavaScript this is execute in that internet pages. It makes use of external debugger and release Electron with instructions –debug or --debug-brk, --look into or investigate-brk.

Chrome Dev tools are used to debug renderer manner as it accomplished in browser window.

Java Script Tutorial
Question 11. What Are Different Types Of Menu?

Answer :

There are  form of menus are created in electron computer apps.

Application menu
Context menu
Application menu are those which display on top bar and context menu display on proper-click.

Mac OS X Deployment Interview Questions
Question 12. Tell Me Something About System Tray?

Answer :

System tray represents an icon in an running system's notification region in other phrase we are able to say that machine tray is a menu outside of your application window.

Python Interview Questions
Question 13. How Dose Notification Is Created In Electron?

Answer :

Notification is created by using the use of npm module referred to as node-notified used to inform customers in Windows, Linux and MacOS. Electron additionally affords native notifications API simplest for MacOS.

Node-notified module is set up by using the usage of command $ npm install –store node-notified.

Linux Tutorial
Question 14. How Electron Works?

Answer :

Electron paintings through taking predominant document created for your package.Json document and executes it. The fundamental report creates application windows carries rendered net pages and interact with local GUI. The most important process is created when you begin your application. Main technique control Browser Window module (offer ability to create new software home windows for your app) and every browser module runs its personal renderer procedure.

Question 15. What Is The Structure Of An Electron Application?

Answer :

The simple structure of electron software includes three documents: bundle.Json, predominant.Js and index.Html. Package.Json used for metadata, primary.Js for code and index.Html for graphical person interface.

Windows Administration Interview Questions




CFG