Interview Questions.

Top 100+ Cucumber Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Cucumber Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Cucumber?

Answer :

Cucumber is a Behavior Driven Development (BDD) tool. Cucumber is a device that executes simple-text practical descriptions as automated exams. The language that Cucumber knows is called Gherkin.

In BDD, customers (commercial enterprise analysts, product owners) first write scenarios or recognition exams that describes the behavior of the device from the client’s perspective, for evaluate and signal-off through the product owners before builders write their codes.

Question 2. Cucumber Execution Starts From Where?

Answer :

Cucumber execution will starts from aid. In assist first it's going to load the env.Rb document then it's going to load hooks.Rb and then it's going to begin execute function report state of affairs steps.

SQL Server 2008 Interview Questions
Question 3. What Is Support, Env.Rb And Hooks.Rb ?

Answer :

Support is a foder in which we can setup cucumber associated aid.
Env.Rb document will be used to load the specified libraries for cucumber situation execution
hooks.Rb we will upload hooks like before, after, beforeStep and afterStep hooks.
Question 4. What Is Profile In Cucumber?

Answer :

We can create Cucumber profiles to run particular capabilities and step definitions

We can use following command to execute a cucumber profile

cucumber functions -p <profile_name>

Ex: cucumber capabilities -p regression

SQL Server 2008 Tutorial
Question 5. What Are Before, After, Beforestep And Afterstep Hooks?

Answer :

Before: execute earlier than the feature report execution

After: executes after the feature document execution

BeforeStep: executes earlier than the every step execution

AfterStep: executes after the every step execution

Agile Testing Interview Questions
Question 6. What Are Cucumber Tags? Why We Use The Tags?

Answer :

cucumber tags used to filter out the situations. We can tag the scenarios and we can execute the scenarios primarily based on tags, We can add tags to situations with @ We can use following command to execute a cucumber tagged scenarios.

Cucumber capabilities -t @<tag_name>

Ex: cucumber functions -t @take a look at

Question 7. What Is Cucumber Dry Run?

Answer :

Cucumber dry run is used to bring together cucumber characteristic files and stepDefinitions. If there may be any compilations mistakes it will show when we use dry run

Ex: Cucumber capabilities –dry-run

Agile Testing Tutorial Selenium Interview Questions
Question eight. What Is Scenario Outline?

Answer :

Scenario outline is used to execute the same state of affairs with extraordinary test statistics.

Question nine. Is It Mandatory To Use The Keywords While Writing Scenario Steps ?

Answer :

No it isn't always mandatory to used key phrases while writing situation steps.

We can write the scenario steps like the following with out the usage of key phrases

* I am on the landed web page

SSIS(SQL Server Integration Services) Interview Questions
Question 10. How To Generate Cucumber Execution Reports?

Answer :

We can use the subsequent command to generate html reviews.

–layout html –out report.Html –layout pretty.

Selenium Tutorial
Question eleven. How To Run A Particular Scenario From A Feature File ?

Answer :

We can run particular scenario from a characteristic record by using giving the situation line variety

Ex: cucumber capabilities/take a look at.Feature:21

SSRS(SQL Server Reporting Services) Interview Questions
Question 12. What Is Cucumber And What Are The Advantages Of Cucumber?

Answer :

To run practical assessments written in a plain textual content Cucumber device is used. It is written in a Ruby programming language.

Advantages of Cucumber:

You can inolve business stakeholders who can't code
End person experience is priority
High code reuse
SQL Server 2008 Interview Questions
Question 13. What Are The 2 Files Required To Execute A Cucumber Test Scenario?

Answer :

The 2 files required to execute a Cucumber take a look at state of affairs are

Features
Step Definition
Java Tutorial
Question 14. What Is Feature File In Cucumber? What Does Feature File Consist Of ?

Answer :

Feature report in cucumber include parameters or situations required for executing code, they're:

Feature
Scenario
Scenario Outline
Given
When
Then
Question 15. Give An Example Of Behaviour Driven Test In Plain Text?

Answer :

Feature: Visit XYZ web page in abc.Com

Scenario : Visit abc.Com

Given: I am on abc.Com

When: I click on XYZ page

Then: I should see ABC page

SQL Server Management Studio Interview Questions
Question 16. Explain What Is Scenario Outline In Feature File?

Answer :

Scenario Outline: Same state of affairs can be completed for multiple units of data the usage of state of affairs define. The statistics is provided via a tabular structure separated through (I I).

JUnit Tutorial
Question 17. What Is Step Definition In Cucumber?

Answer :

A step definition is the real code implementation of the function mentioned in feature file.

Java Interview Questions
Question 18. Give The Example For Step Definition Using “given” Function?

Answer :

For instance to make tourist visit the web page “wisdomjobs” the command we use for given:

Given (/^ I am on www.Wisdomjobs.Com$/) do

Browser.Goto “http://www.Wisdomjobs.Com”

give up – This will go to www.Wisdomjobs.Com

Agile Testing Interview Questions
Question 19. What Are The Difference Between Jbehave And Cucumber?

Answer :

Although Cucumber and Jbehave are intended for the equal reason, reputation assessments are completely distinctive frameworks
Jbehave is Java based totally and Cucumber is Ruby based
Jbehave are based totally on stories at the same time as Cucumber is based totally on functions.
Cucumber Tutorial
Question 20. Explain What Is Test Harness?

Answer :

A check harness for cucumber and rspec permits for keeping apart responsibility among putting in the context and interacting with the browser and cleaning up the step definition files.

Automation Testing Interview Questions
Question 21. Explain When To Use Rspec And When To Use Cucumber?

Answer :

Rspec is used for Unit Testing.
Cucumber is used behaviour pushed improvement. Cucumber may be used for System and Integration Tests.
Question 22. What Is The Language Used For Expressing Scenario In Feature File ?

Answer :

Gherkin language is used to express state of affairs in characteristic documents and ruby files containing unobtrusive automation for the steps in eventualities.

Agile Methodology Tutorial
Question 23. Explain What Is Regular Expressions?

Answer :

A normal expression is a pattern describing a certain amount of text. The most fundamental everyday expression includes a unmarried literal character.

JUnit Interview Questions
Question 24. Explain What Is Bdd (behaviour Driven Development) ?

Answer :

BDD or Behaviour pushed improvement is a manner of growing software program based totally on TDD (Test Driven Development) which focusses on behavioural specification of software program devices.

Selenium Interview Questions
Question 25. What Softare Do You Need To Run A Cucumber Web Test?

Answer :

Ruby and its Development Kit
Cucumber
IDE like ActiveState
Watir ( To simulate browser)
Ansicon and rspec (if required)

Question 26. What Does A Features/ Support File Contains?

Answer :

Features/ support record carries supporting ruby code. Files in support load before those in step_definitions, which may be useful for surroundings configuration.

Sql Server Dba Interview Questions
Question 27. What Is Bdd Framework.What Is The Benefit Of Bdd In Selenium ?

Answer :

BDD is turning into extensively familiar practice in agile software improvement, and Cucumber-JVM is a mainstream tool used to put in force this practice in Java. Cucumber-JVM is primarily based on Cucumber framework, extensively utilized in Ruby on Rails world in addition to in Java and .Net.

Cucumber-JVM lets in developers, QA, and non-technical or commercial enterprise individuals to write functions and scenarios in a undeniable text file the use of Gherkin language with minimum regulations about grammar in an ordinary Given, When, and Then structure.

The feature document is then supported by means of a step definition record, which implements computerized steps to execute the eventualities written in a characteristic report. Apart from testing APIs with Cucumber-JVM, we also can take a look at UI stage exams by means of combining Selenium WebDriver.

SSIS(SQL Server Integration Services) Interview Questions




CFG