Interview Questions.

Top 100+ Chef (software) Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Chef (software) Interview Questions And Answers

Question 1. What Is A Resource?

Answer :

A aid represents a chunk of infrastructure and its favored nation, consisting of a package deal that need to be set up, a service that have to be running, or a document that must be generated.

Question 2. What Is A Recipe?

Answer :

A recipe is a collection of resources that describes a selected configuration or coverage. A recipe describes the entirety this is required to configure part of a system. Recipes do things inclusive of:

Install and configure software program additives.
Manage documents.
Deploy applications.
Execute different recipes.
Linux Interview Questions
Question 3. What Happens When You Don’t Specify A Resource’s Action?

Answer :

When you don’t specify a aid’s motion, Chef applies the default movement.

Question 4. Write A Service Resource That Stops And Then Disables The Httpd Service From Starting When The System Boots?

Answer :

Service ‘httpd’ do
Action [: stop: disable]
End
Linux Tutorial
Question 5. How Does A Cookbook Differ From A Recipe?

Answer :

A recipe is a group of assets, and normally configures a software program package or some piece of infrastructure. A cookbook organizations together recipes and other records in a way that is more practicable than having simply recipes alone.

For example, on this lesson you used a template useful resource to manage your HTML home page from an outside report. The recipe stated the configuration coverage for your net web site, and the template file contained the statistics. You used a cookbook to bundle both parts up into a single unit that you may later installation.

Windows ninety five Interview Questions
Question 6. How Does Chef-observe Differ From Chef-customer?

Answer :

Chef-practice observe a single recipe; chef-customer applies a cookbook.

For getting to know functions, we had you start out with chef-observe as it facilitates you understand the fundamentals quickly. In exercise, chef-observe is beneficial whilst you want to fast take a look at some thing out. But for production purposes, you generally run chef-patron to apply one or more cookbooks.

Question 7. What’s The Run-list?

Answer :

The run-list helps you to specify which recipes to run, and the order wherein to run them. The run-listing is essential for if you have multiple cookbooks, and the order wherein they run matters.

Windows 10 Tutorial Mac OS X Deployment Interview Questions
Question eight. What Are The Two Ways To Set Up A Chef Server?

Answer :

Install an instance on your very own infrastructure.
Use hosted Chef.
Question 9. What’s The Role Of The Starter Kit?

Answer :

The Starter Kit affords certificate and other documents that permit you to securely speak with the Chef server.

Mac OS X TroubleShooting Interview Questions
Question 10. What Is A Node?

Answer :

A node represents a server and is generally a virtual machine, container example, or physical server – basically any compute aid for your infrastructure that’s managed by means of Chef.

Question 11. What Information Do You Need To In Order To Bootstrap?

Answer :

You want:

Your node’s host name or public IP address.
A person call and password you could go online on your node with.
Alternatively, you could use key-based authentication in preference to supplying a person call and password.
IBM AIX Interview Questions
Question 12. What Happens During The Bootstrap Process?

Answer :

During the bootstrap process, the node downloads and installs chef-patron, registers itself with the Chef server, and does an preliminary take a look at in. During this check in, the node applies any cookbooks which are a part of its run-listing.

Linux Interview Questions
Question thirteen. Which Of The Following Lets You Verify That Your Node Has Successfully Bootstrapped?

Answer :

The Chef control console.
Knife node listing
Knife node show
You can use all three of these strategies.
Question 14. What Is The Command You Use To Upload A Cookbook To The Chef Server?

Answer :

Knife cookbook add.

Question 15. How Do You Apply An Updated Cookbook To Your Node?

Answer :

We noted two methods.

Run knife Ssh from your notebook.

SSH without delay into your server and run chef-consumer.

You also can run chef-purchaser as a daemon, or service, to check in with the Chef server on a normal c language, say each 15 or half-hour.

Update your Apache cookbook to display your node’s host name, platform, general established memory, and variety of CPUs further to its FQDN on the house page.

Update index.Html.Erb like this.

<html>

<body>

<h1>whats up from <%= node [‘fqdn’] %>< /h1>

<pre>

<%= node [‘hostname’] %>

<%= node [‘platform’] %> – <%= node[‘platform_version’] %>

<%= node [‘memory’][‘total’] %> RAM

<%= node [‘cpu’][‘total’] %> CPUs

</pre>

</body>

</html>

Then upload your cookbook and run it in your node.

IBM AIX 7 Administration Interview Questions
Question 16. What Would You Set Your Cookbook’s Version To Once It’s Ready To Use In Production?

Answer :

According to Semantic Versioning, you need to set your cookbook’s model wide variety to at least one.0.0 at the factor it’s ready to apply in production.

Question 17. Create A Second Node And Apply The Awesome Customers Cookbook To It. How Long Does It Take?

Answer :

You already carried out most of the people of the duties which you need. You wrote the outstanding customers cookbook, uploaded it and its dependent cookbooks to the Chef server, applied the fantastic customers cookbook for your node, and validated that everything’s running.

All you need to do now could be:

Bring up a second Red Hat Enterprise Linux or Centos node.
Copy your secret key document for your 2d node.
Bootstrap your node the same manner as earlier than. Because you include the amazing customers cookbook on your run-listing, your node will follow that cookbook at some stage in the bootstrap manner.
The end result is a 2d node that’s configured identically to the primary one. The technique must take far much less time because you already did most of the paintings.
Now when you fix an issue or add a new characteristic, you’ll be capable of deploy and affirm your replace an awful lot greater fast!
Windows 7 Interview Questions
Question 18. What’s The Value Of Local Development Using Test Kitchen?

Answer :

Local improvement with Test Kitchen:

Enables you to apply a diffusion of virtualization carriers that create digital system or field instances locally for your notebook or inside the cloud.
Enables you to run your cookbooks on servers that resemble the ones that you use in production.
Speeds up the development cycle through routinely provisioning and tearing down brief times, resolving cookbook dependencies, and applying your cookbooks in your times.
Windows 95 Interview Questions




CFG