Interview Questions.

Top 100+ Biztalk Schema Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Biztalk Schema Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Purpose Of A Document Schema?

Answer :

The schema is essentially a contract of your message and defines it. The XML Schema definition (XSD) language defines the shape of an XML instance message, and that is the supposed reason of XSD, such schemas use XSD in a trustworthy manner.

The schema is essentially a agreement of your message and defines it. The XML Schema definition (XSD) language defines the structure of an XML instance message, and this is the intended reason of XSD, such schemas use XSD in a honest manner.

Question 2. What Is The Purpose Of A Property Schema?

Answer :

Property schema is a special kind of schema, now not created to describe messages.
Instead it describes context properties.
It includes best toddler node underneath a root node.
MSBI Interview Questions
Question three. What Is The Purpose Of An Envelope Schema?

Answer :

An envelope schema is a special sort of XML schema.
Envelope schemas are used to outline the shape of XML envelopes, which can be used to wrap one or greater XML business files right into a unmarried XML instance message.
When you define an XML schema to be an envelope schema, multiple extra property settings are required, depending on such factors as whether or not there's a couple of root document defined within the envelope schema.
Question four. What Is The Purpose Of A Flat File Schema?

Answer :

A flat document schema defines the shape of a class of instance messages that use a flat record format, either delimited or positional or some mixture thereof.
Because the native semantic abilities of XSD do now not accommodate all the requirements for defining the structure of flat file example messages—which include the various varieties of delimiters that might be used for specific records and fields inside the flat document.
BizTalk Server uses the annotation competencies of XSD to store this more statistics within an XSD schema.
BizTalk Server defines a rich set of particular annotation tags that may be used to keep all the required extra records.
Testing Tools Tutorial
Question five. What Is The Target Namespace For Schema?

Answer :

Target Namespace is to schema what a namespace is to .Net Object and root node as a class call.

Testing Tools Interview Questions
Question 6. Is It Possible To Create A Custom Data Type And Use It In A Schema?

Answer :

Yes, it's viable to create custom information sorts and it is able to be used throughout the schema. 

Question 7. Can Schema Have Two Nodes With The Same Name And Different Data Types?

Answer :

Yes, as long as they may be not inside the same scope.

Microsoft Azure Tutorial SSIS(SQL Server Integration Services) Interview Questions
Question 8. Can Schema Have Multiple Root Nodes?

Answer :

Yes, a schema (XSD) can have multiple root nodes.
In case you have a schema with multiple root nodes you will turn out to be with a couple of message types declared in BizTalk,one for each root node.
So while you want to create a message you'll want to specify exactly which message type you are going to use! 
Question nine. Is It Possible To Include And Import In A Single Schema?

Answer :

Yes, it's miles viable, both are the methods to utilize already present schema.
The most effective situation is the schema which is included have to have equal TargetNamespace or no namespace.
BizTalk Admin Interview Questions
Question 10. By Default, What Is The Data Type Of Elements In A Schema?

Answer :

xs:string

Windows Presentation Foundation(WPF) Tutorial
Question 11. What Is The Difference Between Group Max Occurs, Group Min Occurs And Max Occurs, Min Occurs?

Answer :

These are all node homes.

Group Max Occurs: Specifies the maximum variety of times that to the underlying organization content material of the chosen All Group node can occur.

Group Min Occurs: Specifies the minimal number of times that the underlying organization content of the selected All Group node can occur.

Max Occurs: Specifies the maximum number of instances that the detail corresponding to the chosen Record node can arise.

Min Occurs:  Specifies the minimum number of instances that the element corresponding to the selected Record node can occur.

Microsoft Azure Interview Questions
Question 12. What Is Block Default Property Used For?

Answer :

Use the Block Default property to save you or restriction the varieties of derivatives that can be used in instance messages for all statistics sorts defined by way of the schema being edited.

MSBI Interview Questions
Question 13. What Is A Canonical Schema?

Answer :

A canonical schema is a layout sample, that is carried out within a provider oriented paradigm, and within BizTalk server context establish the loose coupling between systems.
Through acting the transformation of messages from one system to canonical schema and from the canonical schema to message of every other gadget, systems haven't any direct relation with each different.
The canonical schema also can be regarded as an internal schema in BizTalk and useful resource you in structuring your answer thru excellent exercise of making separate projects for maps, orchestrations, internal and outside schemas. Another benefit of the use of a canonical schema is that it reduces the wide variety of transformations you need.
If you need a to map a few varieties of inbound message coming from extraordinary events to a few outbound messages, you may create a map in your canonical schema for every inbound schema and then a map out of your canonical schema to each outbound schema.
If for instance you have 3 forms of incoming that desires to be mapped to three varieties of outgoing messages you may simplest need to construct and maintain six maps as opposed to nine.
Java XML Tutorial
Question 14. What Is The Correlation Property Schema?

Answer :

Correlation sorts outline a hard and fast of homes on which you'll be correlating messages.
These can be any homes which have been previously defined in a property schema and deployed with some BizTalk Project together with "machine" properties deployed with the GlobalPropertySchemas  that's established as a part of the bottom BizTalk deploy.
A correlation set defines a hard and fast of houses and values for these residences that a message should incorporate to be processed by using a selected orchestration.
Question 15. Difference Between Flat File Schema And Xml Schema?

Answer :

A flat record schema defines the shape of a category of example messages that use a flat file layout, both delimited or positional or some aggregate thereof.
Because the native semantic skills of XSD do no longer accommodate all of the necessities for outlining the shape of flat report instance messages.
Along with the various kinds of delimiters that is probably used for one of a kind information and fields inside the flat file—BizTalk Server uses the annotation talents of XSD to keep this greater information within an XSD schema.
BizTalk Server defines a rich set of specific annotation tags that can be used to save all of the required additional data.
Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) Interview Questions
Question 16. Can We Have Schema Without A Targetnamespace? What Will Be Its Message Type?

Answer :

Yes, we are able to have a schema without target namespace and it's message kind will be the Root node.

DocumentDB Tutorial
Question 17. Which Property Is Only Available For The Flat File Schema?

Answer :

Custom Date/time assets is simplest available for flat file schema.

Windows Presentation Foundation(WPF) Interview Questions
Question 18. What Is The Message?

Answer :

Each message in BizTalk Server is considered a multi-component message and is made from 0 or extra parts.
Each message with one or greater components has any such elements recognized as the frame element.
Each element consists of a binary chew of information that can constitute an XML document, a flat report, a serialized .NET elegance, or other binary stream of records.
You use the body part of the message to pick out the sort of the message that can be used for routing.
Testing Tools Interview Questions
Question 19. What Is The Difference Between Biztalk (schema) Editor And Biztalk Schema Generator?

Answer :

BizTalk Editor resides inside the Microsoft Visual Studio shell. Some of the functionality inside BizTalk Editor relies upon existing user interface factors inside the Visual Studio shell
BizTalk can mechanically create the schema from DTD, properly fashioned XML, XDR. To try this schema generator is used.
XML DOM Tutorial
Question 20. How Is Schema Generator Invoked?

Answer :

Right click the mission in Solution Explorer and pick out Add Generated Items --> Generate Schemas.

Java XML Interview Questions
Question 21. What Is Installwfx.Vbs Script?

Answer :

It is a script which when run installs the BizTalk Schema Generator.
It is used whilst generating schema from present items. It's likely to get errors first time or after updates "WFX to XSD Schema era module is not established".
Then this script may be used to put in the schema generator.
Question 22. Can "edi" Be A Part Of Namespace?

Answer :

It may be however it ought to be averted inside the projects that uses BizTalk EDI engine as during run time there can be conflicts with this and expected outcomes might not be visible.

XSD Tutorial
Question 23. Is It Possible To Promote Xml Record Of Complexcontent ?

Answer :

No. To sell XML file its ContentType property have to be set SimpleContent.

DocumentDB Interview Questions
Question 24. What Is The Maximum Length Allowed For Promoted Properties?

Answer :

255 characters

SSIS(SQL Server Integration Services) Interview Questions
Question 25. What Is The Maximum Length Allowed For Distinguished Fields?

Answer :

It may be of any length, no limits.

Question 26. How To Create An Xpath Alias To A Field Which Can Be Used In Decision Making In Orchestration?

Answer :

Distinguished subject  is a XPath alias to the field.To create it , proper click on the detail-->Promote-->Show promotion-->Add

Advanced C# Interview Questions
Question 27. What Is < Any > Element?

Answer :

An < Any > element in a schema designates a specific area inside the schema where new factors or attributes may be introduced.
When BizTalk uses the schema to manner a message containing unknown factors or attributes inside the precise place, the schema will still keep in mind the message valid.
BizTalk Admin Interview Questions
Question 28. What Is The Root Node?

Answer :

It's a node inside a BizTalk Server schema that represents the outermost XML element inside the business document special with the aid of the schema.

Question 29. How Biztalk Engine Identifies A Unique Schema?

Answer :

BizTalk uses a combination of namespace#rootnode to define the schema type of a message, thereby creating a MessageType specific.
In other phrases, BizTalk uses this aggregate to perceive and remedy schemas references.
Biztalk Server Interview Questions
Question 30. How Biztalk Engine Performs A Validation Of An Instance Of The Message Against The Schema?

Answer :

By default, BizTalk Server will study only the namespace and the root node name of a message to become aware of and validate the schema, and will not come across extra factors inside the message frame.
To carry out a deep validation of a message layout, you need to create a Custom Pipeline with the XML Disassembler issue
Question 31. What Are Encoding Options Available Used By Biztalk When Creating Schema?

Answer :

There are diverse alternatives however BizTalk always makes use of UTF-16 encoding for his or her schemas




CFG