Interview Questions.

Top 100+ Biztalk Application Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Biztalk Application Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Messagebox?

Answer :

MessageBox is a SQL server database at the side of messaging agent.

Question 2. What Is The Purpose Of Messagebox?

Answer :

Store all messages and context obtained. 
Stores all subscriptions. 
Stores all Host Queues.
MSBI Interview Questions
Question 3. What Happens To The Messages Coming Into Messagebox?

Answer :

Checking the subscription desk is the First issue whilst messages come in MessageBox and a replica of the message is sent to the subscriber.

Question four. How Does Messagebox Treats Messages Without Subscriber?

Answer :

The message is suspended whilst there are not any subscribers discovered for it.

VB.NET Tutorial
Question 5. How Many Receive Locations Can A Single Receive Port Have?

Answer :

Receive port may have any quantity of receive vicinity.

VB.NET Interview Questions
Question 6. How Many Types Of Subscription In Biztalk?

Answer :

Two types of subscription:

Activation 
Instance
Instance subscriptions are removed from the message box at the same time as Activation subscriptions stay active as long as the orchestration or ship port is enlisted.

Question 7. Is It Possible To Have Various Ports With The Same Name In Two Applications?

Answer :

No. The names of the diverse ports ought to be unique, not just inner an Application but for the whole  BizTalk group.

ASP.NET Tutorial ASP.NET Interview Questions
Question eight. In Which State Can A Send Port Does Not Subscribe To A Message?

Answer :

In Unlisted country send port does now not join any messages and no messages may be despatched via the port.

Question nine. What Could Be The Reason For Having Multiple Receive Locations Inside One Receive Port?

Answer :

The reason for having multiple acquire places internal one Receive port is to have the capacity to acquire distinct messages from extraordinary locations and having BizTalk deal with them as if they were obtained from the equal location and/or had the same message kind.

Microsoft Dynamics CRM Interview Questions
Question 10. How Can We Check What's Going On Inside Biztalk Server?

Answer :

The organization hub offers the consumer an overview of what's currently going on inner BizTalk.

Microsoft Dynamics CRM Tutorial
Question eleven. Can A Send Group Be A Part Of Multiple Send Group?

Answer :

No only static send ports can be a part of ship group.

BizTalk Admin Interview Questions
Question 12. Ordered Delivery On Send Port Has Serious Performance Impact, Why?

Answer :

Because most effective one thread can post messages via the port and each message has to anticipate messages through the port and each message has to anticipate the message before it may be processed.

MSBI Interview Questions
Question 13. Ordered Delivery Does Not Have An Effect Even After It Is Set, When This Might Happen?

Answer :

When again up shipping is also implemented.

Question 14. Can A Message In A Messagebox Be Changed?

Answer :

Messages in BizTalk are immutable after constructed and the message is considered built after it's miles located into the MessageBoxDatabase.

Question 15. What Happens When We Run Msi Package?

Answer :

When we run MSI programs, it will sign up the software with Windows Operating System and then load any related assemblies within the Global Assembly Cache.

Windows CE .NET Interview Questions
Question 16. In How Many Ways Can We Do The Biztalk Application Deployment?

Answer :

BizTalk Application deployment may be finished the use of the subsequent: 

Deploying from Visual Studio 
Building a Microsoft Installer (MSI) bundle that may be exported or imported between environments.
Using command line-based totally equipment consisting of MSBuild and BtsTask. 
Using network frameworks, together with BizTalk Deployment Framework and NANT.
Question 17. How It's Possible To Work With Several Pipelines As Soon As New Application Is Created?

Answer :

BizTalk.System is already referenced in all new packages, as a result of this we are able to paintings with several pipelines as quickly as a brand new software is created.

Biztalk Server Interview Questions
Question 18. What Happens To Message When All Subscribers Have Received Their Message?

Answer :

BizTalk will now not want to maintain on the message and the message can be eliminated from BizTalk.

VB.NET Interview Questions
Question 19. What Can Be Done To Avoid Loss Of Messages In A Scenario Where We Know Beforehand Unavailability Of The Destination System, But Source System Is Publishing Messages?

Answer :

In this situation we can prevent the ship port bound to the destination gadget.

This way the messages will lie in a queue inner Messagebox. Subsequently, we are able to start the send port when the destination machine is available.

Question 20. When Do Error Report Properties Get Promoted?

Answer :

When Failed message routing is enabled and if an blunders takes place on the port, then the message may have all the ordinary context properties unprompted and as an alternative have some error-precise context houses promoted - all inside the ErrorReport Namespace e.G. ErrorReport.ErrorType, ErrorReport.ReceivePortName etc.

Sql Server Dba Interview Questions
Question 21. Which Is The First Step To Enable Subscription?

Answer :

A filter on the send port is step one to enable subscriptions in BizTalk.

Question 22. Can Application Be In Start State When Host Is Offline?

Answer :

Yes. But this utility will not characteristic nicely.

Question 23. When Don't Filters On Send Port Apply?

Answer :

If a ship port is without delay bound to an orchestration port,then filters do no longer follow.

Asp Dot Net Mvc four Interview Questions
Question 24. How To Apply Maps On Send Port Group?

Answer :

Maps can't be carried out to Send Port Group.

ASP.NET Interview Questions




CFG