Interview Questions.

Top 100+ Apple Technical Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Apple Technical Interview Questions And Answers

Question 1. Explain Popular Apps Of Iphone?

Answer :

Face e-book-Social networkingDoodle Buddy-drawingPandora Radio-radio on our iPhone Yelp-restaurant reviews.

Question 2. What Could Be Performance Hits For Searching On Local Computer I.E. If You Are Searching Computer For Content What Are The Parameters You Will Consider For Performance?

Answer :

I suppose we want to reflect onconsideration on filesystems and different OS additives.Not the entirety in pc is applied the use of hast table.In case of highlight in case you see wiki the underlying statistics shape is B bushes.Think in that path what aspect other than B bushes could be a overall performance hit.Hint: reflect onconsideration on filesystems.

Akamai Technologies Interview Questions
Question three. Explain Iphone Architecture?

Answer :

It is similar to MacOS X architecture It acts as an intermediary among the iPhone and iPod hardware an the performing packages on the screen The person created applications in no way engage directly with an appropriate drivers, which protects the person packages from adjustments to the hardware.

Question four. Explain Differentiate Between Google Search And Local Computer Search?

Answer :

google seek is international serach engine based totally on out facet data,local laptop seek is with in computer area data or statistics seek.

Question five. Please Explain The Difference Between Shallow Copy And Deep Copy?

Answer :

Shallow copy is also referred to as deal with copy. In this process you most effective copy cope with not real facts while in deep replica you replica statistics. Suppose there are  objects A and B. A is pointing to a extraordinary array whilst B is pointing to specific array.

Now what I will do is following to do shallow reproduction.

?Char *A = 'a','b','c';?Char *B ='x','y','z';?B = A;

?Now B is pointing is at identical place in which A pointer is pointing.Both A and B in this situation sharing identical information. If exchange is made both gets altered value of records.Advantage is that coping technique may be very fast and is impartial of size of array.

While in deep replica information is likewise copied. This procedure is gradual however Both A and B have their own copies and changes made to any reproduction, other will copy will now not be affected.

Infosys Technical Interview Questions
Question 6. How To Test Ios Simulator? Or How Would You Test An Android Simulator? Note: The Questions Asks For How Would You Test The Simulator Itself And Not Applications?

Answer :

Two techniques ought to be carried out. First, the simulator have to conform to the machine specification for the hardware. Every preparation that retires must behave exactly because the hardware expects, together with every result, and each manipulate register. Unit assessments can be written for those person cases and used to hold the simulator. Next, real international applications and programs need to be ported to run on the simulator. Instrumentation code may be added to offer some form of checksum section to make certain that the simulator is outputting effects similar to hardware.

Question 7. Explain The Requirements For Developing Iphone Apps?

Answer :

Mac OS 10.5/10.6 iPhone SDK (Software Development Kit three.Zero/four.Zero). 

IPhone SDK includes:

IDE to broaden iPhone Apps is XCode(This device is inbuilt in iPhone SDK)
Interface Builder This is used to design GUI of Apps(Inbuilt function of iPhone SDK)
Instruments This is used to check any memory leaks in our apps (Inbuilt in SDK)
Simulator This is used to test our apps before deploying into actual tool.
Aricent Technologies Technical Interview Questions
Question 8. What Is B Trees And Its Applications?

Answer :

A B-tree is simply another tree records structure commonly used inside document structures and databases. Common file structures that use B-timber are HFS+ (OSX), ext4 (Linux) and NTFS (Windows).

Question 9. Define About The Applications That Can Be Used With Iphone?

Answer :

Technology, Entertainment and Design(TED): 

Allows to look at and listen to international's maximum fascinating humans have to say, all at the iPhone.

Market Watch: 

Breaking news about the investments may be seen. To achieve this, open the Stocks app and rotate.

Trends: 

Latest runway shows, films from Vogue's fashion library, reviews, extraordinary birthday celebration pictures, fashion news updates may be seen on Style.Com.

C and C++ Interview Questions
Question 10. How To Design Spotlight Search Feature In Mac Os?

Answer :

B-tree or Hash Table

Question eleven. Where Can You Test Apple Iphone Apps If You Do Not Have The Device?

Answer :

iOS Simulator can be used to test cellular programs. Xcode device that comes at the side of iOS SDK consists of Xcode IDE as well as the iOS Simulator. Xcode also includes all required gear and frameworks for building iOS apps. However, it is strongly encouraged to test the app on the real tool before publishing it.

IGate Technical Interview Questions
Question 12. Do You Know Which Sorting Algo You Would Like To Implement As Unix Library And Why?

Answer :

I assume more than the answer, the reason would be critical. Quick sort as an example is crucial due to the fact its common runtime is O(nlog(n)) and in maximum instances its higher than other logarithmic algorithms ( Merge Sort and Heap Sort ). I might ask him though, why would you need to stop at enforcing just one set of rules. How about an API that could use sort primarily based on input length ( strategy design sample ); because for one-of-a-kind values of n one of a kind sorting algorithms may be usefule.

Akamai Technologies Interview Questions
Question thirteen. Explain Which Json Framework Is Supported By Ios?

Answer :

SBJson framework is supported via iOS. It is a JSON parser and generator for Objective-C. SBJson affords bendy APIs and further control that makes JSON coping with less difficult.

Question 14. How To Parse A Phone Number From A Huge Database Of A N Billion Webpages In 30 Minutes?

Answer :

The numbers do have sematic which means, eg: region. Hence, if the database is sent, that enables. Additionally, the DB must be stored in a N-nary seek tree where N is big, reducing the height of the tree considerably.

Question 15. Explain Does Ios Support Multitasking?

Answer :

iOS 4 and above supports multi-tasking and lets in apps to stay in the background till they may be released again or till they're terminated.

VMware Interview Questions
Question 16. Designed A Similar Api Like Malloc, Which Has A Similar Functionality. How Do You Test The Api?

Answer :

 Give a completely big length(one thousand million) and check if its able to allocate
 Provide wide variety values 1,3,0,100
 Give a man or woman in length to api
 GIve blank areas
 NUll cost for length field in api
 Call the api from a couple of sessions
Question 17. Explain Fast Enumeration?

Answer :

Fast enumeration is a language function that permits you to enumerate over the contents of a collection. (Your code will even run quicker because the internal implementation reduces message send overhead and will increase pipelining capability.)

Wipro Aptitude Interview Questions
Question 18. Suppose If There Are Two Threads In Your App - T1 And T2. T2 Has High Priority. However, For Some Reason The Priority Decreases Automatically. What Could Be The Reason? How Will You Debug It? How Will You Fix It So That Pririty Stays The Same, No Matter What?

Answer :

Poll after a few regular time If T1 has priority p usually set T2 priority lesser then T1 that is p+1.

Infosys Technical Interview Questions
Question 19. The Producers Write Elements To A Ring Buffer(constant Size) While The Consumers Access Elements From It. Implement A Write And A Read Function Using A Producer Pointer And Consumer Pointer. The Consumer Pointer Cannot Surpass The Producer Pointer And When The Producer Pointer Reaches Where It Starts Again, It Stops?

Answer :

How approximately this? For multithreading, placed mutex in write

template<typename T>

magnificence writeandread

public:

writeandread(T* s, int n):begin(s), writePtr(s),readPtr(s), maxbytes(n), numofeles(zero) 

T* getStartPtr()return start;

T* getwritePtr()return writePtr;

T* getreadPtr()return readPtr;

bool write(T* input, int n);

T* read(int n);

non-public:

T* start, *writePtr, *readPtr;

size_t maxbytes, numofeles;

;

template<typename T>

bool writeandread<T>::write(T* enter, int n)

if (input == NULL && n > zero)

go back fake;

if (maxbytes-numofeles < n*sizeof(T)/sizeof(char))

go back false;

numofeles += n*sizeof(T)/sizeof(char);

for (int i = zero; i < n; ++i)

*writePtr = *input;

++writePtr;

++enter;

go back genuine;

template<typename T>

T* writeandread<T>::read(int n)

if (n <= 0)

return NULL;

T* res = (T*) malloc(n);

T* t = res;

int remember = 0;

whilst (writePtr != readPtr)

*t = *readPtr;

++t;

readPtr += sizeof(T);

++depend;

if (be counted < n)

readPtr = start;

return res;

Question 20. Explain Why Iphone Apps Are Popular?

Answer :

Give our business a whole new way of transacting business for millions of users. IPhones are the market leaders in the smart phone segment. The iPhone has become a great device to surf the internet, play games, interact with social networks and transact business.

Google Interview Questions
Question 21. Explain Iphone?

Answer :

IPhone is a combination of internet and multimedia enabled smart phone developed by Apple Inc.IPhone functions as a camera phone, including text messaging, and visual voice mail iPhone is a portable media player that resembles a video iPod It has user interface that is built around the multi-touch screen including virtual keyboard.App Store , which launched in the mid 2008 has over 1,00,000 applications with functionalities including games, references, GPS navigation, advertising, television shows, films, reference, celebrities.

Question 22. Tell Me How Many Bytes We Can Send To Apple Push Notification Server?

Answer :

256 bytes.

Question 23. Explain Iphone Os?

Answer :

iPhone OS runs on iPhone and iPod touch devices.Hardware devices are managed by iPhone OS and provides the technologies needed for implementing native applications on the phone.The OS ships with several system applications such as Mail, Safari, Phone, which provide standard services to the user.

TCS Aptitude Interview Questions
Question 24. Explain Iphone Application Development?

Answer :

In 2007, Apple entered the cellular phone business with the introduction of the iPhone, a multi-touch display cell phone, which also includes the features of iPod.

Aricent Technologies Technical Interview Questions
Question 25. Explain Iphone Sdk?

Answer :

iPhone SDK is available with tools and interfaces needed for developing, installing and running custom native applications. Native applications are built using the iPhone OS's system frameworks and Objective-C language and run directly on iPhone OS.Native applications are installed physically on a device and can run in presence or absence of network connection.

Question 26. Tell Me Does Multitasking Support Is Available From Which Version?

Answer :

iOS 4.0.

Question 27. Explain Sensors In Iphone?

Answer :

The proximity sensor immediately turns off the display when the iPhone is lifted to ear. With this sensor the power is saved and accidental dialing is prevented. The display is automatically brightens the iPhone by the ambient light sensor when the sunlight or bright rooms and dims in darker places.

C and C++ Interview Questions
Question 28. Explain Frame And Bounds?

Answer :

The frame of a view is the rectangle, expressed as a location (x,y) and size (width,height) relative to the superview it is contained within. The bounds of a view is the rectangle, expressed as a location (x,y) and size (width,height) relative to its own coordinate system (0,0).

Question 29. Define The Features Of Iphone 3gs?

Answer :

Video: Videos can be edited, shared. High quality VGA video can be shot in portrait or landscape.

3 Megapixel Camera:

Still photos with greater quality can be taken

Voice control:

It recognizes the names in contacts and recognizes the music on iPod.

Compass:

iPhone 3GS has built-in digital compass, used to point the way.

Internet Tethering: Internet surfing can be done from anywhere. A 3G connection can be shared on Iphon3 with Mac notebook or laptop.

Question 30. Explain An Iphone App?

Answer :

An iPhone app is a program that runs on our iPhone/iPod Touch. It enables us to accomplish a certain task. They could be utility apps, games, enterprise apps, entertainment apps, apps to access our bank account etc.

Question 31. Explain Iphone Reference Library?

Answer :

iPhone reference library is a set of reference documents for iPhone OS .It can be downloaded by subscribing to the iPhone OS Library doc set.Select Help>Documentation from Xcode, and click on the subscribe button subsequent to the iPhone OS Library doc set, which appears inside the left column.

Question 32. Explain Struct?

Answer :

A struct is a special C records kind that encapsulates other portions of facts into a unmarried cohesive unit. Like an item, but constructed into C.

Question 33. Define The Location Services?

Answer :

Applications inclusive of Maps, digicam and compass are allowed to use the information from cellular, Wi-Fi and Global Positioning System networks for determining the approximate places.The location is displayed at the display, using a blue marker.

IGate Technical Interview Questions
Question 34. Explain The Functionality Of Accelerometer Of An Iphone?

Answer :

iPhone responds to movement the use of a built-in accelerometer.The accelerometer detects the movement and changes the show as a result, at the time of rotating iPhone from portrait to panorama.




CFG