Interview Questions.

Top 100+ Advanced Dot Net Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Advanced Dot Net Interview Questions And Answers

Question 1. What Is .Net?

Answer :

NET is an vital part of many applications going for walks on Windows and gives not unusual functionality for the ones packages to run. This down load is for people who need .NET to run an utility on their pc. For builders, the .NET Framework offers a comprehensive and regular programming version for constructing programs that have visually beautiful consumer studies and seamless and cozy conversation.

Question 2. How Many Languages .Net Is Supporting Now?

Answer :

When .NET changed into added it got here with numerous languages.
VB.NET, C#, COBOL and Perl, and many others.

VB.NET Interview Questions
Question 3. What Is Code Access Security (cas)?

Answer :

Code get entry to safety (CAS) is a part of the .NET protection version that forestalls unauthorized get right of entry to of resources and operations, and restricts the code to perform particular responsibilities.

Question 4. How To Manage Pagination In A Page Using .Internet?

Answer :

Using pagination alternative in DataGrid manage is to be had in .NET. We ought to set the number of records for a page, then it takes care of pagination via itself mechanically.

VB.NET Tutorial
Question five. What Is The Managed And Unmanaged Code In .Net?

Answer :

The .NET Framework gives a run-time environment referred to as the Common Language Runtime, which manages the execution of code and provides offerings that make the development method simpler. Compilers and gear expose the runtime's capability and allow you to jot down code that benefits from this controlled execution surroundings. Code that you develop with a language compiler that goals the runtime is called controlled code; it blessings from capabilities including go-language integration, go-language exception dealing with, stronger safety, versioning and deployment aid, a simplified model for element interaction, and debugging and profiling offerings.

C#. NET Interview Questions
Question 6. Differences Between Dataset.Clone And Dataset.Copy?

Answer :

Clone - Copies the shape of the DataSet, consisting of all DataTable schemas, relations, and constraints. Does not reproduction any records.
Copy - Copies both the structure and information for this DataSet.
Question 7. What Is Portable Executable (pe)?

Answer :

The report layout used for executable applications and for files to be connected collectively to form executable packages

C#. NET Tutorial SQL DBA Interview Questions
Question 8. What Is Serialization?

Answer :

Serialization is the procedure of changing an object into a move of bytes. Deserialization is the alternative method, i.E. Developing an object from a stream of bytes. Serialization/Deserialization is primarily used to move objects (e.G. At some point of remoting), or to persist gadgets (e.G. To a report or database).

Question 9. What Is Garbage Collection?

Answer :

Garbage collection is a heap-management strategy in which a run-time element takes duty for managing the life of the reminiscence used by objects. This idea isn't always new to .NET - Java and many different languages/runtimes have used rubbish series for a while.

SQL Interview Questions
Question 10. What Is Code Access Security?

Answer :

Code access protection (CAS) is part of the .NET security mode that determines whether or not or not a bit of code is permitted to run and what resources it could use while walking.

Windows Presentation Foundation(WPF) Tutorial
Question eleven. What Is An Assembly?

Answer :

An assembly is the primary constructing block of .NET Framework packages. In .NET, each software is compiled into an meeting, which refers to a portable  executable (PE) report. The PE report may be both a dynamic Link library of an executable (.Exe record).That carries the MSIL code of the compiled application. In addition to the MS11, an assembly also consists of the documents and sources essential for the utility, assembly metadata, and’ kind metadata. An meeting shops the information about itself  together with the call, version number of the assembly, and protection records, which Is referred to as metadata. Ibis additionally o ceded the meeting metadata. The kind metadata is the records approximately the kinds (classes, structures, interfaces, and enumerations) required for the meeting.

ADO.Net Interview Questions
Question 12. What Is Managed Code?

Answer :

Managed code is the code that Is finished directly by using the CLR. The packages created via the usage of controlled code automatically have CLR services inclusive of kind Checking, security, and automated garbage collection. These services Help provide platform and language independence for managed code packages. The CLR compiles the supply code to MSIL, now not system code. This MSIL along with the metadata that describes the attributes, training and techniques of the code is living an assembly.

VB.NET Interview Questions




CFG