Interview Questions.

Top 100+ Adobe Coldfusion Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Adobe Coldfusion Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Coldfusion?

Answer :

In computing, ColdFusion is the call of a commercial rapid application development platform invented by means of Jeremy and JJ Allaire in 1995. (The programming language used with that platform is likewise commonly called ColdFusion, even though is greater correctly known as CFML.) ColdFusion was originally designed to make it easier to attach easy HTML pages to a database, by way of version 2 (1996) it had grow to be a complete platform that included an IDE in addition to a "full" scripting language.

As of 2010, versions of ColdFusion (bought by Adobe Systems in 2005) consist of superior features for organization integration and improvement of rich Internet programs.

Question 2. What Advantages Has Coldfusion?

Answer :

The advantages are plenty less complicated Installation and Migration, it's miles well suited with every working machine and database, it has less complicated gaining knowledge of technique and extended development, has permissions to each J2EE library and this part of Adobe circle of relatives being well suited with Flash, Flex, PDF, and so on. 

Adobe Indesign Interview Questions
Question three. Why Is Coldfusion Mx6 Different Than Coldfusion five?

Answer :

The versions of Coldfusion older than 6 where advanced with Microsoft Visual C++, model 6 is based on a Java sort of production. MX means Matrix, in this model the most critical things implemented are: support for Linux and Mac, OOP, Verity Searches.

Question four. What Is The Meaning Of Application And Session Time Out And Where Are They Used?

Answer :

Application Time Out is the length of the lifestyles of an application, till it instances out, if it is not accessed. Session Time Out is the length of the lifestyles protocols of a session until it times out, if it isn't accessed.

Adobe Flex Tutorial
Question five. What Meaning Has A Coldfusion Component?

Answer :

Coldfusion aspect is a fundamental production block for making based, teared or scalable programs, it's far made to manner black packing containers, for transactions and lower back­stop integration.

Adobe AEM/CQ Interview Questions
Question 6. What Is The Role Of A Cfchart Engine?

Answer :

CFCHART has over two hundred diverse attributes, they may be modified and used for animation, shades and label manipulate. The CFCHART engine can make graphs, sketches of charts that have exceptional first-rate and are very beneficial in Business Analysis? very flexible presentations can also be made.

Question 7. Are We Able To Communicate From Coldfusion To An Apache Or Iis Server?

Answer :

Coldfusion is sort of a Common Gateway Interface Application. This approach it really works like a mechanism that allows dynamic output to be received by way of web servers. Usually net servers use static information and now the dynamic records could be seen as static.

While a request is transmitted by means of the browser to an internet server for the reason of having a Coldfusion template the server will see the records sent by means of the browser as a CGI output request.
Inside the case in which paperwork are used to initiate requests the statistics from the form may be stored via the server in an area in which different programs might also find it.To do that we regularly use STDOUT statistics streams. The shape facts could be written to the INI type of documents with the aid of the WinCGI interface, it becomes to be had for the CGI software for analyzing.
The data is requested by the CGI program and lower back in step.
The data is formatted by using the CGI program and return in step.
The output is received through the server which makes the next server aspect processing that is required and then it's far sent to the browser. Normally Coldfusion makes use of server API modules for server to server verbal exchange.
Adobe CQ5 Interview Questions
Question 8. How Are Stored Procedures And Calling Sql Inline Different In Coldfusion Regarding Advantages And Disadvantages?

Answer :

Stored tactics deliver the high-quality performance in relation to putting software logic to the database side. They have the downside of slowing down the overall performance and the development if their code is vulnerable.

Question 9. How Does The Application.Cfm Work?

Answer :

When page listing of an software isn't having an Application.Cfm page, the Colfusion directory tree is being established for the existence of an Application.Cfm web page? if there are multiple in a couple of directories, the first located will be used. If the permission are set, Coldfusion will consist of Application.Cfm anyway. For each request only one Application.Cfm will be processed.

Adobe Flash CS6 Interview Questions
Question 10. What Is The Meaning Of Onrequestend.Cfm And When Is The Execution Made?

Answer :

The OnRequestEnd.Cfm page is processed after every web page within the software, within the same way like Application.Cfm acting previous to the application web page code. OnRequestEnd.Cfm and Application.Cfm pages need to exist inside the same listing this is utilized by Coldfusion for the existing page. Only that directory isbeing searched.

Question 11. What Are The Main Components Of Coldfusion?

Answer :

ColdFusion have the following predominant additives:

ColdFusion admin
CFML (ColdFusion markup language)
CF script
Variety search
Adobe Flex Interview Questions
Question 12. What Is The Architecture Of Coldfusion?

Answer :

Presentation server (presentation layer), Application server, Web server and a database server. It has a J2ee web field that is the bottom of ColdFusion environment. And a ColdFusion runtime environment so one can interprets the ColdFusion requests, and a database server.

Adobe Indesign Interview Questions
Question 13. What Are The Main Features Of Coldfusion?

Answer :

ColdFusion has many benefits over other internet languages. The very first element we need to speak about is, ColdFusion is the primary internet languages that has been evolved to construct web utility (dynamic). After ColdFusion, PHP, and Microsoft’s asp .Net were within the market. PHP is loose and so many small agencies and person entrepreneurs use it. So personal home page is extensively used in comparison to others due to the fact it's far loose. Microsoft’s asp .Net is next to it for mid to huge length corporations because it provide appropriate help and of route the logo call also does the magic. ColdFusion although it is the first language from the relaxation, because of lack of exposure and cost, it's miles still not widely used. But beneath are the main advantages of ColdFusion over others. It could be very smooth to put in and really smooth to migrate from older version to new edition. It does support all operating systems. It could be very smooth to study because of its self explanatory code/tags.

Easy integration to different adobe products such as flex, adobe pdf, flash and so forth.. Good database aid and works for all protocols.

Question 14. What Is The Main Difference Between Coldfusion five.0 And Coldfusion mx6.Zero?

Answer :

New generation started for ColdFusion from MX variations.. Along with Mac, Linux aid, Flash remoting new Variety seek functionalityand code and debug of flash additives.

Question 15. What Are The Advantages Of Coldfusion nine Over Older Versions?

Answer :

ColdFusion 9.0 has many advantages over older versions and to name few they're:
Coldfusion may be used as a provider with out writing traces of code, we will get results by means of the usage of:  CFChart, Cfdocument, CFImage, CFmail, CFPDF and cfpop and so forth. And additionally those services may be sandboxed with a purpose to give greater security. Adobe AIR database synchronization. New AJAX controls are delivered. Server supervisor is a new feature by means of which from one get entry to point we are able to control numerous admin obligations of numerous servers. Also ColdFusion 9 allows you to create coldfusion aspect as a portlet. 

Adobe Flex Actionscript Interview Questions
Question sixteen. What Is An Application.Cfm Page And Why It Is Used? Is It Mandatory? How Many Application.Cfm Pages We Can Use In A Coldfusion Application?

Answer :

Application.Cfm page could be used to outline software degree variables, as an example instead of maintaining dsn variable in each question you use, you may outline the variable in application.Cfm web page once and might use that variable in every ColdFusion web page you use queries to retrieve statistics from database. We can honestly use a couple of software.Cfm pages, but, most effective the primary software.Cfm web page that the ColdFusion server unearths, could be used. Application.Cfm page is not obligatory.

Question 17. What Are The Important Components Of Application.Cfm Page?

Answer :

Name, clientStorage, LoginStorage, ClientManagement, ApplicationTimeout, SetclientCcookies, SessionTimeout and so on.. 

Adobe After Effects Interview Questions
Question 18. How To Use Clientmanagement In Application.Cfm Page? Give An instance?

Answer :

ClientManagement can be enabled and disabled as and whilst we need depending upon the requirement. 

In the Application.Cfc initialization code This.Clientmanagement="True" / "fake"
          This.ClientStorage="[Ur_datasource_name]" / "registry" / "cookie"

In appliation.Cfm the use of tag attributes clientManagement="sure" / "no"
           clientStorage="[Ur_datasource_name]" / "registry" / "cookie"

[Ur_datasource_name] ­ Stored in ODBC or native records source.You need to create storage repository in the Administrator. Registry ­ Stored inside the machine registry.Cookie ­ Stored on patron laptop in a cookie. Scalable. If consumer disables cookies in the browser, client variables do no longer work.

Adobe AEM/CQ Interview Questions
Question 19. How To Upload A File Using Coldfusion?

Answer :

By using cffile tag, we can upload a document to the server.

A typical cffile syntax is:

<cffile action="upload" 
fileField="fileUpload"
 destination="C:docs">

Question 20. What Is Query Of Queries? What Is The Use Of Query Of Queries?

Answer :

Coldfusion has a stunning characteristic referred to as Query of Queries that's mainly used for enhancing performance of the software. Query of Queries is the result of an current database query result.This may be performed by means of the usage of coldfusion “cfquery” tag and need to
specify dbtype = ‘question’.

Eg:
choose *
from NameOfAnotherQuery
where ColumnName = 'SomeValue'

Adobe Analytics Interview Questions
Question 21. How To You Debug A Coldfusion Program?

Answer :

Coldfusion affords us many debugging options with the intention to hassle shoot a coldfusion program.

The crucial are:
CFDUMP, eg: <cfdump var="#abcd#">
CFABORT, eg: <cfabort>

On the debugging settings in coldfusion administrator. (you may see the lengthy debugging data at the bottom of the coldfusion result).

Question 22. Can You Explain Get File & Put File ?

Answer :

(coldfusion FTP ­ <cfftp>) : By using coldfusion <cfftp> tag, we are able to ship statistics from nearby laptop to the server and additionally retrieve the information from server to the nearby pc. By the use of Get record, we will retrieve facts from server:

<cfftp
action="getFile"
server="127.0.0.1"
username="user1"
password="pass1"
remotefile="/abcd.Jpeg"
localfile="C:examples/efgh.Jpg"
failIfExists="no">
By usingPut document, we will ship statistics to the server:

<cfftp action="putFile"
server="127.0.0.1"
username="user1"
password="pass1"
localfile="C:examples/efgh.Jpg"
remotefile="/abcd.Jpeg"
failIfExists="no">

Question 23. How Error Handling Is Handled In Coldfusion?

Answer :

While debugging is mainly used to debug the code and to look run time values. Especially for trouble shooting. How ever, once the applications are in manufacturing server, we can not debug, however to avoide customers seeing all the error messages whilst a program all at once failed and throwing mistakes, we are able to use error coping with techniques. TRY and CATCH is the first-rate amongst them to deal with any database related mistakes.

<cftry>
Here is your real code…of coldfusion….
</cfcatch>

Write your message to the consumer in case of any blunders.

</cfcatch>
</cftry>

Adobe Edge Interview Questions
Question 24. What Is Application Server?

Answer :

A server that exposes enterprise common sense to purchaser packages via numerous protocols such as HTTP, HTTPS, IIOS/SSL.

Eg: Sun Java Application server, weblogic server It looks after vital troubles like Transaction Management, Security, Database Connection Pooling, Clustering, Scalability,consultation control,load balancing,thread management and Messaging and so on. A internet server can't provide these.

Adobe CQ5 Interview Questions
Question 25. What Is Web Server?

Answer :

A pc that can provide (serves up) Web pages. Every Web server has an IP deal with and probably a domain name. For example, if you input the URL http://www.Domainname.Com/index.Html for your browser, this sends a request to the server whose area name is domainname.Com. The server then fetches the page named index.Html and sends it for your browser. Any pc can be turned into a Web server through installing server software program and connecting the system to the Internet. There are many Web server software program programs, including public area software program from NCSA and Apache, and commercial applications from Microsoft, Netscape and others.

Question 26. Explain The Structure Of Cold Fusion?

Answer :

ColdFusion is applied on the J2EE. J2EE is a general, it isn't a programming language. J2EE is an implementation of the Java programming language, but includes some of Application Programming Interfaces (APIs) for connecting to databases, queuing messages, connecting to registries and naming and listing services. All of those APIs are utilized by coldfusion for a lot of its base offerings and other runtime offerings. 

ColdFusion includes following additives:

cf script
CFML
ColdFusion Administrator
Verity Search Server
Question 27. How Do You Call A Module Named “testmod.Cfm” With The Parameters Param1=”yes” And Param2=5?

Answer :

<cfmodule template=”testmod.Cfm” 
param1=”yes”
param2=5>

Adobe Flash CS6 Interview Questions
Question 28. How Would You Write A Left Join Statement To Return A Result Set Of Movie.Title’s And Director.Name’s?

Answer :

SELECT movie.Identify, director.Call FROM film LEFT JOIN director ON movie.Id = director.Movie_id .

Question 29. If There Are No Indexes Defined On Any Of The Columns In The Above Two Tables, Which Columns Would You Index To Speed Up The Left Join Query?

Answer :

movie_id.

Question 30. How Would You Write A Simple Stored Procedure In Tsql Which Takes A Movie_id And Returns All The Directors Associated With It?

Answer :

SET QUOTED_IDENTIFIER ON 
GO 
SET ANSI_NULLS ON
GO
CREATE procedure [dbo].GetDirector (
@movie_id INT
)
SELECT call FROM directors WHERE movie_id = @movie_id
SET QUOTED_IDENTIFIER ON
GO
SET ANSI_NULLS ON
GO

Question 31. What Are The Advantages And Disadvantages Of Using Stored Procedures Versus Calling Sql Inline In Cold Fusion?

Answer :

Stored methods abstract database logic from server aspect code. They additionally provide performance advantages in pushing software logic to the database facet. The downside is if they may be poorly written then they are able to restrict database performance and make improvement a touch more obfuscated.

Question 32. How Can You Clear The Cache?

Answer :

To Flush cached queries <cfobjectcache action="clear">
To Flush cached pages <cfcache action="flush">

Question 33. What Are Session Timeout And Application Timeout? Where We Have To Do This Process?

Answer :

ApplicationTimeout : The time span an utility will exist before it times out (if the utility is not accessed in any manner). This defaults to the fee set in the ColdFusion administrator.
SessionTimeout : The time span a session will exist before it instances out (if the software is not access in any way by that consultation's consumer). This defaults to the cost set in the ColdFusion administrator.

Adobe Flex Interview Questions
Question 34. How Can You Set The Client Management?

Answer :

We can allow & disable patron management as well as we will configure How & Where purchaser variables need to be keep

In the Application.Cfc initialization code This.Clientmanagement="True" / "false"
This.ClientStorage="[Ur_datasource_name]" / "registry" / "cookie" 

In appliation.Cfm the usage of tag attributes clientManagement="yes" / "no"
clientStorage="[Ur_datasource_name]" / "registry" / "cookie"

[Ur_datasource_name] ­ Stored in ODBC or native records supply. You have to create garage repository in the Administrator. Registry ­ Stored in the machine registry. Cookie ­ Stored on patron pc in a cookie. Scalable. If customer disables cookies in the browser, customer variables do not paintings.

Question 35. What Is Cfapplication Tag?

Answer :

It defines the scope of a ColdFusion software? enables and disables storage of Client variables? specifies the Client variable garage mechanism? allows Session variables? and sets Application variable time­outs.

Question 36. What Is The Working Process For Application.Cfm?

Answer :

Yes. If the application page listing does now not have an Application.Cfm page, ColdFusion searches up the listing tree until it reveals an Application.Cfm web page. If several directories inside the listing tree have an Application.Cfm page, ColdFusion uses the primary page it unearths. If the Application.Cfm page is present within the directory tree (and has the required permissions set), you can't prevent ColdFusion from together with it.

ColdFusion procedures only one Application.Cfm web page for every request. If a ColdFusion web page has a cfinclude tag pointing to an additional ColdFusion web page, ColdFusion does not search for an Application.Cfm page when it includes the additional web page.

Adobe Flex Actionscript Interview Questions
Question 37. How Would You Format Some Text Using Css To Be Verdana And Bold?

Answer :

.Myfontclass

font­own family: Verdana?
font­weight: bold?


Question 38. How Would You Declare An Inline Css To Format The Table With A Background Color Of Yellow And Give The Table Cell A Right Margin Of 10 Pixels?

Answer :

<style>
table

historical past­coloration: yellow?

td

margin: zero 10px 0 0?

</style>
<table>
<tr>
<td>Hello global</td>
</tr>
</table>

Question 39. What Is The Difference Between Absolute And Relative Div Positioning?

Answer :

Absolute is from the absolute 0,zero function within the pinnacle left corner of the browser window. Relative is relative from the location of wherein the div is asserted in the html body.

Question forty. Can We Have Multiple Application.Cfm File In An Application?

Answer :

Yes. If the software page directory does now not have an Application.Cfm page, ColdFusion searches up the listing tree till it finds an Application.Cfm web page. If several directories within the directory tree have an Application.Cfm web page, ColdFusion uses the primary web page it finds. If the Application.Cfm page is present within the listing tree (and has the desired permissions set), you cannot save you ColdFusion from consisting of it. ColdFusion processes simplest one Application.Cfm page for every request. If a ColdFusion page has a cfinclude tag pointing to an extra ColdFusion page, ColdFusion does now not search for an Application.Cfm page whilst it includes the additional web page.

Adobe After Effects Interview Questions
Question 41. What Is Application.Cfm?

Answer :

When ColdFusion receives a request for an utility web page, it searches the page's listing for a record named Application.Cfm. If one exists, the Application.Cfm code is logically protected at the beginning of that application page. If your utility runs on a UNIX platform, which is casesensitive, you have to spell Application.Cfm with an initial capital letter.

Question forty two. Difference Between Cold Fusion Mx 6 And Cold Fusion Mx 7?

Answer :

Windows authentication delivered thorough "cfntauthenticate" tag cfcompile utility brought which used for Sourceless deployment 

Administrator API: Change ColdFusion settings programmatically, with out logging into the CF Administrator.
Gateways: SMS, IM (based totally on Extensible Messaging and Presence Protocol) gateways brought 
Flash bureaucracy , Skinnable XML bureaucracy added 
New record builder brought
Adobe Analytics Interview Questions
Question 43. How Can You Communicate With Web Server (apache Or Iis) From Coldfusion?

Answer :

Cold Fusion is an example of a Common Gateway Interface software. The Common Gateway Interface is a mechanism to permit Web servers, which might be designed to serve static documents, to acquire dynamic output from programs and serve it as if it had been static information.

When a browser sends a request for a Cold Fusion template to a Web server, several matters should show up. First, the Web server acknowledges the information from the browser as a request for CGI output. 
If the request changed into initiated from a shape, the server has to put in writing the form area facts to some vicinity in garage that is available to other programs at the system. Usually, that is executed by using STDOUT facts streams. The WinCGI interface, which can be used by WebSite and other servers, writes the form facts to INI­style files on disk, which can be then opened and examine by way of the CGI utility.
The CGI software requests data from the statistics source, that is again in step
The CGI application formats the records as HTML output, returning this output to the server in step 
The server gets this output, plays any in addition server­facet processing important, and then sends it to the browser.
Cold Fusion defaults to using server API modules rather than CGI to communicate among the Web Server and ColdFusion Application Server.

Question 44. What Are The Advantages Of Cold Fusion?

Answer :

Simplified Installation and Migration
All Operating System (OS) Support All Database support
Faster Development & Easy to Learn
Improved & help for all Protocols
get entry to to all of the J2EE libraries
Integration with Other adobe Products (Flex, Flash, PDF..)
Question 45. Compare Cold Fusion With Other Programming Languages?

Answer :

For every language has its execs and cons. Q5 is answer for this additionally, But I will factor out one or 2 benefits of CF over different languages.

Vs PHP : Ajax capabilities, Integration with adobe merchandise, network help, J2EE
vs Java : Easy to study, Code developmet & maintence fee
vs .NET : All OS, Most of webserver Support
Question 46. Difference Between Cold Fusion five And Cold Fusion Mx 6?

Answer :

All variations of ColdFusion previous to 6.Zero had been written the usage of Microsoft Visual C++. CF MX 6.0 move to the Java­ based totally architecture. Major matters added in CFMX (MX ­ Matrix, Code name is NEO ­ hero of Matrix).

I mentioned some of them beneath:

Mac,Linux OS help
Flash Remoting potential to code and debug Flash 
API turned into released with an OOP
Added Verity Searches
Question forty seven. What Is Url Token?

Answer :

Combination of CFID and CFTOKEN is known as as url token. If user disable the browser cookie, It is used to song a user's browser session. 

Question 48. What Is Cfobject?

Answer :

CFC can be instantiated as an item, the usage of the <cfobject> tag.

Question 49. What Is Createobject?

Answer :

CreateObject() is a purposeful equal of the tag.
CreateObject() can be used to instantiate CFCs much like  can, but there may be one remarkable difference: 
As a function,  CreateObject() can be utilized in a block (whereas  cannot).
Question 50. How Can You Call The External Exe Files?

Answer :

the usage of cfexecute tag, we can call the external exe documents.Below example executes the Windows NT model of the netstat network tracking application, and places its output in a file.

<cfexecute name = "C:WinNTSystem32netstat.Exe"
arguments = "­e"
outputFile = "C:Tempoutput.Txt"
timeout = "1">
</cfexecute>

Question 51. How Can You Invoke Cfc?

Answer :

Method 1:

<cfinvoke>
<cfinvoke component="user" method="Get"
returnvariable="usr">
<cfinvokeargument name="id" value="#id#">
</cfinvoke>

Method 2:

<!­­­ Load CFC as an object ­­­>
<cfobject component="user" name="userObj">
<!­­­ Invoke method ­­­>
<cfinvoke component="#userObj#" method="Get" id="#id#"
returnvariable="usr">
Method 3:

<cfscript>
// Load CFC as an item
userObj=CreateObject("component","user")?

// Invoke technique

user_id=userObj.Get(identity)?
</cfscript>

Method four: URL Invocation : CFCs also can be invoked at the command line without delay? every CFC has a URL that factors to it. When invoking CFCs through URLs, the approach and any arguments are handed as URL parameters, as visible right here:

http://localhost/users/user.Cfc?Technique=get&id=1

Question 52. What Is Cftransaction?

Answer :

For company database control structures that help transaction processing, instructs the database management device to treat more than one database operations as a single transaction. It gives database commit and rollback processing. See the documentation on your database management gadget to determine whether it helps SQL transaction processing.
Syntax
isolation = "read_uncommittedname">

Question 53. Can We Have More Than Data Source Within Cftransaction?

Answer :

No.Datasource Names For All The Database Tags Within CFTRANSACTION Must Be The Same. The workaround for the hassle of CFTRANSACTION with specific facts supply, Use equal datasource in CFQUERY however in the cfquery prefix the table with preferred database in the question.

<CFTRANSACTION>
<cfquery datasource=same>
SELECT * FROM TableName
</cfquery>
<cfquery datasource=same>
SELECT * FROM other.Dbo.TableName
</cfquery>
</CFTRANSACTION>

Question 54. What Is Cfscheduler?

Answer :

It presents a programmatic interface to the ColdFusion scheduling engine. It can run a CFML web page at scheduled periods, with the choice to jot down the web page output to a static HTML page. This characteristic enables you to schedule pages that post data, which include reviews, with out waiting whilst a database transaction is carried out to populate the page.

Question fifty five. What Is Wddx? Where All Are Applicable?

Answer :

For XML to work, both sender and recipient should agree on an XML language, and all statistics need to be properly fashioned in keeping with that language. WDDX is Macromedia's contribution to the XML community. It is an open­supply XML DTD (Document Type Definition) that defines usual records kinds inclusive of strings, arrays, structures, and recordsets. WDDX is an XML language that defines statistics not any precise implementation, however raw information itself. This could make statistics sharing thru XML quick and painless (it doesn't require that an XML language be agreed upon).

Question 56. What Is Query In Query?

Answer :

ColdFusion lets in builders to reuse existing queries with the aid of running queries in opposition to them in memory. This offers you the gain of being capable of avoid the often high priced performance hit of going returned to the database to control facts that the application server has already lately called. A fashionable <cfquery> announcement can be used to call a question variable in memory as even though it were actually a table of facts in an to be had information source. Query variables may even be joined, which provides exciting opportunities for joining records from disparate records assets.

Question fifty seven. How Can You Connect With Database From Coldfusion?

Answer :

Database manipulation tags (cfquery, cfstoredproc, cfinsert, cfupdate) have an attribute referred to as datasource which used to discover/connect with a database. Data assets may be defined in CF administrator section.

Question 58. How Can You Create Tab Strip?

Answer :

Coldfusion added smooth to use AJAX UI elements. Cflayout and cflayoutarea tags used to create tab strips:

<cflayout type="tab">
<cflayoutarea title="Tab 1">
I am regular tab content
</cflayoutarea>
<cflayoutarea title="Tab 2" selected="true">
This tab selected at web page load
</cflayoutarea>
<cflayoutarea title="Tab 3" disabled="true">
you can not see me, bcz I am in disabled tab
</cflayoutarea>
<cflayoutarea title="Tab 4" closable="true">
U can kill :) (close) me
</cflayoutarea>
</cflayout>

Question fifty nine. What Is Flash Form?

Answer :

Flash shape is a shape like ordinary HTML shape, with flash format which run on flash participant enabled browsers. Using cfform tag CF robotically generates the swf layout shape's Flash binary from your CFML code. Flash Forms can be used to create a higher forms experience to your users. These features include accordion­style and more than one­tab form panes and automatic element positioning. You also can display cftree, cfgrid, and cfcalendar shape elements as Flash

Question 60. What Is The Difference Between Client And Session Variables?

Answer :

Session variables may be used to unload complex information structures like arrays and systems.But customer variable are used best in case of easy variables.

Question 61. What Is Structure? What Are The Different Functions In Structure?

Answer :

ColdFusion systems include key­fee pairs. Structures can help you build a group of associated variables which might be grouped beneath a unmarried call. A structure's key have to be a string. The values associated with the key may be any legitimate ColdFusion price or object. It can be a string or integer, or a complex object together with an array or any other shape. Because structures can contain any form of statistics they offer a completely effective and flexible mechanism for representing complicated facts. Check Structure functions here.

Question 62. What Is The Difference Between Structure And Array?

Answer :

In shape you may integrate variables of different datatype in to a commonplace statistics kind Whereas arrays are sequentially stored values of the equal datatype.

Question sixty three. What Is Cookie Variables?

Answer :

Cookies are server precise truly stored variables saved in files in the browser's document gadget. It used to music state




CFG