Interview Questions.

Top 100+ Acoustics Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Acoustics Interview Questions And Answers

Question 1. How Should I Properly Care For And Handle My Microphones?

Answer :

Caution ought to be taken when dealing with those touchy devices. 

Question 2. When Should A Surface Microphone Be Used?

Answer :

Surface microphones are used to measure authentic surface pressure and noise. They are optimized for measurements in limited spaces and to reduce wind triggered noise at some stage in testing. 

Mechanical Interview Questions
Question 3. . I Need To Take Sound Pressure Measurements In A Confined Area Or A High Temperature Environment. Which Microphone Should I Use?

Answer :

Probe microphones are advocated for small hard-to-reach and high temperature (as much as 800º C) areas. 

Question four. In My Application, I Need A Cost Effective Way To Perform Sound Pressure Mapping, Beam-forming, Holography Or Noise Source Location With Multiple Microphones. How Do I Do This?

Answer :

Array microphones offer a decrease price solution. 

Question five. Can Noise Floor Calculations Be Used To Discover Sources Of Unwanted Noise?

Answer :

Yes, throughout product testing noise ground calculations can be used as part of the product design method.

Mechanical Engineering Interview Questions
Question 6. What Is The Noise Floor Of A Microphone?

Answer :

The noise ground of microphone is described through the cartridge thermal noise specification. It is crucial to note that the electric noise of the preamplifier will effect the noise floor of the microphone and preamplifier aggregate. Other additives within the dimension chain, as an instance strength components and facts acquisition structures, also can be limiting factors and increase the minimum sound pressure that you may degree.

Question 7. Which Microphone Is Recommended For Low Frequency Measurements?

Answer :

Low frequency is a relative time period. Standard half" condenser take a look at and size grade microphones have a -3 dB factor of 1 Hz to a few Hz, which is enough for most packages. Specialty microphones had been developed to exceed that and degree as little as zero.1 Hz.

Vibration analysis and ultra sonic checking out Interview Questions
Question 8. What Microphone Is Recommended For Determining The Direction Or Noise Source Location Of Sound?

Answer :

Multiple loose-discipline microphones spaced in a predetermined pattern and blended with the suitable software; allow spatial transformation of a complex sound pressure subject to be projected to effectively map the acoustic power go with the flow. Array microphones are an excellent desire for large channel count acoustic testing due to their typical value and segment matching specifications. Transducer Electronic Data Sheet (TEDS) are endorsed, in view that they allow the user to quick and easily discover a specific microphone. 

Question 9. What Is A Polar Plot And How Is It Used?

Answer :

Polar plots (additionally referred to as beam patterns) display a radially symmetric view of the angular dependence of the sound pressure detected by means of the microphone.  The records provided in a polar plot will show how the sound strain level detected via the microphone modifications at diverse angles of occurrence. The attitude of occurrence used is commonly a 180 or 360 degree arc with the microphone on the center.  The stress amplitude decreases as you flow from the center.  Polar plots do now not display the frequency dependence of the measured sound strain and are continually obtained at a specific frequency.  The measurement frequency must constantly be targeted with polar facts because the form of the beam sample will alternate at distinct frequencies.

Physics Interview Questions
Question 10. Does The Size Of A Microphone Impact Its Frequency And Dynamic Range?

Answer :

The size of microphone and its sensitivity does impact its capability. Typically, microphones with the smaller diameter and decrease sensitivity permit better amplitudes and frequencies to be measured. Conversely, larger diameter and/or extra sensitive microphones offer lower noise floor and decrease frequency functionality.

Question 11. When Measuring Sound With Test And Measurement Microphones Do I Need To Be In An Anechoic Chamber?

Answer :

Anechoic chambers allow size of low noise degrees without reflections. Whether an anechoic chamber is wanted relies upon on the application, what's being measured, and the surroundings.  Anechoic chambers are normally required while you need to make unfastened-field measurements in a location free of objects that might reflect sound.  This is specifically actual at lower frequencies where a huge amount of space is required to attain a loose-area.  Anechoic chambers could be limited through the quantity of absorption they provide.  Typically, at frequencies under 1 kHz, maximum anechoic chambers offer little or no absorption. In most cases where the signal to noise ratio is sufficiently excessive, an anechoic chamber is not essential.

Oil and Gas Interview Questions
Question 12. Can A 1/4" Microphone Be Used With The High Temperature, Pcb® Model ½” Ht426e01 Or Other Vendors’ ½” High Temperature Preamplifier?

Answer :

Yes, a 1/four" microphone may be used with the PCB® or other 1/2" high temperature preamplifiers, however a 079A02 adapter to attach the 1/four" microphone to the half of" diameter preamplifier is needed.

Mechanical Interview Questions
Question 13. What Is The Difference Between Pcb® Model 130e22 And Model 130a23?

Answer :

Both are loose-field array microphones with an SMB connector. The 130A23 makes use of a exceptional layout to permit for less variability in frequency reaction up to 20 kHz and improved dynamic variety. The 130E22 allows extra variability at excessive frequencies, and is priced extra value efficaciously.

Question 14. What Is The Difference Between Absolute Phase And Relative Phase For Condenser Microphones?

Answer :

Phase represents the postpone between an carried out pressure (electric or mechanical) and the reaction to the carried out pressure (electrical or mechanical).  This is characterized as absolute segment or relative segment.  Absolute section is the intrinsic segment postpone of the microphone and is unbiased of any external references. It represents the put off between the incident strain and the output electric reaction.  Relative segment is the put off among the output electrical response and the response of every other microphone.  Any relative phase dimension must be installed in opposition to a trendy. 

Question 15. Is It Safe To Use A Microphone At Its Maximum Rated Temperature?

Answer :

Yes, you may degree to the maximum temperature rating of the PCB® microphone as long as the mated preamplifier is rated to at the least that temperature. PCB® microphones are tested to past their most temperature. It is essential to observe that each microphone requires a preamplifier and in lots of cases the preamplifier can restrict the microphone and preamplifier mated gadget temperature specs.

Nuclear physics Interview Questions
Question 16. What Are The Temperature Coefficient Effects Of A Preamplifier? Should Cartridge Characteristics Be Considered Or Do I Need To Also Consider The Temperature Response Of A Preamplifier?

Answer :

The contribution of the preamplifier to temperature coefficient is negligible.  It encouraged to constantly use the microphone and preamplifier machine specifications.

Question 17. Is The Temperature Coefficient Linear Beyond The Iec 61094-4 (working Class Microphone) Required Limits Of -10 °c To +50 °c?

Answer :

Yes, the temperature coefficient is linear beyond these limits and has been examined to be steady among -40 °C and one hundred fifty °C

Natural Gas Interview Questions
Question 18. What Is The Most Cost Efficient Working Class Pressure Microphone For Low Amplitudes For Sounds Up To 10 Khz?

Answer :

All of PCB’s half of'' and 1/four'' microphones have a flat frequency reaction from four Hz to ten kHz.  Model 377B11 is a half of" pressure microphone.  This is the most value effective choice within the pressure response class for test and measurement great microphones.

Mechanical Engineering Interview Questions
Question 19. Can Calibration Corrections Be Provided For Pcb® Microphones In An Excel Format So Software Corrections Can Be Done?

Answer :

Yes, the corrections for a PCB®   calibration certificates may be furnished in Excel layout.

Question 20. What Would Cause A Difference In Results Between A Pcb® Model 130e20 Array Microphone And A Working Standard Pcb® Model 378b02 Microphone?

Answer :

The working trendy Model 378B02 is greater strong in severe environments than the low value Model a hundred thirty collection. Model 130 microphones will experience larger shifts in sensitivity caused by temperature, humidity and atmospheric strain. Both microphones have to be calibrated inside the take a look at surroundings once they have stabilized. The accuracy of the measured statistics may be tormented by the placement function and/or the geometry of the microphone and any reflections that may be gift. The impact of the microphone itself on the sound discipline on the factor of measurement (1/4’’ vs. 1/2’’ microphone) can modify the dimension.  If this happened, then exchange the position of the microphone and perform another measurement. If the error is simplest at better frequencies, it's far essential to word that the specification of the 130E20 at 10 kHz is ± 2dB.  The version 377B02 is flatter to twenty kHz. Variations within tolerance might also arise in precise instances. 

Ultrasonic Transducer Engineer Interview Questions
Question 21. Does A Windscreen Affect The Sound Field And Output Of The Microphone?

Answer :

Windscreens can attenuate the sign at better frequencies.

Question 22. Are Drop Tests Performed On Pcb® 377 Series Microphones?

Answer :

Yes, all PCB® model 377 microphone designs are subjected to a drop take a look at to make certain stability.

Question 23. Is There A Prepolarized, Cost Effective Solution To A half of" Externally Polarized Low Noise Microphone?

Answer :

Yes, PCB®  is the first to market a low noise prepolarized microphone, model 378A04. This suits the noise ground specification (6.Five dBA)  of a 1/2" externally polarized microphone.

Question 24. Why Do Pcb® 130e21, 130e22 And 130a23 Array Microphone Models Have Different Diameters Than The 1/four" 378 Series Microphones.

Answer :

These microphones were designed with distinctive diameters to be drop in replacements to different manufactures’ microphones. This eliminates the need to exchange holders or exchange set-up.

Vibration analysis and ultra sonic checking out Interview Questions
Question 25. Will Improper Grounding Negatively Impact The Noise Floor Of A Microphone?

Answer :

Yes, noise may be added from the line energy or from fallacious grounding.

Question 26. Are The Pcb® Model 377 Series Of Microphones one hundred% Tested?

Answer :

The Model 377 series of microphones are 100% tested and every is going via a series of environmental stress comfort tests and are they're calibrated multiple instances to represent balance.

Question 27. Does Increased Sound Pressure Cause A Positive Or Negative Voltage At The Output Terminal?

Answer :

When the incident strain is positive on a prepolarized microphone, the voltage output have to be fine.  Externally polarized microphones are 180 ranges out of section with prepolarized microphones due to wherein the fee is stored.  On an externally polarized microphone the voltage output will be negative when the incident stress is fine.

Physics Interview Questions
Question 28. Which Pcb® Prepolarized Condenser Microphone Offers The Highest Amplitude Measuring Capability?

Answer :

The 1/four" model 378A12 has the lowest sensitivity at 0.25 mV/Pa. This lets in it to go to extremely excessive amplitudes.

Question 29. Why Do I Measure A Different Sensitivity In The Field Than What Is Listed On Your Factory Calibration Certification?

Answer :

Changes in temperature, humidity and atmospheric stress may additionally alternate microphone sensitivity. This is why environmental conditions are said on PCB® calibration certificates. The sound subject can also have a sizable effect on the measured sound strain at frequencies above 5 kHz.  Be certain to apply the correction curves that are designated for the sound area in which the size is being achieved. It is also noteworthy that those sound fields are often idealistic. In exercise, a "free" field won't be complete free of reflections or a random prevalence area won't provide reflections from all guidelines. The mounting configuration of the microphone and items close to the microphone can have an effect on the measured reaction even when positioned in the back of the microphone. Every configuration is exclusive.  Signal conditioning and records acquisition system can have an effect on the sound dimension with the aid of limiting the dynamic range or attenuating the sign at special frequencies.

Question 30. What Is The Anticipated Impact Of Using A Microphone At 6290 Ft. Above Sea Level?

Answer :

As static stress increases, sensitivity goes down. Higher strain way better air density, which increases the acoustic impedance on floor of the diaphragm and within the gap between the diaphragm and the backplate. This has an impact on displacement. At 6290 feet. The barometric strain is 47 kPa, that's a change of -54 kPa.  If we practice that to the stress correction, the end result is  -54 kPa x -0.013 dB/kPa = 0.70 dB re 1V/Pa. 

Question 31. What Should I Do If The Pad On The Water Resistant Microphone (pcb® Model 130a24) Gets Clogged From Contamination Or Oil?

Answer :

The seal might also gather debris or residue over time. The purpose is to take away the grid cap and replace the seal on version 130A24.  If a trade in frequency reaction (at high frequencies) after repeated use in adverse environments is seen, then it could be time to update the seal.  The grid cap need to be established without delay after changing the pad.  Instructions on replacing the pad are provided inside the product guide.

Question 32. What Is The Rise Time Of Pcb® Model 377a12 Microphone?

Answer :

PCB® version 377A12 microphone is an below-damped gadget (z ≈ zero.4) and has a upward thrust time of roughly 10 ms. This estimate needs to be validated by direct measurement on person microphones, variability can be excessive because resonance frequency is not controlled in manufacturing.

Question 33. What Is The Rise Time Of A Microphone?

Answer :

The rise time is determined with the aid of the resonance frequency and damping thing of a second order system. 

Oil and Gas Interview Questions
Question 34. How Does A Preamplifier Impact The Dynamic Range Of Microphone?

Answer :

The preamplifier can impact both the noise ground of the microphone and preamplifier device, because of the electrical noise it adds. In a few instances it is able to limit the upper end (3% distortion). This relies upon upon the microphone specs and the level of voltage supplied through the preamplifier.

Question 35. Can A Microphone Be Flush Mounted With The Grid Cap Removed?

Answer :

Yes, you could flush mount a microphone with out a grid cap on. The sensitive diaphragm will be exposed and precautions must be taken to save you anything from coming in contact with it. The high-quality technique (for accuracy) is to thread the microphone into the hole with grid cap removed in order that diaphragm is flush established.  You have to be cautious no longer to harm diaphragm.

Question 36. Why Are There Two Sensitivity Specifications On My Pcb® Microphone Calibration Certificate?

Answer :

The  sensitivity specs represent the equal aspect. The first specification is open circuit sensitivity in connection with 1 V/Pa and the second is the converted bring about mV/Pa. For instance the PCB®  377B02 is -26 dB re 1 V/Pa which equals 50 mV/Pa. 

Nuclear physics Interview Questions
Question 37. What Is The Operating Temperature Of Pcb® Model 377b02?

Answer :

The running temperature for the microphone is indexed at 150? C. It is essential to word that the microphone calls for a preamplifier and the preamplifier may be the restricting thing. Standard half of" preamplifiers variety from 60? C to eighty? C but PCB® became the first manufacturer to introduce a high temperature preamplifier that when mated with  377B02 can be used to 125? C. 

Question 38. How Does Distance Impact The Results For My Measurement Microphone?

Answer :

As the distance increases among a legitimate source and the sensing detail, the sound stress stage will decrease. In a perfect environment, the sound stress stage will lower approximately 6 dB for every doubling of distance.

Question 39. I Have Static Pressure Coefficient For My Pcb® Microphone Preamplifier System But What Is The Static Pressure Limit? Can This Microphone Operate At 40,000 Feet?

Answer :

The static strain restrict is the effective stress limit at the diaphragm. At 40,000 toes. The ambient strain is 21 kPa (vs. Ninety nine kPa in Western NY). This is a stress differential of thirteen.Five dB, but the microphone will best see this stress if the altitude is changing quicker than the microphone is venting.  It is crucial to realize what the rate of change in strain the microphone will experience. PCB® recommends no more than 0.5 psi/s (3.5 kPa/s). 

Question 40. What Is The Recommended Microphone For Wind Turbine Testing?

Answer :

The PCB® version 378A07 is the favored version for extremely low frequency measurements (to 0.1 Hz) which are wished for wind turbine measurements.

Natural Gas Interview Questions
Question forty one. Which Prepolarized Microphone Is Recommended For Qualifying An Anechoic Chamber?

Answer :

PCB's model 378A04 has a noise ground rating of 6.Five dBA. This is appropriate for most anechoic chambers. 

Question forty two. Does Pcb’s Model 079a02 Adapter For 1/four" Microphones To 1/2" Preamplifiers Affect Microphone Performance?

Answer :

The adapter need to no longer have an effect on performance at temperatures as much as a hundred and twenty° C.

Ultrasonic Transducer Engineer Interview Questions
Question 43. Which Holder Is Recommended For The 1/four" Array And 1/four" Working Standard For Pcb® 378 Series Of Microphones?

Answer :

Although the diameters are slightly one of a kind, the PCB® model 079B10 is designed to accommodate both diameters.

Question forty four. What Is The Importance Of The Vent Hole Position In A Preamplifier?

Answer :

The vent hole must be inside the sound field every time feasible and operators have to be cautious not to cover the vent hollow throughout mounting. This best affects low frequency response. But massive changes in static stress can be problematic if a microphone isn't always properly vented. A facet vented microphone is recommended for measuring low frequencies inside a cavity or tube where there may be a large stress differential between the stress inside and outside the hollow space.

Question 45. Do I Need An Adapter To Perform A Single Point Field Calibration Check On The Pcb® Model 130b40 Surface Microphone?

Answer :

An adapter isn't required. Using a CAL250 (or a pistonphone with a 1" orifice) is suggested. Before appearing a calibration, ensure that the microphone has stabilized in the surroundings wherein it will likely be used. Then, set up the black rubber fairing pad onto the version 130B40 surface microphone to help make certain a right seal. Place the microphone and faring pad on a flat, level surface. Turn the handheld calibrator upside down, and place the 1” (25mm) opening onto the faring, centered around the microphone sensing element. Press down slightly to ensure a seal and to decrease out of doors noise.  Then carry out the calibration.

Question forty six. Can I Calibrate Pcb® Model 378a04 Low Noise Microphone With Any Handheld Calibrator?

Answer :

PCB®  model 378A04 is a distinctiveness microphone used to degree excessive low noise. To accomplish this, it has a very high sensitivity. A end result of this high sensitivity is that the 3% distortion degree is lower than a few hand-held calibrators and pistonphones output levels and could overload the microphone. A calibrated reference supply desires to be used that cannot exceed 100 dB and ought to be under 5kHz. The CAL200 calibrator with a reference signal of 94 dB at 1 kHz is recommended for model 378A04 calibration.

Question forty seven. Why Do The Pcb® Short Preamplifier Models, 426a07 And 426a13, Have 2 Vent Holes In Them?

Answer :

Vent holes allow for equalization of the external strain. This additionally influences the low frequency specification. If the preamplifier vent hole gets blanketed or sealed, the microphone will now not work properly. A microphone holder can block this vent. A short preamplifier has very little surface place to clamp onto, so there is a higher chance of blocking off the vent. This is why a second vent hole on a exclusive axis became added.

Question 48. Is It Better To Calibrate A Microphone And Preamplifier Separately?

Answer :

It depends upon whether or not the microphones could be used with extraordinary preamplifiers. If the microphones are saved one at a time from the preamps and are supposed to be used with extraordinary preamps for every test, then the recommendation is to calibrate the gadgets one at a time. When calibrated one by one, each component is tested with a ‘reference’ component which normally is more solid and has tighter tolerances than stock ‘off the shelf’ additives. This will provide a more accurate calibration for an individual microphone or preamplifier. If the microphone and preamplifier will usually be used together as a mated pair, it's far advocated that they be calibrated collectively as a ‘mated system.’ The preamplifier can have an effect on the system sensitivity barely and by means of calibrating them together, you get an correct machine calibration, for when the identical pair (microphone and preamplifier) are used collectively.

Question forty nine. When I Receive A Pcb© Calibration Certification With My Microphone, Can It Be Used, As Is, Or Do I Need To Calibrate It At My Test Site?

Answer :

It is recommended that a single factor calibration be executed within the discipline, each earlier than and after your test. Testing inside the real environment enables account for modifications to the sensitivity stemming from fluctuations in temperature, humidity and atmospheric stress. If a calibration is completed with a speakerphone (Models CAL200 or CAL250) or a pistonphone, each earlier than and after the assessments, there will be a much better degree of confidence that the take a look at effects are valid.

Question 50. Can I Use A Pcb© Microphone Beyond Its Specified Frequency Range?

Answer :

Microphones are usually specified to be inside +/- 2 dB across the complete frequency variety, said via the producer. You can use it beyond this frequency variety, but may additionally have less accurate readings, as an instance +/- three dB tolerance.

Question 51. What Are The Advantages And Disadvantages Of A Traditional 200v Microphone Set-up, As Compared To The More Modern Prepolarized Design?

Answer :

For maximum applications each will provide the equal test effects. An externally polarized (200V) microphone is higher for high temperatures, as much as 150o C however at a higher value because of the required 200V strength supply and the 7-pin cabling and can be confined to the temperature rating of the preamplifier required. A prepolarized system uses an electret, wherein the price is embedded. When running at temperatures above 120o C, the price may also escape the electret material causing a loss of sensitivity.

Prepolarized microphones are higher for humid applications, that may brief the 200V designs.  Prepolarized designs use low price consistent current substances, which makes them convenient for transportable packages and for use with Sound Level Meters. They are interchangeable with maximum accelerometer set-usaand different sensors the use of 2-20 mA steady present day energy resources. This gives financial savings in set-up prices. This layout has grow to be increasingly famous by way of the use of standard coaxial cables and low cost power resources.

Question fifty two. What Is A-weighting And What Is The Best Way To Implement It?

Answer :

Different frequencies affect the human ear in one-of-a-kind methods. Equal loudness exams decided how every frequency influences the human ear and showed that the common human ear is most sensitive around four kHz. A one hundred dB sign will only sense like 70 dB at 50 Hz. This is why a guitar may additionally sound louder than a bass drum, or a brake squeal is greater disturbing than an engine knock, whilst in reality they're the equal decibel ranges on a linear scale.

An A-weighting scale is basically a filtering gadget, which offers the relative dB effect on a human ear, at every frequency. This may be completed within the software machine, within a Sound Level Meter, or with an in-line clear out.

Question 53. What Is Nah And Its Relationship To ’array’ Microphones?

Answer :

NAH is Near Field Acoustic Holography. A single microphone can measure amplitude and frequency. By using a couple of first-rate microphones with proper segment matching traits, tests may be completed to show course, particle speed and intensity. NAH software systems can utilize an array of microphones to enable engineers to lessen the time and value to minimize noise and vibration, with the aid of appearing sound strain mapping and holography exams for noise assets and transmission paths on 2D (planar) surfaces.

Question fifty four. What Is The Maximum Spl Limit Of A Microphone? How Is It Specified?

Answer :

When the microphone reports a alternate in strain the output voltage of the preamplifier produces a waveform proportional to the amplitude and frequency of the sound.  At very high amplitudes mechanical and electric characteristics of the device can also end up non-linear ensuing in distortion of the waveform.

The maximum sound pressure level that a microphone can correctly discover is characterised through the full harmonic distortion (THD), expressed as a percentage. The dynamic range restrict is defined as the top sound stress stage required to supply 3% to THD in the output of the preamplifier.  The real most SPL that may be measured is based totally upon the exact sensitivity degree of the microphone and the peak voltage provided by using the preamplifier, the DC bias voltage in the preamp, and the excitation voltage of the sign conditioner. To maximize the top limit of dynamic variety, pick a microphone with low sensitivity, high maximum height voltage output, and use a signal conditioner with enough excitation voltage to permit for the overall voltage swing (DC bias + height output voltage). 

Question fifty five. What Is The Maximum Temperature That Microphone And Preamplifier System Can Withstand And How Does The Heat Affect The Application?

Answer :

The working temperature limits are commonly supplied in the producers specification sheets. A typical precision prepolarized microphone from PCB® could be guaranteed to operate up to 120o C. A usual externally polarized microphone will function as much as 150o C. The sensitivity can also exchange barely as the working temperature adjustments. A official producer will offer a temperature coefficient of sensitivity (example –zero.007 dB/ oC.) The working temperature for preamplifiers is commonly the restricting component.

A normal preamplifier specification limits the operating temperature to 60oC to 80oC. High temperature preamplifier designs were developed that meet a hundred and twenty oC. Probe microphone designs permit for measurements to be made up to 800oC by using appearing the measurement at the end of the probe tip. The probe will permit the sound signals to skip via, while separating the microphone and preamplifier in a separate housing far from the warmth supply.

Question fifty six. What Is The Difference Between The Lemo® Type And The Coaxial Cables Used With Test And Measurement Microphones?

Answer :

A coaxial cable is designed to be used with an ICP® kind prepolarized microphone or accelerometer. The coaxial cable houses a conductor enclosed inside a guard (floor.) The connector ends are generally BNC, SMB or 10-32 (microdot) connectors. A LEMO® cable is designed for externally polarized microphone applications. While the coaxial cables are very value effective (typically, variety ¼ to at least one/tenth the fee of the LEMO® cables) and can be run lengthy distances with minimum loss of signal, the LEMO® cables provide flexibility to hold a couple of alerts., The is vital for 200V power components, mV output signals, and energy for warmers, and many others. For externally polarized packages, the maximum popular is a 7-pin LEMO® connector and cable.

Question fifty seven. Will A Preamplifier Change The Sensitivity Of A Microphone?

Answer :

Yes, however the quantity of the trade relies upon on both the microphone and the preamplifier. All manufacturers will provide the advantage (or attenuation when expressed as a bad price) typically in gadgets of dB (re 1V/Pa). The attenuation is subtracted from (or the gain delivered to) the microphone sensitivity to present the nominal device sensitivity. For example, a microphone consisting of the 377B02 with a sensitivity of 50 mV/Pa or –26.02 dB (re 1 V/Pa) when used with a preamplifier which include the 426E01 with a nominal advantage of –0.05 dB outcomes in a nominal system sensitivity of–26.07 dB or forty nine.Seventy one  mV/Pa.

For this case, the exchange inside the sensitivity is best -0.6%. Some preamplifiers to be had on the market could have gains as first rate as -zero.3 dB, so that you can drop the sensitivity via extra than three%. The excellent way to account for the preamplifier advantage is to calibrate the sensitivity of a microphone with the preamplifier. PCB® gives both man or woman microphone cartridges as well as blended microphone and preamplifier structures.

Question fifty eight. How Does Distance Affect The Sound Pressure Level?

Answer :

This relies upon at the geometry and relative size of the sound supply.  A easy source projects sound from a unmarried vicinity and the scale of the supply is small compared to the wavelength of sound. As a rule of thumb, if the wavelength of sound is extra than 10 times the radius of the supply, then this assumption is valid.  In these cases sound propagates inside the form of round waves with the supply on the middle.  These waves are radially symmetric in which the strain is steady at a given radius.  The distance from the source corresponds to the growing radius of spherical waves as they propagate outward.

As distance from the supply will increase the sound power is spread over extra and extra distances for this reason reducing the sound stress degree. The decrease in sound stress, below perfect situations, is inversely proportional to the gap from the supply. This is equivalent to a 6 dB drop each time the distance is doubled. For example, if the sound strain degree at five meters is a hundred dB (re 20uPa), then at a distance of 10 meters away it will be 94 dB (re 20uPa). If the source isn't always small as compared to the wavelength of sound (both due to the fact it is very large or the frequency is very high resulting in shorter wavelengths) the assumption of a simple supply isn't valid and further mathematical analysis is needed to determine how the strain adjustments with distance. 

Question fifty nine. What Is Icp®?

Answer :

ICP® is a registered trademark of PCB Piezotronics Inc. It is a PCB® sensor containing integrated electronics which may be powered via 2-20 mA of consistent modern energy. An accelerometer that runs off ICP® sensor power will have electronics within the housing. For a condenser microphone to run off this identical ICP® sensor electricity, you may require a prepolarized microphone and a preamplifier which homes the integrated electronics.

Question 60. When Can I Remove The Microphone Grid Cap?

Answer :

It is suggested that the grid cap never be removed. It is in vicinity to shield the sensitive diaphragm. The simplest time it need to be removed is with the aid of a certified calibration house to check sensitivity over a wide variety of frequencies.




CFG