Interview Questions.

SAP CIN Interview Questions and Answers

fluid

SAP CIN Interview Questions and Answers

Q1. How does CIN decide the assessment rates?

Ans: CIN decides charges in view of the part id of the material. There are 2 levels for rate assurance. First the framework will check assuming there is an outstanding rate accessible. In the event that this is accessible, that rate is gotten. This rate could be for a material or material and client blend. In the event that there are no special cases, the framework searches for part id of that material. The client will have an extract charge status, which alongside the plant status will give a last extract status. In light of the extract status and the part id the rates are kept up with.

Q2. Could I at any point change the assessment rates reflectively?

Ans: You can change the extract rates with some random legitimacy period. In the wake of rolling out the improvements you should refresh the deals orders in the event that the new duty rates must be considered for future conveyances.

Q3. Might I at any point have an alternate rate for approaching and active exchanges for a similar material?

Ans: You can keep up with uncommon rates for one or the other approaching or active in view of the volume of special cases information.

Q4. What do I do assuming I have one part id for approaching and one more for active and material code is something very similar?

Ans: Along with extraordinary rate support you can keep up with the part id, which ought to be utilized for the active exchanges. This part id will be utilized exclusively for replicating on to the archive and won't be utilized for rate assurance.

Q5. Might I at any point have a few additional extra rates?

Ans: You can keep up with various extract markers and in light of that you can have extra rates.

Q6. What will occur assuming I have numerous rates with covering legitimacy periods for a similar section id and expense pointer?

Ans: While getting the rate for a given exchange framework will check for that legitimacy period where the substantial from is the greatest however with in the evaluating date and in light of that get the rate material.

Q7. How does CIN do the estimating?

Ans: CIN involves R3 condition procedure for estimating alongside the evaluating formulae. Subtleties are accessible in the CIN information bank. Layout evaluating techniques are accommodated different deals situations.

Q8. What number of assessment codes do I want?

Ans: The quantity of assessment codes will straightforwardly rely on how you need to account the deals charge. You can have CST and not entirely settled by a similar expense code if both can be gathered into a similar record. All things being equal in the event that you really want separate record assurance, you want separate expense codes. Additionally founded on the expense concessions accessible you really want to conclude the different duty rates, which should be planned.

Q9. How would I open up more than one duty characterization?

Ans: CIN accompanies default customization to open up the duty grouping fields. The method is as per the following. You really want to characterize as many condition types as the quantity of duty order fields. The accompanying technique could be utilized

SPRO - Sales and circulation - Basic capabilities Taxes - Tax assurance rules For Country 'IN' make sections as adheres to (This is precustomized in client 000)

-  Seq 1 - UTXJ

-  Seq 2 - JTX1

-  Seq 3 - JTX2

-  Seq 4 - JTX3

o In SPRO - Sales and Distribution - Basic capabilities - Taxes

Decide charge significance of expert records

Q10. How would I deal with concessional extract?

Ans: This is made sense of in SAP note 335577. Having opened up the new duty arrangement fields you could need to do the accompanying

Client charges keep up with the potential qualities for JTX3 . Every exceptional worth ought to signify one concession rate. For eg 1 - typical extract obligation

Keep up with the JTX3 esteem against the structure code in J1IT - Define Form types

Keep up with the client charge arrangement in client ace assuming the client has got extract exclusion

Keep up with the extract pointer in J1ID for the client and structure code and this marker gives the last pointer

Structures information base is utilized for assurance of regardless of whether the structure has shown up at the hour of charging.

The assessment characterization esteem gets defaulted from the client ace in the deals request. This can be changed in the header charging information whenever required

Q11. How would I deal with deals charge concessions?

Ans: o SPRO - Sales and appropriation - Basic capabilities Taxes - Tax assurance rules For Country 'IN' make passages as keeps (This is precustomized in client 000 )

-  Seq 1 - UTXJ

-  Seq 2 - JTX1

-  Seq 3 - JTX2

-  Seq 4 - JTX3

o Taxes - Determine charge pertinence of expert records - Customer charges keep up with the potential qualities for JTX1 and JTX2. Every interesting worth ought to mean one concession rate. For eg 1 - 4% . Different structures could compare to a solitary rate. JTX1 could be utilized for CST and JTX2 for LST. (UTXJ could be uninhibitedly involved by the clients as prior )

o Maintain the duty arrangement in client ace as well as material expert ( Sales organization information 2)

Construct access groupings in view of these new fields to highlight the right deals charge code You could must have another entrance in light of area of conveying plant and district of boat to party

Q12. How might CIN deal with Indian VAT?

Ans: SAP can deal with typical VAT guidelines. CIN will take a survey of the VAT rule when it is executed in India and propose the best business cycle to conform to something similar.

Q13. At the point when I make another assessment code the extract lines are dark and I can't keep up with any worth. How would it be advisable for me to respond?

Ans: This is occurring in light of the fact that the Excise conditions for deals are measurable in the assessment technique for India. So while making another expense code you want to open the assessment system eliminate the measurable banner, keep up with 100 percent for all extract conditions. Once more subsequent to saving the duty code you want to make the circumstances measurable.

Q14. When I discharge the charging archive to bookkeeping there is a blunder that the record key is absent?

Ans: This is going on in light of the fact that at least one lines in the duty system has a condition with a worth yet isn't checked measurable. You want to check whether the circumstances JMOD, JAED, JSED and JCES are stamped measurable in the assessment technique. You can't redress the records, which are in blunder. The amendment produces into results just what's to come orders.

Q15. When I delivery to bookkeeping I receive a message charge sum more noteworthy than charge base?

Ans: This is going on in light of the fact that the assessment base for some expense condition is falling not exactly the duty base sum. R3 doesn't permit the assessment base to fall beneath the expense sum. You really want to check which condition is giving the issue and in view of that you can confirm the assessment technique from-to settings.

Q16. Do I have to keep up with the part ids for each plant or might it at any point be left clear?

Ans: If a similar part id is pertinent for the material in every one of the plants then you really want not keep up with the section ids for every one of the plants. You can leave the plant clear.

Q17. When I have a go at printing the extract register nothing comes up?

Ans: Check whether you have kept up with the initial equilibrium for the thing in the relating register (Table J_2IACCBAL for register account adjusts). Next check whether you have kept up with the sapscript structures which are utilized for printing the registers in the CIN setup. At long last check whether the extraction has been finished for the period.

Q18. When I take a stab at printing the extract receipt the rundown line becomes red and nothing occurs?

Ans: This is on the grounds that you have not kept up with the condition record for yield assurance. You want to keep up with the condition record for yield assurance at the offered to party level. Likewise for the reports made as of now you can go into Billing header - yield and physically enter the result type j1io and save. Later the extract solicitations can be printed.

Q19. When I attempt to make RG1 issues passage the line becomes red and nothing occurs?

Ans: This is occurring on the grounds that you are attempting to make an issue passage and the stock in the register isn't sufficient to do the issue. So you really want to initially refresh RG1 with the receipts and afterward go into the issues.

Q20. I have extricated the register information once yet presently I have added more exchanges. Might I at any point extricate again?

Ans: You can re-extricate the information assuming that you have added more exchange information for the given time frame.

Q21. I'm involving one more bundle for printing registers. Might I at any point download the information by and by?

Ans: To forestall information irregularity in the outsider application CIN doesn't permit you to re download the register information once it has proactively been downloaded.

Q22. What is the issue order for RG1?

Ans: You really want to arrange the RG1 passages regarding whether they are receipts from fabricate or different receipts, clearances of different kinds so they can be accounted for under the different headings as expected by the Excise commissionerate.

Q23. How would I keep up with the initial adjusts for my register interestingly?

Ans: You really want load them physically at the underlying information transfer.

Q24How do I get the initial equilibrium for each month?

Ans: CIN ascertains the initial equilibrium for the purpose of detailing in light of the exchange s removed in any period.

Q25. Are opening and shutting adjusts of reghister accessible for me for detailing?

Ans: You should not get the opening and shutting adjusts that are determined by revealing since they could get changed assuming somebody does are removing. So they should be recomputed powerfully. They are not put away.

Q26. Could I adjust the obligation at the header at any point level?

Ans: Duty can be adjusted in CIN just at the thing level. Because of specialized reasons obligation adjust isn't given at the header level.

Q27. When I make an extract receipt for trades what conversion scale will the framework take?

Ans: System gets the conversion scale which is kept up with in the CIN arrangement information for the organization code.

Q28. With fortnightly usage for what reason do I really want a part2 section at the hour of Excise receipt creation?

Ans: With fortnightly use you don't make a section in the CENVAT or PLA registers. Rather CIN keeps a different Despatch register and produces persistent chronic numbers in this register that can be utilized for future compromise.

Q29. Do I have to have balances in my CENVAT accounts at the hour of Excise receipt creation?

Ans: At the hour of extract receipt creation the charge is being made into an Excise payable record. So you really want not have balances in the CENVAT account. You want to have sufficient cash at the hour of fortnightly usage or you ought to have made a charge through TR6 into PLA.

Q30. What are the outstanding reports conceivable?

Ans: You can list all the charging reports for which extract receipt isn't made. You can get a rundown of all extract solicitations for which charging record has been dropped., You can likewise have a report of all dropped extract receipt for which the charging archive is as yet open.

Q31. Might I at any point realize which are the charging records for which there is no extract receipt?

Ans: Excise due list gives all of you charging records for which there is no extract receipt.

Q32. Number reach skipping occurs for extract receipt. What could be the explanation?

Ans: CIN number reaches are characterized as not cradled. You want to check in the event that this has been changed. If skipping happens never reset the number reach.. you should report the issue to SAP support quickly with the goal that they can assist you with settling this.

Q33. While doing extract receipt creation I get a blunder message that framework disappointment during locking. What can really be done?

Ans: While making the extract receipt, at the hour of saving framework attempts to lock the GL account that is getting refreshed with the new equilibriums. S likely another person could be changing the GL account information by then of time. This is an exceptionally short peculiarities and is intended to keep the information consistency.

Q34. While doing terminal deals receipt determination, rundown of solicitations are not getting shown. Why?

Ans: You want to check the customization settings for LIFOor FIFO and the solicitations of which period you have set. Additionally you want to check the extract bunch, which is being utilized. Framework will show you just those extract solicitations, which have a place with a similar extract bunch, plant, capacity area and group.

Q35. How would I deal with the A-declaration at terminal?

Ans: A-declarations come when the merchandise are taken out in the wake of paying a temporary obligation. At the point when the last cost is chosen at the hour of the request you want to pay the equilibrium of the obligation. There is no office right now to compute the differential obligation. You need to make the installment physically utilizing J1IS at the manufacturing plant. Whenever this is done you can return to the station and catch this additional installment into your RG23D. This is recorded as another sequential no with in the first folio so the RG23D register esteem count. At the hour of determination of extract receipt available to be purchased you have the choice to get the a-endorsements for the extract receipt and afterward the extra obligation gets added into the receipt sum. Additionally this is reflected in the RG23D register.

Q36. Is it conceivable to include an extra obligation to the terminal receipt without An endorsement?

Ans: No you want An endorsement in the event that you need to get an extra obligation in RG23D receipt. Elective is to compose client explicit schedules which are not upheld by CIN.

Q37. How would I deal with the profits at station?

Ans: If there are gets back to stop, that can be caught as some other receipt. You can enter the material report no of the return receipt and the information gets copid and you can duplicate into RG23D.

Q38. How would I deal with returns at processing plant?

Ans: There are no D3 techniques right now which is ordered by the extract division. Legitimately you can assume acknowledgment for every one of the receipts and afterward pay the obligation when it goes out after fix or to another client. You can Excise receipt without PO course to assume the praise.

Q39. At the point when I truly do extract receipt creation, the framework gives a message insufficient equilibrium. Why?

Ans: This doesn't occur any longer. There was a need felt that we ought to check the equilibrium s despite the fact that we can pay the obligation 15 days consequently.

Q40. I'm not ready to save the extract receipt text?

Ans: You want to check the item type for the article id J1IN. this should be possible by actually taking a look at the information of the view J_1IVTTXOB. The supervisor mode must be set as 'Application text with SAVE key '.

Q41. How might I incorporate more text ids for the extract receipt?

Ans: You can utilize the CIN IMG text upkeep choice and add more ids with descriptors. For extract receipt creation the article is J1II. For station receipts the article is J1IG and for terminal deals it is J1IJ.

Q42. Where does the extract receipt get the business region from?

Ans: Excise receipt doesn't permit section of business region. The business region in the charging record is consequently taken for the extract receipt.

Q43. Where does the extract receipt get the benefit community from?

Ans: Excise receipt gets the benefit community from the charging record in the event that it is accessible there. On the off chance that it isn't accessible there then it takes a gander at the plant explicit material expert information and gets if accessible.

Q44. For what reason do I really want charge purview?

Ans: Tax locale codes are one strategy by which you can keep up with charge rates with out having huge number of duty codes. You can keep up with the LST really with one expense code and different purview.

Q45. Might I at any point get rid of locale code?

Ans: You need to utilize charge purview code with the standard CIN. To utilize that for rate assurance you ought to basically have one purview at the government level.

Q46. How will the framework respond in the event that I have not gotten the structure at the hour of charging?

Ans: The framework will initially check in the Form type upkeep whether the structure is set apart as required. This implies that the structure needs to stop when charging occurs. When you get the structure you really want to enter it into the structures information base (J1IU) for the conveyance report number. In the event that the structure receipt isn't kept up with then the charging will do a repricing and charge full expense for the specific extract obligation.

Q47. How does fortnightly use decide the records to be posted?

Ans: There is no exchange type for deciding the records of the fortnightly usage. The credit record of the exchange type 'DLFC ' is utilized as the charge account here. For the credit side we pick the charge accounts from the GRPO, EWPO and TR6C exchanges. So it is obligatory that regardless of whether you use EWPO you ought to have kept up with the record assurance for all exchange tyes for a given extract bunch.

Q48. What is exchange type 'UTLZ' utilized for?

Ans: Transaction type UTLZ is utilized for deciding the records when a JV is posted with a choice of fortnightly installment.

Q49. Could I at any point have my own exchange types?

Ans: Transaction types are utilized inside by CIN for different pruposes. So you can't characterize your WN exchange types. Substitute record tasks should be possible utilizing sub exchange types.

Q50. Where does RG1 get the information of stuffed/free material ?

Ans: Initially when you transfer the equilibrium in RG1 you really want to make reference to the material structure. Later the framework expects something similar for a similar material code. In the event that you want to powerfully change this, you can utilize the client exit. A material can be stamped either as stuffed or free yet not both.

Q51. What will cluster use of modvat do?

Ans: Batch usage is only a connection point that assists you with finishing the use of a bunch of records in a single step. This just triggers individual use as a BDC with the goal that the client collaboration can be limited.

Q52. What is the number reach utilized for trade extract receipt?

Ans: Export solicitations utilizes the number reach object j_1iexcexp where as the nearby solicitations utilizes the number reach j_1iexcloc. Despite the fact that clients are allowed to utilize a similar number series now there is no bar from utilizing separate series.

Q53. Might I at any point make a zero obligation extract receipt?

Ans: Zero obligation solicitations can be made both from deals as wellas utilizing extract receipt different developments in view of the business necessity. These solicitations don't produce a bookkeeping record.

Q54. Is it conceivable to drop an extract receipt with zero obligation?

Ans: There is no issue in dropping a zero obligation extract receipt.

Q55. Where does the charging archive get the record for extract obligation payable?

The record assurance rules of R3 charging is utilized for deciding the record for the extract posting line in a charging report. The CIN customization plays no part to play here.

Q56. How does the stock exchange get the assessable worth from?

Ans: This is got utilizing the condition base worth equation. For this to happen you ought to have kept up with the assessable worth in CIN ace information.

Q57. How do I have at least some idea whether SD course or mm course is followed for stock exchange?

Ans: You want to check in SPRO - Materials Management - Purchasing - Set up Stock vehicle request - Assign conveyance type/checking. For SD request this will be denoted 'A'

In view of the course followed how would I make an extract receipt?

In the event that SD course is followed for stock exchange, you can utilize J1IIN to make extract receipt. On the off chance that MM course is utilized for making stock vehicle request, you really want to involve J1IS for production of Excise receipt.

Q58. How to arrange stock vehicle request?

Ans: Stock vehicle request is set up in SPRO-Materials the executives - Purchasing - Set up stock vehicle request. Here first you need to characterize the deals region and the default client code. You have ato relegate the request type to the actually looking at rule. At last you want to keep up with the conveyance type for the request type.

Q59. I can't make a proforma charging report for a renewal conveyance. What has turned out badly?

Ans: Normal R3 setting doesn't permit a charging record to be made for a conveyance type NL. You want to change the customization settings of the thing classification type NLN so it becomes pertinent for charging.

Q60. When I do a receipt at the station from my production line how would I give the extract receipt number?

Ans: If the extract receipt as of now exists in the R3 framework then in the detail screen of RG23D receipt you can straightforwardly enter the inward record number of the extract receipt. This will consequently permit the entrie challan subtleties to be replicated.

Q61. Would it be a good idea for me to get the full amount at stop or travel misfortune is permitted?

Ans: You can get a few products in the stop which is not exactly the dispatched. You have the choice to enter the receipt amount as well as the challan amount at the hour of RG23D receipt.

Q62. I need to work out the extract obligations at the hour of commodity deals. How would it be a good idea for me to respond?

Ans: There is a compute charge button on the usage screen of Excise receipt creation.. This choice will compute the assessments for a commodity receipt.

Q63. Might I at any point involve my own design for printing deals extract receipt?

Ans: Yes. On the off chance that you are utilizing your own design, you want ot keep up with this in the result assurance method of charging records for the result type j1i0.

Q64. Might I at any point involve my own design for printing Excise receipt different developments?

Ans: Excise receipt different developments gets the report format from the result type ZEXC which has been kept up with against the SD yield assurance - Sales archives. You can keep up with your own designs here and afterward they will utilized for print.

Q65. Could I at any point involve my own designs for register printing?

Ans: Yes you can have your own designs. You want to keep up with something very similar in the CIN customization against the sap script structure support.

Q66. Might I at any point change the posting date at the hour of stronghold daily use?

Ans: You can enter the posting date according to which you believe the framework should do the fortnightly posting.

Q67. Would it be advisable for me to keep the fi/mm period open at the hour of posting stronghold daily use?

Ans: The ongoing time frame alone ought to be open at the hour of fortnightly usage. It is expected that both MM as need might arise to be open.

Q66.When I run fortnightly use the framework is showing zero equilibrium despite the fact that there is some equilibrium in the GL account?

Ans: The equilibriums for use are gotten in CIN just when the MM time frame shutting is finished for the past time frame. For eg. On the off chance that you r posting date is fifth Dec and the November time frame is as yet open framework will show zero equilibrium.

Q67. Might I at any point change the report type for the bookkeeping record made at the time ofexcise receipt creation?

Ans: Document type for extract receipt use is characterized with in CIN customization at the organization code level. You can utilize your own archive type

Q68. Might I at any point post the stronghold daily usage for individual extract solicitations?

Ans: You can post the fortnightly use for individual solicitations moreover. Framework give a message that the CENVAT usage is now doen. In any case, this is configurable and could made a caution.

Q69. Could I at any point turn around the fortnightly use done?

Ans: No you can't invert the posting doen with fortnightly use. Reenact choice is given in this choice to the client to check whether things are alright so the possibilities of mistake are negligible in the genuine run.

Q70. Could I at any point have extract rates over 100 percent?

Ans: Yes you can have extract rates higher than 100 percent since a portion of the tobacco things convey higher extract rates.

Q71. How would I plan the expense grouping to shape types?

Ans: You can keep up with it alongside Form type definitions in CIN IMG.

Q72. Could I at any point choose not to produce folio numbers at the hour of RG23D creation?

Ans: Yes you can keep the customization choice at the Excise bunch level clear and furthermore you can leave the client leave open.

Q73. What will happen when I drop a RG23D choice for deals previously made?

Ans: If you are dropping a determination prior to posting then the RG23D register the record will be taken out. In any case, on the off chance that you have previously done the posting, the RG23D record is stamped dropped and the equilibrium in the first receipt is expanded by a comparable sum.

Q74. Why there is no exchange type for J2IU?

Ans: Transaction type is utilized for account assurance by CIN . This is an inside substance for CIN and has no importance to the business cycle. Since there is no record assurance need for J2IU there is no exchange type.




CFG