Interview Questions.

Magento Interview Questions and Answers 2019

fluid

Magento Interview Questions and Answers 2019

Q1. What is Magento?

Ans: Magento is an open source E-commerce software program, created by using Varien which is beneficial for on line business and it has a flexible modular structure. It is scalable and it has many manipulate alternatives that help the consumer. Magento uses E-commerce platform which offers groups final E-commerce answers and good sized help network.

Q2.How many systems of Magento? (updated)

Ans: There are four structures of Magento

Magento Community Edition: fully open souce, the most popular platform of Magento, no assist. You can edit the entirety you need, upload new extensions furnished with the aid of different Magento builders

Magento Enterprise Edition: Paid platform, containing extra functions and functionnality. This edition is designed for large commercial enterprise with technical support

Magento Go edition: Cloud based platform, hosted via Magento Inc, together with built-in Modules and can also add extra Magento extensions. This version became stopped on February 1, 2015

Magento 2: This is a new launch of this eCommerce platform which includes many new and stepped forward features, and its architecture is pretty extraordinary from all of the preceding variations. Magento 2 was released in July 2015. Since then Magento 1 and Magento 2 have existed concurrently, but best Magento 2 has new updates.

Q3.What is Payflow Pro?

Ans: The Payflow Pro option is customizable charge gateway which may be used with a merchant account to procedure credit card transactions.

Q4. Why use Magento?

Ans: The makes use of of Magento are:

Magento is an open source E-trade software.

It is scalable and gives small businesses to construct a business.

It provides the looking and sorting of merchandise in numerous methods.

Easily integrates with most of the 0.33-party sites which can be needed to run an effective E-commerce internet site.

Using this, consumer can order or buy the variety of products. There are no limits on some of shopping merchandise.

Q5. Explain Magento’s MVC structure

Ans: MVC stands for Model-View-Controller. Any utility that separates its statistics get entry to, business good judgment and user interface is called MVC. There may be two types of MVC: convention-based totally and configuration-based totally. Example, CakePHP is convention-primarily based, i.E. You simply want to observe the instructions of the center gadget to get your module prepared in just a few strains. Magento is configuration-based totally, i.E. You need to specify every and everything for your module’s config record for you to get it to work. Magento has Controller (for Routing), Block, Model, and Template file.

Model: Model is the classes providing information, service related to records and commercial enterprise logic. This magnificence works at once with statistics and offers information for different factors. In a module, these lessons are contained in the Model folder.

View: View is the lessons which outline information presented method (now not replace statistics). These training are contained within the folder Block of the module.

Controller: Controller is the classes which control software move. They obtain input that is the requirement of users through an HTTP request, transfer the ones requests to the instructions which manner the requests at once. From the link, the Router gets to Controller which controls that hyperlink. In Magento module, those classes are contained in the controller folder 

Q6. Which are the techniques of PayPal Payment Gateways?

Ans: The  strategies of PayPal Payment Gateways are:

Payflow Pro (Includes Express Checkout)

Payflow Link (Includes Express Checkout)

Q7. List the net-web hosting websites of Magento?

Ans: The Web-Hosting websites of Magento are:

SiteGround

BlueHost

HostGator

Inmotion

Arvixe

site5

Q8. What scripting language and database control device does Magento use?

Ans: Magento makes use of PHP as a scripting language and MySQL for the database. Database: MySQL 5.6 (Oracle or Percona). PHP model: PHP 5.4, PHP 5.5

Q9. What are the negative aspects of Magento?

Ans: The risks of Magento are:

Magento uses larger disk space and reminiscence.

It takes much time to build the customized functionality.

It may be very sluggish in comparison to different E-commerce sites.

It needs a proper web hosting surroundings, if the hosting surroundings is flawed the person can face the issues.

Q10. How to enable Maintenance mode in Magento?

Ans: To permit Magento Maintenance mode, create  a document named maintenance.Flag and upload to your Magento home listing. The document consists of the subsequent code:

     $maintenanceFile = 'upkeep.Flag';

if (file_exists($maintenanceFile)) 

include_once dirname(__FILE__) . '/mistakes/503.Hypertext Preprocessor';

go out;

 

Q11. Name the net-server that helps Magento?

Ans: The Web-server that helps Magento are:

Apache 2.X

Nginx 1.7.X

Q12. What is a static feature?

Ans: A static feature is a silent characteristic of a category, that's stored in the memory space of a class (no longer objects)

HubSpot Video
 

Q13. What are the Magento merchandise?

Ans: Products are the items or matters which can be offered in Magento. The product may be whatever this is able to fulfilling consumer needs. This includes each bodily products and services.

Q14. When you make a brand new EAV module, how many tables can be created?

Ans: When making a brand new EAV module, there might be 6 tables created which includes: module, module_datetime, module_int, module_decimal, module_varchar and module_text. Table “Module” is the primary entity desk, and rest 5 tables which holds characteristic’s data in distinct records types.

Q15. What is the used of 3d comfy card validation subject in saved cc?

Ans: It is an extra safety functionality wherein the consumer needs to offer a credit card password to complete the acquisition order.

Q16. Name the product types which are available in Magento?

Ans: The product sorts to be had in Magento are:

Simple Products

Grouped Products

Configurable Products

Virtual Products

Bundled Products

Downloadable Products

Q17. How to reset admin password in Magento

Ans: We explained the way to reset admin password in Magento the use of PHPmyadmin on this academic.

Q18. What is the stock?

Ans: Inventory permits placing a product’s inventory quantity. For instance, you've got a product with a hundred devices in stock. If you place the inventory availability to “Out of Stock” then it'll force the object to be out of inventory.

Q19. How to create a magento custom module?

Ans: Basically, there are 4 steps to create Magento custom module:

Namespace: Mag

Module Name: Magentoexplorer

Create a module directory Magentoexplorer in app/code/local/Mag

Create controller, block and module files in your module.

Create a module configuration document (app/code/neighborhood/Mag/Magentoexplorer/etc/config.Xml).

Create an xml record (app/etc/modules/Mag_ Magentoexplorer.Xml) so you can allow or disable the module and inform Magento system from which code pool that module can be taken.

You can take a look at this tutorial to discover ways to create a simple Magento custom module: https://magentoexplorer.Com/how-to-create-primary-magento-howdy-world-module-from-scratch-in-magento-1-eight-and-1-9

Or for Magento 2 Building a Magento module from scratch

Q20. What is the used of Zero Subtotal Checkout panel?

Ans: The Zero Subtotal Checkout panel is a charge choice that shows while the order total is 0 and no longer required to enter payment details for the consumer.

Q21. Name the types of e-trade?

Ans: The classes of E-Commerce are:

Business to Business(B2B)

Business to Consumer(B2C)

Consumer to Consumer(C2C)

Consumer to Business(C2B)

Q22. What is the code pool in Magento? How many varieties of code pool in Magento?

Ans: CodePool is a tag that we should specify whilst registering a brand new module in app/and so on/modules/Namespace_Module.Xml

There are 3 forms of code pool: Community, Core, and Local

Q23. What does price percentage suggest in control tax charge window?

Ans: Rate Percent specifies the percentage of the tax fee.

Q24. What does precedence field specifies in control tax regulations?

Ans: Priority discipline specifies while the tax must be applied to other tax policies.




CFG