Interview Questions.

Loadrunner Interview Questions and Answers 2019

fluid

Loadrunner Interview Questions and Answers 2019

Q1. What is LoadRunner?

Ans: LoadRunner works with the aid of developing digital users who take the region of actual users running patron software, together with sending requests using the HTTP protocol to IIS or Apache web servers. Requests from many digital user customers are generated by way of Load Generators in order to create a load on various servers under take a look at those load generator sellers are started and stopped by means of Mercury's Controller application. The Controller controls load take a look at runs primarily based on Scenarios invoking compiled Scripts and related Run-time Settings. Scripts are crafted the use of Mercury's "Virtual consumer script Generator" (named "V U Gen"), It generates C-language script code to be performed by using virtual customers by way of capturing network site visitors among Internet utility clients and servers. With Java customers, VuGen captures calls by using hooking within the client JVM. During runs, the status of each gadget is monitored by the Controller. At the end of every run, the Controller combines its tracking logs with logs received from load turbines, and makes them to be had to the "Analysis" application, that could then create run result reports and graphs for Microsoft Word, Crystal Reports, or an HTML webpage browser.

Each HTML file page generated by using Analysis includes a link to outcomes in a textual content record which Microsoft Excel can open to perform additional analysis. Errors during each run are saved in a database file which can be read by means of Microsoft Access.

Q2. When Loadrunner Is Used?

Ans: Load runner is used to test programs when load sustaining is vital for our project and the tool/application developed is predicted to paintings underneath heavy masses. In all cases, load trying out manually isn't viable.

Q3. What are the additives of LoadRunner?

Ans: The additives of LoadRunner are The Virtual User Generator, Controller, and the Agent method, LoadRunner Analysis and Monitoring, LoadRunner Books Online.

Q4. What Is The Advantage Of Using Loadrunner?

Ans:

loadrunner routinely data the performance of the client/server for the duration of take a look at.

Loadrunner tests where overall performance delays occur network/client delays.

Loadrunner monitor the community and server aid to help the enhance performance.

Q5. What are the components of LoadRunner?

Ans: The components of LoadRunner are The Virtual User Generator, Controller, and the Agent method, LoadRunner Analysis and Monitoring, LoadRunner Books Online. What Component of LoadRunner might you operate to file a Script? - The Virtual User Generator (VuGen) element is used to report a script. It allows you to develop Vuser scripts for a variety of software sorts and communique protocols.

Q6. What Is Loadrunner Controller?

Ans: Controller is manipulate and keep the state of affairs. Using controller you manage all the vuser in unmarried paintings station .

Q7. What Are The Loadrunner Testing Process?

Ans: There are five steps.

Making plans the check.

Developing the vuser script.

Growing the state of affairs.

Going for walks the situation.

Evaluation the take a look at end result.

Q8. What Component of LoadRunner would you operate to play Back the script in multi user mode?

Ans: The Controller issue is used to playback the script in multi-person mode. This is performed throughout a state of affairs run where a vuser script is achieved through some of vusers in a group.

Q9. What Is Loadrunner Agent?

Ans: Agent is interface between host machine and controller.

Q10. What Is Loadrunner Api Function?

Ans: Data base vuser do not function consumer software. Using LoadRunne

Q11. What is a rendezvous point?

R API function the database vuser can access the information from the server.

Ans: You insert rendezvous factors into Vuser scripts to emulate heavy user load on the server. Rendezvous points instruct Vusers to wait during take a look at execution for a couple of Vusers to arrive at a certain factor, simply so they'll simultaneously perform a challenge. For instance, to emulate height load on the bank server, you can insert a rendezvous point teaching a hundred Vusers to deposit cash into their money owed on the identical time.

Q12. What is a state of affairs?

Ans: A situation defines the activities that arise during each checking out session. For example, a situation defines and controls the range of users to emulate, the actions to be finished, and the machines on which the virtual customers run their emulations.

Q13. Explain the recording mode for net Vuser script?

Ans: We use VuGen to broaden a Vuser script by means of recording a consumer appearing common business procedures on a consumer software. VuGen creates the script through recording the interest among the consumer and the server. For example, in web based totally packages, VuGen video display units the purchaser quit of the database and strains all of the requests despatched to, and acquired from, the database server. We use VuGen to: Monitor the conversation between the software and the server; Generate the desired characteristic calls; and Insert the generated characteristic calls into a Vuser script.

Q14. What Protocols Does Loadrunner Support?

Ans: Industry general protocols as an example HTTP and ODBC are explicitly supported by LoadRunner. Furthermore any protocol that communicates over a home windows socket may be supported.

Q15. What Can I Monitor With Loadrunner?

Ans: Monitor gadget bottlenecks for the duration of a test run and capture and display the overall performance records from every server or element.

Q16 .What Are The Vuser Components In Loadrunner?

Ans: ApplicationComponents used are customer, database or additionally business software server.

Web Server works on and thru LAN,WAN,or www connection.

Application Server components are client, commercial enterprise server and database server with out use of www.But through Protocols like FTP.

Q17. What Are The Reasons Why Parameterization Is Necessary When Load Testing The Web Server And The Database Server?

Ans: Parameterization is commonly done to check with multiple set of information or records.

Q18. When The Rendezvous Point Is Insert?

Ans: When multiple vuser to carry out responsibilities at precisely the identical time then insert the rendezvous point to emulate the height load on the server.

Q19. What is correlation?

Ans: Correlation is used to acquire records which are unique for every run of the script and which can be generated by way of nested queries. Correlation affords the fee to avoid errors springing up out of reproduction values and also optimizing the code (to keep away from nested queries). Automatic correlation is in which we set some rules for correlation. It may be utility server unique. Here values are replaced by means of data which are created through those regulations. In guide correlation, the cost we want to correlate is scanned and create correlation is used to correlate.

Q20. How do you find out where correlation is needed?

Ans: Two ways: First we can experiment for correlations, and see the list of values which can be correlated. From this we are able to pick out a fee to be correlated. Secondly, we are able to report two scripts and compare them. We can look up the distinction file to peer for the values which had to be correlated.

Q21. Where do you set automated correlation options?

Ans: Automatic correlation from net point of view can be set in recording options and correlation tab. Here we can enable correlation for the whole script and select both difficulty on line messages or offline moves, wherein we are able to define regulations for that correlation. Automatic correlation for database may be done the use of show output window and experiment for correlation and selecting the correlate query tab and select which query value we want to correlate. If we recognise the specific fee to be correlated, we simply do create correlation for the price and specify how the price to be created.

Q22. What Is Host?

Ans: Host is device which execute the vuser script.

Q23. What Are The Process For Developing A Vuser Script.

Ans: There are 5 steps for growing a vuser script.

Recording the vuser script .

Edit the vuser script.

Runtime putting .

Run the vuser script in stand-by myself mode.

Contain the vuser script into a LoadRunner scenario.

Q24. How To Create A Scenario?

Ans: We ought to installation LoadRunner controller to the host . Then we encompass listing of host(wherein vuser script execute) then listing of vuser script (where vuser run) after which list of vuser that run during the state of affairs.

Q25. What Do You Mean By Remote Command Launcher(rcl)?

Ans: Rcl permits the controller to start the application at the Host machine .

Q26. How Many Types Of Vuser Are Available?

Ans: There are several type of vuser(GUI ,Database ,RTE(terminal emulator), SAP, DCOME, People soft, java, Baan)

Q27. What Is Gui Vuser And On Which Platform It Will Run?

Ans: GUI vuser perform graphical consumer interface software and it is able to run in both the MS-Windows / X-Windows surroundings .

Q28. How Many Section Database Vuser Script Have?

Ans: three section ,written in code that gather in C, SQL call to the database, written in TSL(check script language).

Q29. How You Enhance The Basic Script?

Ans: By adding manipulate-drift, shape, through inserting transaction point and rendezvous factor, including features.

Q30. What Is Run-time-placing?

Ans: Run-time-putting consist of loop.Log and timing records.

Q31. What Is Stand-on my own Mode?

Ans: To confirm that the script runs efficiently.

Q32. What is a function to capture dynamic values inside the net Vuser script?

Ans: Web_reg_save_param characteristic saves dynamic data statistics to a parameter.

Q33. Which is VuGen Recording and Scripting language?

Ans: LoadRunner script code obtained from recording within the ANSI C language syntax, represented by icons in icon view till you click on Script View.

Q34. What Type Of Function Generate And Insert By The Vugen To The Script When You Record A Script?

Ans:

LR Function.(vuser characteristic)

protocol characteristic.

Q35. What Are The Section Contain By The Vugen While Creating A Vuser Script?

Ans: Vugen comprise the 3 section .

Vuser-init

motion.

Vuser-give up.

Q36. What Is Vuser-init Section?

Ans: Record a log in to the server(vuser initialize loaded).

Q37. What Is Vuser-give up Section?

Ans: Record a log out in to the server (vuser stoped).

Q38. What Are The Element In The Loadrunner Controller?

Ans: Title bar(name of the scenarion currently operating). Menu bar(choosing the diverse command). Tool bar. Status bar.

Q39.What Are The five Icons Appear In The Buttom Of The Controller Windows?

Ans:

host home windows(listing of gadget).

Script windows(listing of all of the vuser script)

rendezvous windows.

Transaction windows(show all of the transaction) .

Output window( show mistakes and notification message).

Q40. How do you write person defined capabilities in LR?

Ans: Before we create the User Defined capabilities we need to create the outside library (DLL) with the feature. We upload this library to VuGen bin directory. Once the library is added then we assign consumer described function as a parameter. The feature must have the subsequent format: __declspec (dllexport) char* (char*, char*)

Q41. What are the modifications you could make in run-time settings?

Ans: The Run Time Settings that we make are:

Pacing - It has generation count number.

Log - Under this we have Disable Logging Standard Log and

Extended Think Time - In think time we have two alternatives like Ignore suppose time and Replay think time.

General - Under fashionable tab we are able to set the vusers as method or as multithreading and whether every step as a transaction.

Q42. Where do you set Iteration for Vuser trying out?

Ans: We set Iterations in the Run Time Settings of the VuGen. The navigation for that is Run time settings, Pacing tab, set wide variety of iterations.

Q43. How do you carry out practical trying out under load?

Ans: Functionality underneath load can be tested through going for walks several Vusers concurrently. By growing the amount of Vusers, we can decide how tons load the server can sustain.




CFG